Darko3g Objavljeno Avgust 2 Objavljeno Avgust 2 Zanima me ali uporabljate kakšno spletno stran oz. aplikacijo za napoved vremena med potovanjem (npr. Navimeteo ali Route Weather, ...) Rad bi vnesel start, cilj, izbiro poti (avtoceste, navadne ceste) in začetek potovanja, da bi videl ali bom moker ali me bo zeblo, ... 3
MiNa Objavljeno Avgust 2 Objavljeno Avgust 2 Vse mora bit splanirano "u nulo"... Ja res ni užitek če te na motorju pere. Ampak, ko si enkrat na poti je, kar je. Posebej, če si časovno omejen. Wunderground, Windy, razne radarske slike.... 3
ftp Objavljeno Avgust 2 Objavljeno Avgust 2 Accuweather, ilmeteo,... sicer pa če je dež, boš moker, če je vročina, boš glih tako moker,... lahko pa imaš s sabo vremenski kamen ... če je suh ne pada če je moker je dež če je senca pod dnjim je sonce če ni sende je oblačno če se premika je vetrovno itd ... deluje. Zdaj resno. Ne razumem kaj s tem misliš. Imaš 500 km poti in je napovedan dež popoldan. A boš že zjutraj oblekel dežjaka? Ko si cel dan na poti lahko štartaš v vročini, končaš v mrazu ali začneš v dežju končaš v soncu,.... se itak sproti prilagajaš in oblačiš ali slačiš. 5 1
vandrovec Objavljeno Avgust 2 Objavljeno Avgust 2 pred 2 urami, Darko3g pravi: Rad bi vnesel start, cilj, izbiro poti (avtoceste, navadne ceste) in začetek potovanja, da bi videl ali bom moker ali me bo zeblo, ... Problem je verjeti takim napovedim, pet vremenskih napovedi, vsaka kaže drugače. Včeraj sem gledal radarsko sliko na vreme&radar, je bilo videt okrog 15h kratkotrajno ploho ali naliv...sem si mislil, bom malo počakal, da bo šlo mimo, ko sem se vračal domov. V resnici je pričelo deževat ob 16h in je deževalo do 18h. Malo me je zmočilo pred domom. Prejšnji dan me je pa v redu opralo na razdalji 2 ali 3 kilometrov, prej lepo in potem sonce...
DAMI34 Objavljeno Avgust 2 Objavljeno Avgust 2 pred 5 urami, Darko3g pravi: Zanima me ali uporabljate kakšno spletno stran oz. aplikacijo za napoved vremena med potovanjem (npr. Navimeteo ali Route Weather, ...) Rad bi vnesel start, cilj, izbiro poti (avtoceste, navadne ceste) in začetek potovanja, da bi videl ali bom moker ali me bo zeblo, ... kr neki, linki so v jadranski magistrali, katera je hudo podvržena vremenskim vplivom. Vse ostalo, ko se odločim za pot mi je vreme 10ta briga, če ščije pač ščije. Če je vroče iščem poti, ki se dvignejo nad jurja po 10 uri. Ni pa vse v "branju" podatkov, veliko je tudi v razumevanju širše slike, kako in kam se bo gibalo vreme. Če govorim o jadranki in iskanju upada burje, je potrebno slediti napovedi za Vinodolc, Senj in Karlobag. Najmanj. HR.meteo ima dobre podatke, prav tako po krajih il.meteo.it 1
franc Objavljeno Avgust 2 Objavljeno Avgust 2 Ni slabega vremena, je samo slaba oprema. V največje sranje pa tudi ni potrebno riniti. 1
Darko3g Objavljeno Avgust 3 Avtor Objavljeno Avgust 3 (popravljeno) Torej: jutri ob 5. zjutraj krenem v Trakai (Litva). Vožnje je za cirka 21 ur, vmes bom prespal nekje v bližini Varšave. Fajn je vedeti ali bo deževalo, ali bi zelo vroče, da približno vem kaj vzeti s sabo. Zaenkrat sem našel tole na sliki, ni videti nekega dežja, švical pa tudi ne bom. Popravljeno Avgust 3. Popravil Darko3g
ftp Objavljeno Avgust 3 Objavljeno Avgust 3 pred 2 urami, Darko3g pravi: Fajn je vedeti ali bo deževalo, ali bi zelo vroče, da približno vem kaj vzeti s sabo. Itak moraš moraš imet vse s seboj in se oblačiš - slačiš kot čebula. pred 2 urami, Darko3g pravi: Zaenkrat sem našel tole na sliki, ni videti nekega dežja, švical pa tudi ne bom. Po moje je to brez zveze. Napovedi niso točne, sploh po urah, zato je dovolj če pogledaš kako bo na dnevnem cilju in morda eno vmes, da vidiš tendenco. Nevihta pa lahko pride nenadoma brez napovedi, kot tudi vročina. Ko gledaš temperaturo je ta merjena v senci 2 m visoko (če se ne motim). Na cesti je bistveno več. Ko gledam napoved za naše kraje in kaže do 32, mi v avtu na cesti večinoma kaže 38+, ko pa smo imeli napoved podnevi oblačno do 15 stopinj, smo na prelazu dobili dež in 3 stopinje. Pa je tu še relativna vlažnost zraka, ki ni nikjer navedena in pomembna za počutje. Če je zrak suh zdržiš precej visoke temperature, pri večji vlagi pa že nad 25 švicaš. 4
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 4 Objavljeno Avgust 4 (popravljeno) 13 hours ago, ftp said: pri večji vlagi pa že nad 25 švicaš. In sonce. Ce je 32 pa oblacno, ni problem, ko je pripeka, je neprijetno. @Darko3g, Windy je dober za gledat vreme, ruto pa rises sam. Je pa hudic, ker stvari niso tako natncne kot si mi mislimo da bi morale bit. da sem se z aplikacijo res uspesno izognil nevihti, se mi je v celem lajfu zgodilo enkrat. Vrh Transalpine je kazalo neurje s strelami v smeri Novacija. In sva s trease to tudi videla. Cakala se slabo uro, in se je razkadilo. Obicajno samo vem, kako hudo bo pralo. Popravljeno Avgust 4. Popravil Kugelschreiber
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se