Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III


Ice

Priporočene objave

Sem jih danes nardila prijetnih 105.Bili so nekaj posebnega drugače kot ponavadi opažala sem stvari ki jih drugače ne nikoli,k temu je pripomoglo golo drevje.Imela sem čudne občutke,pomislila da sem sredi poletja k temu je dodala še rumena korsa ki se je v soncu bleščala kot sonce v njej mama s slamnikom za volanom,nič ni kazalo na to da je november,kmalu me je prebudilo ko sem zagledala na črpalki vse že okrašeno za bližajoči se december.No štartala sem tako po šihtu do cerknice za ogrevanje nato čez ride kjer sem prestregla fanta ki je šel iz šihta in mi je dal vozniško iz avta s povešeno curlo,kaj se vozim naj grem na kosilo.jebeš kosilo in šolo ki sem jo špricala sem si mislila,čeprav sem bila lačna,sem bila odločena da grem do morja čeprav je bila ura že 14:30 no prišla sem samo do senožeč k je kazalo full grdo vreme na obali zato sem se obrnila in jo šibnla nazaj kmal preveč omejitev 50 jaz 80 v hruševju še sreča da je radar meril kontra vozeče pa še tako lepo sem si pela na glas da sem čisto pazabila na omejitev.No tokrat je bila sreča na moji strani :OK: V postojni gužva na uri je kazalo 10 stopin super,grem proti ridam previdno polahko,mrzu asvalt poleg tega še precej moker od včerajšnih padavin,skozi planino po omejitvi obvezno,proti grčerivcu je bilo kar precej mrzleje od PO nabirala se je že megla ob polhnem vode planinskem polju,o soncu ne duha ne sluha do odcepa logatec kalce,ja na ravnini pa sem srečala dva motorista oz 1motorist in sovoznik sem mu bla kar mal folš k je mu grelni tovor zadi.V logatcu spet gužva radar me je cilov pa sem spet zmagala k mi je ena mama blendala,šla sem naprej proti vrhniki želodček je neki nergov pa sem se s težavo določila in raskirala 15min za hamburger pr tonerju ma je dobr,čeprav sem tok hitro jela da sem se skor dušila zraven ma kaj k se je tok lepo vozit.Ja sonce je že zahajala tako da sem jo mahnila nazaj proti domu,vsa vesela in srečna sem se skor odpeljala naprej mimo doma,pa sem se spomnila na toplo dnevno in MS spletno stran da me je premagalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Evo, pravkar prišel domov s fure :blink: ... Ampak naj začnem na začetku. Al pa vsaj nekje blizu. Za petek in/ali soboto sem planiral še zadnji resni izletek, na Krk ali Lošinj. Pa mi je plane sesuva slaba vremenska napoved, ki za takrat obljublja dež. Da cela zadeva ne bo preveč tragično izpadla pa je poskrbel današnji čudovit, topel dan, saj je sonček dvignil termometer na prijetnih 13 stopinj.

Ob pol štirih sem končno le lahko odrinil iz službe in nekaj minutk čez štiro že preoblečen v motocote segreval Suziko pred garažo. Potem sem na črpalki hitro napihnil še gume in že sem brzel proti Logatcu, kjer me je čakala Tanja, potem pa smo obatroje začeli z gasom uravnavati hitrost v smeri današnjega cilja, Ilirske Bistrice. Tja greva pozdravit najmlajšo MotoSvetovko, malo majceno Niko, ponos in veselje naše Katke in Rudeta.

No, tole uravnavanje hitrosti z gasom se ni izkazalo za preveč posrečeno, saj sva v Kalcah, za tistim lepim desnim ovinkom zagledala le še blisk fleša in s Tanjo sva se lahko samo še nemo spogledala... ja, radar. Tisti, ki te slika. Mi trije pa preko omejitve... O, pesjanstvo...

Ampak ni kaj, kar je, je. Greva naprej, previdno, saj je cesta ob Planinskem polju vlažna/mokra, Kačje ride pa k sreči suhe. Nekaj več vlage je še od vrha rid do Postojne, potem pa suha in dokaj prazna cesta vse do Bistrice. Sem in tja je na cesti nekaj listja. Vožnja je kljub temu čisti užitek, saj je toplo sonce dovolj segrelo asfalt da gume primejo kot je treba. Tik pred prihodom v Bistrico naju ujame tema. Mejduš, tole je pa vedno bolj zgodaj! Še kak teden ali dva nazaj je bilo svetlo skoraj do šestih, sedaj skoraj uro prej...

Pri Katki in Rudetu sva najprej deležna odličnega vanilijevega čaja, medtem ko se besno lotim sendviča pa me Rude posladka še z babičinimi slivovimi cmoki :? :D Hudo dobro, saj mi danes zaradi vožnje ni zneslo ne malicati, ne kositi.

Nika je blazno simpatično, a strašno drobceno bitje (hja seveda, saj je stara šele tri tedne!), a že prava kraljična, lepi temni laski in apetit, vreden zavidanja starih Rimljanov. In zelo pridna je - vsaj v času obiska, vrjamem pa, da tudi sicer. Malce poklepetamo, potem pa se morava s Tanjo že posloviti, ura je že pozna in pot domov (hvalabogu) dolga... Vožnja nazaj je kljub temi presenetljivo prijetna, saj je zaradi nogometne tekme naše reprezentance cesta skoraj čisto prazna, pa tudi dobro jo poznam, saj sem jo zvozil že neštetokrat.

V Logatcu odložim Tanjo, sam pa zavijem proti OLPju. Tam sem deležen kar nekaj lačnih pogledov tistih, ki so prekmalu odjavili svoj moto, večer pa zelo prijetno mine v čveku in igranju biljarda, kjer mi uspe premagati slavljenko TT (slavi diplomo) in, enkrat, celo mojstrico Allo. Malo pred polnočjo ponovno osedlam Suziko in se odpeljem proti domu. Vožnja je prijetna, saj kljub pozni (zgodnji?) uri termomoter na Brezovici kaže 7 stopinj. Ko pospravljam Suziko v garažo mi srce kar vriska od veselja, saj sem preživel zelo lepo in prijetno popoldne in večer, prevozil pa užitka polnih 206 km. Brez kakršnekoli adrenalinsko/kritične situacije!

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za tistim lepim desnim ovinkom zagledala le še blisk fleša in s Tanjo sva se lahko samo še nemo spogledala... ja, radar. Tisti, ki te slika. Mi trije pa preko omejitve... O, pesjanstvo...

pa te niso takoj ustavli......a lahko prosim poročaš če boš dobil račun po pošti....hvala... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Ni blema TC, bom poročal... a kdo ve kolk časa traja da se sproducirajo slikce in pošljejo vzgojni ukrepi??

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola Lucky!

Glede na to, da sem videl fleš, so me zagotovo slikali od spredaj... če slikajo pa tudi odzadaj (zahrbtni perverzneži!!!), pa ne vem... v ogledalih nisem opazil nič... zato sprašujem, kdaj/če si bom lahko oddahnil...

Pa še to: ko sva se čez nekaj ur vračala, radarja ni bilo več tam...

Popravljeno . Popravil suzuki
  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po moje si lahko oddahneš kar takoj. Ne predstavljam si, kako bodo vedeli, da si bil ti, če se ne bo videlo tvoje tablice. Prednost biti motorist, hehe. Sicer so pa fleši delani samo zato, da ne moreš spodbijati kazni, češ da nisi ti vozil, saj te je videti na fotki. Motorist lahko v tem primeru še vedno reče, da ni on vozil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene so pred leti slikali od zadaj, fotka je prišla domov prej kot v enem mesecu. Če so te slikali od spredaj, se ne sekiraj, ker ne vedo, koga so slikali - ni tablice :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: O:-) in vedno lahko rečeš, da nisi bil ti niti tvoj motor. Videti se mora registracija, sicer ni dokaza.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Ja, točno v tej smeri gredo tudi moje želje...

Upajmo, da ne bom imel kaj sporočiti semle gor :? :yea2:

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Evo mene, glih s furce :lol: ... hudo, hudo... Moj cilj danes je bil Sinji vrh (nad Colom), a me je pršenje iz megle, ki je tik pod klancem pred gostilno Stara pošta preraslo v pravi dež prisililo, da sem se obrnil nazaj... nikakor pa ne domov!! Po telefonu sem izvedel, da je enako tudi v Postojni, zato sem naredil bolj radikalno spremembo smeri - na Dolenjsko.

Spomnil sem se namreč, da imajo v gostilni Pri Kuklju poleg odličnih gluhih štrukljev (to so taki, ki nič ne slišijo :? :blink: :lol: ) tudi fenomenalne flancate :notworthy: ... Zig zag in že sem drvel proti Velikim Laščam.

Bolj sem se odmikal od Logatca in Vrhnike, lepše, toplejše je postajalo, na Rudniku je že sijalo malce sramežljivo sonce (pod viaduktom čez avtocesto pa sem žal opazil nesrečo, totalno razlupan črn Peugeot 307(?), kosi raztreseni v razdalji kakih 100m, voznik je ležal na tleh in prav ko sem peljal mimo, so ga policaji pokrili... :cry: pazite nase, folk!!!)

Kar nekaj časa je minilo v počasni vožnji, še skozi Škofljico, potem pa sem se le otresel turobnosti nesreče in začel uživati v ovinkih proti Turjaku in Kočevju. Skoraj prazna cesta, toplo, asfalt je grabil gume kot mrliški krč, kar naenkrat sem bil v nekakšnem skoraj CMM modeu... hudo, hudo... je pasalo... kar smejalo se mi je.. hehehehe... se mi še vedno :lol:

No, pri Kuklju sem kupil flancate in hotel brž nazaj, pa me je na parkirišču ustavila simpatična gospodična, ki je čuvala manjšo jato otrok in smo še malo počvekali o motorjih, vožnji, kolk je fajn in tko... :P Pol pa spet gasa, spet fantastično, le en lep ovinek mi je zaj* ena teta v AXu... Na Brezovici sem, da ne bi bil prekmalu doma, zavil še do Horjula...

Lepih SoloRiderskih 151 kmjev, temperatura pri startu (okoli 13 ure) 13 stopinj, ko sem prišel, še vedno odličnih 12... Na cesti iz Kalc proti Stari pošti kar nekaj peska na cesti - tja ga zmečejo avti in busi z bankin :fight2: :BUA: Tudi tokrat hvalabogu brez kritičnih situacij!

PS Le kakšno bo vreme jutri? Upam, da primerno še za kak kmjček :OK:

PS2 shit, sploh ne bom slekel motocot... bom še malo tkole oblečen, da bo tale mega feeling dlje trajal... :kva1: :lol: B)

  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem se tudi učeraj malce popeljala in sicer po okoliških vaseh,malo a sladko

Hej, sploh v teh dneh ni vazno koljk km nardis, sam da je neki :yea2:

Tudi sam sem naredil okoli 70 km nekaj dni nazaj pa pozabil napisat. :notworthy:

Evo zdej pa napisem da sem se furkal po LJ in okolici, temperatura pa nikjer ni padla pod 12 C. B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hej, pravi motoristični konec tedna.

V soboto zjutraj hitro opravil družinsko nakupovalne in ostale dolžnosti. Ob 11h zajahal kravo, pogledal naokoli in ugotovil, da je proti ljubljanski smeri oblačno, povsod drugod pa modrina brez enega samega oblaka.

In sem se zopet obrnil proti Koroški. Malo naokoli. Najprej skoz Šempeter in čez Letuš na Šoštanj in Velenje, od tam pa čez Hudo luknjo na Dravograd in Maribor in nazaj čez Sl.Bistrico in Sl.Konjice.

Na odcepu za Vitanje me je potegnilo na levo in sem odpeljal še vitanjske ride in Hudo luknjo še enkrat.

Prijetno toplo in sončno. Srečal celih 7 motoristov, od tega dva dvakrat (enkrat v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, nazaj grede pa tik pred Sl.Konjicami).

Danes pa po kosilu želel naskočiti Lendavo.

Šel preko Šentjurja in mimo Rogaške slatine preko Žetal do Ptuja in potem na Ormož in do Ljutomera, kjer ugotovil, da če grem do Lendave, da me bo prezgodaj ujel mrak. Zato sem jo mahnil kar naprej do Murske Sobote in potem preko Radgone in Lenarta in Maribora domov.

Danes pa srečal štiri motoriste.

Enega že dopoldne, ko sem šel iz KP v CE (z avtomobilom) in sem na avtocesti dohitel črnega ljubljanskega BMW LTja, ko jo je po dežju mahal z morja proti Ljubljani, druge tri pa tam na vzhodnem koncu.

Res toplo, ceste čiste. Še tam okoli Žetal, kjer sem mislil, to bo poljedelskih ostankov blata na ceti, pa nič. Nekaj kilometrov pred Žetalami celo popolnoma na novo asfaltirana cesta, asfalt ni zgledal starejši kot kakšnih 14 dni.

Obakrat srečal ostrostrelca. V soboto na Otiškem vrhu, a je ustrelil avto dva avtomobila pred menoj, sem na srečo ravno dohitel kolonico.

Danes pa na cesti Podlehnik Ptuj, kjer je pa ostrostrelec nastreljal toliko hrvaških zdomarjev, ki so hiteli na obljubljeni zahod, da sem se mirno peljal mimo.

(pa danes zjutraj še z avtom enega, na vrhu Črnega Kala, a so streljali tiste, ki so prihajali z morja, na srečo, sem imel prazno cesto ...)

Letos vreme res zelo naklonjeno motoristom. Že konec novembra je tukaj, a pravega mraza še ne.

Še za slinasto statistiko: v obeh dneh 540 km :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hej, sploh v teh dneh ni vazno koljk km nardis, sam da je neki :yea2:

Evo, tut jst sm se zapeljala. Ene 20 m. Na zadnjem sedežu. Hvala HHV.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sobota, 22. november 2003 ::

šentjur-sele-vojnik-zreče-rogla-pesek-kava-nazaj

trije motoristi, vsi nasmejani, vsi srečni

ceste že močno onesnažene z blatom, v visokogorju v tem segmentu boljše (kljub temu kar precej šudra za sicer fenomenalno novo cesto)

110 kratkih, a sladkih :wub:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nedelja 23.11.2003

Že zjutraj me je zbudilo sonce saj vetrček megli ni dal nobenih možnosti. Že po zajtrku sem železje postavil iz garaže, da se malo posonči. Ob 13.30 po družinskem kosilu sem se bojno opremil in se zavihtel v sedlo - termometer je kazal 17 stopinj - mašina je vžgala na prvo.

Iz Ljutomera sem v rahlem galopu skočil do Beltinec, kjer se mi je pridružil Borut.

Ravno ko sva štartala z njegovega dvorišča, se je pripeljala moja boljša polovica z mojimi potomci - ženske so se namreč zmenile, da ne bodo samevale doma ampak naju bodo raje obrekovale ob kavi - pametno.

In sva šla.... Bilo je prijetno toplo, sploh pa meni v moji novi opremi. Beltinci -

takoj policijska patrulja, ki pa naju ni ustavila. V Rakičanu sva zavila na Pomurski Autobahn, kjer sem malce segrel avspuhe in skuril pajčevino v cilindrih. Nato pa z kar solidnim tempom Vučja vas - Radenci - Gederovci in na Goričko. Grad - tam imajo celo eno serpentino - Puconci - Martjanci - Moravske toplice - Dobrovnik -

Lendava in nazaj v Beltince, ko se je že pričel spuščati mrak. Ceste so bile suhe razen v gozdu pri Gradu, kjer mi je celo uspel rahel slide (neplanirani :wacko: ), kar nekaj listja in blata na cesti, vendar pa zaradi gospodovega dne nobenih traktorjev in ostale mehanizacije, le tu pa tam kakšni nedeljski turisti. V Radencih in Lendavi sva celo srečala dve manjši skupini čoperistov ter par solo riderjev. Ker sva preveč uživala v vožnji si nisva niti privoščila postanka.

Z boljšimi polovicami smo nato spraznili liter rdečega Argentinca in okvirno že pričeli planirati aktivnosti v naslednji sezoni. Domov sem se odpeljal v trdi temi

in pri 12 stopinjah, ki so se mi zdele izredno prijetne. Rezime tega dneva - 150 prijetnih kilometrov, ki sem jih bil že pošteno potreben - tako kot moj Zef.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Evo spet mene, zavaljenega na kavču in z mašino na kolenih... iz radia (NTR) se dere Pero (Lovšin) Greva punca v moje mesto... ampak moje misli so še vedno na vožnji, s katere sem se pravkar vrnil. Vse skupaj se je začelo pa takole...

V petek se nas je kar nekaj Motosvetovcev zbralo na Benkinem predavanju v CDju in po koncu smo se zbrali v preddverju, kjer je imela Benka parkiranega svojega moža in čvekali. Z njo in vsevprek. Nekateri smo bili tako zagreti z vtisi z Benkine predstavitve, da smo na vsak način hoteli obljubljeno lepo vreme za nedeljo izkoristiti za vožnjo. Tako sva se z Luckyjem dogovorila za kratek in prijeten nedeljski skokec na morje.

A ko sem ga danes poklical, ni bil več tako zelo zagret in če nisem hotel z dolgim nosom zviseti sam doma mi preostalo drugega kot da sem v soloriderski maniri sam odskakljal soncu in morju naproti. Termometer na Vrhniki je kazal ugodnih 10 stopinj.

Že ko sem po kosilu na tale zadnji novembrski dan malo čez 13 uro vžgal zvesto Suziko in zaslišal prve tone njenega glasbenega inštrumenta (Leo Vince karbonski racing oval), se mi je začelo smejati. In se mi je še vedno smejalo ko sem parkiral pred slaščičarno v Portorožu. Kljub na trenutke oblčnemu vremenu, ki pa se je za Kozino dokončno umaknilo toplemu soncu. Asfalt/gume so držale kot pribite, a sem vseeno z občutkom - a nikakor ne počasi, skoraj LS - pribrzel do cilja. No, ker mi po kosilu vedno paše še nekaj sladkega, sem pod toplimi sončnimi žarki udobno zleknjen v naslanjaču počasi in z občutkom pojedel eno čokoladno tortico, pa eno čokoladno rolado, na koncu pa dodal še kepico čokoladnega sladoleda :blink: :lol: ... Kako je sedlo!!! Skoraj tako kot vožnja :wub: ...

Po dobre pol ure lenarjenja sem se počasi odpravil nazaj. Prometa še vedno ni bilo prav veliko, čeprav malo več kot v smeri proti morju, a ceste so bile suhe in brez peska, celo Kačje ride, zato je bila tudi vožnja nazaj en sam užitek in veselje :OK: Ne bom našteval vseh čudovitih ovinkov, saj jih že vsi poznate, kajne B) Lepih, veselih in dušo božajočih 231 kmjčkov, povsem brez kritičnih situacij :)

Upam, da mi bo kaj podobnega uspelo tudi naslednji vikend... potem pa bo že počasi prišel čas, ko bo Suzika odšla na resnično zasluženo zimsko spanje :doze: :( :cry: ...

Popravljeno . Popravil suzuki
  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj zjutraj sem imel povsem druge plane, potem se je pa vse obrnilo, ko sem zagledal Benota in Profija, ko pripravljata motorje za na Grobnik (ker izzivalcev za skutersko dirko ni bilo, je mamica Benotu posodila S-SV 650). Seveda sta tudi mene povabila zraven. "Bom šel, ampak ne s kombijem, tako kot vidva," je v trenutku padla odločitev, čeprav je iz nizkih črnih oblakov rahlo rosilo. Zamenjal sem še sprednje zavorne ploščice, poklical kolega, ki me že dalj časa "navira", da bi šel zraven, če bomo kaj hodili tja dol in enduraški tandem (AT+LC8) se je okrog 10h pognal proti Grobniku. Niti sprva mokre ceste naju niso ustavile, da ga nebi "žgala" na polno (kolikor AT pač zmore) in tako sva po uri in 40 minutah prispela do 180 km oddaljenega,toplega in s soncem obsijanega dirkališča, kjer je bilo toliko znanih obrazov, kot jih lahko srečaš samo še v domači oštariji. Nakup nalepke za uporabo dirkališča je z nekaj barantanja izpadel kar ugodno (25€) in klub nekaj strahu zaradi precej polne steze, je sledilo 100 uživaških kilometrov po dirkališču. Povratek proti domu je potekal v podobnem tempu, kot prihod, tako da sva vas pod Stolom dosegla že v dobri uri in pol. Posledica garaških 460 km je bila visoka poraba (samo cesta 9l, rezervar, ki je vključeval tudi vožnjo po stezi +10 l) in pa razbolelo telo ter - kar je najvažnejše "spucana" duša :D .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eh, jaz pa nisem imel takih športnih užitkov kot Suzuki in Roman. Sem samo Udija pa Fafeta z njunima jamahama peljal scat za grm na Rakitni. Nas je Fisherman preveč častil, fantki pa morajo lulat preden grejo spat! :lol1: Mater, megla je pa bila nazaj grede, da bi jo lahko z nožem rezal. :blink: :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!