Sanda7 Objavljeno Avgust 25, 2003 Deli Objavljeno Avgust 25, 2003 UF Tadej ma si bil bogi.Še dobr da nisem jedla čvapov :D.Učeraj je bil čas za počitek vendar sem jo zjutraj no ja okol 11h ucvrla proti Prezidu na meji sem srečala Normana s svojo bejbo in rumenim BMW(ma ga srečam glih vsepovsod)pokukala sem le nekaj kilometrov onstran meja spila kavico in cocacolo in jo krenila na Rakek k Pavu na pico(bljek)drugač ma pa super hrano sam za pice pa niso strokovnjaki.Potem sem šla od 14 do 16h na motosvet(da je vročina minila in pica polegla)potem pa zopet na motor in po okoliških hribih ter bila točno ob 19h na ridah,kjer sem čakala tundercata in ga po 45minutah dočakala.Ob 21h pa sem bila že v krevetu in pred TV.Poleg tega da je že od 11h danes slab dan in prijetno mrzlo sem pustila motor rajši pri meru.Jutri pa navali Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Avgust 25, 2003 Deli Objavljeno Avgust 25, 2003 (popravljeno) no še ta vikend: v petek okoli 18.30 z aleno_bmw štartala iz slo. bistrice za tolmin, prišla dol v temi, tisti ovinki od idrije naprej so res malo tečni v temi ker ni nobenih svetlobnih oznak in pelješ "malo na pamet", drugače OK. v nedeljo po polovici pice štartala nazaj nakar je lepo vrelo v želodcu (za razliko od nekoga sem jo obdržal v sebi), vročina je spet pobirala užitke v ovinkih tako da je bila vožnja res turistična. ko sem parkiral doma sem bil kar vesel da mi je uspelo slečt prešvicano jakno in se spravit na kavč, včasih si res želim da bi imel teleporter ali pa klimatizirano obleko! <_< . no vseeno je bil fajn vikend. Popravljeno Avgust 25, 2003. Popravil PERVY Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Avgust 27, 2003 Deli Objavljeno Avgust 27, 2003 Današnjega dne bi bilo žal preživeti brez motorja zato sem ga zajahala takoj po šihtu in jo krenila do vrhnike kjer sem se dobila za gugotom in tejko,noto smo šli vsak svojo pot,mene je neslo do Laškga na (enga mrzlega <_< )no ravnokat sem prispela domov in sem kar mal zmatrana spet je šel tank benza u luht.Ampak je bilo pa fajn Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Včeraj sem se po cincanju da, ali ne, le odločil odpeljati na Obalo. Je pač pretcednici primorske sekcije Vale po štirih mesecih lepega vremena uspelo zadeti spremebo vremena. Tam nekje ob 16:50 uri sem se v popolni usnjeni bojni opravi odpeljal proti morju. Ker je bilo časa dovolj sem šel po stari cesti. Kolikor je je še ostalo. Med Vranskim in Trojanami se po stari cesti ne splača, ker je preveč luknjasta. Skozi Ljubljano pa tudi nima smisla, pr5ed Koprom tudi ne in že imaš 20 % poti na avtocesti. Sem bil pa karakter in sem kljub ABCju v žepu zavil pri Paviljonu dol, na staro cesto. Tisto cijazenje do Vrhnike ni neke omembe vredno in če pogledamo čisto realno, je ta konec bolj smiselno obvoziti po avtocesti. Po Vrhniškem klancu in dalje proti Logatcu sem lepo zdrsel skozi ovinke, pred Logatcem pa dohitel policijski avto. In sva šla lepo 50 km/h skozi Logatec. Ko je policist videl, da se že močno dolgočasim, je na avtobusnem postajališču vljudno zapeljal s ceste in me spustil mimo. Planino dal tudi predpisano 50 km/h skozi, Ride bile popolnoma prazne in opustele. Jih lepo sproščeno prevozil in ne imel občutka, da bi črvički na cesti kaj motili mojo vožnjo. Postojnski konec tudi miren. V Hruševju preživel atentat z lasersko pištolo. Policaj slonel na vratih avtomobila, da so se le-ta že čisto povesila, a ni nič pomagalo, krava je v četrti prestavi podvrtljajsko mlela nekaj pod 50 km/h. Je pač teh nekaj krajev na tej cesti, skozi katere res nima smisla voziti več kot 50 km/h. Pred črnokalskim klancem sem se rešil počasnega tovrnjaka, ker je pomenilo, da je pred menoj čista pot. In res, do dna, do Rižane, nisem dohitel nikogar. V Kopru sem dotočil gorivo in obiskal roditelja, potem pa na zlet Primorske motorsvetovske sekcije v Žusterno. Kmalu se je izkazalo, da imajo v notranjosti, tam nekje okoli Nanosa, nočni fotografski tečaj. Bliskavice so v daljavi neprenehoma bliskale. Zato sem se preventivno ob 20:40 uri spokal iz prireditvenega prostora in odpeljal proti domu. Turizem je tekel v obeh smereh. Mnogo jih je pred napovedanim slabim vremenom bežalo domov, dosti pa jih je šele pričenjalo počitnice in so rinili proti morju. Za povratek sem izbral avtocesta, ker je na njej v temi manj možnosti srečati kakšnega zablodenega medota, kot naleteti na kakšno poskočno srnico na stari cesti. Ker mi na avtomatskih stezah ABC običajno ne prime, ker induktivna zanka, položena v cestišče, ne zazna motocikla, sem zapeljal na edino odprto podajalnico listkov, kjer se je izkazalo, da nimajo ABCjevega sprejemnika. In ker se je nabrala vrsta za menoj, ni bilo drugega, kot da sem vzel lsitek. Zato sem že na izvozu za Divačo zapeljal dol. Ker da bi se za gotovino vozil z ABCjem v žepu pač ne gre. Tu pa situacija. Denarnice nikjer. Je žep v jakni malo strgan in je potrebno deanrnico pazljivo vlagati vanj. Očitno nisem bil pazljiv. Sem moral sestopiti z motocikla in se dobro pretipati, da sem jo odkril tam nekje sredi hrbta. Ker sem že zavil dol, sem se odločil, da grem naprej po stari cesti tja do Razdrtega. Cesta razmeroma prazna in sem lahko vseskozi vozil z dolgo lučjo. Na hribu nad ovinkom tisočletja ali kaj je že tisti dogi ovinek pri Senožečah so bili sledovi dežja. Torej je že mimo, sem si mislil in lepo brezskrbno pejal dalje. Sredi ovinka pri kamnolomu je bil pa naenkrat dež. Odrezano, zavesa. Pa ne dež, prvovrstni naliv. Po cesti je tekla voda za prst na debelo. To ni bilo nič hudega, saj sem bil itak zmeren z desno roko. Je pa v petih sekundah postalo prepozno za dežni kombinezon. Zato sem peljal kar dalje, ker do Celja pa menda ne bo deževalo. Ker je imelo vreme nekaj značilnosti nevihte, sem se v Razdrtem takoj spokal na avtocesto, kjer vsaj ni možnosti, da ti kako drevo pade pred motocikel. Že po kilometru, ki smo ga v koloni vozili okoli 80 km/h je priletela voda v trdi obliki. Nemci so pričeli riniti pod nadvoze, da bi svojo pločevino zaščitili pred za dve grahovi zrni deberlo točo. Saj bi se lahko zrinil med njih, a ne bi imel kaj dosti od tega, ker je veter nosil dež v vseh smereh in sem bil pred dežjem še najbolje zaščiten na premikajoči se kravi. V teh krajih je navada, da včasih prileti toliko toče, da na cestišču v trenutku zavladajo zimske razmere. Sneg na cestišču. Sem že doživel, v avtomobilu sicer, ko se je promet zaustavil, da je prišel plug in zadevo splužil. Toliko je bilo točinih zrn na tleh. Zato sem večino pozornosti preusmeril na cestišče in vozil kakih 70 m za vozilom pred menoj. Smešna situacija. Osebni avtomobili in jaz med njimi lepo po polževo v koloni, po prehitevalnem pasu pa mimo nas kamioni z 90 do 100 km/h. In je tako metalo, tako mehko, kot trdo vodo vse tja do Vrhnike. Ko se spustiš od Štampetovega mostu navzdol proti Vrhniki, je na koncu viadukta nad lesno tovarno nenadoma nehalo deževati. Odrezano, v trenutku. Cesta je bila po 10 m suha suhcana. Le kilometer pred koncem dežja je na klancu navzdol obrnilo verjetno preveč pogumnega voznika. Golf serije 1 je vlekel kamp prikolico. Ali je bil prehiter in mu je zanihala, ali pa je morda moral zavirati, v glavnem, prikolica ga je prehitela in se mu zvrnila na bok. Na srečo ni v avanturo zapletel nikogar. Pa le kilometer mu je manjkal. Do cestninske postaje Ljubljana-zahod sem se že posušil. Če sem dvignil stopalo naoge, sem začutil, kako je voda odtekla od prstov k peti. Kar pomeni, prej ali slej novi škornji. Z Goretexom. Za rokavice sem itak vedel, ampak ogrevane ročke tako neprijetnost močno omilijo. Usnejne cote so bile seveda tudi premočene. Vendar, noč je bila topla in zeblo me ni prav nič. Rosenje vizirja sem rešil, oziroma preprečil tako, da sem ga odprl za en zobec. In na obraz mi v vsem tistem nalivu ni priletela niti kapljica. Ima krava res zelo dobro protivremensko zaščito. Mi ni žal, da sem se premislil in ne kupil golega Ra. Doma sem bil ob 23:05. Še danes sem rahlo vijoličast na mečih in še kje in popolnoma vijoličast po dlaneh. Vražje usnje je spustilo barvo. :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MOTOVILC Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 (popravljeno) No vse zasluge,pogumno, da nebo kdo rekel, da ni bla primorska sekcija blagoslovljena! :) Popravljeno Avgust 29, 2003. Popravil MOTOVILC Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Ker mi na avtomatskih stezah ABC običajno ne prime, ker induktivna zanka, položena v cestišče, ne zazna motocikla, sem zapeljal na edino odprto podajalnico listkov. A hočeš s tem povedati, da je BMW plastičen? Pri taki masi motocikla bi skoraj morala "zagrabit". Valkyrie in GW teh težav nimata, tudi K 1200 LT ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Očitno sem bil preveč škrt. :o Zgolj dva valja. :angry: Naslednjič se pod šestimi valji sploh ne pogovarjam. :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Ne ne, vprašanje je čisto resno. Zdi se mi nenavadno, da ti ne prime. Zezam: In ne vem, koliko si škrt, ker BMW ni ravno poceni (za dva valja). Če ti pa ne prime ABC, boš pa le moral omiliti izraz "krava" v "kravico". Menim, da je tale zanka najbolj objektiven in nevtralen filter tovrstne klasifikacije. Lahko pa prideš povedrit k nama tam blizu Paviljona, če te bo zateklo kaj takega, kot včeraj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Vidiš Brrrm, sem ti vedno hotel reči, da voziš plastičarja... :D :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Vidiš Brrrm, sem ti vedno hotel reči, da voziš plastičarja... :D :lol: Za tak dež je plastika najboljš zadeva. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Za tak dež je plastika najboljš zadeva. :D Tud krom se ne pokvari (Brrmmm na HDju). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Resno ne prime. Imajo tudi amerikanerji s tem teževe. Nekateri spodaj nameščajo magnetne plošče in podobne hece. Takale mokra avantura ne more miniti brez žrtev. :huh: In tudi včeraj je padla žrtev. :o Ljubi mi mobitel je šel na izlet na Obalo in nazaj v žepu jakne. Levem spodnjem. :) Danes mi pravijo, da, ko jih pokličem, da me ne slišijo. :( Ga popoldne postavim na sonce, če ga bo še kaj, sonca namreč. B) Lady je itak rekla, da sem nor. Pa čeprav sem ji zagotavljal, da sem čisto previdno vozil. Me je danes že vlekla skleniti še eno nezgodno zavarovanje. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Resno ne prime. Imajo tudi amerikanerji s tem teževe. Nekateri spodaj nameščajo magnetne plošče in podobne hece. Takale mokra avantura ne more miniti brez žrtev. :huh: In tudi včeraj je padla žrtev. :o Ljubi mi mobitel je šel na izlet na Obalo in nazaj v žepu jakne. Levem spodnjem. :) Danes mi pravijo, da, ko jih pokličem, da me ne slišijo. :( Ga popoldne postavim na sonce, če ga bo še kaj, sonca namreč. B) Lady je itak rekla, da sem nor. Pa čeprav sem ji zagotavljal, da sem čisto previdno vozil. Me je danes že vlekla skleniti še eno nezgodno zavarovanje. :) Taka zavarovanja ssso lahhhko nevarna zadeva. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Lady je itak rekla, da sem nor. Pa čeprav sem ji zagotavljal, da sem čisto previdno vozil. Me je danes že vlekla skleniti še eno nezgodno zavarovanje. :) Drugič jo pa s sabo vzemi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lucky Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Resno ne prime. Imajo tudi amerikanerji s tem teževe. Nekateri spodaj nameščajo magnetne plošče in podobne hece. Mislim, da so ravno zaradi tega v Teneseeju sprejeli spremembo zakona, da lahko motoristi prevozijo rdečo luč. Tam jim namreč križišča delajo s to indukcijsko zanko. Tennessee Motorcyclists Get Green Light to Go on Red Motorcyclists will no longer have to starve to death while waiting for the green at intersections in the Volunteer State where sensors do not detect their bikes. Riders in Tennessee can now ride through red lights if the traffic sensors do not recognize and respond to their motorcycles, under a billed signed into law June 4. It goes into effect July 1, 2003 (too late, unfortunately, for riders attending the Honda Hoot, which ends on June 21). Vir: Motorcycle cruiser Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Evo spet jaz.Okol 4h popoldne sem jo žibnla v Domžale kjer je moj pustil motor na servisu in ga greva danes iskat.Tomaž mi je dal Z1000 za probat,hudo.Nato sva šibnla domov,kjer sem uzela ruzak ga nabasal z dežno opremo in jo šibnla v postojno na pumpo kjer smo bili zmenjeni ob 19:05 s tundercatom in nts.Šli smo na srečanje primorske motosvet sekcije.Vbistvu smo vozili par minut pred Brrrrrrm tako da smo prehitavali iste kamijone in srečali iste policaje.Za nazaj pa je šlo podobno le da smo šli kasneje domov in je njega umilo nas pa se je usmililo,na cesti sem srečala srnco z mladičkom in skor povozila polha bilo je mokro in megleno vendar ni panike saj to je motorizem.Spet jih je bilo 260 za mano,bencin kar hlapi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sitko Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 (popravljeno) Danes (no včeraj, če smo čisto natančni... triminutkečezpress) sem se po kar nekaj dnevih vrnil iz Valkanele. Čeprav me je začelo ob odhodu maalo prati (samo par kapljic), je cesta osatala suha vse do doma! Na cesti ni sprememb, še vedno zelo previdno na istrskih cestah. Stara cesta z obale je še vedno zakon. Radarjev ni bilo, na ridah pa (s5) nisem nobenega od tukaj vneto pišočih srečal. Sem bil pa eden redkih, ki se je danes peljali z obale domov, kar precej motorjev sem srečal (me je že malo roka bolela ;) ) - so šli verjetno na Twin Horn. Na pumpi v Kozini sem srečal nekaj motorjev iz MS in SG. Sem jih malo pobaral, pa niso bili preveč zgovorni. Ker so imeli na hrbtu Hell's in še nekaj, sem se raje pobral stran. :ph34r: :rolleyes: B) Sem pa izvedel, da gredo v Pulo na zbor. Meni pa je zaenkrat morja dovolj (za ta mesec :D ), v Puli sem pa letos tudi že bil - na bikers weekendu. Popravljeno Avgust 29, 2003. Popravil mobilko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno September 2, 2003 Deli Objavljeno September 2, 2003 Sem se danes okoli 14h peljala v cerknico in nazaj pa me je zeblo k hudiča no to je celih 10km,se bo treba zgleda bolj oblačit :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 Ja res sem se bolj oblekla in nase spravila po dolgemu,dolgemu času usnjene hlače.Vreme je bilo sončno sicer vetrovno temperatura 19 in krenila sem jo na gorensko.Vožnja je bila prijetna za gor za nazaj pa je sonce že zašlo padel je mrak in zeblo me je zopet, celo iz nosa mi je malce poteklo.Ko sem prispela domov sem si prižgala kalorifer in uživala ob prijetni toploti in fini večerji.Čeprav je bilo danes malce topleje se nisem vozila zaradi obveznosti in bom jutri prinesla notri Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sitko Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 Glej, da te ne položi v posteljo, tako kot je mene (vneto grlo, prehlad...skratka, nic motorja za par dni :cry: :xx: ). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aleron Objavljeno September 6, 2003 Deli Objavljeno September 6, 2003 dons opravil eno zgodnje-popoldansko turico do Podpeči, potem pa še na Rakitno (Leeepi ovinki). Vse skupaj 100 km. :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Black Knight Objavljeno September 6, 2003 Deli Objavljeno September 6, 2003 Danes sem odvozil popoldansko turico iz Lj do Logatca,Planine na Unec(slaba cesta) do Cerknice nato do Sodražice,Velikih Lašč čez Turjak do Lj. Temperature so bile kot nalašč za vožno,srečal kar precej motoristov.V Lj par kapelj dežja-nič obetavno za prihodnje dni. Uglavnem 140 prijetnih km...cca.2h z dvema krajšima postankoma. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aleron Objavljeno September 6, 2003 Deli Objavljeno September 6, 2003 (popravljeno) Temperature so bile kot nalašč za vožno,srečal kar precej motoristov.V Lj par kapelj dežja-nič obetavno za prihodnje dni. hja, proti večeru, ko se je sonce skrilo, je bilo pa kar malce hladno. Hlač namreč nimam usnjenih in me je kar dost prepihalo, čutim malo kolena pa gležnje. :wacko: Bo treba nabavit še hlače usnjene, pa čevlje za čez gležnje tut čimprej. p.s. tut jest srečal miljon enih motoristov. v 99% odzdravili :) Sicer pa to že v drugo temo spada :) Popravljeno September 6, 2003. Popravil Aleron Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno September 8, 2003 Deli Objavljeno September 8, 2003 Odpeljal danes (včeraj) eno takšno prijazno popoldansko večerno. Ce-Šentjur-Kozje-Bistrica-Podčetrtek-Rog.Slatina-Rogatec-Ptujska gora-Majšperk-Ptuj-MB-Sl.Bistrica-Sl.Konjice-Vitanj-Dolič-Velenje-Žalec-CE-OMWIstrabenz-domov Temperatura ravno prava, ceste tudi v glavnem prazne. Se pozna, da še vedno ni dovolj vlage, ker blata na podeželskih cestah nič. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aleron Objavljeno September 12, 2003 Deli Objavljeno September 12, 2003 Popoldne opravil 150km turo, med drugim šel po ridah čez Planino pri Postojni, pa potem skoraj do Godoviča pa še kasneje do Šentjošta, pa potem v širokem loku domov :) Skratka danes blo tolko ovinkov, kot že dolgo ne. Je pa oprijem gum opazno slabši kot še pred enim mesecem :( Očitno gre sezona res počaaasi k vragu. Cesta po ovinkih med Kalcami in Godovičem mokra, tko da tam ni kaj iskat s kakšno konkretno vožnjo. Današnja tura bla kar zanimiva (na parih mestih tut precej adrenalinska) - predvsem tam kjer ne bi blo treba; neka ženska s fiat tempro mi je na enem križišču zaprla pot (izsilila). Vendar pa to ne bi bila taka reč, če ne bi tega naredila na najslabši možni način. Jest pelem normalno proti križišču, s pogledom na rdečo tempro, ki se bliža križišču, z roko vedno na bremzi v takih primerih. Tempra se ustavi, si rečem, Ok, v redu je, v naslednjem trenutku pa zapelje, in ne da bi potegnila, Ne , ona se Ustavi na sredi ceste pa mi zapre pot. No, očitno ma moja yamaha kar v redu bremze :grim Pa še drugi podobno neprijeten vtis, ki ma pa najbrž dosti skupnega s tistim, kar sem prej zapisal; iz pospeševanja iz ovinkov zadnji konec parkrat poplesal, asfalt mrrrrzel, gume pa tut že zgubljajo oprijem (profil = 0 (skoraj)). Aja pa še to, govoril ste, kolk je zalivk na ridah. Pa sej jih sploh ni tko zelo velik. Jih je res nekaj, predvsem na spodnjem delu, ampak take panike kot ste poudarjal pa tut ni, jest sem mislu da jih je več. Drugače pa bla zelo prijetna tura, srečal morje motoristov, zopet v 99% odzdravili, kot vedno :) Je pa voziti se sam na trenutke tut malce dolgčas, bi pasala kakšna družba, no naslednjič ko grem kaj okoli, se slišimo magari v najavi dnevnih voženj :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave