Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III

Ice

Priporočene objave

Evo pred prbližno pol ure sva s Killroyem prišla domov s Kranja-"srečanja" gorenjske motosvet sekcije v Johanci.No sicer nas je bilo zelo mal (Jerry CBR, Jason, Alterman, Killroy in jest), s killyjam sva na hitrco odšpilala en biljard, potlej pa še z Jasonom fusbal(obakrat zgubila :( ).Vožnja nazaj je bila umirjena, kaj bi se vozu 90 če je pa še za 50 premraz :hmm: :D .Dnevni števec se je ustavil ravno na cifri 66.6kilometra :? .Bilo je lepo :lol:

LP by gebre

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Saj poznate tisti občutek, ko gledate skozi okno, premišljujete kako bi se blo fajn it malo pelat, zunaj pa dež... mraz... KRIZA!

No, včeraj me je jesenski sonček v službi tako močno zagrabil, da nisem več zdržal. Kljub pozni uri - bla je že pet - sem takoj ko sem prišel domov skočil v motocote in zakurblal Suziko, pa brž na pumpo napihnit gume in natankat. Uletela je še Tanja in najprej počasi (da vidim, koliko sploh še primejo gume), potem pa vedno bolj veselo sva oddrvela do Predjamskega gradu. Asfalt je res že kar hladen, tudi kar nekaj peska je blo na cesti, tko da sva nekajkrat tudi malček speedwayirala, pa nazaj je šlo tudi že malo po temi (in polni luni B) ). Ampak tkole, po enotedenski pavzi in za dušo privezat pa vseeno noro lepo. Le dobrh 120 km, pa zato toliko bolj sladkih, ker so, vsaj glede na vreme, najbrž eni bolj zadnjih letos...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po krajšem premoru s ceste in s teme On the road.

Danes sem mal yamahco na sprehod peljal... madonca, kolk je bla srečna, jaz pa tudi! Pa samo 35 kilometrov. Poleti jih ne bi sploh imel za mar.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes pa na še malo daljšo furco - na Trojane na krof z okolico. Cca 90 kilometrov, vreme zelo prijazno. Žal ni bilo zadosti časa, da se udeležim skupinske vožnje motosvetovcev v Brda :( :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem bil pa včeraj na eni krasni turi...

Najprej s fantastično družbo iz Ljubljane do Goriških Brd, tam malenkost panoramske vožnje, potem pa druženje pri Marjotu... No, dnevi so kratki in temu primerna tudi sončna toplota, zato se nas je par motorjev odpravilo iz Brd preko Mosta na Soči in Idrije nazaj v LJ.

Tja grede easy mode, nazaj grede cruise missile mode.

:yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, meni in nekaterim se je pa verjetno enega zadnjih tako toplih koncev tedna v tej sezoni škoda zdelo za posedanje v gostilni, zato smo se iz Brd preko Gorice in Trsta in Lazareta odpeljali v Izolo.

V Trstu smo padli v prometni kaos, ker se gredo Barcolane in so bile barke razstavljene v tržaškem pristanišču in so vsi pritisnili tja dol ob morje. Vse se je rinilo sem in tja.

Trst nam je vzel toliko časa, da je HHV s prijateljema po slovenski strani prispel do Izole prej, kot mi po italijanski bližnjici, pa čeprav je Brda zapustil za nami.

Iz Izole pa v lepi nočni vožnji, obsijani od polne lune do horjulskih koncev.

Od LJ pa do CE pa sem izkoristil prednost avtocest. Če sem vozil pod 160, se mi je rosil vizir čelade. In ker je dober pogled na cesto bistveni sestavni del prometne varnosti ... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, najprej pohvala organizatorjem prijetne skupinske vožnje do Brd. In izbiri dobre gostilne prav tako.

Spet drugim, nam je bilo pa posedanje v gostilni (Brrrm :) ) in konzumiranje dobrega kosila prav v užitek. Seveda se pomen kosila skrije pred prijetnim klepetom z izbrano družbo Motosvetovcev, ki sem jih ob dejstvu, da sem bolj nov v tej kompaniji, zelo uspešno spoznaval.

Z nekaterimi (naj tam prisotni preverijo, če sem pravilno napisal imena ali koga izpustil: Climber+Polona?, Mačica, Tomaž?-un k raztura z V Stromom, Ninočka?, Smrečica) smo prejeten izlet zaključili s povratkom proti beli LJ preko Plav, Bovca in Vršiča ... in zame še kar hitro, pa ne prehitro nočno vožnjo zaključili na toplem domačem unikatnem čajčku in prijetnem klepetu pri Climberju in njegovi družinici - hvala za vse.

Tole so moji sobotni vtisi, to je bilo moje prvo motosvetovsko FS - bilo je krasno in gotovo se vam še pridružim.

Lep pozdrav

Marvin

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...in še nedeljski motoristični vtisi, ki so na žalost precej krajši od sobotnih:

Domov prišel 15 do petih, se usedel na motor, se odpeljal v ljubljanski BTC, dogajanje v zvezi s spretnostno vožnjo upešno zamudil za dobro uro, parkrat poskusil tekoče odpeljat slalom, se uspešno blamiral (ugotovitev :angry: : tole spretnostno znanje bo nujno treba obnoviti!), z zanimanjem s kančkom občudovanja do šoferja opazoval zadnje vzdihljaje neke motoristične gume in ...

...na koncu, v prijetni družbi popil kavico in odbrzel proti Vrhniki. Bilo je kratko, a vseeno vredno porabljenih dveh uric.

LP Marvin

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem bil v soboto iz nočne in se je blo treba naspat,se nisem pridružil formašem,ki so šli v Goriška Brda.

Sem pa se popoldne zapeljal na Rakitno na kavico.Z rakitne sem se do podpeči vozil za parom na Shadowki 750,je bil mogoče kakšen od vas???

Uglavnem prijetnih 50km... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z velikim veseljem in po (pre)dolgem času bom tudi jaz uspela napisat nekaj vtisov iz moje, najverjetneje zadnje v tej sezoni, vikendaške vožnje.

Bila je ljubezen na prvi vžig :wub: , sramežljivo sva se spogledovali jaz in moja izposojena R6. Najverjetneje ji na začetku ni bilo čisto jasno kaj se dogaja, pa tudi meni ne, po pravici povedano. Prvih nekaj kilometrov proti Vrhniki sem mislila, da me mogoče ne mara, saj so me roke začele boleti po nekaj minutah počasne vožnje za kolono Avstrijcev na motorjih. Potem se me je Gregs usmilil in po Logatcu smo (Gregs, Prasička, R6 in Teya) jih prehiteli.

Pot do Idrije je bila polna novih vtisov in oh in ah doživetij. Yamahca noro pospešuje in v ovinkih leži kot zalepljena na cesti :yea2: . Ker je bila guma že na indikatorjih, motor pa prelep za kozmetične predelave ob morebitnem padcu pri pretiravanju, se nisem spuščala v ekstremno vožnjo, ampak sem odkrivala užitke dinamične vožnje z motorjem, ki ima v ogradi dvakrat toliko konjev kot sem jih navajena.

Da skrajšam mojo ljubezensko zgodbo... Vikend, ki se počasi končuje, je bil eden najlepših sploh. Definitivno si je R6 v mojih očeh prislužila velik plus. Imela sem samo dve pripombi - na semaforju sem si prislužila rahlo blamažo, ko mi motor nikakor ni hotel v prvo (ali ste vedeli, da motor užge samo v leru :? ) in dejstvo da drža na motorju SILI v dirkanje...hmmmm, no to je hkrati tudi eden izmed njenih plusov. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

naj tam prisotni preverijo, če sem pravilno napisal imena ali koga izpustil: Climber+Polona?, Mačica, Tomaž?-un k raztura z V Stromom, Ninočka?, Smrečica).

.........HMMMMMMMMMMM?..............

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota, 11. oktober 2003

::290km:: Ponikva-Šentjur-Celje-Laško-Radeče-Jagnjenica(krožnik odličnega pašta fižola:)-Krško-Kostanjevica-Novo mesto (kava)-Žužemberk-Ivančna Gorica-Šentvid pri Stični-Bogenšperk(ogled)-Litija-Zagorje-Trbovlje-Rimske Toplice-Celje-Šentjur

Nedelja, 12. oktober 2003

::200 km:: Šentjur-Ponikva-Poljčane-Slovenska Bistrica-Maribor-in nazaj-+lokalno drajsanje

lep vikend, čeprav so jutra že prekleto sveža...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Tadej: sorry, sem te pozabil omeniti, sem našteval poimensko le tiste s katerimi smo se v soboto skupaj vračali domov. Če se pa "hmmmmmmmmmm" nanaša na nepravilen zapis imen, se pa še enkrat posipam s pepelom. Čez Vršič smo šli skupaj: Climber, Climberka, Mačica, Tomas(o)?, Smrekca, Ninochka in moja malenkost. Se počasi učim...

LP, Marvin

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

petek

ob enajskih pičim iz službe, z Robicop-om po krasu, v kozini se on obrne proti LJ, jaz pa še do obale na obisk ... cca 300 luštnih km

sobota

Jesensko forumsko ... iz LJ čez Ilirsko bistrico do Brd in prek mosta na soči nazaj v LJ ... fina družba, luštna fura ... cca 350km

nedelja

ena taka taprava celodnevna celoslovenska

LJ (10:40) - Jezersko - do Holmeca prek AUT - Dravograd - Route 69 - Radlje ob Dravi - MB - Celje - Prebold - Trbovlje - Zidani Most - Sevnica - Mokronog - NM - Dvor - Kočevje - Dvor - Kočevje - LJ (17:40)

Vse seveda v Cruise missile načinu razen podčrtanega dela v Armed CMM ... yeeehaaaa ... cca 600km ...

SUM = krasen vikend, prek 1200km ... nasmeh na obrazu :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Hua... kaj naj sploh rečem... danes je bil dober dan. Ma kaj dober - danes je bil FENOMENALEN DAN! Tale vikend bo šel v zgodovino kot eden najbolj prijetnih letos :-)) Danes tako lepa vožnja, jutri LotRovsko praznovanje Frodovega in Bilbovega RD... sem pravkar dokončal torto in jo postavil v hladilnik :D Življenje je včasih res lepo!!!

V četrtek sem Suziko pripeljal s servisa, pregledano, s svežim oljem in filtrom, preobuto v žal ne čisto nove, a še vedno vozne gume (Rude in Bladzo, HVALA!!!). In sobota je bila pravi dan za preizkušnjo. Za svoj cilj sem izbral Piransko Punto, kjer so prijatelji iz potapljaškega kluba švicali na izpitih za dve in tri potapljaške zvezdice.

Ko sem malo čez pol dveh na Vrhniki preverjal tlak v gumah se je mimo pripeljal prvi SR, kletar in arhivar, vse v eni osebi, ki se je že vračal s fure. Malo sva počvekala, potem pa odbrzela - kot prava SRja - vsak na svojo stran.

Že ko sem se vsedel na Suziko in naredil prvih nekaj metrov sem začutil tisto enkratno povezavo med človekom in strojem, ko so motor, plin, zavore, menjalnik, ogledala... samo podaljšek mojega živčnega sistema. Hudo... Priznati moram, da se mi to zgodi velikokrat, žal pa ne vedno. A danes je bil tak dan in ko se nama je v Logatcu pridružila še Tanja, se je ta občutek le še malce "raztegnil" da je naredil prostor še zanjo in že smo kot eno brzeli proti morčku. Ej, to mi deli...

Kljub le osmim stopinjam so gume presenetljivo dobro držale, tako da ni bilo nobenih težav (niti v LS+ voženih ovinkih), tudi promet ni bil gost in užitek je bil popoln... :-)) Če se samo spomnim onega ovinka za Senožečami, pa tistega... in onega... :-))))) ... In nikjer policajev!!!

V Piranu je bilo sončno, morje je bilo razburkano, precej je tudi pihalo, a je bilo kar nekaj stopinj topleje kot v notranjosti. Na hitro sva se pogrela s kostanji, ki so jih spekli prijatelji, spila še en čaj in gasa nazaj. Tudi za nazaj sva imela skoraj prazno cesto, a je bilo vedno bolj hladno. V Postojni šest stopinj, doma na Vrhniki le štiri. Pa se nisva dala motiti v uživanju. Kljub premrlim rokam (vozil sem z letnimi usnjenimi rokavicami) sem bil nasmejan okoli in okoli ušes. 234 res lepih in užitka polnih kmjev... ja, danes je bil dober dan. Upam da tudi za vas!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nedelja, 19. oktober 2003

opucal in spoliral kravico (skrajni čas) ter jo peljal na lokalni 120km sprehod.. blesti od sreče, tako ona kot jaz :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Petek 17.

LJ-Postojna-NG-Bovec-Jesenice-LJ

Start ob 12ih. Prekrasen dan, cudoviti pogledi na Alpe, cesta suha. Se malo off roada, ko sem ril po makedamu do trdnjave Kluze (ene 10m, pa vseeno :) ). Potem sem sel se poslusat topot motoristicnih skornjev v kaverno cez cesto.

Na Vrsicu kar guzva, ene 5 avtomobilov. Pa mrzlo je bilo tudi.

V Jesenicah opazil, da tudi motorino zebe. Pod 'stantgasom' 1300 obratov. Prej jih ni nikoli imel vec kot 1000. Sem ga potem malo ogrel na avtocesti do Kranja, jaz sem se pa ustavil na mrzlo ogrevanje v Smarci.

Povratek ob pol devetih. Drugi najbolje porabljen dan dopusta letos :OK:

Sobota 18.

Sel na kavo v Piran. Lep dan, samo vetrovno.

Nedelja 19.

Sel na cigaret do Kozine. Ce ne piha, je tista cesta od Senozec do Kozine prava poezija. Taki dooolgiiii pregledni ovinki :D

Suma vikenda: dobrih 900 KM. Najbrz zadnjih letos :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes smo pa naredili lepih 260 km.

Smo šli malo pogledat, kaj se dogaja v Puli. Istrske ceste so bile skoraj povsot suhe, saj smo štartalo od 10.00 in Obale. Vreme super, le kakšna stopinja več ne bi škodila. <_<

Pa še zahvala unmu stricu v Berlinu na tekočem traku, ki mi je namontiral gretje ročk. Danes je prov pasalo met tople rokce. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

He he tut js sem naredila dobrih 100 km danes :yea2: , pa nimam ogrevanih ročk :P , mam pa novo čelado :D , pa sem jo mogla sprobat :D in je prav fajn ... (SuzukiGSX :004 )

Aja pa ni me zeblo čist nič ... čeprav nimam ogrevanih ročk :P ... zgleda, da so moški res bolj občutljivi :naughty: , sploh tisti, ki krave vozijo :naughty: :P :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja pa ni me zeblo čist nič ... čeprav nimam ogrevanih ročk :P ... zgleda, da so moški res bolj občutljivi :naughty: , sploh tisti, ki krave vozijo :naughty: :P :D

Čuj mala, nea ti meni tra-la-la o nekih zmrzlivcih, ki vozimo kao krave. :angry: :BUA: Rocky včeraj peljal svojega Triumphatorja :notworthy: na sprehod v Haloze. Bilo je prav zanimivo videti kontrast zelenja na Dravskem polju in snega samo nekaj 50 do 100 metrov ob cesti višje v Halozah. Zunaj hladno v srcu pa toplo. Zunanja temperatura okoli 5 stopinj. Saj ne vem, če bi lepotca že dal na zimsko spanje. Zagotovo bo novembra topleje kot sedaj.

Vale neglede na to, da imam bolj poletne usnjene rokavice mi mraz ni prišel do živega spljoh! :P :lol: Veš, pohorci se pač nea damo. :P :kva1: :004 Drugič pa brez bevkanja! :kva1: :lol: Mimogrede moj in Marjin Trophy nista nobene krave. Če že sta prava bikca. O njunih jahačih pa več kdaj drugič. :OK:

Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V nedeljo popoldan se bil na furci po okolici Ljubljane - sploh ni bilo tako hladno kot sem se bal. Moje tanke letne rokavice so se tudi v hladnejšem obdobju izkazale za odlične - v roke me sploh ni zeblo. Vozil sem se skoraj do teme (v = 130-160km/h). Srečal sem le 2 motorista - policaja, katera sta mi veselo in z močno dvignjeno roko odmahala v pozdrav.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!