Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III

Ice

Priporočene objave

DANES SEm stopila iz službe in so me hecali če sem že konzervirala motor,pa sem se jim sam sladko smejala,nardili so mi take skomine da sem takoj prišibala domov in zajahal motor ter odpeljala pri 4srtopinjah 45kilometrov,kar sicer ni veliko ampak za take razmere kar ugodno.Saj mraza niti ni bilo,oz ga sploh nebi blo če nebi takoj tankala polhen tank tako me je ba zeblo v mednožje,stegna.Edino sranje je da je asvalt že pošteno mrzel kar se seveda zelo pozna,poleg tega pa je v naših krajih še cca 10cm snega tako da je bila cesta mokra in tudi po nekaterih predelih :? kamenjana.Ampak kljb začludenih voznikov avtomobilov sem se imela strašansko fajn :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no včeraj sem si želel it na MB krožek in predavanje DaNe-ta (mi ni bilo pol niti malo žal), a me je minlo ko bi se moral vsest v avto in peljat 25 km v MB. no pol sem šel z motorjem in ja pasalo ko šus in če mi nebi nekje pri čeladi not pihalo (zgleda nekje od spodaj) bi bilo prav toplo :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Učeraj je blo fajn sam škoda da sem mela le dobre pol ure na voljo za motor tako da sem nardila 50km srečala dve žlahtovki moje fzs le srebrni :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za pelat je itak fajn sam soljenih/peskanih cest se rajš izogibam če je možno, ker mi je škoda motorja. Sam čelada se mi megli ku ****, tako da moram met vizir malo odprt, kar pa pomeni da mi piha u fris. Polna v uvinkih odpade. Če bo kak konec tedna solidno vreme grem še na kako furo proti jugu.

Popravljeno . Popravil Rok
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...sam škoda da sem mela le dobre pol ure na voljo za motor ...

Ehhh, hehe, jaz sm si pa danes VZEL :OK: cas in odpeljal prekrasnih 70,3 km!!! :yea2: Prizgal motor in se zapeljal, miiiijjjjaauuuuu. :notworthy:

Srecal sem 1 coperista, 1 aprilijo RS 125 in nekaj skuteristov... :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz tudi danes... ups, vceraj naredil popoldne DOOOOLGOOOO furco... celih 20 km.. do rednega servisa... :OK: Pa se malo bladzovega fejzrcka... tudi cele 4 kilometre... :yea2:

To pa je za letos vse... razen... mogoce od servisa nazaj domov... ce ne bo prisel s kombijem... :hmm: :naughty: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Sem vedel, da bi bila napaka odjaviti motor preden sem šel v Francijo!!! To so danes najbrž dojeli tudi vsi obiskovalci OLPja, ko so zagledali mojo žarečo faco... ja, danes sva šla s Suziko na izletek... kratek (57 km), a lep, prelep... iz Vrhnike do Stare pošte... še vedno se mi usta razširijo v nasmeh do ušes... moje srce je že po prvih metrih zavriskalo od zadovoljstva, moja uboga dušica pa je spet dobila svojo dozo blaženosti... saj vem, vsi, ki ste že odjavili motorje misllite, kako pretiravam... ampak to je samo zavist :blink: :rolleyes: :D ... ah, grem spat... in sanjat, kako bo jutri spet lep dan za vožnjo...

aja, srečal kar nekaj sotrpinov... kako divje smo se pozdravljali... prav čutil sem da tudi njim nasmehi kar štrlijo izpod čelad... :o :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rečeno, storjeno.

Popoldne, včeraj, zajahal motorcikel in se odpeljal po poti:

CE-Šentjur-Kozje-Bistrica-Podčetrtek-Mestinje-Šmarje-Šentjur-CE

Ker bila na začetku ura 15 je bila cesta CE-Šentjur zabasana z avtomobili.

Potem pa, kot da bi odrezal. Predel Šentjur-Kozje-Mestinje prazen, kot da bi bila cesta moja zasebna last. Ne srečal več kot 10 avtomobilov, dohitel tri traktorje in enega tamiča v Kozjem.

Cesta suha, brez listja in brez peska, razen na tistih mestih, na katerih se je pesek valjal že poleti. Nekaj malega ostankov kmetijske dejavnosti (blato) le 2x na cesti takoj za Kozjem

Sonca tudi dovolj. Toplo/mrzlo ravno prav, ker sem bil ravno prav tudi oblečen. Rosenja vizirja čelade nič. Motorček lepo predel, kolesa zgledno grabila po asfaltu.

V Šmarjah srečal edinega enoslednika. Bil to Spielferderber osebno. Si pomahala, zaustavila, malo pogovorila in odfrlela vsak v svojo smer. Škoda poznopopoldanskega časa za čvek.

Opravil 110 prijetnih in prijaznih kilometrov. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz reveš pa odjavil zverino. Mi je včeraj Suziki naredil take skomine ( pravi. a vidiš zakj imam lase na glavi tako polizane: pravi, to je od čelade veš :notworthy: :notworthy: :notworthy: )

Nikoli več take napake !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

he he.. lep pozdrav Brrrm-u in unemu stricu iz Šmarja, ki se je kar malce zaljubil v parkirani kravci (pa jermen se mu dopade)..

po moje ga bomo drugo leto videli na cesti (in na motosvetu) :P

torej

::sreda, 5. 11. 2003::

16:00

šentjur-šmarje-mestinje-imeno-virštanj-slivnica-šentjur

gretje ročk je sicer zakon, ampak mraz je vseeno prekleto pritiskal.. v osrčju kozjanskega skoraj imel bližnje srečanje z nekim psom, ki so mu hormoni narekovali sprehod po sredini ceste za nepreglednim ovinkom..

štartal z 5929km končal 71km kasneje.. malce si pokalkulirajte in ugotovili boste, zakaj bi danes težko prodal motor za dober denar :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Saj vem, da enim drgnem sol v rano (al pa obračam vilice v očeh), ampak... k je blo pa tolk fajn!!! Včeraj namreč, ko se je zgodila še ena vožnjica, na kateri se je nama s Suziko pridružila še Tanja. Kljub oblačnemu vremenu me je napoved žalostno-mokrega-zasneženega vikenda po službi nekaj pred 17 uro pognala iz Stare Vrhnike na pizzo v Minutko (v Postojni). Tja dol še dan (in osem stopinj), zato je bila vožnja res nadvse imenitna, nazaj grede pa že tema (ob 19:30 uri še vedno šest stopinj :D ). Kljub temu je bilo veselje neizmerno, pa tudi gume so še dobro držale (hvala, Rude in Bladzo), le na črtah in zebrah je potrebna previdnost, ker prav lepo odnašajo. Tudi nekaj listja je bilo na cesti, pa "tavelik" ovinek na Kačjih ridah je bil povsem posut s peskom, tako da pazite nase... Glede na napoved snega za vikend nepozabnih 78 kilometrčkov :OK: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010 :010

Danes sva jo z Dr._Maxxi_ (asempravnapisala), vsak na svojem konjičku, uvcrla do Sežane in nazaj (on bol hitro, js bol počas), prau fajn je blo in prav dosti nas je blo na cesti ... RES JE BLO FAJN ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vtisi z včerajšnje vožnje uspešno potolčejo argumente tistih, ki v sosednji temi razglabljajo o tem, kako so že odjavili motor in končali sezono.

Start ob 11h z Vrhnike, vreme oblačno, 8 stopinj, smer Logatec. Na cesti proti Godoviču ni bilo veliko peska. V Godoviču se je začelo megliti in postalo je občutno hladneje. V Črnem vrhu, kjer se cesta začne vzpenjati preko tistih par serpentin (vlažno listje!) sem zapeljal v pravi oblak - gosto meglo z vidljivostjo samo kakih 10 metrov. Tako sem s skoraj kolesarsko hitrostjo prečkal prelaz (precej peska!) in preklinjal roseč vizir na čeladi. Kak kilometer pred Colom so zgoraj prižgali luč in kot bi odrezal je bilo nad mano jasno modro nebo s toplim sončkom. Po moje sem v eni minuti vožnje doživel porast okoliške temperature za kakih 10 stopinj, neverjetno. Od tu naprej je bila cesta suha, vreme idealno, sončno. V Ajdovščini je bilo treba namesto zimskih, nataknit navadne tanke letne rokavice. Pot me je potem vodila preko Nove Gorice, Solkana, Goriških Brd, skozi Plave in gor ob Soči (ki je imela spet tisto čarobno barvo) skozi Kanal do Tolmina pa potem nazaj skozi Most na Soči in proti Novi Gorici. Na levem bregu Soče je v dolžini kakega kilometra še vedno zasut levi vozni pas - posledice nedavnega zemeljskega plazu. Promet je izmenično enosmeren, urejen s semaforjem. Iz nove Gorice sem se preko Štanjela in Senožeč vračal proti Vrhniki. V Postojni je bila meja, kjer se je ponovno pooblačilo, tako da sem spet "kolesaril" čez ride.

Kilometrov je bilo dovolj, prometa skrajno malo, policajev nič, vreme idealno in jesenskih barv polno - še zdaj se mi smeji :OK: , toplo je bilo pa tudi dovolj. Srečal sem samo 8 motoristov, smo si pa s temi, kot je nekdo že zgoraj napisal, toliko bolj besno mahali.

LP Marvin

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa še vtisi iz vožnje danes zjutraj. Na šiht sicer, pa vendar.

Od doma je šlo superca, cesta suha in čista, vožnja običajna. V Ljubljani na Viču malo naprej od britofa pa shiiiiiiiit. :cry: :cry: Po prehitevanju treh piksen stisnem žlajfe in našaltam eno dol, da upočasnim pred levim pravokotnim ovinkom, pa začnem samo swingati po cesti. Ublažim pritisk zavor in speljem. Če bi to počel kakšnih 5 m kasneje, bi za zajtrk okopaval krompir ob cesti. :D :D

Hja zgleda da je cesta zgodaj zjutraj res mal bolj mrzla in spolzka. :wacko: :wacko:

OK, saj vsi veste, pa vseeno pozor, prišel je čas megle, listja in ledu na cestah!

LP posrani HHV

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Horjo, malo bolj previdno na tistem ovinku no. Ta odsek ceste (med britofom pa do tega križišča 10 m naprej od tega tvojega ovinka) je hudo pasji. Asfalt za nikamor, se vidi že na pogled - barva in dotrajanost asfalta. Ko pa pride zima ali dež, mnogo ljudi tega ovinka ne zvozi. Še poleti, ko je asfalt vroč, ne nudi nikakršnega oprijema in ob privitju plina (na ravnem delu tega odseka) zadnji konec rad malo pleše po svoje.

Skratka, previdno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa še vtisi iz vožnje danes zjutraj. Na šiht sicer, pa vendar.

Od doma je šlo superca, cesta suha in čista, vožnja običajna. V Ljubljani na Viču malo naprej od britofa pa shiiiiiiiit.  :cry:  :cry: Po prehitevanju treh piksen stisnem žlajfe in našaltam eno dol, da upočasnim pred levim pravokotnim ovinkom, pa začnem samo swingati po cesti. Ublažim pritisk zavor in speljem. Če bi to počel kakšnih 5 m kasneje, bi za zajtrk okopaval krompir ob cesti. :D  :D

Hja zgleda da je cesta zgodaj zjutraj res mal bolj mrzla in spolzka. :wacko:  :wacko:

OK, saj vsi veste, pa vseeno pozor, prišel je čas megle, listja  in ledu na cestah!

LP posrani HHV

Hvala HHV! Takoj mi je lažje ob pogledu na prazno garažo. :(

Ti se pa stlač nazaj u piksno pa ne ga srat po zmrznenih cestah. Sej bo hmal pomlad! ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jap, Aleron, je sploh cel tisti konec pasji tako kot praviš. Danes sem bil že bolj rezerviran, čeprav je cesta neprimerno bolj držala. No dogodek jemljem kot malo opozorilo, da je treba sedaj bolj pazit.

Ej Fifty, me ne spraviš v piksno, se je tako lepo med avti guziti, in priti na in iz šihta v 15min namesto crkovanja 3/4ure v gužvi. Sploh pa sem trenutno še brez kište. Upam da v roku 14 dni nabavim kišto za jago, ki bo občasno služila še za prevoz na tlako.

LP in hvala za dobronamerna opozorila.

HHV

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Zaradi silno napolnjenega vikenda evo mojega poročilca šele zdajle. Včerajšnja sobota se je zame začela pravzaprav že v četrtek, ko sva se z Luckyjem po Maksijevem sestanku zmenila za sobotni skok na morje. Seveda če bo vreme, kar tokrat ne bi smelo biti problem, saj je bila vremenska napoved godna, zato sem z velikim pričakovanjem čakal na sobotno jutro. In začelo se je kot v pravljici: v postelji me je zbudilo sonce, ki je neusmiljeno trkalo na moje veke. Pa tokrat nisem bil prav nič slabe volje, hitro sem vstal in naredil zajtrk, a še preden sem lahko pojedel me je že poklical Lucky. A si videl kakšen sonček je??? A greva? Seveda greva!!! No, komaj sem dobro odložil telefon, že me je klical Kekec: ejga Suzuki, HHV je pri meni in sprašuje, če bi se lahko pridružil vama z Luckyjem. Seveda, normalno, kar uleti naj do mene in planemo skupaj.

In res, ob 11:30 sta se lepo en za drugim oba SoloRiderja pribremzala do mene, popili smo še en vanilijev čaj, nato pa gasa! Najprej bolj previdno, da smo stestirali oprijem gum, saj je termometer na Vrhniki pokazal le malce skromnih pet stopinj (v senci), potem pa, zadovoljni z rezultati, malce bolj odločno. V Logatcu se nam je pridružil še HHVjev prijatelj Klemen z BMW 650 GS. Bil sem neizmerno dobre volje - kaj ne bi bil: naredil se je krasen, sončen dan, toplo, nebo sveže umito - skratka vreme kot v pravljici. Prometa je bilo zelo malo (kasneje sem izvedel da je bila neka huda nogometna tekma ali nekaj podobnega), jest po več kot tednu dni na moji Suziki, na poti proti morčku... lahko rečem samo "dreams come true"! Če se samo spomnim tistega desnega "the" ovinka za Senožečami, pa... ma brez veze, polno jih je bilo, od vrhniškega klanca, Kalc, Kačjih rid do Črnega, pa tistih med Senožečami in Kozino, pa seveda Črni Kal... torej vsepovsod, brez izjeme, ena sama radost in veselje... še posebej če pomislim, da imamo v Sloveniji pravzaprav samo dva ovinka, levega in desnega, pa da nam samo tadva dajeta tako veselje... ne morem verjet!!!

Nobenega mraza, na sončku zagotovo precej čez 10 stopinj, topel tudi asfalt, pa nikjer policajev - čas za uživanje!!! Feeling je bil res enkraten, s Suziko sva se spet tako lepo ujela... do morja sem moral le nekajkrat uporabiti zavore (pa še to le zaradi redkih avtomobilov), vse ostalo je šlo samo od sebe, tekoče... dodaš gas, spustiš, prestaviš, spet... Ko si z motorjem kot eno... to je tisti pravi feeling... čudovito!!! Ko smo prišli v Piran je bilo pravzaprav najtežje izbrati v katerega izmed mnogih kafičev na piranski Punti bi zavili. Po ogledu vseh smo se ustavili pred enim s še nekaj prostimi mizami in si sneli čelade - vsi nasmejani do ušes. Nastavili smo se sončku in uživali... mir, brez vetra, še morje je stoično oponašalo na soncu bleščeče se steklo...

Ko smo počasi in z užitkom posrkali topoloto sončka in kakav s smetano, smo se okoli tretje ure brez ihte zavihteli na svoje jeklene konjičke in v rahlem drncu oddrveli proti domu. Užitki so bili spet nepopisni, še posebej ker je Luckyjev pametni telefon pokazal precej žalostno nedeljsko vremensko napoved. Prazne ceste so vabile desno zapestje, dober oprijem v nagibe... Tavelik ovinek na Kačjih ridah je bil spet (še vedno?) posejan s peskom, a nam to ni pokvarilo razpoloženja. Za Logatcem se je malce pohladilo, a se nismo dali motiti. Ko smo prišli nazaj na Vrhniko, smo se ustavili še na zelo dobrem kosilcu v gostilni pri Simonu, kjer smo še enkrat podoživeli tole nadvse imenitno soboto, potem pa odpeketali domov - v upanju, da to ni bil zadnji letošen tako lep vikend. Skratka, čudovitih 236 km. In kar je poleg veselja in radosti najbolj važno: niti ene zoprne, kaj šele kritične situacije!!

• Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nimam skoraj kaj dodati. Bilo je ludo i nezaboravno! Vozil sem malenkost počasneje kot poleti, pa nobenih problemov. Zlizane makadamke (16.000 km) so držale brez pretresov. Nova čelada ni izpolnila vseh mojih pričakovanj, moram pa še odkriti ali so temu botrovale bolj hladne razmere ali kaj drugega. Glede na počutje med vožnjo bi sklepal, da je lahko temperatura še okoli ničle, pa bi v tej opremi še zdržal, več bi bil pa mazohizem. S tremi Suzukiji smo si privoščil tudi trenutek norosti - 200 po koprski obvoznici. 'Twas gooood!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz pa danes za motorciklizem izkoristil lepo vreme.

Ob 10:15 odpeljal od doma, na bencinski dopolnil tlak v gumah, nato pa preko Sl.Konjic, Sl.Bistrice na Ptuj, kjer sem nekaj povprašal, nato pa nazaj skozi gozd pri Kidričevem v Maribor in od tam v Dravograd, Sl.Gradec, Velenje in domov.

Tam okoli 240 km.

Mraza čisto ene malo, zgoraj na Koroškem. Čim sem se za Mislinjo spustil po klancu navzdol, pa me je zopet obdala toplota, oziroma, ne toplo in ne hladno, popolnoma nevtralen občutek, kar pomeni, da sem bil ravno prav oblečen.

Od Maribora do Mislinje nepretrgano sonce, drugje pa več oblakov, kot sonca.

Promet nedeljsko umirjen, policistov srečal nikjer, tudi jaz na avtocesti proti MB kazalec pognal do 200.

Ceste suhe, razmeroma čiste, nekaj blata tam proti Ptuju.

Srečal 2,5 motoristov. Tisto polovičko v Frankolovem (motor parkiran pred gostilno, motorist verejtno notri), enega, ko sem ravno zapuščal kidričevski gozd na poti s Ptuja in enega ob Dravi.

Lepa, sproščena vožnja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sobota, 15. november 2003 ::

šentjur-tepanje-sl.bistrica-maribor-v.arturja.na.kavo-hoče-pohorje(bellevue)

skupinska vožnja s sodelavcem

mrzlih 160km

:: nedelja, 16. november 2003 ::

šentjur-kompole-svetina-laško-trbovlje-mrzlica-prebold-šempeter-jama.pekel-vel.pirešica-galicija-celje-šentjur

solo vožnja

malo manj mrzlih 110 km

270 km sredi novembra..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!