Skoči na vsebino

BMW

robberrt

Priporočene objave

ja, avto. Hladen, nevznemirljiv, pravi Švaba. Če dvigneš ruzak (pokrov prtljažnika) dobiš Porsche 911 ritko.

tut cena je cirka 20 miljonov a ne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravijo (sam nisem preveč preizkusil), da zna biti zadnji pogon nevaren za neizkušenega voznika. Hočem reči, da je sprednji pogon veliko bolj "prijazen" in oprosti veliko več pri kakih napakah (npr. pospeševanje v ovinku pri mokri cesti)

Correct! :) Zakaj pa misliš, da je 4/5 avtomobilov danes na prednji pogon?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

50.000 SIT * 12 = 600.000 SIT

15.000.000 / 600.000 = 25 let

Odlična investicija! Šele v 25 letih bi bil (zelo površno izračunano) na pozitivni nuli... :D

Če si malo starejši, te mogoče takrat ne bo več... :P

Premisli še malo... ;) Pa enega Bemfla si kupi. :naughty: :grim

He, he, sem še mlad :) Furioso, ti si kr kupi Bemfo pa magar za 15.000.000sit. Moje stanovanje bo takrat imelo 4kratno vrednost prvotne cene, tvoj Bemfl bo pa stal 500sit in vrečko čipsa :P :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dragi Gotmorg

Verige imam zmeraj seboj, le da niso namontirane.

Nisem glavni frajer na vasi, ker ne zivim na vasi.

Sem ti (in ostali tudi) ze odgovoril, zakaj si rinil kolegovega BMW-ja po snegu. Presiroke gume.

BMW-ji imajo porazdelitev teze 50 - 50 % na prvo in zadnjo os. Pri klancu navzgor se teza prenese nazaj in je dejansko zadnji del tezji. Ti bom jutri narisal diagrame sil (iz tega racunalnika ne morem). Upam, da bos potem kapiral.

Tadej

Če si torej vredu predstavljam tvoje teorije, je obremenilna sila na zadnjih kolesih pri vožnji v klanec (okej, smo ugotovili, da to ni res), ampak kaj potem delajo "olajšana" prednja kolesa, ko hočes z njimi kam zaviti? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Prejšnji teden sem se vozikal z novim BMW X3 s 3.0 l bencinskim motorjem. Podvozje (X drive) in nasploh lega na cesti fenomenalna. Down Hill Assist Control tudi. V ostalem pa igrača za prosti čas cenovnega razreda od 11,5 do 15 mio SIT.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si torej vredu predstavljam tvoje teorije, je obremenilna sila na zadnjih kolesih pri vožnji v klanec (okej, smo ugotovili, da to ni res), ampak kaj potem delajo "olajšana" prednja kolesa, ko hočes z njimi kam zaviti? :hmm:

Jao kje si pa ta čreva (dialog z Gotmorgom) ven potegnil.

Ne da se mi spat pojasnjevati in razlagati kako in kaj.

Če bo letos še kaj snega te vabim na Krim (http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=6532&st=0) da v živo vidiš kako in kaj.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To pa je še zmeraj moj sanjski avto.

Imel 525 in sem bil najbolj zadovoljen z avtomobilom do sedaj.

M5 pa je poglavje zase - civilni športnik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fantje, a veste kaj sem sedaj pocel? :D S prijateljem sva pomagala enemu BMWju serije 5 z (ne prav zelo) zasnezenega parkirisca :D

Ampak preden se oglasi kak vecni kritik zadnjega pogona z izjavo tipa "aha, to je pa zadnji pogon!" je treba povedat, da je bila to malo znizana varjanta, imel je znacko M power, za katero nisem bil preprican da je tja res sodi ... no, ampak M znacka ni pomembna, hec je bil v sirokih in prakticno cisto gladkih gumah :lol1: Ni cudno da ni nikamor slo in ko sem videl one gume mi je slo kar na smeh :D

Sva s prijateljem avto uspesno prerinila ven, tako da se je srecni lastnik odpeljal. Upam, da mu ne bo treba zavirati na kaki plundri .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

pri tej verziji sedmice se vidi, da ni nobeden razmisljal nic ko je"kreiral" to strech-limo. troje vrat in vse se enako odpirajo - gimme a break. :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ammm

mene pa zanima kaj menite o 316i in pa o 318i ker bi si nekaj takega probal nabavit pač ko bi opravil izpit! :hmm: :hmm:

lp!

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ammm

mene pa zanima kaj menite o 316i in pa o 318i ker bi si nekaj takega probal nabavit pač ko bi opravil izpit! :hmm: :hmm:

lp!

B)

Samo, da ti bojo stroški vzdrževanja pol znesli, ker to so že kr konkretne kubikaže, da gum ne omenjam. Drugače pa ti svetujem nekaj malo manj športnega za začetek, ker BMW-ja "obvladajo" le redki. Vsaj po statistiki nesreč sodeč... Je pa verjetno fajn potem, ko že obvladaš zadevo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo, da ti bojo stroški vzdrževanja pol znesli, ker to so že kr konkretne kubikaže, da gum ne omenjam. Drugače pa ti svetujem nekaj malo manj športnega za začetek, ker BMW-ja "obvladajo" le redki. Vsaj po statistiki nesreč sodeč... Je pa verjetno fajn potem, ko že obvladaš zadevo...

ja sam 316i ma tam okol 106 konjev!!pomoje to le ni tak fejst zajebano za vozit!vsaj mislim! :hmm: :hmm:

je pa res da ma zadni pogon! :naughty: :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja sam 316i ma tam okol 106 konjev!!pomoje to le ni tak fejst zajebano za vozit!vsaj mislim! :hmm: :hmm:

je pa res da ma zadni pogon! :naughty: :naughty:

106 konjev za začetnika je pomoje kar malo preveč, še posebej če ima zadnji pogon :hmm: Pa ne gre zgolj za suho cesto, ampak predvsem nevrijeme :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!