HHV Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 In še nekaj - lahko delate izračune, predstavljate škodljivost na sto in en način, dokler se ne bom sama odločila, da neham ne bom nehala. Itak so pa najhujši kar se tega tiče bivši kadilci al pa tisti, ki kadijo samo kadar popijejo malo več alkohola. Eeeej, Vale, pa nisi ti to name navalila? Saj sem napisal, da grem tudi jaz v družbo kadilcev in pač vzamem v zakup in držim gobec zaprt. Izračun je samo za hec. Še sam sem bil presenečen, koliko se je naračunalo. Madonca, ko bi to prej pomislil, a veš koliko dobrih motorjev je za ta denar! Pa upam, da mi vseeno privoščiš tisti čik ali dva po pivu, ali pa še piva ne smem več piti, da bom cigarete pri miru pustil. Ko se vidiva, greva pa na dva pira pa čik. Prav? :wink: :lol: (TudiČikJeLahkoPipaMiruPress)
Mačica Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Kadilci mislijo samo nase, ko vlečejo tiste svoje palčke nič pa na ljudi okrog njih, ki morajo zaradi kadilcev smrdet. Mačica, zadeve so precej natančno definirane kje se lahko kadi kje pa ne. Tako imaš na voljo precej prostorov kjer se ne sme kaditi pa se zadržuj tam. Če pa rineš po gostilnah in sikaš kadilcem da te motijo, potem si ti tista, ki misliš samo nase in onesnažuješ okolico s svojim teženjem. Kolikor se jaz spomnim, če boš dala kadilcu na izbiro to da lahko kadi ali to da je v tvoji družbi, se bo brez razmisleka odločil za kajenje. :wink: 8) :lol: Hej v gostilnah sem že zdavnaj obupala nad tem da bi težila. Situacija, ki se zgodi in mi je pa ćist zares čist mim je pa taka: Kadilec vzame ven škatlco in iz škatlce cigaret in cigart v usta pa vžigalnik že skor pržge, pol pa reče: saj nobenga ne moti, ane? Pa pol jst rečem: ja, mene pa moti. Pa pol on: eh, pol pa pejt drugam. Mislim, halo? Zakaj človek sploh mora vprašati, če potem itak ne upošteva. Moram pa reči, da sem doživela tudi že drugačno reakcijo, kar se mi je pa zdelo totalno kul. In na živce mi gre ko se enim našim babnicam v službi ne da iti do sobe za kadilce in potem na WCju kadijo. Hej potem pa meni ne preostane nič drugega kot da diham tist zasmrajen zrak. In en cigaret v unem mičkanem prostoru je fuuuuuuuuuuul preveč. V vsakem primeru smo pa nekadilci že itak preveč strpni do kadilcev. Sem prepričana, da je vsloveniji delež nekadilcev večji od deleža kadilcev. Če pa pogledaš v gostilnah kolikšen delež prostora je namenjen kadilcem in kolikšen nekadilcem pa slika ni lih čist ista. S tem, da prostori za nekadilce v veliko primerih sploh niso fizično ločeni od tistega za kadilce.
vragica Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Macica... prižgi si cigaret, da boš manj živčna... :twisted: :P :twisted:
Ice Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Itak so pa najhujši kar se tega tiče bivši kadilci... Al pa tudi ne. :wink: 8) Večinoma. Poznam par primerkov! mene ne poznas (exdumbasssmokerpress).
Vale Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Prostorih sploh niso več ločeni oz. tega nihče več ne upošteva, kar tudi sama menim, da ni prav.
RAN Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Prostorih sploh niso več ločeni oz. tega nihče več ne upošteva, kar tudi sama menim, da ni prav. Lahko je skupni prostor, vendar mora biti ustrezno prezračevan. Cona vpiha svežega zraka (ustrezno pripravljenega, pozimi ogret ter vedno filtriran) mora biti pri nekadilcih.Odsesovanje izrabljenega pa pri kadilcih. Količina zraka pa mora biti najmanj 50 m3/h za eno osebo. V tem primeru cigaretni dim ne prodira v oddelek kjer so nekadilci.
marijan Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 ne želim, da se kdo zastruplja z mojim kajenjem, zato kadim sam, sem egoist. skrijem se da me ne vidijo in zavohajo. :D
hotschko Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Najbolj simpatični so mi tisti, ki se tako zelo borijo proti kajenju, poleti pa jih vidiš kako nastavljajo vse svoje dele telesa soncu, da bi ja bili lepe čokoladne barve. Vsi, ki kadimo, vemo, da to ni zdravo. Vsi, ki se ga kdaj pošteno nalokamo, vemo, da to ni zdravo. Vsi, ki se včasih prekomerno nabašemo s hrano, vemo, da to ni zdravo ... In kaj zdaj naj pridigamo vsakemu o tem kako to ni zdravo. Vsak naj skrbi zase kot mu paše. Bistvena razlika je v tem, da kadilci s kajenjem meni prisilno znižujejo kvaliteto življenja, kadar so v moji bližini. Ponavadi jih prav boli k..., če komu cigateri ne dišijo ali jih motijo ali so celo škodljivi za ostale ljudi okoli njih. Moja pravica do čistega zraka je večja kot kadilčeva pravica do njegove razvade. P.S. Vale to ne leti direktno na tebe, ampak je splošno ... me zaenkrat tvoje kajenje še ni nič motilo :)
Vale Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Dej sem ravno bla v novi pizzeriji v Izoli, kjer ni nič ločeno. En prostor za vse. In verjemi, da tudi mene moti. Če bi bil prostor ločen bi lepo enega prižgala. Tako ga nisem. Že itak je majhno. Horjo :arrow: nisem mislila tebe. Sem govorila čist na splošno. Ker res poznam par primerkov (Ica ne štejem v te primerke :lol: ), ki so včasih kadili, sedaj pa so prav zateženi. Je pa res, da pri škrtih ful pomaga višja cena cigaret. Vam povem resnično štorijo. Ko so podražli pred cca 4 meseci cigarete se je moj sodelavec odločil, da je to pa že preveč. Sicer še vedno kadi ampak ima urnik. Prvi cigaret prižge ob 07.00, drugega ob 13.00 in tretjega ob 16.00. Izračunal si je, da tako prišpara na mesec 12.000 SIT, v glavnem groza. In tako mi vsak dan ob 13.00 (ampak res točno ob 13.00) zasmradi pisarno s tistim BOSS-om in še rečt mu ne morem nič, ker itaq sama kadim (pa čeprav nikol ne v pisarni, niti v WC-ju), najrajši bi mu pa un čik v rit zatlačla. :evil: :evil: No, tako, da niste sam nekadilci bogi, kar se tega tiče.
Vale Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 P.S. Vale to ne leti direktno na tebe, ampak je splošno ... me zaenkrat tvoje kajenje še ni nič motilo :) :lol: Ko te ob priliki srečam, ti pošljem oblaček dima :lol: :lol: Eno vprašanje za vse, ki ga pohate - kako vas kaj tisti dim moti?!? Tudi pijanci okoli mene mi znižujejo kvaliteto življenja, sploh kadar mi težijo :!:
SiR Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 kolk si plačana za reklamo proti kajenju...... :lol: 8) Ministrstvo za zdravstvo ti je mogu neki obljubit :) :wink: Verjetno šteko čikov :D
SiR Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 A zaradi neke razvade moramo vsi enako participirati. Do kje naj velja solidarnost ? Kaj menite ostali ? 8) Roko na srce - tudi pešci in avtomobilisti plačujejo motoristom zdravljenje po nesreči ... ki je mnogokrat bolj dolgotrajno kot zdravljenje od katerekoli druge nesreče, razen, če te kombajn povozi ali če se ti vrata odprejo na space-shuttlu v orbiti :D
hotschko Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Eno vprašanje za vse, ki ga pohate - kako vas kaj tisti dim moti?!? Ne poham, ampak me kanabis-dim absolutno manj moti kot cigaretni dim ... no razen če se zaradi tega preveč zmanjša vidljivost ... :D
twix Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Me prav zanima odziv motosvetovcev, ce bi se prepovedalo kajenje v zgornji sobici v OLP, ko imamo ob sredah motosvetova srecanja. Takrat je namrec pa ze pretirano zakajeno. Predvsem pa tudi "pase", ko pridemo nekateri lepo stuširani, direkt iz treninga v oblak nikoti. Se mi vcasih sploh ne zdi fer. Tko da, sprasujem kadeci del motosveta, ce bi se bili pripravljeni odpovedat svoji razvadi tiste tri ure, ali pa vsaj stopiti ven iz sobice? Bi bila zelo prijazna gesta do nas nekadilcev. Pa se Alli cestitam na razsvetljenstvu :twisted: :wink: :D
hotschko Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Me prav zanima odziv motosvetovcev, ce bi se prepovedalo kajenje v zgornji sobici v OLP, ... sem takoj za ...
Desmo Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 ...kadilčeva pravica do njegove razvade. Če imaš kajenje za razvado potem te še razumem, če pa gledaš na to kot odvisnost je pa malo drugače. Pomisli na tvojo potrebo po pivu in jo povečaj za desetkrat pa si potem predstavljaj zakaj so kadilci tako "brezobzirni" glede tega kdaj in kje kadijo. :twisted: :lol:
hotschko Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 ...kadilčeva pravica do njegove razvade. Če imaš kajenje za razvado potem te še razumem, če pa gledaš na to kot odvisnost je pa malo drugače. Pomisli na tvojo potrebo po pivu in jo povečaj za desetkrat pa si potem predstavljaj zakaj so kadilci tako "brezobzirni" glede tega kdaj in kje kadijo. :twisted: :lol: ... ampak vseeno jim to še ne daje pravice "zastrupljat" svoje okolice ...
SiR Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Moram pa reči, da sem doživela tudi že drugačno reakcijo, kar se mi je pa zdelo totalno kul. Kakšna je bla ta reakcija? Sicer pa še - sam nisem nikoli kadil (razen v hipijevski fazi kak džojnt) :) Jaz vem, da me ne moti, če smrdim po švicu, ali kdo drug v moji bližini, ampak vonj po cigaretnem dimu, ki se ga pozimi navlečejo oblačila v kafičih, je pa res nagravžen... Pa tisti smrad v laseh, ko se vse še mal premeša... Najbolj mi je pa smešno, da pridem v gostilno, kjer ni fizično ločeno z kadilce/nekadilce, potem pa so kao "mize rezervirane za nekadilce". Boli me kurac za mizo, če bom moral slučajno jesti medtem, ko bo nekdo za mojim hrbtom mahal s čikom in mi bo tisto prismrdelo... No, v ožji familiji imam tudi en primer pri starših :|. Oba stroga kadilca že zadnjih 30-35 let. Mati pred 2 letoma dobila nenadoma diagnozo - tumor s premerom 7 cm v levem pljučnem krilu. Kriza! --> kemoterapije in obsevanja, jok, kriza, žalost... No, v tolažbo kadilcem povem, da so ji (vsaj zaenkrat) tisot reč uspešno odpravili, ampak v zgražanje nekadilcem: tudi med kemoterapijo je vsak dan kakšnega pokadila, ko je bila pa diagnoza BP (brez problema), pa je trajalo dva meseca, da je začela spet redno kaditi skoraj škatlo dnevno ... Čeprav sem sicer jezičen kot ne vem kaj, z besedami ne znam opisati, kako me je žalostilo videti nekoga, ki je tako močno odvisen od tako butaste zadeve, kot so cigarete... Kako nekdo vedno, ko se mu zdi, da rabi malo "miru" ali kaj podobnega, raje eno prižge, kot pa, da bi kaj počel. In žalosti me, če vidim, da nekdo, ki sicer ne kadi, za cigareto poprime "v družbi". Ne štekam tega, pa da se jebem sam sebe, evo...
sax Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Govorim zase (da ne bo pomote). Spoštujem druge in nikoli ne smradim tam kjer bi lahko koga motila (ne kadim v pisarni, čeprav sodelavec kadi, ne kadim kadar sem v družbi nekadilcev, in še bi lahko naštevala). . SPET LAŽEŠ!!! 8)
Vale Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Govorim zase (da ne bo pomote). Spoštujem druge in nikoli ne smradim tam kjer bi lahko koga motila (ne kadim v pisarni, čeprav sodelavec kadi, ne kadim kadar sem v družbi nekadilcev, in še bi lahko naštevala). . SPET LAŽEŠ!!! 8) :mrgreen: :splat: :silly:
sax Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Me pa moti tudi to, da zopet dajete vse v isti koš. Tudi če se včasih napijem še ne pomeni, da sem pijanec, ki doma pretepa družino. Zato danes hodi tvoj dragi naokrog ves prebutan, pa samo 2 pivi si včeraj spila. :wink:
Vale Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Govorim zase (da ne bo pomote). Spoštujem druge in nikoli ne smradim tam kjer bi lahko koga motila (ne kadim v pisarni, čeprav sodelavec kadi, ne kadim kadar sem v družbi nekadilcev, in še bi lahko naštevala). . SPET LAŽEŠ!!! 8) :mrgreen: :splat: :silly: Ti pa sploh ne šteješ :twisted:
MOTOVILC Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 umreta mož in žena :( pa se sprehajata po raju :? pa pravi žena: "poglej kako lepo je tu ptički, rožce, vse tako urejeno, nič nama ni treba delat, za vse je poskrbljeno!" :wink: mož pa ji odgovori:"res je lepo, saj sem rekel vsaj deset let bi že lahko bila tukaj, :P če nebi ti nakladala s tisto tvojo zdravo prehrano, zdravim življenjem itd... zato ne pretiravajmo---carpe diem :wink:
Vale Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Me pa moti tudi to, da zopet dajete vse v isti koš. Tudi če se včasih napijem še ne pomeni, da sem pijanec, ki doma pretepa družino. Zato danes hodi tvoj dragi naokrog ves prebutan, pa samo 2 pivi si včeraj spila. :wink: Ti kako pa kaj urejanje stanovanja?!? P.S. Sej vem, da smetim po temi ampak samo mečem smeti nazaj Sax-u, ki je začel. Ima zopet siten dan, ker mora delat v službi. :twisted:
RAN Objavljeno April 3, 2003 Opozori Objavljeno April 3, 2003 Ne štekam tega, ... Kupi si šteko ! Recimo galouse-a. :evil:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se