Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Ne vem, kako je zdej. Ampak pred leti, ko sam še nisem imel 50%, sem dobil za motor bonus po fotru. Je rekel, da če ima kdo na istem naslovu že 50%,da ni problema. Ne vem pa, če je sedaj še vedno isto?

Objavljeno
pred 5 urami, ukica pravi:

pred 5 urami, ProdriveR pravi:

Jaz sem tudi povratnik (po treh letih). In me zavarovanje pride 170€ (AO, AO+ in asistenca), ostali stroški cestnina + tehnični pridejo pa (po AMZS izračunih) 77€. Torej okol 250€. Mam pa 998kubikov in dobrih 100kw. Bonus ti bojo pa skor zihr priznali 50% od avtomobilskega zavarovanja. Če maš kakega uredu agenta se da dost zmenit :)

Prenos oziroma duplikat bonusa ti prenesejo samo na triglavu. Pa se to je pogoj da imas pri njih zavarovan auto.

Meni so tudi dali premijski razred 1 (tako kot imam pri avtomobilu). Pri Adriaticu. Prva registracija motorja po xy letih :rolleyes:...

Konkretne številke za konkretni motor (moje), imaš pa eno stran nazaj.

Ajd!

Objavljeno
Ob 05/03/2017 ob 9:53, DAMI34 pravi:

Koliko je bila osnova pri nezgodnem in koliko, oziroma kaj so ocenili na 5%?

Osnova je bila 16k ce se nemotim. Napisal sem da so invalidnost za 5% razlicno ocenli pri dveh zavarovalnicah. 27 in 32% pri istih izvidih :)

Objavljeno

500 e. bi me stala reg.?! U pizda, a so normalni?! Bom si rajš tomosa nabavu...resno!!!

Objavljeno (popravljeno)
pred 31 minutami, RSV Mille pravi:

500 e. bi me stala reg.?! U pizda, a so normalni?! Bom si rajš tomosa nabavu...resno!!!

ma kake 500 € ,, kot ti je napisu prodriver cca  250 ... 

če ti je pa  še to predrago.... pa bolj švoh moped kup... js mam 650 ccm  in  ni več kot 160 € vse skupi zavarovanje cestnina itd...  

Popravljeno . Popravil Rogerg
Objavljeno
9 hours ago, RSV Mille said:

8 hours ago, Rogerg said:

ma kake 500 € ,, kot ti je napisu prodriver cca  250 ... 

če ti je pa  še to predrago.... pa bolj švoh moped kup... js mam 650 ccm  in  ni več kot 160 € vse skupi zavarovanje cestnina itd...  

Brez popusta in usega bo za 1 leto tak strosek. Resno. Kolega je predlani registriral ter zavaroval cbrko in je dal okoli 450e...23 let, brez popustov... 

Objavljeno (popravljeno)

https://www.amzs.si/storitve/pregledi-in-registracije/registracija-vozil/izracun-stroskov-registracije

Tukaj si lahko izračunaš strošek zavarovanja. Izpolni podatke in ti izpiše ceno.

Triglav zavarovalnica ponuja tudi opcijo, da dobiš pri novi registraciji motorja tak premijski razred, kot ga imaš za avto, oziroma član tvoje družine. Če ima tvoj oče\mama .... 50 % za avto, dajo tebi 50% za motor. Vsaj lani je bilo še tako...

Tako, da te na koncu lahko pride zelo poceni. Če si pa tiho in nič ne vprašaš...pa imajo radi tvoj denar...

PS: še to bi dodal, da jaz vedno dobim najugodnejšo ponudbo kar na tehničnih pregledih. Tudi nasveti so tam najboljši. Predvidevam, da niso plačani od prometa\dnevnega zneska.

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 10 urami, norc 16 pravi:

Osnova je bila 16k ce se nemotim. Napisal sem da so invalidnost za 5% razlicno ocenli pri dveh zavarovalnicah. 27 in 32% pri istih izvidih :)

Tenx za odogovor, vendar po teh ocenah bi vseen moralo nekaj cvenka pasti :P

Objavljeno (popravljeno)

Če bo kdo vedel, morda @bambi61

Kako je s prenosom bonusa iz avta na motor - odjavljen avtomobil (dedek) na motorno kolo (vnuk).

Vem da se lahko prenese po 5% na 1 leto izkušenj.

Oseba, ki želi pridobiti bonus, ima  že 6 let izpit za motor, izpit za A neomejeno pa 2 leti.

Kaj zavarovalnica upošteva kot te izkušnje? Ali se šteje 6 let (125ccm, 35kw in nato neomejeno, vse na 2 leti) ali 2 leti (od pridobitve izpita za A kategorijo)?

Sprašujem za bonus v splošnem, ne tisti neki bombončki ala družinski bonusi oz ti damo takoj 50% tudi na motor, če prideš k nam, ta bonus pa potem ne velja če greš drugo leto drugam.

Torej za PR vezan na vozilo oz. osebo.

Hvaka za pojasnilo :)! 

Popravljeno . Popravil gradbenik
Objavljeno

Stejejo se polna leta ko imas pri njih sklenjeno zavarovanje.

prenos iz odjavljenega avta na motor je mogoc, v obratni smeri naj nebi slo. Vse take in podobne primere sem ze dozivel pri zavarovanju auta/motorja. Najbolj se splaca zavarovat avto ter nato kopiranje na motor. Obratno negre.

Objavljeno (popravljeno)
pred 18 urami, gradbenik pravi:

Če bo kdo vedel, morda @bambi61

Kako je s prenosom bonusa iz avta na motor - odjavljen avtomobil (dedek) na motorno kolo (vnuk).

Vem da se lahko prenese po 5% na 1 leto izkušenj.

Oseba, ki želi pridobiti bonus, ima  že 6 let izpit za motor, izpit za A neomejeno pa 2 leti.

Kaj zavarovalnica upošteva kot te izkušnje? Ali se šteje 6 let (125ccm, 35kw in nato neomejeno, vse na 2 leti) ali 2 leti (od pridobitve izpita za A kategorijo)?

Sprašujem za bonus v splošnem, ne tisti neki bombončki ala družinski bonusi oz ti damo takoj 50% tudi na motor, če prideš k nam, ta bonus pa potem ne velja če greš drugo leto drugam.

Torej za PR vezan na vozilo oz. osebo.

Hvaka za pojasnilo :)! 

pred 17 urami, ukica pravi:

Stejejo se polna leta ko imas pri njih sklenjeno zavarovanje.

prenos iz odjavljenega avta na motor je mogoc, v obratni smeri naj nebi slo. Vse take in podobne primere sem ze dozivel pri zavarovanju auta/motorja. Najbolj se splaca zavarovat avto ter nato kopiranje na motor. Obratno negre.

Bom povedal!

Prvo Ukica: tukaj ne gre za prenos bonusa iz avta na motor(kar je možno) ampak za podelitev enakega bonusa kot ga imaš na avtu tudi na motor! Torej imata oba vozila bonus.

Gradbeniku: dedek-vnuk bo težka! Razen če bi vozilo dedoval in potem nastopi teh 5% bonusa na leto odkar imaš izpit(vseeno kakšen A)!Dobiš pa ti takoj 50%bonusa tudi na motor če imaš 50%bonusa na avtu(pri nas!)Če imaš avto drugje dobiš vseeno 30% bonusa! Dedekov avto prepiši na vnuka in bo dobil takoj 30% bonusa (ker ima izpit 6let) potem pa prenese še na motor.

Sicer pa je zavarovanje tako mali strošek(ker verjetno nima 7000 ccm,500KW mašine )da ne vem če se vse skupaj splača?!

Pošlji mi podatke o motorju na privat pa ti bom zračunal!

Popravljeno . Popravil bambi61
popravek
Objavljeno

skalar36...tudi sam imam enako izkušnjo. Agent mi je prej vedno fajn popuste dal, sem mislil...wauuu, poceni. Na tehničnih, pa sem dobil še ugodnejšo ponudbo. Za avto in motor.

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 urami, bambi61 pravi:

Če še malo razširim temo, ki sicer ni ravno glede motorjev, ampak mislim, da lahko kdaj komu pride prav :D.

V mislih je bila še ena zadeva. Da se kupi nek rabljen avto je sklenitelj zavarovanja vnuk, lastnik avtomobila in zavarovalec pa dedek. Ali to pomeni, da lahko v tem primeru dobi bonus kasneje? Nekaj podobnega smo namreč enkrat prakticirali, pa je šlo nato vse skupaj v pozabo.

Popravljeno . Popravil gradbenik
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Suzuki gsxr 600 k5

AO,AO+,asistenca

Zavarovalnica SAVA

120€

Objavljeno
pred 58 minutami, TOMCAT pravi:

yamaha fz1

AO,AO+,asistenca

Zavarovalnica SAVA

154€

hm, @bambi61 bi ti za kakih 25€ manj nardil :D, tak od oka. Bo še sam povedal.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Še ena informacija, nekdo je že o tem pisal, pa vendar. Ugotovil sem, da nima smisla plačevat 30€ za nezgodno voznika in sovoznika na polički, bolje je, da narediš kako individualno zavarovanje, kjer si 24 ur krit za kakih 40-50€ letno s čimvišjo osnovo. od 50k€ dalje.

Zakaj, ker invalidnost ti obračunajo progresivno na %.

Pri meni konkretno 13,33% na 20k€. Nekaj malega je padlo, ampak si predstavljate, da imam osnovo 75 ali 100k€????

Res je, da jaz sem se fino zmazal z relativno malimi posledicami, ampak večina ki jih poznam in so imeli podoben trk, majo večje posledice in precej večje %. Tako da "fucking" osnova je prekleto pomembna.

Objavljeno

KAWASAKI Z750

Triglav

AO, AO+, asisistenca+, nezgodno(smrt 15k, inv 30k, DNO 10eur), rehabilitacija po prometni nesreči do 4k eur

133 EUR

Objavljeno

Mene pa zanima kakšnA  zavarovanjA  ima sklenjena :kmet: , ki je skoz na cesti, če ni skrivnost ???

Objavljeno

A  teb  agent  pusti sam  za  vikend na  motor?   :) 

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 7 urami, sayo pravi:

Mene pa zanima kakšnA  zavarovanjA  ima sklenjena :kmet: , ki je skoz na cesti, če ni skrivnost ???

AO+, Triglav kolektivno preko firme , Wienerstadtische( invalidsko) in Coris ......

Objavljeno

Yamaha TDM 850, 60 kW

Zavarovalnica Sava, PR3 (-45%), popust na nevračilo premije

AO, AO+, asistenca

88 €

Objavljeno (popravljeno)

Aprilia caponord 1000ccm/100 KM...Ao, AO+ in asistenca

73 eur- zav. Sava

Popravljeno . Popravil zundapp
Objavljeno
Ob 21. 3. 2017 ob 9:29, TOMCAT pravi:

yamaha fz1

AO,AO+,asistenca

Zavarovalnica SAVA

154€

Sem pozabil napisat, da je še nezgodno zavarovanje zraven..

Objavljeno
pred 1 uro, zundapp pravi:

Aprilia caponord 1000ccm/100 KM...Ao, AO+ in asistenca

73 eur- zav. Sava

Hudo dobra cena :OK:

Kakšne interne veze pri zavarovalnici ali imaš tako dobrega agenta?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!