Skoči na vsebino

Serviserji motorjev - najslabši IN najboljši 2

Priporočene objave

Objavljeno

prej kot to...kako bos to dokazou, drgac pa na zavod za varstvo potrosnikov

Objavljeno

prej kot to...kako bos to dokazou, drgac pa na zavod za varstvo potrosnikov

na žalost se ne ukvarjajo več s tem, ker niso več financirani s strani države - ministrstvu za gospodarstvo in od tam prijava na republiško tržno inšpekcijo :blink:

Objavljeno

Komu je treba prijavit serviserja, če ti zaračuna menjavo olja, tega pa sploh ne naredi :?

Pomoje marsikoga zanima tud kje se ti je to zgodilo :? :?

Objavljeno

kako pa veš ,da ti ga ni zamenu?

Pomoje marsikoga zanima tud kje se ti je to zgodilo :? :?

vem tako, da sem označil vijak za izpust in je očitno, da vijaka niso odvili.

kje se je to zgodilo je še prezgodaj naglas govoriti .) so pa pooblaščeni za tisto vozilo.

Ne gre za motocikel ampak za ATV-ja.

Ko bo 100% bom pa vsekakor napisal kje se je to zgodilo.

Objavljeno (popravljeno)

kje se je to zgodilo je še prezgodaj naglas govoriti .) so pa pooblaščeni za tisto vozilo.

Kaj si označil, sam vijak in si mislil, da ga bodo pri menjavi olja zamenjali tudi njega (menjuje se podloška, to itak veš) ali do kje je bil kao navit. Ne vem, črtica bila vsporedno s .....

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Objavljeno

Saj pogledaš kakšno olje je notri :rolleyes:

Na šipki ali pa skozi okenček.

Objavljeno

Kaj si označil, sam vijak in si mislil, da ga bodo pri menjavi olja zamenjali tudi njega (menjuje se podloška, to itak veš) ali do kje je bil kao navit. Ne vem, črtica bila vsporedno s .....

Pozdrav od Roberta

naredu sem dve črtici(vijak-ohišje) in vse tri črtice so na enakem mestu :slap: skoraj nemogoče, da bi nazaj privil točno tako :devil:

ker nisem 100% prepričan tudi nočem še izdati imena servisa.

Saj pogledaš kakšno olje je notri :rolleyes:

Na šipki ali pa skozi okenček.

bolj težko, ker gre za prvi servis na 300km

Objavljeno

ker nisem 100% prepričan tudi nočem še izdati imena servisa.

bolj težko, ker gre za prvi servis na 300km

A tako hitro ga je treba pri tvojem naredit. Ko sem imel še yamaho Virago sem imel prvi servis pri 1000km. Potem po barvi itak da ne opaziš.

Pozdrav od Roberta

Objavljeno

To z(označenim vijakom) nebo upalilo namreč olje se lahko tudi izsesa ven z mašine na vsaki črpalki in nalije novega,pa še problema nima kam s starim oljem (kajti danes mora vsaka delavnica imeti koncesijonarja za odvoz starega olja) ta mehanik mogoče tega nima in menja olje na črpalki in takoj nalije novega.Mirkaj ,da neboš kaj javno objavljal kajti takratko boš sam potegnil,ker neboš mogel dokazati,da ni bilo olje zamenjano!!!!!!!!! :OK:

Objavljeno

To z(označenim vijakom) nebo upalilo namreč olje se lahko tudi izsesa ven z mašine na vsaki črpalki in nalije novega,pa še problema nima kam s starim oljem (kajti danes mora vsaka delavnica imeti koncesijonarja za odvoz starega olja) ta mehanik mogoče tega nima in menja olje na črpalki in takoj nalije novega.Mirkaj ,da neboš kaj javno objavljal kajti takratko boš sam potegnil,ker neboš mogel dokazati,da ni bilo olje zamenjano!!!!!!!!! :OK:

Kako se to nardi? Izsesa se olje? A to tm s unim velikim sesalcem? :lol1:

Objavljeno

a je kdo kaj slišal od novega serviserja motornih koles(yamaha) v logatcu?

Objavljeno (popravljeno)

A tako hitro ga je treba pri tvojem naredit. Ko sem imel še yamaho Virago sem imel prvi servis pri 1000km. Potem po barvi itak da ne opaziš.

Pozdrav od Roberta

tako piše v servisni knjižici :devil:

pa ATV še ni virago :P

To z(označenim vijakom) nebo upalilo namreč olje se lahko tudi izsesa ven z mašine na vsaki črpalki in nalije novega..

in potem računa podloško :devil:

Popravljeno . Popravil Ventil
Objavljeno

Kako se to nardi? Izsesa se olje? A to tm s unim velikim sesalcem? :lol1:

Eni bolj leni serviserji ven spumpajo olje, da ni treba prek šraufa spuščat.

Objavljeno (popravljeno)

pa ATV še ni virago :P

in potem računa podloško :devil:

A, o ATV-ju ti to :D Sem spregledal, sem mislil, da si delal servis pri CBR-ki .)

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Objavljeno

Ja, se da narest ampak se je treba vprasat kaj s tem naredis? NIC!!! nekaj olja (tistega najbolj umazanega) ostane spodaj + vsa svinarija ki bi ob tapravi menjavi olja stekla ven. Zame to sploh ni menjava ker se dela na dolocenih petrolih ipd, ampak menim da je tega skoz manj.

Tist k pa to dela je pa... totaln buhtl (pa brez zamere)!!!

Objavljeno

Kako je kaj sedaj s servisiranjem pri TrgoMoto Krško, z iskalnikom sem našel same stare objave.

LP

Objavljeno

Kako je kaj sedaj s servisiranjem pri TrgoMoto Krško, z iskalnikom sem našel same stare objave.

LP

Pokličeš po telefonu in se zmenite za termin. Ali se pa osebno oglasiš, in se zmenite. Tako so vsaj meni povedal na TrgoMoto.

Objavljeno

Pokličeš po telefonu in se zmenite za termin. Ali se pa osebno oglasiš, in se zmenite. Tako so vsaj meni povedal na TrgoMoto.

Štima :OK: , samo mene zanima kako je kaj pri njih kaj s ceno/kvaliteto storitev za Kawasaki, če kdo servisira pri njih naj prosim napiše izkušnje :?

LP

Objavljeno (popravljeno)

Štima :OK: , samo mene zanima kako je kaj pri njih kaj s ceno/kvaliteto storitev za Kawasaki, če kdo servisira pri njih naj prosim napiše izkušnje :?

LP

Za ceno ti pa ne vem. Vprašaj še na kter drug servis kakšna je cena, pa primerjaj. Kvaliteta...hmm.. ne vem. Jaz še nisem pelu tam. Eni pravjo da vredu naredi, drugi pa da vedo za bolšgega serviserja. Nekih drastičnih kritik pa nikol nism slišu. Odločitev je pa tvoja. Če so boš odloči za njih, pa napiš tvoje mnenje, kako je bilo...

LP

Popravljeno . Popravil avro
Objavljeno

V vednost, MAX-Matjaž Makoter bo v kratkem odpru, ponovno servis za motorje. :OK: Prodajalno Yamaha v Avtotehni Vis zapirajo, tako, da boš šel zopet na svoje.

Objavljeno

Ja, se da narest ampak se je treba vprasat kaj s tem naredis? NIC!!! nekaj olja (tistega najbolj umazanega) ostane spodaj + vsa svinarija ki bi ob tapravi menjavi olja stekla ven. Zame to sploh ni menjava ker se dela na dolocenih petrolih ipd, ampak menim da je tega skoz manj.

Tist k pa to dela je pa... totaln buhtl (pa brez zamere)!!!

Ne razmišlaš prav, namreč olje lahko res posesaš do dna kajti tudi ,če olje izpustiš ga v mašini veliko ostane sploh če motorja malo ne nagneš in tudi v glavi motorja tam kjer leži odmična gred ga kakšen deci ostane in v samem karterju (oljna posoda)so manjši prekati,ali ojačitve kjer se malo olja zadrži in v raznih kanalih itd. Dobesedno pri vsaki menjavi tudi kadar se menja olni filter ostane vsaj kakšen deci olja v motorju . Najbolj umazano ni tisto olje ki ostane v motorju ali tisto ki ga ispustiš ampak vsa umazanija naj bi ostala v filtru-mislim,da ti je malo jasneje!!!!!!!:OK:

Objavljeno

Pri Trgomoto sem servisiral Kawlna, zdaj pa Hondo. Samo dobre izkušnje, tudi cena je vredu.

LP.

Objavljeno

Ne razmišlaš prav, namreč olje lahko res posesaš do dna kajti tudi ,če olje izpustiš ga v mašini veliko ostane sploh če motorja malo ne nagneš in tudi v glavi motorja tam kjer leži odmična gred ga kakšen deci ostane in v samem karterju (oljna posoda)so manjši prekati,ali ojačitve kjer se malo olja zadrži in v raznih kanalih itd. Dobesedno pri vsaki menjavi tudi kadar se menja olni filter ostane vsaj kakšen deci olja v motorju . Najbolj umazano ni tisto olje ki ostane v motorju ali tisto ki ga ispustiš ampak vsa umazanija naj bi ostala v filtru-mislim,da ti je malo jasneje!!!!!!!:OK:

oprosti, s tem se pa ne morem strinjat.. Poznam primer ko je nekdo pri avtu to naredu... in smo sli stavit da bo olje svinsko ce ga bomo vn spustili tako da odsraufamo cep...in res smo ga... ne bos vrjeu svinsko k nevem kaj.

V motorju ostane malo olja... kolk je tezko rect, tko da je debata o tem nesmiselna, glede oljnega filtra... tega pa itak zmerej menjas, ko menjas olje, tist k pa prav da ga ni treba pa POJMA OD POJMA NIMA :grim

PS. ko je oljni filter zabasan gre svinarija mim :OK:

splohpaprtakihfiltrihkjihmarenopress :lol1: :lol1: :lol1:

Pa se servisni interval na 30k :lol1:

Objavljeno

oprosti, s tem se pa ne morem strinjat.. Poznam primer ko je nekdo pri avtu to naredu... in smo sli stavit da bo olje svinsko ce ga bomo vn spustili tako da odsraufamo cep...in res smo ga... ne bos vrjeu svinsko k nevem kaj.

V motorju ostane malo olja... kolk je tezko rect, tko da je debata o tem nesmiselna, glede oljnega filtra... tega pa itak zmerej menjas, ko menjas olje, tist k pa prav da ga ni treba pa POJMA OD POJMA NIMA :grim

PS. ko je oljni filter zabasan gre svinarija mim :OK:

splohpaprtakihfiltrihkjihmarenopress :lol1: :lol1: :lol1:

Pa se servisni interval na 30k :lol1:

To je potem menda vsak proizvajalec motorjev :D

V moji knjižici piše da je treba filter menjat na !!!18.000km!!! :huh: :lol1: :lol1:

kaj pa če bi olje "spral" s novim? Recimo da ga kupiš pol litra preveč... Jest sm tko naredu da sm spodej odšraufu, pustu neki cajta, potem sm pa še novga ulil čez od zgoraj... Dost verjetno nism naredu, pa vseeno :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!