Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

pa placat mors tud vse... :)

Objavljeno

Saj nisem rekel da je digitalec kaj slabega , saj imam tudi sam olympusa c-750 pa sem kar zadovoljen z fotkami samo sem dal razvit sam 10 slik ker sem dobil bon ko sem ga kupil,pa se mi brezveze zdi saj imam slide shov na comp. pa se na televiziji pa so slike ker velikega formata ,da podrobnosti ne rabim gledat s povecevalnim steklom.

lp.

Objavljeno
Mene pa zanima zakaj razvijate digitalne fotografije,a ste zato kupili digitalca?Potem bi bilo bolje da bi kupili fotoaparat na film ki ima priblizno 15M pixlov to pa tezko doseze digitalec,pa se cenejse bi bilo razvijanje.

In seveda lahko z analognim slike takoj ko pridem domov tudi pogledam, izberem tiste, ki se mi zdijo vredne, da jih pokažem nekaj najboljšim frendom, pa seveda jih lahko tudi na motosvet nalimam?

Objavljeno
videl sem že dosti izpisov, zame je Foto tiskalnik samo epson, čeprav baš i canon nije loš.

In Epson ima pri novejših foto tiskalnikih in tudi seriji 7x/8x neka kao pigmentna črnila, ki res dihtajo barvo.

Glede Epsonovih photo tiskalnikov nimam dobrih izkušenj. Mam 890 photo že kr neki časa, pa mi kr naprej zamašujejo šobe (uporabljam orginalne kartuše).Ko pa jih zopet počistim je neki časa dobr. In če nekajkrat ponovim čiščenje glav, nivo barv v kartušah zelo hitro pade in potem lahk natisnem bore malo z enim kompletom kartuš. Lahko, da so najnovejši epsoni boljši, ampak jz photo tiskalnika ne bom mel več. Sicer pa med navadnim in photo tud ni tak velike razlike.

Zdej ne tiskam nč več doma, ker je absolutno predrago. Uporabljam programček Digilab in pošljem razvijat. Slike so približno iste kvalitete, sm so polovico cenejše.

Objavljeno
videl sem že dosti izpisov, zame je Foto tiskalnik samo epson, čeprav baš i canon nije loš.

In Epson ima pri novejših foto tiskalnikih in tudi seriji 7x/8x neka kao pigmentna črnila, ki res dihtajo barvo.

Glede Epsonovih photo tiskalnikov nimam dobrih izkušenj. Mam 890 photo že kr neki časa, pa mi kr naprej zamašujejo šobe (uporabljam orginalne kartuše).Ko pa jih zopet počistim je neki časa dobr. In če nekajkrat ponovim čiščenje glav, nivo barv v kartušah zelo hitro pade in potem lahk natisnem bore malo z enim kompletom kartuš. Lahko, da so najnovejši epsoni boljši, ampak jz photo tiskalnika ne bom mel več. Sicer pa med navadnim in photo tud ni tak velike razlike.

Zdej ne tiskam nč več doma, ker je absolutno predrago. Uporabljam programček Digilab in pošljem razvijat. Slike so približno iste kvalitete, sm so polovico cenejše.

Mogoče ga ne uporabljaš dovolj pogosto, pa se ti posuši barva na izstopu iz glave? Takih primerov je zelo dosti.

pa tudi če uporabljaš najbolj navaden papir za tiskanje vsega ostalega, je možno, da se ti drobcena vlakna, ki odstopajo od papirja, nabirajo po šobah, ter packajo.

El B.

Objavljeno
Racunalnik rabim za sluzbo,doma sem sredi parka pa se vrt imamo tako velik da ne rabim na trznico hodit,ce pa si res nardil 400 fotk v 8 dneh potem pa bi ti bila trotel kamera cist ok. saj ocitno ne das nic na kvaliteto ampak samo kvantiteto.Razvajen otrok pac.

Moj foter bil v J. Ameriki v Andih. Naredil 500 slik z digitalcem (velikosti 1600x1200) + 250 klasičnih diasov. Prišel v SLO in dal vse slike razvit :D

Zdaj si pa zamisli, da bi jih po emailu pošiljal v kak fotostudio. :wacko:

Bi jih eno leto nazaj pošiljali. :lol:

Objavljeno

Mogoče ga ne uporabljaš dovolj pogosto, pa se ti posuši barva na izstopu iz glave? Takih primerov je zelo dosti.

pa tudi če uporabljaš najbolj navaden papir za tiskanje vsega ostalega, je možno, da se ti drobcena vlakna, ki odstopajo od papirja, nabirajo po šobah, ter packajo.

El B.

Objavljeno
Lahk, da je pri teh bla fora temperatura skladiščenja.

Lahk da je fora tudi v tem, da vsaka kartuša ki je 1/2 cenejša od originala ni dobra. Kupuj take ki imajo gor jasno vidno oznako o ISO 9000 kaj-vem-kolko standardu za kvaliteto in nebi smel imeti težav.

Trik je v tem, da firme, ki znajo z kemijo (basf, pelikan itd...) barvo že lahko naredijo, samo so delci barvila za par mikronov preveliki pa se skupaj nabijejo, namesto da bi jih ven iz glave špricnilo. Pol pa maš težavo.

El B,

Objavljeno
Lahk, da je pri teh bla fora temperatura skladiščenja.

Lahk da je fora tudi v tem, da vsaka kartuša ki je 1/2 cenejša od originala ni dobra. Kupuj take ki imajo gor jasno vidno oznako o ISO 9000 kaj-vem-kolko standardu za kvaliteto in nebi smel imeti težav.

Trik je v tem, da firme, ki znajo z kemijo (basf, pelikan itd...) barvo že lahko naredijo, samo so delci barvila za par mikronov preveliki pa se skupaj nabijejo, namesto da bi jih ven iz glave špricnilo. Pol pa maš težavo.

El B,

Naj ponovim, vse uporabljene kartuše so bile orginalne od Epsona, model T007 in T008. V AT sm dobil orginalne kartuše res malo ceneje, ampak so mi totalno zapackale glave.

Očitno mam res smolo s tem printerjem. <_<

Objavljeno

elbarto: ali ti sploh veš kaj je to ISO 9000 ali 9001 ali 9002 ali 9004.

To so samo papirji o kontroliranju proizvodnje, kvalitete, vhodnega materiala, prodaje.....

Sem sam sodeloval pri izdelavi ISO 9002, kjer sem izdeloval navodila za delavce na delovnih mestih. Potem je bil brat zaposlen v toplicah in je rekel da bodo imeli ISO 9001, pa sem mu rekel kaj je to. Pa mi ni verjel, dokler sam ni videl. To so bili samo papirji, delo pa je ostalo enako, samo da je bilo dokumentirano.

Zato jaz sovražim, če kdo napiše ISO 9000, da pomeni, da je to kvaliteno izdelano, ker to ni standard ta to.

Objavljeno
To so samo papirji o kontroliranju proizvodnje, kvalitete, vhodnega materiala, prodaje.....

-

Zato jaz sovražim, če kdo napiše ISO 9000, da pomeni, da je to kvaliteno izdelano, ker to ni standard ta to.

Aha..razumem... :D :D :D

(BTW, moja mati je v njihovi firmi stalna kontrola kakovosti, tak da tudi jaz vem da je to en kup papirjev, do katerih pa ne prideš, če vse ne štima tak kot mora..)

• 2 let pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

V tem meseci ima Foto Fantasy akcijo in stane razvijanje slik 10*15 24 SIT, 13*18 pa 34 SIT v primeru, da jih prineseš na CD-ju ali jih pošlješ preko programa PhotoOrder.

Akcijska cena izdelave fotografij velja samo za fotografije izdelane v dveh ali več delovnih dneh.

Ni reklama, da ne bo pomote, tudi tam ne delam in nobenega ne poznam :D

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Objavljeno

Gre le za info .)

Pozdrav od Roberta

P.S.: Sem dal razvit 200 od 1000 slik iz Švice, album je vseeno album .)

Objavljeno (popravljeno)
Asja - 10x15 cm 19 SIT, če pošlješ preko neta. Zaenkrat sem zadovoljen.

Ja, sem pogledal na net, 13*18 pa 29 SIT, sam kaj, ko jih ni v Novi Gorici. Če bi mi pa po po pošti poslali, pa se mi ne splača več .) Se mi bo splačalo, ko bo Foto Fantasy dal ceno spet na 50 SIT, če ne bodo tudi oni povečali cene .)

Drugače sem pa tudi jaz s Foto Fantasy zelo zadovoljen, slike prva liga.

Pozdrav od Roberta

Objavljeno (popravljeno)

Dobil sem zanimivo stran o ocenah kvalitete razvitih digitalnih fotografij za studije po Sloveniji. Foto Fantasy je bil neprimerno veliko bolje ocenjen kot Asja. Zaseda drugo mesto skupaj z Foto Cervenikom. Prilagam link, kjer si ocene posameznih studijev lahko ogledate:

Ocena kvalitete razvitih digitalnih fotografij

Pozdrav od Roberta

Objavljeno

tnx za info:

Imam dobre izkušnje z njimi ( s poslovalnico v Lj na 3M). Naslednjo sredo se nalepim pri njih z nekaj slikami. Odkar mi je crknil disk ne zaupam elektroniki več :?

Objavljeno
tnx za info:

Imam dobre izkušnje z njimi ( s poslovalnico v Lj na 3M). Naslednjo sredo se nalepim pri njih z nekaj slikami. Odkar mi je crknil disk ne zaupam elektroniki več :?

Zaradi tega imam slike tudi zapečene na CD-ju ali DVD-ju in to zmeraj po dve kopiji.

Pozdrav od Roberta

Objavljeno

http://www.mixilab.tv/

Baje tudi dobri, sicer še nisem naročeval so mi pa rekli, da je tako. Je tudi ugodno.

Baje, da je najbolje razviti v formatu 10X14 za digitalne fotografije. (to mislim od malih velikosti)

lp

Objavljeno

Foto fantasy men se ne zdijo prv nič dobri..oz nikoli nisem bila zadovoljna z izdelkom...čudne barve ...oz čist umetne fotke.

Fotke delam sama na Canon Pixma iP 8500 in nimam pripomb :D

Objavljeno

Si jih kar v sluzbi naredim. Pri koritu pac.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)
Foto fantasy men se ne zdijo prv nič dobri..oz nikoli nisem bila zadovoljna z izdelkom...čudne barve ...oz čist umetne fotke.

Fotke delam sama na Canon Pixma iP 8500 in nimam pripomb  :D

Ne vem iz kje si, vendar si nisem mislil, da so lahko razlike med trgovinami istega podjetja. V zadnjem mesecu in pol sem razvil cca 600 slik in sicer 500 slik v Novi Gorici (odlično razvite slike) 100 pa so mi jih poslali v Ljubljano, ker jim je v N.G. baje zmanjkal format 13*18. Moram povedat, da so slike iz Ljubljane živa katastrofa. Zelena trava je rjava, plavo ne bo je sivo, vse nekam preveč temno, itd. V glavnem zelo razočaran z Ljubljanskimi razvitimi slikami :BUA: (Podjetje Fotofantasy) Drugič jim bom enostavno prepovedal drugam pošiljat slike. Raje počakam, da dobavijo format in da mi jih razvijejo v Novi Gorici.

Pozdrav od Roberta

Objavljeno

Vse razvijam preko Mixilaba. Zares dobra kakovost, nizka cena in neverjetno hitro od naročila do izvedbe

Objavljeno

Sem bil v lj fotofantasyu in očitno še dobro da nisem dal razvijat fotk (robertova izkušnja). Tudi ceno so imeli 59 sit če prineseš tja fotke recimo na CD (CF USB).

Si bomo nekje sposodili ASDL, pa jih poslali kam drugam-kam pa grem brat prejšnjo stran-doslej sem imel solidne izkušnje s Digifotom.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!