Bmflar Objavljeno Avgust 2, 2016 Deli Objavljeno Avgust 2, 2016 Ob 20. 7. 2016 at 14:02, Borutt pravi: Eni laserji tudi sliko naredijo. Je pa res, da je ta slika nekoliko dražja od tiste v fotoateljeju. Od ucpredi pr mopedu se lohka še sam pulcaj slika za pasoš zaradi mene pred 55 minutami, maus pravi: če maš slikce za tapkat ... a si kdaj tapkou Tapkou, tapkou - sm jim zmeri use pubrau Kmet2, builder in maus 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 2, 2016 Deli Objavljeno Avgust 2, 2016 (popravljeno) prhajajo kazni, je Borrut prav povedal, naslove za tablice storilcev podajo Borrutovi kolegi iz LJ kar se tiče radarjev, slikajo z obe strani, prihod in odhod, kolega dubu kazen 2000HRK, posneto marca, dostavljeno junija, plačal polovičko, hitrost je bila 92km/h na omejitvi 50km/h, če kater ne zna zračunat, je to z grobega 130€ se tolk vozim po ljepi njihovi, da sem dal poizvedbo in zdaj vem za vse radarje postavljene na moji trasi Večina so postavljeni tam, kjer so šole Popravljeno Avgust 2, 2016. Popravil builder Kmet2 in Bmflar 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Avgust 2, 2016 Deli Objavljeno Avgust 2, 2016 pred 38 minutami, builder pravi: kar se tiče radarjev, slikajo z obe strani, prihod in odhod, kolega dubu kazen 2000HRK, posneto marca, dostavljeno junija, plačal polovičko, hitrost je bila 92km/h na omejitvi 50km/h, če kater ne zna zračunat, je to z grobega 130€ Ufff, poceni - se bom kar ene 3x zapeljal gor pa dol Andro Asgaard, Kmet2 in builder 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Avgust 2, 2016 Deli Objavljeno Avgust 2, 2016 Če so tam kjer so šole je prav da so in prav da dobijo kazni ! Bolj me pri nas moti ker v vsakem grmu tiči zajec ..... solorider, Dadi, builder in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ukica Objavljeno Avgust 2, 2016 Deli Objavljeno Avgust 2, 2016 4 hours ago, builder said: prhajajo kazni, je Borrut prav povedal, naslove za tablice storilcev podajo Borrutovi kolegi iz LJ kar se tiče radarjev, slikajo z obe strani, prihod in odhod, kolega dubu kazen 2000HRK, posneto marca, dostavljeno junija, plačal polovičko, hitrost je bila 92km/h na omejitvi 50km/h, če kater ne zna zračunat, je to z grobega 130€ se tolk vozim po ljepi njihovi, da sem dal poizvedbo in zdaj vem za vse radarje postavljene na moji trasi Večina so postavljeni tam, kjer so šole Pri tebi bi pa jaz marsikaj kupil za 2000hrk ter ti nato placal 130€ 100€ = 740-760kn. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalar36 Objavljeno Avgust 2, 2016 Deli Objavljeno Avgust 2, 2016 4 minutes ago, ukica said: Pri tebi bi pa jaz marsikaj kupil za 2000hrk ter ti nato placal 130€ 100€ = 740-760kn. Sej je napisu, da je plaču polovičko. 1000 kun je cca 133 eur. Bmflar, Kmet2 in builder 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 (popravljeno) enim bi blo treba narisat, mogoče bi takrat zastopli Popravljeno Avgust 3, 2016. Popravil builder skalar36, Kmet2, Bmflar in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 (popravljeno) pred 7 minutami, builder pravi: enim bi blo treba narisat, mogoče bi takrat zastopli policaju nariš 2000 kun .. upam, da bo on zastopu p.s. 1500 kun je cca 200 € ... sem junija u banki kupu p.s. p.s. se od aprila kr pogosto vozim po hrvaški .. pol še vedno lahko kj fašm, čeprav večinoma vozim po predpisih Popravljeno Avgust 3, 2016. Popravil maus skalar36, Bmflar, Joker in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 48 minutami, DAMI34 pravi: ne 70km/h je na konje...če maš 100konju je 70km/h, če maš 200 je 140km/h, js mam 174 je cca 120km/h...tako da vozim čist po pravilih A pol moram jest diujat s 40 km/h jebeš take predpise Kmet2, DAMI34, builder in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 5 urami, maus pravi: p.s. p.s. se od aprila kr pogosto vozim po hrvaški .. pol še vedno lahko kj fašm, čeprav večinoma vozim po predpisih kolega motorist in policist z republiške prometne s sedežem v ZG, je rekel, da so radarji nastavljeni na 66km/h in pod to ne merijo ja, ene 3 mesce putuje pošta, čes zajebu Bmflar in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 (popravljeno) pred 4 urami, HD-Dyna pravi: A pol moram jest diujat s 40 km/h jebeš take predpise pa sej sm povedu, da so čudni pred 21 urami, Kmet2 pravi: Če so tam kjer so šole je prav da so in prav da dobijo kazni ! Bolj me pri nas moti ker v vsakem grmu tiči zajec ..... zajklja, ta črna pred 3 urami, builder pravi: kolega motorist in policist z republiške prometne s sedežem v ZG, je rekel, da so radarji nastavljeni na 66km/h in pod to ne merijo ja, ene 3 mesce putuje pošta, čes zajebu lej, takle se mi zdi, če kdo ma kazen je ta v centralnem sistemu. Ko mi vzame na meji (letos vsaj 3x) prometno bi morale te kazni že bit zabeležene, pa neglede kok časa potuje pošta. Govorim seveda za riješko obvoznico, v nasprotnem sem kot Maus, skoraj vedno po pravilih (tam k je 50) Zato me res zanima, a je kdo z MS dobil že kako položnico. Je pa res, da se ponavadi na obvoznici zaflikam kakemu RI na rit pa mau pazim kak pelje, ko puli grem za njim, ko zavira tut jaz. Ampak tiste tunele k majo 50, pa nekaj odsekov s 70 omejitvijo, grem 120 (tok je tempomat, pa se mi ne da kenslat) ŠAH-MAT Popravljeno Avgust 3, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred eno uro, DAMI34 pravi: lej, takle se mi zdi, če kdo ma kazen je ta v centralnem sistemu. Ko mi vzame na meji (letos vsaj 3x) prometno bi morale te kazni že bit zabeležene, pa neglede kok časa potuje pošta. Govorim seveda za riješko obvoznico, v nasprotnem sem kot Maus, skoraj vedno po pravilih (tam k je 50) o vsaki kazni moraš biti obveščen in imeti možnost pritožbe, tako, da se ti slabo zdi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 14 minutami, builder pravi: o vsaki kazni moraš biti obveščen in imeti možnost pritožbe, tako, da se ti slabo zdi pajade, poskusi v Italiji....ko te preverjajo samo pogleda v prenosni, ako imaš multo....se loh pritožiš komurkolhočeš...idi pa plati, ti samo vzame prometno. Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 3 minutami, DAMI34 pravi: pajade, poskusi v Italiji....ko te preverjajo samo pogleda v prenosni, ako imaš multo....se loh pritožiš komurkolhočeš...idi pa plati, ti samo vzame prometno. če si dobu položnico ali kazen, pa nisi plaču, pol ja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 (popravljeno) pred 24 minutami, builder pravi: če si dobu položnico ali kazen, pa nisi plaču, pol ja aha, al pa če te je Tutoro posnel. Hočem povedat, da se hitro beleži, predvidevam , da tut na hrvaškem, le papirji se vlečejo čez mejo, če se. Popravljeno Avgust 3, 2016. Popravil DAMI34 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: aha, al pa če te je Tutoro posnel. Hočem povedat, da se hitro beleži, predvidevam , da tut na hrvaškem, le papirji se vlečejo čez mejo, če se. zmagu si, ker ne vem, kaj je Totoro, kar se Hrvaške tiče, ni tako, oni imajo že probleme s svojimi poizvedbami, če nisi z njihove županije Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 1 minuto, builder pravi: zmagu si, ker ne vem, kaj je Totoro, kar se Hrvaške tiče, ni tako, oni imajo že probleme s svojimi poizvedbami, če nisi z njihove županije TUTORO je isto sranje kot pri nas sekcijska meritev skoz trojanske tunele. Mogoče veš konkretno kateri radar je kolega fasal? Mogoče vemo koliko je zastaralni rok od prekrška do izročitve kazni, ker 3 mesece je kr dolga. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Avgust 3, 2016 Deli Objavljeno Avgust 3, 2016 pred 1 uro, DAMI34 pravi: TUTORO je isto sranje kot pri nas sekcijska meritev skoz trojanske tunele. Mogoče veš konkretno kateri radar je kolega fasal? Mogoče vemo koliko je zastaralni rok od prekrška do izročitve kazni, ker 3 mesece je kr dolga. Radar na kandilabru, Čaglije in je že plačano, pošto so mu pa naši poslal, saj podatke za reg tablico, so HR mogli nekje dobit, nasov pošiljatelja je MNZ Ljubljana, pošta je tudi prevedena v SLO jezik, položnico je plačal pa na pošti v Samoboru Evo, pravi moja žena, da je potrdila isto zgodbo še njegova žena moji ženi Sej mu neb blo treba plačat, lahko pa pride do kakšne izterjave, pol bodo pa stroški enormno večji Če pošto prejmem tudi jaz, ker sm se dosti vozil na teh odsekih, grem plačat, brez izgovorov DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stayerc Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 Danes dopoldan dost policije na cesti. Smer SG, Velenje celo 2 patrulji, ki sta ustavljali. Zanimivo pa je, da me niti eden motorist ni opozoril na policaje in sem jih srecal najmanj 5. Sicer res, da so ustavljali v nasprotni smeri, ampak vseeno. Ni sloge med nami. Jaz sem opozarjal vse, ki sem jih srecal. Saj ne, da bi brezglavo divjal. Je pa lepo, ce te nekdo opozori na patruljo. Lp, S. kitekatus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 Meni se je to večkrat zgodilo, da v okolici Velenkovca ni noben pokazal na smrkce! Banda!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Avgust 19, 2016 Deli Objavljeno Avgust 19, 2016 Da ne bo tako lepa tema zamrla, nekaj za tiste ta hitre. (8) Spremenljivi prometni znak s kontinuirano vsebino prikaza ima enak pomen kot prometni znak s stalno vsebino prikaza, prometni znak z nekontinuirano vsebino prikaza pa ima le obvestilni pomen. Kmet2, maus in builder 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Avgust 19, 2016 Deli Objavljeno Avgust 19, 2016 A lahko priosim za razlago Spremenljivi prometni znak s kontinuirano vsebino prikaza ??????? prometni znak s stalno vsebino prikaza navaden prometni znak (A mam prou ) prometni znak z nekontinuirano vsebino prikaza ??????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Avgust 19, 2016 Deli Objavljeno Avgust 19, 2016 pred 34 minutami, Borutt pravi: Da ne bo tako lepa tema zamrla, nekaj za tiste ta hitre. (8) Spremenljivi prometni znak s kontinuirano vsebino prikaza ima enak pomen kot prometni znak s stalno vsebino prikaza, prometni znak z nekontinuirano vsebino prikaza pa ima le obvestilni pomen. torej .. če se motorist oziroma avto, ki spreminja pot in se približuje, ter mi pokaže, da je radarska kontrola v moji spremenljivi hitrosti proti kontroli prometa .... a to je to Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Avgust 19, 2016 Deli Objavljeno Avgust 19, 2016 Očitno so meli včeraj v Ilirski Bistrici neko zborovanje. Naštel tri leteče na tistem dobrem kilometru vožnje skoz center. Proti Knežaku pa nobenega.. se zgleda bojijo dežja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Borutt Objavljeno Avgust 19, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 19, 2016 (popravljeno) pred 38 minutami, Kaldu pravi: A lahko priosim za razlago Spremenljivi prometni znak s kontinuirano vsebino prikaza ??????? prometni znak s stalno vsebino prikaza navaden prometni znak (A mam prou ) prometni znak z nekontinuirano vsebino prikaza ??????? Svetlobni prometni znak, na katerem se izmenjujeta prometni znak za nevarnost "oster ovinek" in prometni znak "omejitev hitrosti". V tem primeru ima omejitev hitrosti samo obvestilni pomen. Nekaj v razmislek. Lep pozdrav. Opažam, da v zadnjem času policisti opravljajo meritve hrupamotornim vozilom in sicer predvsem motornim kolesom. Glede tega nimampripomb in se strinjam s sankcioniranjem preglasnih oziroma neprilagojenih.Pri vsem tem me pa zanima, kje ima policija pooblastilo za opravljanjemeritve hrupa motornim vozilom na cesti, saj je v 2. točki 3. odstavka 75.člena Zakona o motornih vozilih napisano pooblastilo v zvezi suma nanepravilnosti v zvezi emisij onesnaževal in hrupa. In v omenjenem členu nepiše, da policisti opravljajo meritve hrupa motornim vozilom na cesti,ampak je potrebno ob sumu na nepravilnost v zvezi emisij onesnaževal inhrupa odrediti izredni tehnični pregled in odvzeti registrske tablice. Pravtako se meritve hrupa motornim vozilom opravljajo na cesti, čeprav vpravilniku piše o posebnih pogojih za opravljanje meritve hrupa motornimvozilom. Se mogoče meritve hrupa motornim vozilom opravljajo nezakonitooziroma brez ustreznega pooblastila ? V zvezi tega bi vas prosil, da meseznanite s pooblastilom, katero policistom omogoča opravljanje meritvehrupa motornim vozilom na cesti. Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem. Borut --------------------------------------------------------------------------------------------------- Spoštovani!Policisti na podlagi 73. člena Zakona o motornih vozilih (ZMV) nadzirajoizvajanje tega zakona v okviru nadzora cestnega prometa. V 42. členu ZMV jedoločeno, da mora biti vozilo v cestnem prometu tehnično brezhibno. Meddrugim se šteje, da je vozilo tehnično brezhibno, če ima brezhibno delujočepredpisane dele in opremo, kamor sodi tudi izpušni sistem. Tehničnabrezhibnost vozil se ugotavlja z opravljanjem nadzora v cestnem prometu.Naprava, s katero ugotavljajo policisti raven hrupa, ima certifikat oskladnosti in letno overovitev. Meritve hrupa policisti opravljajo v skladuz navodili proizvajalca in so za to tudi usposobljeni.Lep pozdrav!Sektor za odnose z javnostmiGeneralna policijska upravaMinistrstvo za notranje zadeve - PolicijaŠtefanova 21501 Ljubljana ------------------------------------------------------------------------------------------------ Lep pozdrav.Zahvaljujem se vam za odgovor in vas hkrati prosim za pojasnilo.Omenjate 73. člen ZMV, na podlagi katerega policija nadzira izvajanje tegazakona v okviru cestnega prometa. S tem se popolnima strinjam, saj jepravilno in potrebno zaradi varnosti. Prav tako se tudi strinjam, da sopolicijska pooblastila določena v posameznem členu ZMV in ne na splošno zaceloten zakon. V 42. členu ZMV je določeno, da mora biti vozilo v cestnemprometu tehnično brezhibno.Piše tudi, da se tehnična brezhibnost vozilugotavlja z opravljanjem nadzora v cestnem prometu. Naj se mogoče opravljav garaži lastnika vozila ? Seveda je zelo enostavno ugotoviti ali delujejoluči ali so pnevmatike brezhibne ali so stekla cela. Policist v tehprimerih vidi brezhibnost oziroma pomanjkljivost določene naprave. Kaj paglede naprav za upravljanje, zaviranje, delov podvozja, izpušnega sistemaoziroma glede emisij onesnaževal in hrupa ? Naj policist v tem primeru vidinapako ? Ne more. Zato pa je v 75. členu ZMV točno določeno, kaj jepotrebno narediti ob sumu na nepravilnosti. In je jasno napisano, da se vtem primeru odredi izredni tehnični pregled. In ta izredni tehnični pregledopravi strokovna organizacija v prostorih namenjenim in opremljenim za tanamen. Res pa je, da v 74. členu ZMV piše, da lahko policisti nadzirajotehnično brezhibnost vozil v cestnem prometu s pomočjo merilne opreme innaprav, ki se uporabljajo pri tehničnih pregledih vozil in so nameščene vposebnem vozilu (mobilna enota). Ima policija posebno vozilo oziromamobilno enoto opremljeno z vso merilno opremo in napravami za opravljanjetehničnih pregledov ? Nima, kajne.Zato vas prosim za pojasnilo, zakaj policija opravlja meritve hrupamotornih vozil na cesti, čeprav je v 75. členu ZMV jasno napisano, da se obsumu, da vozilo ne izpolnjuje predpisanih emisij onesnaževal in hrupaodredi izredni tehnični pregled in odvzame registrske tablice. Ne glede nausposobljenost policistov za rokovanje z napravo in na vse njenecertifikate in letne overitve je zakon tisti, ki policistom določa inomogoča izvajanje določene naloge oziroma je zakon tisti, ki dajepolicistom določeno pooblastilo. In v 75. členu ZMV je napisano pooblastilopolicistom, kako se ravna v primeru suma na eno od treh točk. In vasprosim, da mi pojasnite, zakaj policisti ravnajo v nasprotju z zakonomoziroma s 75. členom ZMV. Borut ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Spoštovani!Policija izvaja pregled tehnične brezhibnosti v okviru kontrole cestnegaprometa in z napravami, ki se lahko uporabljajo pri tehničnih pregledihvozil. Zato menimo, da policisti ne ravnajo v nasprotju s predpisi.Lep pozdrav!Sektor za odnose z javnostmiGeneralna policijska upravaMinistrstvo za notranje zadeve - PolicijaŠtefanova 21501 Ljubljana Popravljeno Avgust 19, 2016. Popravil Borutt Kmet2, Andro Asgaard, maus in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se