Draksler Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 sem se kakšno urco nazaj čez ride peljala,THE OVINK je ves v :angry2: pesku zato previdno gdor se odpravlja v ta konec Pometanje - kje je metla! V nedeljo sem tudi sam opazil pesek na THE OVINKU!
Draksler Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 samo res že malo najedate s tem the ovinku Sitni k sršeni :kva2: :lol1:
SiR Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 načeloma se strinjam z vsem, razen napisanim....ta skupina katero omenjaš me bode v oči...želiš povedat, da je tistih 20 motoristov, ki se vozi "dirkaško" po ridah odgovornih za stereotip o motoristih.... :grrr razen če z besedo "skupina" označuješ 70 % motoristov, ki so na cestah prisotni in s svojo vožnjo in kršenjem predpisov dejansko pripomorejo k stereotipom.... menim, da ride (razen pisanja lokalnih medijev in razburjanja lokalnih prebivalcev) ne vzbujajo posebnih stereotipov med prebivalci slovenije....če pa že, pa pripomorejo 5% k stereotipom, širši populaciji...osredotočit bi se veljalo vsem motoristom in njihovi filozofiji vožnje oz. načinu, kako se pripeljejo iz točke A do B, pri kateri se oba strinjava, da v veliki meri kršijo/mo CPP... če se pelješ od Ljubljane do Obale (z motoristu "normalno" vožjo, kar zajema-prehitavanje, kršenje dovoljenih hitrosti, prehitavanje čez polno črto, prehitavanje v škarje), boš med potjo med avtomobilisti pustil veliko večji "negativni" zgled, kot pa če se boš dvakrat odpeljal čez ride.... ride so v večini uporabljene oz. manipulirane s strani medijev, da med širšo populacijo zbujajo negativne stereotipe oz. jih samo še poglabljajo....kar je krivica medijev, ne pa tistih motoristov, ki se na ridah zbiramo saj lepo, da iščeš opravičilo, a dejstov je, da so te ride že tako razvpite, da jih vsak povsod najprej servira pod nos ... in dokler je tako ... well ... kaj meniš? sej štekam ,da vam je dougcajt... ampak načeloma ... tako dolgo boste 'preudarno in tolerantno vztrajali' pri svojem, da vas bo na koncu nekdo nagnal, ali pa bo nekdo nekomu zlil olje pod kolesa, ali kaj podobnega ... in kaj boš potem - hodil pokončno, češ da nimaš nič s tem in da naj policaji uredijo? a pričakuješ ,da bodo policaji v neki fazi pa vehementno "branili" vas, ki se tam zbirate, pred domorodci? japaja de ... Pometanje - kje je metla! V nedeljo sem tudi sam opazil pesek na THE OVINKU! gas popustit pa lepo 20 km/h s "prilagojeno hitrostjo" odpeljat pa bo ... a je tok težko, morda celo "nemotoristično" mogoče?
Draksler Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 gas popustit pa lepo 20 km/h s "prilagojeno hitrostjo" odpeljat pa bo ... a je tok težko, morda celo "nemotoristično" mogoče? NI TEŽKO! A ti misliš, da sem jaz iz dirkaških logov - napaka kolega, jaz se pelem mal več, k si pa ti napisal 21,3 km/h :grim in to skozi arena ovinek :lol1: ! Sem prilagojen ST motorist, v zrelih letih, s trezno glavo, brez panike.... sem samo opozoril, da še niso pometali.....
Fritz Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 Thundercat, po svoje imaš tudi prav. Na cestah je cel kup agresivnega in neodgovornega obnašanja voznikov vseh vrst vozil. Ni moj namen izpostavljanje problematičnosti planinskih rid, ki so same po sebi že zelo razvpite in prizorišče nesreče v zelo čudnih okoliščinah (olje, lansko poletje), temveč načina razmišljanja posameznikov, ki se tukaj oglašajo. Isto velja tudi za druge teme, Marija Reka, posnetki, kolenčkanje... povsod jih najdeš. Motosvet je, kolikor jaz vem, najbolj obiskana in reprezentativna motoristična spletna stran v Slo. To pomeni, da se tukaj gor zbira največje število uporabnikov motornih koles. Mladi in starejši. Začetniki in izkušeni. Menim pač, da do neodgovornega obnašanje ne smemo biti tolerantni. Seveda to ne pomeni, da bo to kar izginilo, če bomo takšnim dali vedeti, da njihovo početje ni ne pametno ne sprejemljivo. Mlajšim in začetnikom (kar sem tudi sam) pa ni treba dajati vtisa da je to normalen del motorizma. Že tako se marsikdo preceni in to drago plača. In, če si kaj človeka, potem se tudi držiš tega kar govoriš drugim in si tudi sam boljši. Vsak ima po svoje prav. Ko tako debatiramo, se pokažejo razna mnenja, razmišljanja in pogledi. To pa sploh ni slabo. Slabo je, če 50KM+ na 200kg- voziš s prazno glavo in polnimi jajci (Ceco bi rekel, ala nedojebani mladci). S teboj se da lepo debatirati pa ni treba da sva ali pa da bova istega mnenja. Poskusi enako s primerki ala The Doc.
eMBe Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 sem se kakšno urco nazaj čez ride peljala,THE OVINK je ves v :angry2: pesku zato previdno gdor se odpravlja v ta konec ja punca :eek: a se nis lansko sezono z eno metlo gor šetala :hmm: :doze:
Thundercat Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 Menim pač, da do neodgovornega obnašanje ne smemo biti tolerantni. S teboj se da lepo debatirati pa ni treba da sva ali pa da bova istega mnenja. Poskusi enako s primerki ala . Povsem se strinjam s prvo trditvijo, z odebeljenim tekstom pa se srečujem že vseh 5 let mojega sodelovanja na Ms-ju. :worship: Rade volje plačam za pir, ko boš v naših krajih in vržem konstruktivno debato s tabo. Gsm je v profilu! .) ja punca :eek: a se nis lansko sezono z eno metlo gor šetala :hmm: :doze: metla je bila na ridah, dokler jo ni nekdo maznil....celo denar smo prispevali, predvsem tisti, ki na ridah le sedimo in debatiramo.....tudi pometeno je bilo, dokler smo se tam dobivali in imeli metlo....
Sanda7 Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 ja kr dve metli sem gor spravla eno iz svojga žepa in za eno smo pobrali večinoma ti ki gor sedimo in debatiramo,vse za naše motoriste da se peljejo kar se da varno :grim grem jz tud z vama na pivo :yea1: no na sok
misty Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 @sanda7: se pravi ste tisti, ki gor sedite, pometali zato, da so drugi, potem ko ni bilo peska, lahko bolj noreli (drugače ni blo zanimivo gledat) :P :P :P ,,,, če sm še kako vejco pozabu :lol1: @TC, Fritz: v teoriji se čisto strinjam z vama :)
Sanda7 Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 ne smo bolj mirne duše sedeli :grim da se ne bi gdo kamčkov ustrašu pa kakšno neumnost naredu,pa tud jaz sem se potem domov lepše in bolj sproščeno peljala skozi ovinek :grim
Draksler Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 @sanda7: se pravi ste tisti, ki gor sedite, pometali zato, da so drugi, potem ko ni bilo peska, lahko bolj noreli (drugače ni blo zanimivo gledat) :P :P :P Napačen pogled na zadevo, Sanda in njena ekipa niso pometal zato, da bi eni lahko divjali...... :nono: Divjaki divjajo zaradi svoje volje, ne zaradi pometanja - jasno, tu ni ugovorov ali komentarjev :nono: Izboljšali so varnost na tistem odseku, za kar se jim lahko samo zahvalimo..... :grim Eni imajo pa res čisto zgrešene predstave in pojme - le kaj je tem ljudem... :slap: :whistle:
TinaRR Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 (popravljeno) @sanda7: se pravi ste tisti, ki gor sedite, pometali zato, da so drugi, potem ko ni bilo peska, lahko bolj noreli (drugače ni blo zanimivo gledat) :P :P :P Pa kaj vas ta metla tolk boli <_< , pometalo se je zato da ne bi gdo fuknu . Pa če glih gdaj gor sedimo, a sedimo na tvojem :BUA: ? NE, pol te tudi to naj ne boli. Sploh pa vsak odgovarja za sebe in je vaše pametovanje kle notr odveč. <_< Napisal si da bi drugi lahko noreli, ja kolk se pa lahko skozi tisti ovinek pelješ, sam ne pretiravaj. Jaz pravim tako vsak ima svoje veselje in kakšno je takšno je, na to ne morete vplivati. Popravljeno Maj 5, 2006. Popravil TinaRR
Brihta Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 Napisal si da bi drugi lahko noreli, ja kolk se pa lahko skozi tisti ovinek pelješ, sam ne pretiravaj. ??? Ne kapiram tega stavka. Samo kokr sem dojel, trdis da se cez pocasne ovinke pa ne da divjat :?
TinaRR Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 ??? Ne kapiram tega stavka. Samo kokr sem dojel, trdis da se cez pocasne ovinke pa ne da divjat :? Ja, vsaj jaz ne morem ali pa še ne znam :)
eMBe Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 mene pa spljoh ne mot zbiranje na ridah :grim tud sam se včasih mal ustavim pa čeprav tud z avtom :grim je počivališče in naj to nikogar ne moti kdor se gor zbira :D dostikrat se ustavim tudi kje na AC pa mal pogledam promet.ne boste verjeli :hmm: marsikdo poizkuša z avtom podreti zvočni zid :grim dejmo poj še za tam predlagat da se zaprejo avtoceste :zzz: :kva2: :kva2: :kva2:
SiR Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 ??? Ne kapiram tega stavka. Samo kokr sem dojel, trdis da se cez pocasne ovinke pa ne da divjat :? eni mislijo, da je prehitra vožnja samo tista, ko prekoračiš omejitev hitrosti ...
TinaRR Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 eni mislijo, da je prehitra vožnja samo tista, ko prekoračiš omejitev hitrosti ... eni pa mislijo da so najpametnejši in jih je cel forum poln .)
misty Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 kolk razburjenja sm povzroču :D a vidva ne dojameta tistga :P smajlija na koncu ( za vsak slučaj sem dal še: :lol1: , pa sta očitno tud tega spregledala... no ja, bom napisal še enkrat HECAL SM SE, sanda verjamem da je dojela Napačen pogled na zadevo, Sanda in njena ekipa niso pometal zato, da bi eni lahko divjali...... :nono: Divjaki divjajo zaradi svoje volje, ne zaradi pometanja - jasno, tu ni ugovorov ali komentarjev :nono: Izboljšali so varnost na tistem odseku, za kar se jim lahko samo zahvalimo..... :grim Eni imajo pa res čisto zgrešene predstave in pojme - le kaj je tem ljudem... :slap: :whistle: Pa kaj vas ta metla tolk boli <_< , pometalo se je zato da ne bi gdo fuknu . Pa če glih gdaj gor sedimo, a sedimo na tvojem :BUA: ? NE, pol te tudi to naj ne boli. Sploh pa vsak odgovarja za sebe in je vaše pametovanje kle notr odveč. <_< Napisal si da bi drugi lahko noreli, ja kolk se pa lahko skozi tisti ovinek pelješ, sam ne pretiravaj. Jaz pravim tako vsak ima svoje veselje in kakšno je takšno je, na to ne morete vplivati. čez tist ovinek 75 po števcu za navzdol, po svojem pasu, s cbr 600 fs ;) s 600 rr bi šlo še kak km več :P
Dry Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 marsikdo poizkuša z avtom podreti zvočni zid :grim dejmo poj še za tam predlagat da se zaprejo avtoceste :zzz: :kva2: :kva2: :kva2: Da sankcioniranje prehitre vožnje skozi predore ne bi bilo neutemeljeno, dokazujejo podatki, ki so jih v Darsu zbrali v zadnjih letih. Skozi enocevni predor Karavanke, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, se povprečno vozimo s hitrostjo 87 km/h. Od tega močno odstopajo trije vozniki, ki so predor tako rekoč preleteli. Rekorder je namreč peljal neverjetnih 264 km/h, ne dosti počasnejša sta bila pilota, ki sta predor izkoristila za dirkanje z 235 oziroma 215 km/h. Tega nikakor ne preizkušajte sami, predorska cev je pri takšnih hitrostih videti kot šivankino uho. Podobne rekorde so zaznali v dvocevnih predorih Jasovnik (236 km/h) in Ločica (210 km/h). V obeh je omejitev hitrosti 100 km/h, povprečna hitrost pa 115 km/h. Novoodprta primorska predora, kjer je za uradno merjenje hitrosti že zdaj vse nared, se trenutno ponašata s hitrostnim rekordom 193 km/h (Dekani) in 194 km/h (Kastelec). Tudi tu je omejitev 100 km/h, kar je za zdaj v obeh predorih povprečna hitrost. V Ljubljani smo večji dirkači, saj se skozi predor Golovec vozimo povprečno s 115 km/h, čeprav je omejitev zgolj 80 km/h. Tu so izmerili kamikazo v tovornem vozilu, ki se je skozi Golovec po prehitevalnem pasu (prehitevanje v predorih je za tovornjake prepovedano) peljal s 119 km/h. Omenjenih številk nismo navedli zato, da bi sami preizkušali, ali ste lahko hitrejši … Vir: Delo.
TinaRR Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 (popravljeno) no ja, bom napisal še enkrat HECAL SM SE, sanda verjamem da je dojela čez tist ovinek 75 po števcu za navzdol, po svojem pasu, s cbr 600 fs ;) s 600 rr bi šlo še kak km več :P to je pa kar, sam še vseeno ni divjanje. supr me boš nauču da bom še jaz pelala 75 al pa še mal več z rr-ko :OK: Popravljeno Maj 5, 2006. Popravil TinaRR
SiR Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 to je pa kar, sam še vseeno ni divjanje. supr me boš nauču da bom še jaz pelala 75 al pa še mal več z rr-ko :OK: želim ti čimhitrejše okrevanje ;)
Brihta Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 to je pa kar, sam še vseeno ni divjanje. supr me boš nauču da bom še jaz pelala 75 al pa še mal več z rr-ko :OK: Kaj pa je pol to druzga k divjanje. Umirjena voznja??
Ganges Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 Da sankcioniranje prehitre vožnje skozi predore ne bi bilo neutemeljeno, dokazujejo podatki, ki so jih v Darsu zbrali v zadnjih letih. Skozi enocevni predor Karavanke, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, se povprečno vozimo s hitrostjo 87 km/h. Od tega močno odstopajo trije vozniki, ki so predor tako rekoč preleteli. Rekorder je namreč peljal neverjetnih 264 km/h, ne dosti počasnejša sta bila pilota, ki sta predor izkoristila za dirkanje z 235 oziroma 215 km/h. Tega nikakor ne preizkušajte sami, predorska cev je pri takšnih hitrostih videti kot šivankino uho. Podobne rekorde so zaznali v dvocevnih predorih Jasovnik (236 km/h) in Ločica (210 km/h). V obeh je omejitev hitrosti 100 km/h, povprečna hitrost pa 115 km/h. Novoodprta primorska predora, kjer je za uradno merjenje hitrosti že zdaj vse nared, se trenutno ponašata s hitrostnim rekordom 193 km/h (Dekani) in 194 km/h (Kastelec). Tudi tu je omejitev 100 km/h, kar je za zdaj v obeh predorih povprečna hitrost. V Ljubljani smo večji dirkači, saj se skozi predor Golovec vozimo povprečno s 115 km/h, čeprav je omejitev zgolj 80 km/h. Tu so izmerili kamikazo v tovornem vozilu, ki se je skozi Golovec po prehitevalnem pasu (prehitevanje v predorih je za tovornjake prepovedano) peljal s 119 km/h. Omenjenih številk nismo navedli zato, da bi sami preizkušali, ali ste lahko hitrejši … Vir: Delo. Mogoče pa čez predore tako drvijo tisti, ki se bojijo utesnjenih prostorov. Bi radi čimprej prišli iz njega, da bi se dobro počutili. :D
Priporočene objave