Broj Jedan Objavljeno Januar 31, 2007 Opozori Objavljeno Januar 31, 2007 Ah če bi to gledal so Avseniki ... kopija jodlarske dojčealpenštrudl muske :SS in popolnoma očitno so veliko večji finacarji kot muskontarji :OK:
lina Objavljeno Januar 31, 2007 Opozori Objavljeno Januar 31, 2007 kopija jodlarske dojčealpenštrudl muske :SS :OK: In kakšna je naša narodnozabavna muzika? :blink: Anka partizanka bombe bacala? :huh:
METAL4EVER Objavljeno Januar 31, 2007 Opozori Objavljeno Januar 31, 2007 kopija jodlarske dojčealpenštrudl muske :SS in popolnoma očitno so veliko večji finacarji kot muskontarji :OK: Ja ne vem če so tam okrog 50 leta glih lahko švabote kopiral,sej so komej vedel kje je radio pa druzga ni vleku kot radio ljubljana.
gattolina Objavljeno Januar 31, 2007 Opozori Objavljeno Januar 31, 2007 Ah če bi to gledal so Avseniki daleč pred vsemi. :OK: Ja, so. Ampak Jugo muzika je odraz nekega prostora in časa, ki je takrat bil v SFRJ. Danes pa imaš samo še "bumsi bumsi" variante. Pa tudi melodika slovenskih glasbenih ustvarjalcev je v primerjavi z jugo sosedi precej uboga. Vsaj meni se zdi tako.
Broj Jedan Objavljeno Januar 31, 2007 Opozori Objavljeno Januar 31, 2007 In kakšna je naša narodnozabavna muzika? :blink: Anka partizanka bombe bacala? :huh: Pričakovana kozlarija od linke-palačinke, saj je premlada, da bi v originalu spoznala slovensko narodno pesem in prestara, da bi se spomnila kaj so jo o tem učili v šoli. Srček srčkoidni, ali se že kdaj slišala tisto: "Teče voda teče vodica šumeča .." Pa še kup drugih je prepevala moja babica, ko je likala perilo. Samo to za mularijo ne obstaja več .. :cry: In verjemi, da se tista avsenik-sranja skrijejo na dno kake greznice kar se tiče melodije slovenske pesmi in kar se tiče izvirnosti besedila. :yes: Ti pa pojdi sedaj trenirat "bacabje bombi" s svojim vibratorjem. :angry: Ja ne vem če so tam okrog 50 leta glih lahko švabote kopiral,sej so komej vedel kje je radio pa druzga ni vleku kot radio ljubljana. ma dajte vsi skupaj .. malo se razglejte na tem področju. V SLO imamo narodno glasbo in pesmi, ki so nadvse lepe in "alpen-folk-harmonik muzik", ki ni značilna samo za SLO ampak je značilna za Alpski svet, v katerega se šteje: delno I, CH, A, D in SLO. To je seveda treba ločit. Da pa človek to lahko loči, mora tudi malo prečitat o glasbi, njeni zgodovini in razvoju melodike na posameznih področjih Evrope. Zdej bodo spet eni čist popizdili, da kako ys vse vem :blush: ampak, kot po navadi me to en qrc briga. Tko je to pa basta. :angry:
gattolina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Ja ne vem če so tam okrog 50 leta glih lahko švabote kopiral,sej so komej vedel kje je radio pa druzga ni vleku kot radio ljubljana. Takrat so peli le partizanske. Za ruske in nemške "štime" si dobil Goli otok.
Broj Jedan Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Takrat so peli le partizanske. Za ruske in nemške "štime" si dobil Goli otok. Ne pretiravat. Vsako nedeljo ob 12:00 je bila na sporedu oddaja "Čestitamo in pozdravljamo" izključno z izbrano jodldodlmusko. :yes:
Lobo Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Saj nihče ne vsiljuje ničesar. Gre za debato o Josipu Brozu - Titu. Glede glasbe v tistem času, bi za realnejšo sliko lahko pogledal število prodanih LP-jev in videli, kdo je bil takrat vodilni. Enako je danes. Volje pa ihče ne vsiljuje nikomur. Poslušam glasbo, ki je meni všeč in ne vesoljnemu svetu. Zato me BK koliko plošč je kdo prodal. Prilagajanje večinskemu mišljenju je za ovce. ... Pa še kup drugih je prepevala moja babica, ko je likala perilo. ... Kakšno so pa igrali na veselicah?
gattolina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Poslušam glasbo, ki je meni všeč in ne vesoljnemu svetu. Zato me BK koliko plošč je kdo prodal. Prilagajanje večinskemu mišljenju je za ovce. Kakšno so pa igrali na veselicah? Leta 50? Lili Marlene že ne.
Pervy Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 (popravljeno) kopija jodlarske dojčealpenštrudl muske :SS in popolnoma očitno so veliko večji finacarji kot muskontarji :OK: hmmmm dragi Numero uno, nisi najbolje informiran :nono: Avseniki mogoče niso pojem stare slovenske glasbe (kaj pa je to - ljudski pevci po ljudskem izročilu????), ampak so inovatorji na področju goveje oziroma Oberkreiner muzike kot to imenuje področje ki mu je ta muzika skupna (alpska SLO, Avstrija, Švica, Bavarska). Avseniki so revolucionirali to glasbo z novim načinom igranja harmonike in kompozicijami skladb, prav oni so zaslužni za sedaj tipični tarara-tarara, tarara-tarara ritem te glasbe. Avseniki so v svetu te glasbe bogovi in so nenazadnje prodali več plat kot The Beatles (verodostojen podatek). Na Golici je himna oberkrajner muzike in avseniki so brez težav kadarkoli razprodali dvorane po svetu, npr. Munchensko olimpiahalle več dni zaporedoma. Tudi v najbolj odročni vasici kjer še niso slišali za Slovenijo poznajo, kjer se pač to posluša, avsenike. In če kdo, potem so vsi ostali jodlarski bandi kopirali avsenike in ne obratno. na račun avsenikov še sedaj živijo naši bandi, ki so v tujini ravno zaradi porekla ("prihajajo iz istih krajev kot Avseniki") izjemno cenjeni, pa čeprav niso nič boljši kot njihovi domači. Če nebi živeli v takratni jugi bi avseniki bili bogatejši kot katerikoli pop zvezdnik današnjega časa, čeprav tudi takrat niso ravno malo služili. pa še nekaj linkov: http://www.answers.com/topic/slavko-avsenik http://www.hohner.eu/index.php?1007 nisem fan, jih pa spoštujem za to kar so dosegli :worship: Popravljeno Februar 1, 2007. Popravil PERVY
METAL4EVER Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Čez gore polja po svetu naj doni Slovenija junaška svobode si želi. Ta je pa sigurn naša Slovenska(al pa sm ga spt u kamn) :OK:
Broj Jedan Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 hmmmm dragi Numero uno, nisi najbolje informiran :nono: Avseniki mogoče niso pojem ... nisem fan, jih pa spoštujem za to kar so dosegli :worship: Tole je pa gotovo povsem novo zame o Avsenikih. Na žalost sem celo življenje iz dna srca mrzil to vrsto glasbe in vsaj zamenjal postajo na radiu, če že ne ugasniw hudiča, ko sem zaslišow prve takte te "muske", zaradi katere sem biw samo enkrat in edinkrat na Oktoberfestu in še takrat, ko je začel "nažigati" en bend (kot praviš kopija Avsenikov), po desetih minutah popizdil in pobegnil v hotel - spat. Tko da - kar se mene tiče: ".. uqrac s tako musko .. sam bejž, kjo sliš'š .. " :D Iz zanesljivega vira pa vem, da so oni ena najbogatejših, če ne najbogatejša družina v SLO in vsaka jim čast - denar so si prislužili pošteno in na najlepši možen način - z glasbo in to ne da bi jih "lansirala" ali sponzorirala kaka močna glasbena hiša. To je res fenomen in veliiiko dela ter iznajdljivosti. :worship:
gattolina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Čez gore polja po svetu naj doni Slovenija junaška svobode si želi. Ta je pa sigurn naša Slovenska(al pa sm ga spt u kamn) :OK: Ja. To je bil pop rock oz etno v 50-tih letih v Sloveniji.
lina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 (popravljeno) da bi v originalu spoznala slovensko narodno pesem in prestara, da bi se spomnila kaj so jo o tem učili v šoli. Samo to za mularijo ne obstaja več .. :cry: In verjemi, da se tista avsenik-sranja skrijejo na dno kake greznice kar se tiče melodije slovenske pesmi ma dajte vsi skupaj .. malo se razglejte na tem področju. "alpen-folk-harmonik muzik", ki ni značilna samo za SLO ampak je značilna za Alpski svet, v katerega se šteje: delno I, CH, A, D in SLO. razvoju melodike na posameznih področjih Evrope. bodo spet eni čist popizdili, da kako ys vse vem Lej Brojči...vrašala sem te o narodnozabavni muziki...ne o ljudskih pesmih... Ostalo o Avsenikih ti je že Pervy razložil......in še vedno ne vem katera je po tvoje naša narodnozabavna muzika?...sploh po tvoji razlagi o Alpskem svetu...živiš ti pod Jahorino? Kdo rabi zdej kaj za prebrat?...in tisti, ki je tebi rekel, da vse veš...no tega pa upam, da nikoli v življenju ne srečam. :xx: Loh ti pa za začetek posodim 50 let Avsenikov..sami evergreni...pogrešam le: Tam kjer murke cveto...bom pa tudi to enkrat nabavla. :photo: Popravljeno Februar 1, 2007. Popravil lina
Broj Jedan Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Lej Brojči... Loh ti pa za začetek posodim 50 let Avsenikov..sami evergreni...pogrešam le: Tam kjer murke cveto...bom pa tudi to enkrat nabavla. :photo: nemejebat Lina .. to so resne zadeve .. :( če me boš začela preganjati s takim darilom, se lahko zgodita samo 2 stvari: - ys končam v kaki Avstraliji ali Novi Zelandiji - ali pa konča darovalka na Žalah torej bolj verjetna je prva varianta, ker se še vedno štejem za kavalirja ;) ................. ja, no sy sem prečitow tisto od Pervyta .. ok .. ampak - kot sem napisow: uqracstakomusko nisem, je ne in je nikoli ne bom marow - fuj .. fej in fuj :SS kar se mene tiče seveda - ti jo pa zaradi mene lahko poslušaš od jutra pa do sutra .. če češ - jasno - če pa ne, te bom imew pa morda malce raje .. :winkiss: pa ne se bat - da ne bi slučajno zdaj ti bruhala - svojo naklonjenost do tebe bom izražow le v obliki tihe hvaležnosti, da me ne nadleguješ z Ofsenik-CDji :xx:
lina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Nič te ne nadlegujem...imam pa nekaj kapric, nekatere stvari pač morajo biti v hiši (kot recimo Prešernova poezija) ...ena od teh je tudi vsaj en cd od avsenikov (kot najboljši predstavnik goveje muzike, ki je del moje kulture)...in ker je cd best of...lahko rečem, da so gor res štikelci, ki se recimo ne morejo primerjati z neko ,,Moja mukica,,)...res pa da sem ga smo probala, če dela tako kot treba..enkrat, ko bom in the mood za harmoniko si bom dala duška. :lol:
gattolina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Nič te ne nadlegujem...imam pa nekaj kapric, nekatere stvari pač morajo biti v hiši (kot recimo Prešernova poezija) ...ena od teh je tudi vsaj en cd od avsenikov (kot najboljši predstavnik goveje muzike, ki je del moje kulture)...in ker je cd best of...lahko rečem, da so gor res štikelci, ki se recimo ne morejo primerjati z neko ,,Moja mukica,,)...res pa da sem ga smo probala, če dela tako kot treba..enkrat, ko bom in the mood za harmoniko si bom dala duška. :lol: Avseniki so bili carji že v Titovih časih. In so tudi danes. Njihova glasba namreč. Da ne bo pomote.
Broj Jedan Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 ..enkrat, ko bom in the mood za harmoniko si bom dala duška. :lol: prosim, da me prej opozoriš, da ne bom po nesreči zašel v tvoj konec, ko boš "in d Avseniki mud" :P
gattolina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 prosim, da me prej opozoriš, da ne bom po nesreči zašel v tvoj konec, ko boš "in d Avseniki mud" :P Če nič drugega..., v Begunjah ima Avsenik krasno gostilno. Morda je Lina mislila na ta način.
Broj Jedan Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 Če nič drugega..., v Begunjah ima Avsenik krasno gostilno. Morda je Lina mislila na ta način. pa v centru stare Ljubljani nekaj prav lepih hiš .. to pa ne bi smew povedat .. :blush:
gattolina Objavljeno Februar 1, 2007 Opozori Objavljeno Februar 1, 2007 pa v centru stare Ljubljani nekaj prav lepih hiš .. to pa ne bi smew povedat .. :blush: Samo Lina te ne bo peljala tja. Ali pa?
Broj Jedan Objavljeno Februar 2, 2007 Opozori Objavljeno Februar 2, 2007 Samo Lina te ne bo peljala tja. Ali pa? Ne, ne .. to je gotovo .. za njo sem najmanj pol metra premajhen. Veš da se ne bo hotela blamirati, da jo kdo opazi v moji družbi. :photo:
Pravokotar Objavljeno Februar 2, 2007 Opozori Objavljeno Februar 2, 2007 ... za njo sem najmanj pol metra premajhen.... Si pa zato postaven in naravnost smrtonosno čeden, kot strela božja. Pomoje imaš ipaq precejšnje šanse B)
gattolina Objavljeno Februar 2, 2007 Opozori Objavljeno Februar 2, 2007 Si pa zato postaven in naravnost smrtonosno čeden, kot strela božja. Pomoje imaš ipaq precejšnje šanse B) Pusti velikost. Važna je "tehnika". Tito tudi ni bil velik. Pa se je naredil največjega ne zemeljski obli.
snoopy Objavljeno Februar 2, 2007 Opozori Objavljeno Februar 2, 2007 Pusti velikost. Važna je "tehnika". Tito tudi ni bil velik. Pa se je naredil največjega ne zemeljski obli. :worship: :worship: :worship: :worship: PS: Tito je bil velik(v prenesenem pomenu besede :grim )
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se