Skoči na vsebino

Glasni izpuh in tujina

Priporočene objave

Objavljeno

No vidiš ko bodo ko bodo električni motorji bom jah hodil peš ker meni je bistvo motošporta vonj po hlapih in grmenje iz avspuha ;)

Drugače pa poglej zanimanje za formulo je letos drastično upadlo zadnjič sem gledal po tv nek rallycross prvo z avti na motor z notranjim izgorevanjem potem pa z električnimi in sploh ni zanimivo ko vidiš kako se avto premika in ni nobenega zvoka ;) pač ljudje smo si različni 

Saj, ravno to, da smo si različni, je glavni problem. Meni se zdi kretensko, da motor ropota, kot, da bo vsak čas razpadel. Všeč mi je zvok nekaterih motorjev, vendar se zavedam, da je to moteče za druge in tega ne maram.

Če pa že toliko uživaš v hrupu in smradu, zakaj si ne natakneš slušalk in nosne maske, pa si predvajaj poljubno grmenje in vonjave, nič hudega sluteči mimostoječi pa bodo uživali v tišini.

Objavljeno

Lej meni je glaven izkoristek motorja in če je kdo sposoben narediti avspuh ki je v legalnih mejah z boljšim izkoristom kot ga ima odprt avspuh ga takoj zamenjam ;)

Objavljeno

ma dej luka ne bluzi neumnosti. se na pistah v tujini se meri kakšna je glasnost auspuha in ce presega ne moreš it na track day. za dirke je to drugače. sej ti noben ne preprečuje da poslušaš svoj motor, zapri se v gražo, dej u fole in pole nažigej magar cel dan če te je volja to poslušat.

sej ne vem kej je za razumet, prometa takega al drugačnega je enostavno preveč, da bi se lahko auspuhi drli.

največji kretenizem je pa to, k se folk itak brez vseh preprek, ki bogi motorček tako zelo dušijo vozi, pol pa tle sprašuje kera čelada je najtišja!!! wtf! če ti je tako ušeč "zvok" pol rabiš čim bolj glasno čelado da lahko uživaš v teh prečudivitih zvokih.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Mene nisi nikoli slišala da se kej nad glasnostjo čelade pritožujem in me tudi ne boš ;)

Objavljeno

Brez dusilcev se vozim samo zato ker drugace motor ne dela. Ampak tut to bom se zrihtal. Drugace pa...ce je zvok lep je super..sam kaj ko je treba vecinoma poslusat tisto zoprno dretje iz Z-jev, FZ-jev in podobnega sranja

Objavljeno

Še zdaj imam v živem spominu prihod rumenega ducatija na črpalko v bližini Reke.

Sem mislil, da je nekaj hudo narobe z motorjem, fora je, da je tam že mašina rožljala kot da vse melje.

Kako je to donelo na pumpi, ki je bil dokaj zaprta, grozljivka.

Objavljeno

Brez dusilcev se vozim samo zato ker drugace motor ne dela. Ampak tut to bom se zrihtal. Drugace pa...ce je zvok lep je super..sam kaj ko je treba vecinoma poslusat tisto zoprno dretje iz Z-jev, FZ-jev in podobnega sranja

:grim

to so zvoki pa cika da se ne boš razburjala eko v garaži :D

Objavljeno

Vsakmu pravmu motoristu je vsec zvok motorjev.....ne pa elektricni.... :lol1:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

en dan boš sam vidu ka se bo sneci na sesalcu od babe prpeljal :D bo pa spotoma še kamenčke posesal vsaka stvar je za neki dobra :D

Objavljeno

Vsakmu pravmu motoristu je vsec zvok motorjev.....ne pa elektricni.... :lol1:

Spet smo pri tem, kaj je to pravi motorist :)

Objavljeno (popravljeno)

Pravi motorist ma harleya ma tetovaže dolgo brado in po poti se krepča z dobrotami ki so mu ostale od zajtrka v bradi :D

Popravljeno . Popravil ludiluka
Objavljeno

No, jaz živim zraven glavne ceste, železnice in obvoznice... Pa vsak dan poslušam, sploh včasih, ko še ni bilo AC mimo... Sicer zadnji mesec enega 2 cilindraša (mislim, da stari Tuono) pa če človeku paše, mu naj... Bo ga prej ali slej minilo... Se po eni strani strinjam z ludiluka, samo da mudrimo o vsemu in vsakemu in to je to... Malo potrpljenja pa bi nam škodilo. 

Kot sem že rekel, moj motor je originalen. Čisto nič nič ni spremenjeno okoli motorja, izpuha oz. celotne mehanike (razen seveda rednih servisov). 

ma ni hudič da nisi navajen ...

Živim tik ob cesti v naselju, kjer  ostremu ovinku ( 2. brzina pa max 30km/h)  sledi 100 metrov dokaj strmega vzpona. In tam VSI  :scut:morajo naviti na polno, da tistih 80+ konjev zmore do vrha. :devil:  :devil:  :devil:

Tu uvidevnih ni.  :angry: :angry:

Ja vem, preselil se bom takoj, ko se me dotakne karkoli iz Lota, kar je blizu sedmice.

do zadetka na lotu boš že v šenziji ..

mi pa ni jasno zakaj ta stare tolk na full moti hruš će so pa napol gluhi ??? 

Brez skrbi, da se bo f1 še naprej gledala. Tam ni zvok problem, ampak da so spet nekomu šli na roko, da je imel motor že zdavnaj berajt, zdaj pa z goljufijo pred konkurenco zmaguje.

Ljudje smo različni, res je, ampak nekje so meje ter zdrav razum.

Moraš enkrat hrup sam doživet al pa tvoji bližnji, boš hitro zamenjal ploščo.

no jaz ne gledam več f1 ....

ma dej luka ne bluzi neumnosti. se na pistah v tujini se meri kakšna je glasnost auspuha in ce presega ne moreš it na track day. za dirke je to drugače. sej ti noben ne preprečuje da poslušaš svoj motor, zapri se v gražo, dej u fole in pole nažigej magar cel dan če te je volja to poslušat.

sej ne vem kej je za razumet, prometa takega al drugačnega je enostavno preveč, da bi se lahko auspuhi drli.

največji kretenizem je pa to, k se folk itak brez vseh preprek, ki bogi motorček tako zelo dušijo vozi, pol pa tle sprašuje kera čelada je najtišja!!! wtf! če ti je tako ušeč "zvok" pol rabiš čim bolj glasno čelado da lahko uživaš v teh prečudivitih zvokih.

ne seri stara ...jst rabm full tiho čelado da sploh obratomer slišm k je čist bliz kamoli auspuhe...

Spet smo pri tem, kaj je to pravi motorist :)

ne nismo...to ti kar nekaj tja v tri dni podtikaš..

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Pravi motorist se ne veseli prihoda elektricnih motorjev... :grrr

Objavljeno

ma ni hudič da nisi navajen ...

Sem oz. me nikoli ni prav motilo. Še kot otrok sem rad šel na hrib in sede opazoval kako se z motorji naganjajo mimo (rondo pesnica proti mestu in nazaj).  :)  Najmanjši problem so motorji prej sama obvoznica in kamijoni (pa tudi to ne več, ker je sedaj AC). Je bil pa dolgo časa problem vlak, stara kenedijka brez dušilcev, ki je ob 0.30 peljala proti austriji... Ko je štartal na kolodvoru v Mb si jo slišal 2km daleč... Pa še danes vozi ampak zdaj je že nekaj časa ni bilo ponoči. 

Sem pa bil na krki in sem se malo pogovarjal z gospodom, ki dela na tehničnih. Rekel, je da tudi če so mi merili, so mi merili izpušne pline in če mi je meril za glasnost mi to ne pomaga nič. Tudi če mi zdaj izmeri mi ne pomaga nič, ker je njihov podatek nemerodajen, le potrdi lahko, da ja res preglasen. Moral bi na pooblaščeno inštitucijo, ki take meritve izvaja (ki je baje pri nas sploh ni).  Zato sem doma vzel dol lonec in ugotovil, da se je en prekat sesedel, povsej vrjetnosti pa je res volno skurilo. Čeprav se čez dušilec ne vidi. Ga bom jutri nesel mojstru, da pogledajo... ^_^  

Objavljeno

Izpusne pline na motorjih ne merijo.

In veruje v večna naftna polja in zlato viso za tankanje :-)

Elektrika pa pride iz vetra a ne??

Objavljeno

Sonce, voda, ni da ni

Krsko laufa na vodo tes6 pa na veter

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Eh ste smotani da pr teh letih ne veste da pride elektrika iz vtičnice :D

Objavljeno

Tes6 laufa na zrak zaenkrat in na kredite.

Urana za krško je praktično neomejeno...

Objavljeno

Sej stranski produkt nevem kolk ton radioaktivnih odpadkov, ki so potem nekaj časa v bazenih nato jih pa zakopljejo v kak hrib pa zanemarimo :D

Objavljeno

O, živahna tema!

Se strinjam z argumenti za in proti "odprtim" rorom. Ampak kljub vsemu sem se letos odločil zamenjati rore. S čisto serijskih 1-katalizator-v-3 sem presedlal na 1-nič-v-2. Kupil pa sem originalen

ne čisto homologiran komplet z oznako TOR (Triumph Off Road). Rezultat: na štandgasu 87 dB, na 3/4 gasa pa 101 dB. Okej, sem čez, ampak prej je bila pa res beda od bede.

A sem zdaj kriminalec :grim? 

Objavljeno

......glede na vse, me zanima kako bi policista postopala do modela s super truper čoperjem, ki imajo že serijsko glasne izpuhe. A pol to pomeni, da se sploh ne smejo vozit po Avstriji ???? :ninja:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!