pmodic Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Za Francijo me zanima oz. za Monaco. Ker bom vzel fotoaparat sabo, moram met tudi za polnit. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Za Francijo me zanima oz. za Monaco. Ker bom vzel fotoaparat sabo, moram met tudi za polnit. V Bauhausu imajo komplet različnih adapterjev za po moje vse možne vtičnice sveta. Ne stane dost (sem pozabil). :D Adapterji se kupijo v kompletu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smeško Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 kolikor se jest spomnem, imajo iste vtičnice, ampak ne se zanašat na to!, da me ne boš preklel nekje bogu za hrbtom s praznim fotoaparatom/mobitelom :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pmodic Objavljeno Maj 27, 2003 Avtor Deli Objavljeno Maj 27, 2003 :D Če mi bo to napolnilo baterije, te bom tudi dvakrat preklel ;) :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
airy Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Slučajno sem bil enkrat prisoten na montaži francoskega stroja, pa so imeli težave z vtičnicami samo Francozi. Mamreč, njihove vtičnice nimajo teh stranskih vodil za lažje vtikanje (dve vzmetna lističa, ki si stojita nasprotno), na vtikačih pa so manjkali utori. Tako, da se naše vtičnice odlično prilegajo Francoskim vtikačem. Je pa res, da so to bli razni podaljški in električno orodje. Kako je pa po hotelih... pa nimam pojma! ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Ponavadi se da lokalno kupiti adapterčke, če že od doma ne prineseš... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GUMY Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 http://kropla.com/electric2.htm Kupi komplet adapterjev. Ne stane prav dosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jasa Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Ponavadi se da lokalno kupiti adapterčke, če že od doma ne prineseš... Takrat ko rabiš, ima hudič mlade, pa skoraj sigurno ne najdeš kaj takega. Saj veš Murphy ma pač dolge prste! Skratka jaz predlagam, da se takšne zadeve prej uredijo... da ne bo sivih las po nepotrebnem :rolleyes: LP Jaša, Honky Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Takrat ko rabiš, ima hudič mlade, pa skoraj sigurno ne najdeš kaj takega. Saj veš Murphy ma pač dolge prste! Ni take panike, se mi zdi.. .nabavil v južni ameriki (bolivija), afriki (tanzanija), angliji... itd.. -- našel brez problema :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Maj 27, 2003 Deli Objavljeno Maj 27, 2003 Lani bili na Korziki in smo brez tezav polnili mobitele.... Kolikor vem, ne bos imel tezav. Ker je Korzika uradno francoska, menim, da imajo tudi v Monacu iste vticnice... ;) ... tzudi tiste na dveh nogah.... :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 njihove vtičnice nimajo teh stranskih vodil za lažje vtikanje (dve vzmetna lističa, ki si stojita nasprotno To niso nobena vodila za lažje vtikanje, temveč je to kontakt ozemljitve. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 naredi si vtičnico na motorju, pa ne boš imel problemov :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
master 007 Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 Preveri kakšno napetost majo tam, 110 ali 220 V! Če majo 110 V pozabi, da bo šlo, ker je premala napetost in boš rabu transformatorček. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 francija ima 220V. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 Francija je 220 voltna in polnilci za telefone so šli v luknji brez težav. Tako, da bo verjetno šel notri tudi vtikač od polnilca fotografskih baterij. Saj tej ploščati vtikači običajno niso problematični, težave se rade pojavijo z našimi "šuko" vtikači. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lucky Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 V Franciji boš nenavadne vtičnice našel samo še v kakšnih starejših gradnjah, v hotelih in drugih nastanitvenih objektih pa so vtičnice takšne kot pri nas. Tudi vtičnice za brivnike v kopalnicah zadostujejo za normalno polnjenje telefonov. Preverjeno! Med nenavadne vtičnice/vtikače pa spadajo tudi takile, ki so baje še kar v rabi v Angliji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 Lucky, nič baje, DE FACTO! Imajo pa 240 V napeljavo, ampak ni več hudo, ker je ostala Evropa šla iz 220 na 230 V. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 Za potovanja se najbolj splača kupiti en univerzalni adapter, ki pokriva večino vtičnic. Jaz imam enega, ki sem ga kupil pri Conradu. Zelo dober izgleda tudi tale od LE-Tehnike: Univerzalni adapter Obstajajo pa seveda adapterji tudi v kontra smer, ki jih je pri nas težje dobiti. Jaz sem moral za gramofon, ki sem ga kupil v Londonu najti tudi adapter za naš vtikač (iz tistega čudnega, ki ga je naslikal lucky). Imeli so ga na srečo kar na letališču. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 Hvalabogu da obstajajo vtičnice, ki so po celem svet enake. Si predstavljate zmedo, če bi bile drugačne. :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Maj 28, 2003 Deli Objavljeno Maj 28, 2003 ali pa počez :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pmodic Objavljeno Maj 28, 2003 Avtor Deli Objavljeno Maj 28, 2003 Hvalabogu da obstajajo vtičnice, ki so po celem svet enake. Si predstavljate zmedo, če bi bile drugačne. :rolleyes: A to misliš tiste na dveh nogah? Zamisli si, da bi moral v kovčku nosit različne priključke :blink: :D :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejcgs Objavljeno Julij 5, 2010 Deli Objavljeno Julij 5, 2010 (popravljeno) vrste električnih vtikačev in vtičnic po svetu: http://users.telenet...electricity.htm Popravljeno Julij 5, 2010. Popravil nejcgs Lowrenc in anja37 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se