Skoči na vsebino

iščem skromen avto


Jason

Priporočene objave

Živjo!

Jaz bi pa rad kupil en skormen avto. To pomeni, da naj nebi bil prevelik (manj kot 4m) in tudi motor naj bi bil manj kot 1.4. Star pa naj bi bil 10 let ali manj.

In zakaj pišem tukaj, in raje ne pogledam v salomonca? Ker me zanima če veste za kak tak avto, ki se prodaja, in poznate lastnika ali avto že nekaj časa. Rad bi, da je avto iz dobrih rok. Zato vas prosim, če poznate kakšnega skrbnega lastnika, ki je imel avto vsaj nekaj časa (idealno bi iblo 1.lastnik), da prodaja avto iz razloga, ki ni, da ga avto kaj zajebava, da mi to sporočite tukaj.

Mater sem zakompliciral, upam da veste kaj sem hotel povedat.

Še nekaj: alu platišča, spojlerji, aftermarket strašna okna, sportski filtri, izpuhi in podobna šara so pri meni bolj argument proti nakupu kot pa za.

Da se ne bo oglasil kak šaljivec in rekel:

"poznam ene tipe in Musrke Sobote, ki prodajajo Kadeta kabrioleta; avto je res špica" :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ojla Jaša! Zdaj pa kr na avto namest motorja :) Torej rabiš avto. Kakšno opremo pa rabiš? Klimo? Airbage? Kaj druga? Ker recimo, če se hočeš vozit na majhne stroške, se ti izplača kupit rabljenega Matiza, ki ga z klimo in vrečami dobiš že za 800.000 sit (1999 recimo). Varnost je v tem avtu celo boljša, kot si večina misli. Na crash testu je dobu 3 zvezdice. Edina slaba lastnost je, da se v ovinkih malo preveč nagiba. Ima pa zvok od Porscheja (do 3 prestave) :) Drugače pa je tukaj tudi Punto, ki je ravnotako vredu. Moj frend ga ma in avto že 8 let dela brez težav (ma pa nekaj čez 100.000km). Poloti in ostali nemci so dokaj predragi, kvarijo se pa ravnotak ko vsi drugi. Al bi ti mel kaj večjega?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, stvar je taka, da se brez avtomobila skoraj ne da živet (kjub temu da smo tukaj motoristi in da so avtomobilisti same barabe...), razen če nisi Symru. Jaz avto sicer imam in upam da mi bo še nekaj časa delal, čeprav ima 400.000km (legacy 2.2). Tega bi kupila s punco in bi bil za njo. Motor pa tudi pride, prej ali slej.

Prej sem mogoče pozabil omenit, da naj bi cena ne bila več kot 500tisoč. Raje manj. Seveda potem odpadejo vse klime in airbagi...

Nabolj pa bi se razveselil takih odgovorov:

"moja teta prodaja recimo Nisan Micro l.95, je druga lasnica, ima jo že 6 let in je ful lepo skrbela za njo... avto ni bil zaleten... tralalal

Za piko na i pa tole:"...prodaja jo pa zato, ker bi rada imela avto s klimo"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jeson, vem da to ni lih varianta, ki si jo želiš, ampak v današnjem delu, je bilo objavljeno tole:

BTC d.d. bo dne 6.6.2003 na javni dražbi prodajala avtomobile in nadomestne dele, ki jih je prejela od carinskih uradov z območja R Slovenije

Ogled vozil in vplačila kavcij bo mogoč v petek 6.6.2003 od 8. do 12. ure v carinskem skladišču BTC ob Letališki cesti. Začetek licitacije bo ob 12. uri na isti lokaciji.

Pejt pogledat, mogoče pa se kaj najde.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

J, moj nasvet glede skromnosti - dizel...in motor je hitreje kot si misliš :) Pa nima veze sedaj, da sem to leto samo avtomobilist po dejanjih :)

Do 500kSIT dobiš zelo solidne Golfe. Najboljš jih je pa iskat v Gorenjskem Glasu, ker če prav vem si iz teh krajev, ne?

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za ta denar ti bom najraje priporocu cliota 1.2 prvi model, bo pa star tam nekje 10-8let, tvojega nacina voznje ne poznam zato sem ti priporocu tega ki je malce bolj vzdrzljiv, ce pa pametno vozis, se pa najbolj splaca punto, zelo v redu avto, dokler se ga enkrat ne zacne tisat, fotr ga je mu 5let, se jst sm se z njim naucu vozt, trenutno pa imamo fiat palio karavan in se mi zdi slabsi kot punto glede na vozne lastnosti, kvaliteto motorja in menjalnika.. Najmanj pa ti priporocam korejska jajca, edino toyota&honda je baje majka(ceprov nista korejca) :) .

Torej renault ali pa wolksvagen, samo pri golfu je to fora(golf2) da po dolocenih kilometrih zacne kr fajn pit olje, nekje na neki strani sem bral da se z avtom(v najvisji prestavi) peljes v normalnih obratih(3k ali 4k obratov cca120-140km/h), nato pustis da cager pade na 50km/h in do daske gas, in ce se v vzratnem ogledalu vid dim-kur ole.

Sam bom sel delat izpit cez 2mesca in pojma nimam kaksen avto bo padu, kaj sele kako prit do dnarja po legalni poti..

upam da je tole kj pomagal, sicer pa lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jas pa se vseeno nebi odpovedal korejcem, ker avtomobili so poceni pa vzdržljivi. Kupiš starega Accenta 1.3 pa ti bo držal še pa še. Poznam enega, ki ma zdaj 200.000km brez kakršnekoli okvare, drugi ma pa Lanosa pa ma že tut krepko čez 140.000km. Pravtako brez težav. Tut po ADAC testih so korejci daleč pred nemci ;) Poceni delovna sila in kvalitetni motorji (notranjost sicer ni na nemški ravni), ki tečejo kot urice. Mislim, da sem za ene 500.000 vidu že tut rabljene Nubire (s klimo in servom). Ti predlagam kakšen obisk pri Šerbineku, ker mislim, da ma tip celo leto garancije na rabljena vozila. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz tudi nebi korejcev zanemarjal. Na lastne oči videl kaj vse je Accent 1.3 preživel. Vbistvu vse, razen betonske škarfe. Kaj pa kakšen 306?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sem izvedel, da kolega prodaja Accenta 1,3, 5-6 let, 5 vrat, garažiran, servisna knjiga, prvi lastnik, ker je kupil novega (xsaro diesel s klimo), njegov je brez klime. Govoril je o nekih 550 - 600 KSIT. Če te zanima, privat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

AX je zakon majhna poraba majhen avto,nizka cena.Ga ne prodam ima 70.000km poleg servisov in ene menjave avspuha ni bilo nič narobe.Toktok po lesu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal moderatorstva.: :o

Mater ste nekateri pametni in mu boste nasmetili cel kup "pametnih nasvetov", kjer pa bo večina hvalila rekla kazala. On prosi za kakšno konkretni nakup iz zanesljivih rok za znamko in tip pa se bo že on odločil, kasneje glede na ceno in ohranjenost.

Uporabljajte PM v tem primeru in nakladajte rekla-kazala :(

PA brez zamere.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Znanec prodaja R 5 letnik 94 za 350k SIT+ samo je avto precej zjeban,ampak vseeno povej če te zanima.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Jason, glede unega kadetta se ZIHER nebi uštel. Najmanj pa še tam, če bi ga kupil v MS, pri onih opel freakih. Res da tam avtomobilov ne šparajo, ampak delajo, so redno servisirani in oni fatje znajo delat z avtomobili...

Drgač pa moj stric ma firmo, pa lohk pogledaš če te kaj zanima...ti zrihtam mogoč še par 10k sit popusta... :)

Klik

Drgač pa kakšno corsa letnika 95, k majo že dobre ecotecove motorje, lohk dobiš tut s airbagom alpa absom (klime šač ne)..abs je sploh fajn met, sploh če si ženska...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 mesecev pozneje...

Zdravo!

Imam podoben problem kot Jason in bi vas prosil za kaksnen koristen nasvet.

Kupujem avto, ki bo primeren za 18letnega mulca, s finacami ki segajo tam nekje do 400k sit(raje kaksne tolar manj kot pa vec). Masina naj bi bila tam med 1.1 in 1.4max, starost najvec 9let, s tremi vrati, glavna stvar je, da se lahko clovek lahko prepelje dalajso razdaljo(300km) brez skrbi.

Prosil pa bi vas, ce mi lahko svetujete kaksni avti se prodajajo za tako ceno na nasih trziscih, ker moja osvecenost od kolegov je priblizno taka: "Glej da ma siroke gume!", "dj dva nula vw koradota kup, sj mal zjebanga dobis za 500k sit stari, to pol seka!", "kere spojlerje bos gor dau, pa remusa gor dj" itd.. To pravzaprav meni ne ustreza, ker smo z druzino tezko zbrali za avto, jst bom motor prodal(skuter), da se bo sine lahko vozil v solo, kaj sele da bi si privoscil taksen ali drugacen tuning.

Opel ali npr kaksen ala kia Pride tudi slucajno ne pride v postev.

Ce pa ima kdo kaksno ugodno ponudbo pa prosim pm!

Lp, Primoz.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Golf II D bi znal biti precej dobra izbira, samo so starejši od 9 let. Drugače pa poglej še kaksne peugeote 106, citroene AX ali kaj podobnega. Frendica iz paralelke je ze kake pol leta povsem zadovoljna z Marutijem samo to je bolj rang Kie pride.

No pa s peugeotom 106 se da pridt do Portoroža s petimi komadi not še kar udobno (hvala bogu da sm uspred sedu).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm...vem, da tole ni avto, ki bi prišel v poštev za Jašo, mogoče bo pa wseeno zanimalo koga. Sodelavec prodaja ALFO 164,

2.0 V6 TURBO (205KM :P ), zlate barve, 1 lastnik,

za 700.000 SIT.

Avto je redno, predvsem pa zelooo skrbno servisiran :) in odlično ohranjen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uff.. 2.0,205km? :rolleyes: Mogoce sam bi bla hitr lukna v tanku, pa se zlo sem financno omejen, tako da..

Golf-a II se pa zlo tezko dobi brez kilometraze, pa se cena se jih kr dobr drzi za svoja leta, je pa dobr avto.

Razmisljal sem tudi o peugeot106 ampak jih ni zlo velik na trgu.

Najbl se mi lusta kksn clio1.2 ali 1.4, fiat uno ali pa punto, ki je sicer zelo dober avto ampak cena jim noce in noce past, honda civic 1.4(kratka vezija), toyota corrola(tudi kratka izvedba), itd..

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm...vem, da tole ni avto, ki bi prišel v poštev za Jašo, mogoče bo pa wseeno zanimalo koga. Sodelavec prodaja ALFO 164,

2.0 V6 TURBO (205KM :P ), zlate barve, 1 lastnik,

za 700.000 SIT.

Letnik pa je 1995, 1996, 1997?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!