Dave Objavljeno Julij 4, 2003 Opozori Objavljeno Julij 4, 2003 neki cajta me ni blo tle na forumu pa vidm da ste pridno pisali.... servisi pr aprilii so na 8000km (mille) na 6000km so pa 2 taktni motorji ja servis je pr apriliah se kr drag...posebi delo.... sam jst raj pelm direkt serviserju od aprilie ne pa na uradn servis.. (za zdej mam Rs125 ) Ce mal razmislam med R6 in R1 mi gre mejčkn na živce ker pr R6 morš skoz šaltat(oz več kt pr R1) k ma bistveno manj navora kt R1. Sam R1 je pa tud kr brutalno močna :)) Ene par mi folka mi je rekl da je Mille zelo dobr v ovinkih in da ni glih za končno hitrost sprobavat :P tko da.....še vedno ne vem kaj bi :P pište naprej Mislim, da cloveka kr hitr zavedejo podatki na papirju. Tut R6 ZLO dobr vlece. A je to sicer bolj teoreticno vprasanje al kaj? Mislim, mas kes za Mille? In ni panike registracija? Zakaj bi (razen zarad kesa) nihal med R6 in Mille (no al pa R1 for that matter)? Kar se tice tega kolk mors ker motor saltat, mislim, da nobenga od njih ne bo treba tolk kot RS125. Sploh mam obcutek kot da zivim na enem drugem planetu, kot vi, nori znalci, ki morte kr naprej saltat. Jest denimo nisem cutil kake blazne potrebe po tem da bi R6 kar naprej saltal. Pred ostrejsim ovinkom morm pa bilo ker motor v nizjo prestavo dat kot ga vozim po ravnini. Tut to mi ni cist jasno kje, razen na pisti mislis, da bos rabu motor konstantno drzat v zelo visokih vrtljajih.
SiR Objavljeno Julij 4, 2003 Opozori Objavljeno Julij 4, 2003 Ce mal razmislam med R6 in R1 mi gre mejčkn na živce ker pr R6 morš skoz šaltat(oz več kt pr R1) k ma bistveno manj navora kt R1. Sam R1 je pa tud kr brutalno močna :)) Ene par mi folka mi je rekl da je Mille zelo dobr v ovinkih in da ni glih za končno hitrost sprobavat :P tko da.....še vedno ne vem kaj bi :P pište naprej Če se ti ne da šaltat si kupi maksi skuter... Aja - malo hecno je, če kupuješ motor glede na to, kaj ti folk reče... Če nisi še nobenega izmed teh treh peljal, kako se lahko na podlagi govoric in motorističnih čvek odločiš, kateri biser za ~3 milijone si boš privoščil? No, glede "pište naprej" pa tko: mi že lahko pišemo, lahko vsi skupaj svoje izkušnje povemo, lahko teoretiziramo kot zmešani - pa se ti še vedno lahko zgodi, da boš kupil napačen moped... Skratka - idi, pa se pelji z mopedom nekje... Saj če si kaliber za takega sportaka, imaš verjetno tudi frende, ki take sportake imajo... daj jim svoja 2,7 milijona v roko za garancijo in idi sprobat njihove kavale...
SiR Objavljeno Julij 4, 2003 Opozori Objavljeno Julij 4, 2003 R1-"the One" in to plavo! Že davno sem firmi Yamaha Corporation Japan prodal slogan: They R1! (pred tem pa pokaže frajerje, ki eden ful švica in se matra na dirkališču, eden lagano sportski drsi čez civilne štrase, eden pa motor samo doma v garaži boža in neguje... ;)
Wobewt Objavljeno Julij 4, 2003 Opozori Objavljeno Julij 4, 2003 Ce mal razmislam med R6 in R1 mi gre mejčkn na živce ker pr R6 morš skoz šaltat(oz več kt pr R1) k ma bistveno manj navora kt R1. Sam R1 je pa tud kr brutalno močna :)) Ene par mi folka mi je rekl da je Mille zelo dobr v ovinkih in da ni glih za končno hitrost sprobavat :P Ah, kaj čmo, šaltat je treba itak <_< Sey ti je Sym predlagaw maxi skuterja, bo še najbolš, da ne boš stopala pa zapestja matrow ;) Vidm, da si v sladki dilemi, kaj pa če bi Ducatija 748 ubodu? Sam je spet treba šaltat. Če pa seveda RESNO kupuješ, pol pa R1, of kors maj hors B)
Dr. _MAXXI_ Objavljeno Avgust 27, 2003 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2003 Ha, ha ha....težka izbira te čaka ;) , nazadnje sem bil sam v taki dilemi, ko sem se odločal med seksi blondinko razigranih oblin ter strogo črnolaso intelektualko, visokega stasa in še višjih zahtev :P . (ker sem imel premalo rit, da bi sedel na dveh stolih, sem seveda "grdo padel skozi" B - ampak to je že druga zgodba). Povem ti samo to; Aprilia je na prvi vtis, v primerjavi s štirivaljniki, pravi traktor, ampak....ko na Route 69 letim iz enega ovinka v drugega, ej stari....z vsakim ovinkom je moj nasmeh večji :D ! Torej, če te motijo boleča levica (sklopka je morilsko trda), vibracijsko premešana jajca, cukanje in udarjanje verige, fizično delo pri vstopu v ovinek, fovšija...., pol glej Aprilio samo na posterju v garaži! Še ena slikica z enojnim Akrapovičem iz boksov na Grobniku! ej. Ta fotka je pa od motohapeninga na grobniku lani avgusta :) V sosednjem boxu kjer je uni transporter pa uni GO kombi sem bil pa jaz z kolegi :) Jap lepo je dogajalo :) A je to tvoja RSV?
Pervy Objavljeno Avgust 27, 2003 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2003 uh si nam dal nalogo! PRVO JE STVAR V TEM ČE KUPUJEŠ NOVO IN KATERI LETNIK!!!!! 1. R6 2003 letnik je nova in ekstremno športna, pozabi na ture, sopotnico in užitke, razen na pisti in v kratkem divjanju po bližnji okolici. je baje treba kar dosti šaltat če jo voziš hitro in dinamično, počasi se da brez problemov peljat z "zamorjeno" mašino. R6 je 600 kubikov, temu primerno se ne more primerjat z 1000 kubiki R1 in mille v navoru, je pa bolj okretna in "lahka". 2. R1 je malo manj ekstremna za sedet (kot R6), ima več navora in konjev, se lepo pelje in je presneto hitra. letos po prišla nova, ki bo verjetno še bolj športna (čeprav bo to že težko). 3. Mille je za 2004 nova (preberi: http://www.vecer.si/vecer2003/default.asp?...003082100459836 ) mille je dvovaljnik, več navora, bolj sproščena za vozit, položaj pa malenkost bolj udoben kot pri zgornjih dveh. sklopka ni več tako trda, zvok je poezija, cene pa 13.500 eur in 17.000 eur. gre pa pri mille in obeh yamahah za popolnoma različne filozofije tako da je odvisno vse od posameznika, sam bi (očitno za razliko od večine R-fanov tu) izbral mille 2004 (še enkrat - je velika razlika od prejšnjih mille). o tem kateri motor je lepši pa bi itak lahko razpravljali 1000 let - nima smisla. poglej, probaj (če gre) in se odloči - noben od teh motorjev pa ni slab, tako da si lahko neglede na izbiro miren, a ne boš kupil slabega motorja. stroški so pa pri vseh pribljižno isti, cene rezervnih delov in servisev so primerljive tako da to nima vpliva, itak bo največji strošek bencin in gume!
Dave Objavljeno Avgust 27, 2003 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2003 Zakaj sploh pogrevamo to staro temo? Pojedel jo je zob casa. Ce si clovek do sedaj se ni kupil motorja potem ga tut se za naslednji mesec ne rabi ravno prevec. Dejmo to zaklent no.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se