safrane Objavljeno Junij 26, 2003 Deli Objavljeno Junij 26, 2003 Zanima me zakaj mi po nekaj kilometrih pričnejo diski zavirat sami od sebe.To se zgodi tudi če ni ne bremzam.Je mogoče krivo zavorno olje, ker je dot3 in ne dot4???Kakšen predlog??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Junij 26, 2003 Deli Objavljeno Junij 26, 2003 (popravljeno) to je mojmu kulegu delal. ti to dela zadaj ali spredaj (al celo na avtu)?? fora je, da ti diski ze sami od sebe zavirajo (ceprav po malem), in to se bolj in bolj segreva, olje se razteza, pritisk v zavornem sistemu raste, zavira bolj in bolj, tudi greje se vedno hitreje, dokler ti kolo cisto ne zablokira (upam da NE prednje!). resitev je, da nastelas rocko zavore: na pedalu je to tist "pin" (kovinski drogec, dolg mislim da 55 ali 72 mm, odvisno od tipa), ki ima na sebi dve matici. s tistima maticama stelas "dolzino", oz. razdaljo med batom v zavornem cilindru in tocko, v kateri je vpet v nozno stopalko. skrajsaj ga (z vrtenjem matice in prikljucka), da ne bo pritiskal (naj ima stopalka kak centimeter, dva prostega hoda). spredaj je na rocici en (bolj ali manj vodoraven) vijak za stelat oddaljenost med rocico in zavornim cilindrom. tega malo odvij, ce ti zavira prednja. v bistvu je cist simpl fora, sam ti lahk pa tud cel lajf spremeni... :blink: Popravljeno Junij 26, 2003. Popravil Zok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
safrane Objavljeno Junij 26, 2003 Avtor Deli Objavljeno Junij 26, 2003 Ej zdele si mi pa polepšu dan če bo to delovalo:))takoj ko pridem domov probam...dela mi pa to na sprenjem in zadnjem kolesu.Kriza ne, sam mi je čist logično kar si napisu.Dobiš za pivo, če bo delovalo:))) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Junij 26, 2003 Deli Objavljeno Junij 26, 2003 js pa ja ne pijem... :D :D :D upam, da bo pomagal! vsaj enmu frendu je, ko mu je to na Mitotu z zadnjim kolesom delal! ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Junij 26, 2003 Deli Objavljeno Junij 26, 2003 pi es: a si ti Johny iz okolice LJ s srebrnim Safranom RXE 2.5 Phase II? tist mislim k je na Avtomobilizmu tud... :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
safrane Objavljeno Junij 26, 2003 Avtor Deli Objavljeno Junij 26, 2003 Ne jst mam 2,2 mišje sive barve Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
denZ Objavljeno Junij 27, 2003 Deli Objavljeno Junij 27, 2003 safrane....si že rešil problem??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
firefox f-15 Objavljeno Junij 27, 2003 Deli Objavljeno Junij 27, 2003 js mam tut podobn preblem na sprednem disku, sam mi ne blokira od šusa al pa sam od sebe. sm dal čelust dol in opazoval... če stiskam ročko za bremzo zgleda tko, k bi se pumpal in k se napumpa ne spusti. bl stiskam bl blokira...sam med vožnjo morm zdej uporabljat tazadn disk, spredn pa v sili. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mazek26 Objavljeno Junij 28, 2003 Deli Objavljeno Junij 28, 2003 js mam tut podobn preblem na sprednem disku, sam mi ne blokira od šusa al pa sam od sebe. sm dal čelust dol in opazoval... če stiskam ročko za bremzo zgleda tko, k bi se pumpal in k se napumpa ne spusti. bl stiskam bl blokira...sam med vožnjo morm zdej uporabljat tazadn disk, spredn pa v sili. pa si v pizdi :o Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Junij 28, 2003 Deli Objavljeno Junij 28, 2003 pol ti sam narazn plosciz ne potegne, to bo ena poceni finta, pomoje ti je kaka fedra vn padla al pa neki podobnga. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
safrane Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Deli Objavljeno Julij 14, 2003 rešil problem:)))hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 to deli! ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se