Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno

Prodam enkrat rabljeno čelado x-lite: x 701 mat črno, vel. S

za dvesto evrotov ali zamenjam za čelado istega ranga sam de je M velikosti.

lp

Objavljeno
ja glede kaksen motocikel vozis res rabis čelado ki jo uporabljajo v gp-ju!.....

Potem so Araike upravičljiv nakup samo če maš 200 konjev pod ritjo? :hmm: Katera čelada te pa obvaruje pri trku s 300km/h recimo v drevo? :?

Čelada je pa sigurno najbolj pomemben kos opreme.

Objavljeno

naprimer zakaj prodaja marushin svoje čelade pod ceno 200 eur. ampak primerljive so pa z čeladami ranga 400+ eur. torej nolan od N84 dalje pa x-lite 701 itn... da ne bom vseh nasteval. no testiral marushina pa do arai za 700 eurov pa ni bilo neke bistvene razlike. aja pa test nemškega tuv gledal in tudi ni blo. no zdaj pa naj si naredimo potrošniki neko mnenje o razližnih produktih. normalno pa je da vsak hvali tiso kar prodaja.

Objavljeno

Sam sem kupil Arai čelado izključno zato, ker mi odlično sede na glavo pa še konkreten popust sem dobil zanjo! :worship:

V nasprotnem primeru bi sigurno kupoval AGV ali pa X-lite, ki sem jo tudi probal, samo mi ni tako pasala kot Arai, vsaj prvi občutek je bil slabši.

Sem pa mnenja, da s čelado, ki ima ceno nad 300€ nimaš kaj falit, razlike so samo v udobju. Pač kupiš tisto, ki ti na betico najbolj paše, pa je, brez kompliciranja :whistle:

Objavljeno

Kje pa si kupoval Arai? Jaz zaenkrat vem le za trgovino v Udinah.. ?

Objavljeno
kolega je kljub mojemu nasprotovanju kupil "športni model" marushina za cca 150 € (v akciji) na Imotu. vozil je gsx-r 750 r, sedaj pa novega K7 gsx-r 1000. na obeh motorjih je čelada neuporabna, piha mu pri vizirju, vrtinči povsod, glasna je,....itd. skratka sranje in to že od prvega kilometra.....

Tolk o kvaliteti marushina. Ena čelada za 200€ se ne more primerjati s tisto za 500€.

Strinjam se, da ima Arai drage čelade in da je marsikatera čelada višjega razreda dober nakup, ampak po mojem osebnem mnenju razlika je, in to opaziš takrat, ko brusiš z betico po asfaltu. V topicu Arai čelade je nekdo opisal kako ˝mehka˝ je bila ob padcu, v reviji MotoSi, je bil članek o padcu na grobniškem asfaltu, kjer se je Araika dobro obnesla. To so zame dobri argumenti za nakup čelade.

Objavljeno
Tolk o kvaliteti marushina. Ena čelada za 200€ se ne more primerjati s tisto za 500€.

Strinjam se, da ima Arai drage čelade in da je marsikatera čelada višjega razreda dober nakup, ampak po mojem osebnem mnenju razlika je, in to opaziš takrat, ko brusiš z betico po asfaltu. V topicu Arai čelade je nekdo opisal kako ˝mehka˝ je bila ob padcu, v reviji MotoSi, je bil članek o padcu na grobniškem asfaltu, kjer se je Araika dobro obnesla. To so zame dobri argumenti za nakup čelade.

no meni marushin ne pihlja tako da.... aja pa kolegu na r1 se tud ni imel pritozb

Objavljeno
no meni marushin ne pihlja tako da.... aja pa kolegu na r1 se tud ni imel pritozb

no verjetno ima tudi marushin različne modele po kakovosti in ceni, jaz sem takrat "na oko" ocenil da tista razen dobre grafike deluje sumljivo poceni in se na kolegovo žalost nisem zmotil. je pa res da ta kolega že ves čas vozi arai tako da ima tudi visoko postavljena pričakovanja kaka naj bo čelada in je logično da verjetno z to ne bo tako zadovoljen, vseeno pa ga je presenetilo kako slaba je. jo je pač vzel za prehodno obdobje dokler ne dobi ene araike za normalno ceno ker mu stara že razpada na glavi pa je še vseeno baje boljša.

Objavljeno
Kje pa si kupoval Arai? Jaz zaenkrat vem le za trgovino v Udinah.. ?

Uvoznik je PINTAR RACING SERVICE iz Kranja, pri njemu sem jo tudi kupil.

Objavljeno

Lahko da je že bilo napisano (in se v tem primeru opravičujem...) ampak nekako nisem zasledil: Kdo je pri nas uvoznik za čelade SHOEI...?

Hvala!

Objavljeno
Lahko da je že bilo napisano (in se v tem primeru opravičujem...) ampak nekako nisem zasledil: Kdo je pri nas uvoznik za čelade SHOEI...?

Hvala!

če ne ne motim autocommerce

Objavljeno
Sam sem kupil Arai čelado izključno zato, ker mi odlično sede na glavo pa še konkreten popust sem dobil zanjo! :worship:

V nasprotnem primeru bi sigurno kupoval AGV ali pa X-lite, ki sem jo tudi probal, samo mi ni tako pasala kot Arai, vsaj prvi občutek je bil slabši.

Sem pa mnenja, da s čelado, ki ima ceno nad 300€ nimaš kaj falit, razlike so samo v udobju. Pač kupiš tisto, ki ti na betico najbolj paše, pa je, brez kompliciranja :whistle:

No tole je dober način kupovanja čelade.

Kupi tisto, kar ti sede na glavo. Če ne se lahko zgodi, da boš imel obtežilnik za papir priznane znamke. :whistle:

Objavljeno (popravljeno)

a mogoče kdo ve, kje bi se dal dobiti vizir za preklopno MTR čelado in koliko primbližno pride?

hvala

Popravljeno . Popravil ross|e20
Objavljeno
Mnenja o AGV GPPro prosim.

Hvala.

Zelo lahka, zelo udobna, odlično sedi na glavi, ampak meni piha po očeh ko prasica! Če imaš možnost, jo pelji na probo, možno, da tebi na tvojem motorju ne bo pihalo po očeh.

Sicer pa na AGV (na večino integralk iz kompozitov) pašejo Lazer vizirji (od modela FiberPro) pripravljeni za uporabo Pinlock vložka, ampak na žalost naš uvoznik za Lazer (TrgoAvto) tako mečka z naročanjem vizirjev, da pop....š. Ga raje nabavi v Lojzu.

Objavljeno
Lahko da je že bilo napisano (in se v tem primeru opravičujem.. .) ampak nekako nisem zasledil: Kdo je pri nas uvoznik za čelade SHOEI...?

Hvala!

Kolikor jaz vem Motoland Panigaz v Kranju. Če nimam prav, naj me kdo popravi.

Objavljeno
Zelo lahka, zelo udobna, odlično sedi na glavi, ampak meni piha po očeh ko prasica! Če imaš možnost, jo pelji na probo, možno, da tebi na tvojem motorju ne bo pihalo po očeh.

Sicer pa na AGV (na večino integralk iz kompozitov) pašejo Lazer vizirji (od modela FiberPro) pripravljeni za uporabo Pinlock vložka, ampak na žalost naš uvoznik za Lazer (TrgoAvto) tako mečka z naročanjem vizirjev, da pop....š. Ga raje nabavi v Lojzu.

Hvala.

Objavljeno

hvala za link

pa vseeno me še nekaj zanima...

najcenejši je za 20€... kaj pomeni KRATZFEST KLAR.

mi je vseeno, kakšne barve je, ker se bo šlo samo za sopotnika na 4-kolesniku. na sedanjem se je odlomil en zobek in se ne zapre več.

Objavljeno
hvala za link

pa vseeno me še nekaj zanima...

najcenejši je za 20€... kaj pomeni KRATZFEST KLAR.

mi je vseeno, kakšne barve je, ker se bo šlo samo za sopotnika na 4-kolesniku. na sedanjem se je odlomil en zobek in se ne zapre več.

KRATZFEST: odporen proti praskam

KLAR: prozore oz. nezatemnjen. GETOENT je zatemnjen, DUNKEL GETOENT pa zelo zatemnjen.

VERSPIEGELT je pa metaliziran.

Objavljeno

pa še to...

če bo kdo imel doma viška kakšen vizir za x-lite 701, vas ga rešim :whistle:

lahko je čisto popraskan, samo da je :naughty:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!