Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno

Po kar sem razral okoli so Arai malo ostali nazaj;

prakticno so se ena od redkih proizvajalcev ki uporablaj ploscice za drzat gor vizir (baje da so zaradi tega bolj hrupni,pa tudi ce se pokvari ploscica pri menjavi je joj,predvsem za tiste barvane).

:whistle:

Estetsko so zelo lepe,kot tehnologija pa so malo zaostali za SHOEI-em...

HJC so prakticno "partizanske replike" Shoeiev,stanejo manj...niso pa iste kakovosti.

Delal sem v trgovini z motorno opremo in sem imel moznost in cajt da pregledam malo celade...in po mojem SHOEI-eve cene so upravicene za kakovost ki jo nudijo.

Dobra izbira so tudi X-LITE, ki stanejo manj pa so kljub tebu zelo dobre celade.

Airoh mi niso bile vsec,

AGV pa se manj...

Objavljeno
meni zelo všečna.

sm njen ponosni lastnik in lahko rečem samo :worship: . prilega se mi idealno, sploh ni tako glasna kot sem pričakoval da bo, prezračevanje je itak odlično, tko da, kaj češ boljšga? zdaj ko dobiš še konkreten popust pa sploh. za prišparane solde kupiš pa še metaliziran vizir in si zmagal :evilgrin: .

Objavljeno
Delal sem v trgovini z motorno opremo in sem imel moznost in cajt da pregledam malo celade...in po mojem SHOEI-eve cene so upravicene za kakovost ki jo nudijo.

Točno tako :worship:

Objavljeno

Mal pogledujem za čelado Arai Tour-x, pa me zanima če jo kdo ima in kakšne imate kaj izkušnje z njo? Kako se kej na potovalnih endurah obnese? Skrbi me predvsem kako se senčnik obnaša pri malo večjih hitrostih.

Objavljeno
Mal pogledujem za čelado Arai Tour-x, pa me zanima če jo kdo ima in kakšne imate kaj izkušnje z njo? Kako se kej na potovalnih endurah obnese? Skrbi me predvsem kako se senčnik obnaša pri malo večjih hitrostih.

A jo res nihče ne uporablja?

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
pa se suomy

suomy se z shoei nemore primerjat. na mojo veliko žalost. primerjava gunwind/xr900 je shoei tišji, zračniki se tudi zaprejo, kar pri suomyju ne dela, in predvsem, ginwind je po 20 000 kilometrih že precej ponošen, kar shoei pri 40 000 ni bil.

da o bledenju barve ne zgubljam besed......

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Kje najceneje do metaliziranega Arai vizirja? :? Kaj pa cena?

Objavljeno

pri vombergerju oz. pintarju boš zanj odštel neki čez 80€, 84 se mi zdi. kje bi ga dobil znatno ceneje nebi vedel, verjetno ga niti ne boš.

Objavljeno

Mam neki uprašanj:

- kupujem novo čelado, vozm pa TDR-ko. Zbiram med nolan, agv, lazer in x-lite. Katiro bi mi svetovali (znamka, model) in kako se obnesejo zunanja senčila pri nolan čeladah.

- ali imajo senčila tudi čelade x-lite in kateri modeli

- ali se da pri nolan čeladah, ki nimajo senčila montiranega z zamenjavo vezirja dodati senčilo

- ali ve kateri za kšne popuste.

LP in hvala za odgovore :rolleyes:

Objavljeno
Mam neki uprašanj:

- kupujem novo čelado, vozm pa TDR-ko. Zbiram med nolan, agv, lazer in x-lite. Katiro bi mi svetovali (znamka, model) in kako se obnesejo zunanja senčila pri nolan čeladah.

- ali se da pri nolan čeladah, ki nimajo senčila montiranega z zamenjavo vezirja dodati senčilo

popuste pri nolanu bodo imeli februarja meseca v vseh trgovinah kjer prodajajo nolanove čelade! kolikor vem senčila za x-lite ni, mislim pa da ga nerabiš, enostavno si kupiš tumnejši vizir in stvar je rešena!L.P

Objavljeno
Mam neki uprašanj:

- Preizkusi več različnih modelov čelad. Tako boš najlažje dobil občutek za razlike in ugotovil, katera čelada ti najbolj ustreza. Pri čeladi ne varčuj in si privošči najboljše, kar dovoli tvoj bančni račun.

- Revija Motorrad je v enem izmed neodvisnih testov Nolanovo VPS senčilo ocenilo z najvišjo oceno (sehr gut). Iz testa je razvidno, da je VPS senčilo izjemno stabilno, tudi pri hitrostih nad 200 km/h, ne glede na način in stil vožnje.

- X-lite čelade niso pripravljene za uporabo VPS senčila.

- VPS senčilo je možno vgraditi na Nolanove čelade generacij N100, N101, N102, N83, N84, N42, N32 in X-1002 .

- Prodajne akcije, popusti in ugodni nakupi so danes že stalnica. Za Nolan in X-lite jih tukaj napovemo za celo leto vnaprej, sicer pa spremljaj oglasno pasico zgoraj in zagotovo ne boš zgrešil katere izmed zanimivih.

Lp, Boris Kompare B)

Motorrad_Dec2004.pdf

Objavljeno

Kompi

Pred dvema mesecema sem kupil celado n84. Ali je res treba vsake nekaj mesecev obrniti pinlock vlozek. Posebno zdaj v hladnem decembru.

Mamkabozja

Objavljeno
Kompi

Pred dvema mesecema sem kupil celado n84. Ali je res treba vsake nekaj mesecev obrniti pinlock vlozek. Posebno zdaj v hladnem decembru.

Mamkabozja

Res je. Za učinkovito delovanje vložka proti meglenju je potrebno nekaj malega vzdrževanja in redne nege. Nolanov NFR vložek proti megljenju je namreč kemično obdelana ploščica, ki se enostavno vpne med dva čepka na vizirju. Megljenje vizirja učinkovito preprečuje le v primeru, ko se obe površini (vizirja in vložka) res tesno stikata. Ker pa je vložek vpet med čepka, se sčasoma krivi in izgublja kontakt z vizirjem. Med obe površini se v takem primeru zalezeta vlaga in prah. Med vožnjo zaradi vibracij prah med površinama povzroča praske, vlaga pa povzroča megljenje vizirja. Vložek proti megljenju in vizir je zato potrebno večkrat ločiti in oprati z vodo ali blago milnico. Vložek ni odporen na praske, zato ga ne brišemo, temveč mokrega le popivnamo s papirnato brisačo in posušimo s sušilnikom za lase. Tako očiščen vložek NFR, ki se je po daljšem času prisiljenega položaja ukrivil po podobi osnovnega vizirja, enostavno obrneš na drugo stran (180°) tako, da se bo ponovno tesno prilegal na površino vizirja in ga vstaviš med oba čepka. Če se vložek še vedno premika, ali pa se ne prilega tesno k vizirju, z izvijačem zavrti ekscentrično oblikovana čepka na obeh straneh vizirja in tako povečaj napetost naleganja vložka na vizir.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Jaz dobil v Louisu v Villachu! :yea1:

a mogoče kdo ve, kje bi se dal dobiti vizir za preklopno MTR čelado in koliko primbližno pride?

hvala

Objavljeno

Lp

Zanima me ce se dobi se kje jet odprta čelada od firme Grex (male rozice gor narisane) na strani http://www.compaco.si/ je ne najdem vec :?

zanima me se kje bi lahko pogledau kako primerno celado za punco z dobrim motivom kr ona se mi je zdela najbol primerna za darilo zdej je pa ni vec :angry:

Objavljeno
Lp

Zanima me ce se dobi se kje jet odprta čelada od firme Grex (male rozice gor narisane) na strani http://www.compaco.si/ je ne najdem vec :?

zanima me se kje bi lahko pogledau kako primerno celado za punco z dobrim motivom kr ona se mi je zdela najbol primerna za darilo zdej je pa ni vec :angry:

Pokliči Kompija... Če ti on ne bo mogel pomagati, ga ni v Sloveniji, ki bi ti lahko. Verjetno za sezono '08 ni več v programu, nemara pa je kje v kakšni trgovini še na zalogi.

Objavljeno
Jaz dobil v Louisu v Villachu! :yea1:

jaja... tudi jaz 10 dni nazaj... samo v grazu :naughty:

Objavljeno

Pozdravljeni!

js imam tudi en problem ... no, s punco ga imava skupaj ... vse čelade so ji namreč prevelike! Sva poskusla xlite 601, pa 701, pa agvmodele, pa shoei, pri vseh je bil najmanjši model xs, in vsi še vedno preveliki. Zato bi vas prosil, če je imel kdo podoben problem, naj mi pove kdo izdeluje čelade xxs, vendar da niso plastične za 50ccm motorinčke.

Hvala lepa in lep pozdrav!! Peter

Objavljeno
Pozdravljeni!

js imam tudi en problem ... no, s punco ga imava skupaj ... vse čelade so ji namreč prevelike! Sva poskusla xlite 601, pa 701, pa agvmodele, pa shoei, pri vseh je bil najmanjši model xs, in vsi še vedno preveliki. Zato bi vas prosil, če je imel kdo podoben problem, naj mi pove kdo izdeluje čelade xxs, vendar da niso plastične za 50ccm motorinčke.

V naši ponudbi imamo tudi otroške čelade iz fiberglas-a znamke Marushin. Pri teh čeladah so priložene tri notranje obloge (XXS-XS-S; pri tem da je so številjke manjše kot pri čeladah za odrasle), tako da se oblazinjenje lahko zamenja glede na velikost glave. Čelade so na voljo v treh barvah in si jih lahko ogledate TUKAJ.

Lep pozdrav,

Klemen Sušnik

Objavljeno
Pokliči Kompija... Če ti on ne bo mogel pomagati, ga ni v Sloveniji, ki bi ti lahko. Verjetno za sezono '08 ni več v programu, nemara pa je kje v kakšni trgovini še na zalogi.

evo sliko te celade,zdej me pa zanima kje bi jo lahk se dobu??

696.jpg

Objavljeno
Pozdravljeni!

Shoei imaš tudi od xxs.

Objavljeno

lp!

jst bi pa uprašu če kdo prodaja cross čelado??

Objavljeno
V naši ponudbi imamo tudi otroške čelade iz fiberglas-a znamke Marushin. Pri teh čeladah so priložene tri notranje obloge (XXS-XS-S; pri tem da je so številjke manjše kot pri čeladah za odrasle), tako da se oblazinjenje lahko zamenja glede na velikost glave. Čelade so na voljo v treh barvah in si jih lahko ogledate TUKAJ.

Lep pozdrav,

Klemen Sušnik

Poskusita še XS Shark, moji bivši so bile tudi vse malo velike, ta je bila pa ok.

Objavljeno
evo sliko te celade,zdej me pa zanima kje bi jo lahk se dobu??

696.jpg

Louis ima Probiker podobno čelado (z rožicami), močno znižano... Zdaj ko ima 70 obletnico, Louis.

Objavljeno

P.S. Da ne bo preveč vprašanj za kompija, je na zasluženem oddihu v vročih krajih :D Naj mu bo voda topla in pa sonce milo :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!