hilton Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 Mene pa zanima katero izmed naštetih čelad bi najbolj priporočili: Shark Evoline (ko pride seveda :) ) Nolan N103 Schuberth C2 Hvala... Arai Integral če res hočeš met res dobro preklopno helmo
dusk Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 Mene pa zanima katero izmed naštetih čelad bi najbolj priporočili: Shark Evoline (ko pride seveda :) ) Nolan N103 Schuberth C2 Hvala... Žiwjo. Zdi se mi, da je pri Mauriju (stara Gorica) že možno probat Shahk Evo line. Ampak samo par testnih modelov tako, da bo treba za nakup še malo počakat.....lahko pa jo probaš in narčiš. LP
kompi Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 mene pa zanima kje bi se dal dobit vezir za čalado lazer proti rosenju lp nism brav vseh 160 strani pa bi še enkrat baro če je že slučajno kdo a obstaja kakšna čelada ki se ne rosi ali pa če se da kupit sam vezir proti rosenju za čelade lazer Najboljša trenutno znana rešitev proti meglenju vizirja je zagotovo Pinlock vložek. Preverjeno deluje tudi v ogabnem vremenu. Večina resnih proizvajalcev čelad ga že vgrajuje ali pa čelade vsaj pripravi za uporabo. Tudi Lazer, vendar le za nekatere njihove modele čelad – pač skladno z načelom »večji začetni vložek – več opreme«. Lp, Boris Kompare B) p.s. preveri pri svojem prodajalcu ali pa pri Trgovtu, ki v Sloveniji zastopa čelade Lazer.
kompi Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 Mene pa neki zanima, mam xlite 801rr, sicer je čelada majka :), me pa moti da je zelo blizu brade, če malo usta odprem, se že dotikam čelade, a je to okej, k se mi zdi da če bi zletu pa da bi tko pristal, da bi jih direkt fasu :) Obliko zunanje školjke čelade X-801RR, namenjene za športno, dinamično vožnjo, so narekovale izkušnje pridobljene na dirkah najvišjega nivoja in tako je pri teh čeladah predbradni del namenoma približan k bradi. Namreč, voznika v športno-sklonjenem položaju predbradni del čelade ne moti (mislim na bližnja srečanja z rezervoarjem za bencin), boljši je aerodinamični preboj in bogatejši zajem zraka v prezračevalne sisteme, … poleg tega pa ne glede na bližino, čelada še vedno dobro zaščiti brado (glej padce v Moto GP). Lp, Boris Kompare B)
kompi Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 Žiwjo.Imam vprašanje glede čelad, ter njhovih cen. Kot se lahko tudi sami prepričate (na e-bay), so cene nekaterih čelad v tujini veliko nižje kot pri nas (USA,Japan) Za primer lahko pogledano Arai rx7, ki je na ameriškem trgu kar 1/2 cenejša, seveda nekateri modeli. Prav tako razliko v ceni, lahko vidite pri Shoejevi x-spirit, in še bi lahko našteval....... Zanima me, zakaj takšna razlika v cenah? Ali se čedade narejene za ameriški, in evropski trg različne. Nekateri izdelki, ki so se znašli na naših policah, pa niso imeli cartifikata za evropski trg, so se le ti prodajali po zelo nizkih cenah (npr. sončna očala Bole). Ali je možno, da so čelade za ameriški trg narejene dzugače, brez nekaterih testov ali iz manj kvalitetnih materjalov, (oz.nimajo evro cartifikata)........? Kot recimo Shark RSR"2 Abolute in absolute mat, ki jih ni moče kupiti na evropskem trgu-naj bi bile narejene izključno za ameriški trg. Upam, da kdo ve odgor na poje vprašanje :hmm: . Hvala Ameriški predpis SNELL ne gre skupaj z evropsklim predpisom ECE 22/05, ker se zahteve obeh atestov izključujejo in zato čelada z atestom SNELL ne more nositi tudi atesta ECE, ki je obvezen za motoristične čelade pri nas. Ameriški DOT in britanski BSI imata prav tako različne zahteve, poleg tega pa so ameriške glave bolj podolgovate, zato se ne daj pretentati s kakšno »zanimivo ponudbo«. Lp, Boris Kompare B)
kompi Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 Mene pa zanima katero izmed naštetih čelad bi najbolj priporočili: Shark Evoline (ko pride seveda :) ) Nolan N103 Schuberth C2 Hvala... Preizkusi več modelov, da dobiš občutek za razlike. Še najbolje na testni vožnji z motorjem. Na dobro počutje v čeladi namreč vplivajo številni dejavniki: najprej kvalitetna čelada, prava izbira velikosti in seveda, za kakšne namene boš čelado uporabljal. Pogosto pa niso zanemarljivi vplivi, kot so nagib vetrobranskega stekla na tvojem motociklu, krogotok zraka, način vožnje, drža motorista … Ne kupuj mačka v žaklju! Osebno preizkusi izbrani model čelade, na lastnem motociklu! Noben testni voznik ne bo znal bolje oceniti ustreznosti izbrane čelade kot prav ti sam! Lp, Boris Kompare B)
Orange Objavljeno Marec 5, 2008 Opozori Objavljeno Marec 5, 2008 Probu Shubert lepo sedi pa mi je vseeno bolj sedla Nolan 102 komot maš lahko odprto kar za shubert ne velja je vse skup previsoko ko jo odpreš!Moteca je samo vibracija šcitnika za sonce pri večjih hitrostih to so pa rešil pr 103. Mam pa vprašanje a je gdo probu povezat bluetooth N-com original istočasno z GPS in neoriginalnim Bluetooth v drugi čeladi.Men ni uspelo!
Drejči Objavljeno Marec 5, 2008 Opozori Objavljeno Marec 5, 2008 Za kake resnejše teste se mora najprej vreme malce popravit. Sicer sem Schubertha že imel na glavi, žal le v trgovini, a je občutek dober. Nolana še nisem probal, ga tudi v Lj. trgovci posodijo za kak krog? Nč, jutri zjutraj naj bilo še kar vreme, mrzlo sicer, pa grem v akcijo :)
lmperator Objavljeno Marec 5, 2008 Opozori Objavljeno Marec 5, 2008 Kupil Shark RSR2 Fujivara Noro zadovoljen :OK:
m@dness Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 Lp Imam en problem.. za mojo boljšo polovico nikjer ne najdem čelade ki bi ji bila prav.. velikost glave ima cca 51-52.. nikjer v mariboru ali grazu nisem našel nobene čelade razen Shoei Raid II in eventuelno še Xr 1000 (oboje v xxs), ki je pa cena kr krepko zasoljena.. ima mogoče kdo kakšen predlog oz. če ve za kakšen model ali proizvajalca ki bi imel še majhne (xxs) številke.. prosim za pomoč, hvala
Stric Burek Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 Lp Imam en problem.. za mojo boljšo polovico nikjer ne najdem čelade ki bi ji bila prav.. velikost glave ima cca 51-52.. nikjer v mariboru ali grazu nisem našel nobene čelade razen Shoei Raid II in eventuelno še Xr 1000 (oboje v xxs), ki je pa cena kr krepko zasoljena.. ima mogoče kdo kakšen predlog oz. če ve za kakšen model ali proizvajalca ki bi imel še majhne (xxs) številke.. prosim za pomoč, hvala Kupi ji raje večjo glavo :D A te standard XS so vse prevelike???
m@dness Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 ja.. niti ena xs ji ni vsaj približno prav :(
Vale Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 (popravljeno) Lp Imam en problem.. za mojo boljšo polovico nikjer ne najdem čelade ki bi ji bila prav.. velikost glave ima cca 51-52.. nikjer v mariboru ali grazu nisem našel nobene čelade razen Shoei Raid II in eventuelno še Xr 1000 (oboje v xxs), ki je pa cena kr krepko zasoljena.. ima mogoče kdo kakšen predlog oz. če ve za kakšen model ali proizvajalca ki bi imel še majhne (xxs) številke.. prosim za pomoč, hvala Jaz imam pri isti velikosti (51) Suomy, ampak če ti je Shoei predraga, ti bo ta še bolj. Pa tudi Nolan ima majhne številke, ampak tudi te ti bodo potem predrage. Če je res tvoja draga, boš ji ja kupil dobro čelado. Popravljeno Marec 11, 2008. Popravil Vale
jasmina Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 jaz mam tud bolj malo glavo.mam pa čelado znamke caberg najmanjšo številko (xs).so kar majhni modeli.no vsaj meni se tako zdi.pa cena je ugodna.
m@dness Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 (popravljeno) dobro čelado bi res kupil ampak čez 400€ še za svojo ne dam :S če bi bila cena še cca 250€ oky.. nolan probala vse.. od x-lite, n62, n84.. vse preveliko (xs) caberg probala včeraj v louisu ampak ni to to.. še pleše na glavi Popravljeno Marec 11, 2008. Popravil m@dness
Vale Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 dobro čelado bi res kupil ampak čez 400€ še za svojo ne dam :Sče bi bila cena še cca 250€ oky.. nolan probala vse.. od x-lite, n62, n84.. vse preveliko (xs) caberg probala včeraj v louisu ampak ni to to.. še pleše na glavi Jah, no, pol se pa naj kar z volneno kapo vozi, ta je čist poceni, če znaš štrikat ... :rolleyes:
Frips Objavljeno Marec 11, 2008 Opozori Objavljeno Marec 11, 2008 (popravljeno) razen Shoei Raid II in eventuelno še Xr 1000 (oboje v xxs), ki je pa cena kr krepko zasoljena.. ima mogoče kdo kakšen predlog oz. če ve za kakšen model ali proizvajalca ki bi imel še majhne (xxs) številke.. prosim za pomoč, hvala Ja boš pa boljši polovici privošču dobr pisker:D Ona pol, ti pol pa je :whistle: Sj Raid II dobiš pod 400€...recimo KLIK Imaš še 5 dni časa :D Popravljeno Marec 11, 2008. Popravil Frips
Vale Objavljeno Marec 12, 2008 Opozori Objavljeno Marec 12, 2008 Ja boš pa boljši polovici privošču dobr pisker:D Ona pol, ti pol pa je :whistle: Sj Raid II dobiš pod 400€...recimo KLIK Imaš še 5 dni časa :D Tudi Suomy dobiš od 250 € dalje v akciji ... samo malo je treba pogledat in se pozanimat, pa se kam odpeljat. Saj bi mu rekla naj gre še v IT pogledat, samo se bojim, da bo rekel, da se mu ne splača :rolleyes:
flight69 Objavljeno Marec 12, 2008 Opozori Objavljeno Marec 12, 2008 Kaj pa AGV ? Ko sem probaval model S-4 M velikost (ki mi je ponavadi pri vseh proizvajalcih priblizno prav), je tudi pod razno nisem mogel gor dat... Imajo pa tut XXS st., pa cena ni tako hudo zasoljena... Lp! Flight
m@dness Objavljeno Marec 12, 2008 Opozori Objavljeno Marec 12, 2008 ja, agv je tud v igri (upam) nisma je pa mela nikjer v Mariboru ali Grazu možnosti probat ker jih enostavno nimajo.. je le taka številka ki se ne prodaja najboljše. pri petoviaavto pa imajo samo 2 modela (gp1 in daystar) se bo treba v lj zapeljat al pa res kje na netu poiskat kaj takega kot je frips predlagal. otroška bi prišla v poštev ampak druge kot HJC cl-14 otroške integralne nisem nikjer zasledil. ta pa tud ni kaj prida (ali se motim?) LP
6WEST6BLUE6 Objavljeno Marec 12, 2008 Opozori Objavljeno Marec 12, 2008 Mene pa zanima kakšno mnenje mate o čeladi X-Lite X 601
Stric Burek Objavljeno Marec 12, 2008 Opozori Objavljeno Marec 12, 2008 Mene pa zanima kakšno mnenje mate o čeladi X-Lite X 601 Zelo dobro! Menjal, prej sem imel namreč Shark za bolj male pare, in morm rečt da sm bil zelooo zadovoljen. Vožena na Gixxerju 600 in zdej ker je še mraz na KTM SMC625. Edino še pinlock bi lahko imel, drugače pa zakon čelada. Kul je ker ima gumb da je vizir malo priprt-poleti nujno, v mrazu pa je gut ker se ne megli tolk... :worship:
6WEST6BLUE6 Objavljeno Marec 13, 2008 Opozori Objavljeno Marec 13, 2008 Zelo dobro! Menjal, prej sem imel namreč Shark za bolj male pare, in morm rečt da sm bil zelooo zadovoljen. Vožena na Gixxerju 600 in zdej ker je še mraz na KTM SMC625. Edino še pinlock bi lahko imel, drugače pa zakon čelada. Kul je ker ima gumb da je vizir malo priprt-poleti nujno, v mrazu pa je gut ker se ne megli tolk... :worship: Hvala za odgovor.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se