dive Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Mislim, da bo najbolj udobna čelada tista, ki ti najbolj paše na glavo...za ene je to šubert, za druge pač arai. Npr. hotel sem nabavit X-lite pa mi nobena ni sedla na glavo, tako kot mora, pač. Sedaj imam Shoei, ki mi je od vseh sprobanih najbolj ugajala...zato je zame tudi najbolj udobna. :OK:
Tadeusz Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 z mano je blo isto...x-lite 801r al kaj je že mi ni tako lepo sedla na glavo kot shoei xr1000....seveda sm vzel xr1000 in mi niti malo ni žal, ker mi je zakon čelada :D
Cartman Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Živjo! Tisti, ki ste imeli možnost poskusiti več različnih čelad, oziroma prebrati ogromno mnenj uporabnikov - da bi lahko potegnili črto - zanima me katera čelada se vam je do zdaj obnesla kot najbolj "udobna" - torej predvsem najbolj tiha , lahka, ventilacija... skratka najbolj optimalna :) Takšna pri kateri ste imeli najmanj pripomb :) Ne gre za iskanje privržencev znamke, zgolj za uporabniško izkušnjo.. Vprašnje za motoriste cestnih motorjev (ne med drevesi :).. Verjetno bom kakšno znamko pozabila, opravičilo vnaprej za razočarane.. :P razen shark in hjc sedm vozil vse kar si naštela, in se mi zdi, da je Shoei najbolši helmet. zagotovo je bla najtišja stvar ki sem jo mel na glavi, naj razočaranje pa je bla Schuberth, S1. pričakovanja so bla pač velika, in šlem jih ne opraviči. trenutno mam suomyev top model iz 2007. čelada ni slaba, lepo se nosi, je pa italjanska. zračniki se ne zaprejo, barve bledijo. . .
T-boy Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 (popravljeno) Schuberth S1 je sicer super udobna in zelo tiha, lahko pa je tudi orenk vroča, ker je spodaj zelo zaprta. Imam Schuberth S1 in R1 (racing izpeljanka od S1), sta kot dan in noč - R1 je malo bolj glasna in ful bolj odprta - bi jo kar priporočal komu. Zato pa imam sedaj S1 PRO, ki jo spodaj s serijskim vstavkom po potrebi zapiras ali odpiras. :trance_33_sleep: Meni Schubert-ke sedejo predvsem zaradi vgrajenih "soncnih ocal". B) Ostale lastnosti pa so, vsaj po testih sodec, itak nadstandardne. Popravljeno April 1, 2009. Popravil T-boy
T-boy Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Ostale lastnosti pa so, vsaj po testih sodec, itak nadstandardne. ...na zalost tudi masa. :krneki:
devilish Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 PS: sej se zavedaš, da je taka anketa komplet brezvezna, kot bi rkla "Najbolj udoben avto je" in pol samo znamke napisala ... ;) Je pa fajn vedet, da kupuješ novo čelado :D hehe :) Seveda vem, da brezvezna anketa, mogoče ne čisto komplet ampak... nažalost se v MS anketi ne da dodat modelov, pa tudi če bi jih, bi lahko zafilozofirali naprej - kako voziš, kakšen motor imaš, obliko glave ipd itd... Vseeno so nekje neka splošna merila čelad in rangov v katerem se nahajajo.. če mi nekdo pove da je Schubert tiha, ne bom pomislila na 100eur model verjetno... pač gre bolj za splošno anketo, kako so se komu znamke obnesle ;) Kaka revija je pa verjetno že kdaj nardila primerjavo ogromno modelov... Poleg tega lahko vsak dopiše model v forum :P Mislim, da bo najbolj udobna čelada tista, ki ti najbolj paše na glavo...za ene je to šubert, za druge pač arai. Npr. hotel sem nabavit X-lite pa mi nobena ni sedla na glavo, tako kot mora, pač. Sedaj imam Shoei, ki mi je od vseh sprobanih najbolj ugajala...zato je zame tudi najbolj udobna. :OK: Glede tega kako ti kaj sede na glavo pa itak... Jaz se tepem po glavi ker mi X1000 ne sede na glavo, ker so mi ful lepi modeli... ehhh.. nič ne bo... Arai vsi pravjo da so glasne, Shark & Nolan nočem več videt, zgleda da bo treba stestirat X-lite... ali mogoče X-Spirit, če so kaj spremenili model in bi bolje sedel na mojo bučko :)
suzuki Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 (popravljeno) Hola dečva, hahaha, kaka anketa, še dobr da nisi vprašala ker motor je najboljši :lol1: najbolj važno pri čeladi je da ti lepo sedi na glavi, čim bolj tesno a vseeno ne stiska; IMHO izbiraj med Arai, Shoei in X-Lite - vzemi tisto ki ti bo najbolj prav in boš zagotovo zadovoljna :OK: kvalitetne so vse tri, Arai je zagotovo špica med vrhunskimi čeladami, a tud ZLO draga :rolleyes: ogromen plus X-Lite čelad je več kot odličen Compacov servis, tud za probat na motorju jo dobiš :worship: Shoei ma pa najlepše designe :P (aha, zgleda da boš mela X801 RR, tko kot jst, hehe - matr boš lepa :naughty: ) Popravljeno April 1, 2009. Popravil suzuki TommyP 1
devilish Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 tišina!! haha :) sej ne sprašujem katera čelada je najboljša!!! sprašujem po uporabniški izkušnji - katera se je uporabnikom zdela najbolj fajn :) recimo jaz ne bom nikoli glasovala za shark in nolan, nekomu pa se je shark lahko zdela super.. glede modelov sem že razložila.. malo za hec, malo za res, mislim pa da je MS poln dosti bolj vesoljskih tem, tko da je ta še gut :P :) p.s.: zgleda da ne bom lepa, Shoei pravi da noče na mojo glavo... weeeeeeeee :)
suzuki Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 (popravljeno) Hola dečva, Shoei tud na mojo glavo noče, mi je pa zato prav X-Lite X801 RR, prav zato mislim da zna bit tudi tebi... ko prideš nazaj si jo sposodi v trgovini in pejd sprobat PS tud X-Litke so kr lepe, tko da boš :naughty: Popravljeno April 1, 2009. Popravil suzuki TommyP 1
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 A ni bla nekoč ena ful fajn tema 'vse o čeladah' al nekaj takega? :P
SharpNinja Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 X-lite 801RR Se strinjam :worship: (sploh če je taka lepa poslikava še gor a ne bikez :naughty: ) TommyP 1
devilish Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Hm... Suzuki X-lite meni sorry, nimajo lepih modelov.. imajo propagando, imajo bikerje v GP, zdaj rabijo še dizajnerja - ki naj se izuči pri Shoei :P :) haha :) edina zabavna mi je X-802 Chupa Chups.. pozabila čigava replika je že... sam pol bom šejkastaaaaa haha :)
suzuki Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Hola dečva, ChupaChups design ma Podeželski Playboy Horhe L :P te pa res ne met, se strinjam :rolleyes: ma ti samo probi X-Litko in če ti bo prav jo kar vzemi - druge so res še lepše, a kaj ti to pomaga če ti niso prav?!?! pa mislim da so še neki znižane ta mesec... kr gasa v trgovino :naughty: TommyP 1
SharpNinja Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Hm... Suzuki X-lite meni sorry, nimajo lepih modelov.. imajo propagando, imajo bikerje v GP, zdaj rabijo še dizajnerja - ki naj se izuči pri Shoei :P :) haha :) edina zabavna mi je X-802 Chupa Chups.. pozabila čigava replika je že... sam pol bom šejkastaaaaa haha :) Lollipop Lorenzo :grim .....pr dizajnih so pa res mal za cajtom ja :doze: , čeprov tale tanova 701ka Dolly je kr spodobna (skor k Gothika 801RR :whistle: ) TommyP 1
baddad Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 (popravljeno) odprta: Davida zaprta: Roof ostalo: grdo Popravljeno April 1, 2009. Popravil baddad
sesir Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Arai vsi pravjo da so glasne, Shark & Nolan nočem več videt, zgleda da bo treba stestirat X-lite... ali mogoče X-Spirit, če so kaj spremenili model in bi bolje sedel na mojo bučko :) Arai condor ali astro je dost tih.Rx-7 je veliko glasnejša!X-spirit je tud glasnejša od xr-1000...
motofrik Objavljeno April 1, 2009 Opozori Objavljeno April 1, 2009 Ni bilo možnosti glasovanja za FM (prejšnja čelada -kot ulita, tiha, -zakon), pa sem glasoval za sedanjo.
Ice Objavljeno April 2, 2009 Opozori Objavljeno April 2, 2009 tišina!! haha :) sej ne sprašujem katera čelada je najboljša!!! sprašujem po uporabniški izkušnji - katera se je uporabnikom zdela najbolj fajn :) aha. potem pa klonk. za vse celade imas odprte teme.
Ice Objavljeno April 5, 2009 Opozori Objavljeno April 5, 2009 tema po argumentiranem nerganju s strani devillish spet aktivna.
Bela81 Objavljeno April 9, 2009 Opozori Objavljeno April 9, 2009 Po designu Suomi...pa Shoei se tudi zadje case trudi,ma ni se na spici... Po komoditeti definitivno Arai, aerodinamika in glasnost...sigurno zmaga x-spirit(Shoei), Ostalo pa je postimana kvaliteta z ceno,ker so omenjene u p.m. predrage!!!!!! Ps: MOJE MNENJE!!!!->(za strelce) :evilgrin: Lp...B81 :winkiss:
rosse20 Objavljeno April 9, 2009 Opozori Objavljeno April 9, 2009 p.s.: zgleda da ne bom lepa, Shoei pravi da noče na mojo glavo... weeeeeeeee Hola dečva, Shoei tud na mojo glavo noče, mi je pa zato prav X-Lite X801 RR, prav zato mislim da zna bit tudi tebi... ko prideš nazaj si jo sposodi v trgovini in pejd sprobat PS tud X-Litke so kr lepe, tko da boš :naughty: jaz pa na glavo nisem spravila schubert s1. ko pa sem končno poskusila številko, da sem jo spravila na glavo, pa sem jo lahko okoli in okoli vrtela. mi pa zato nolan/x-lite ustreza. od nolana mi paše n62 (sem zadnjič za foro poskusila v eni od trgovin, da sem videla, če je udobna), od x-lite pa 701. to tudi imam in sem z njo zelo zadovoljna. če bi se zdaj morala odločit za novo, bi jo vsekakor kupila v sloveniji (zaradi kompija) in pa seveda 701 (ker mi 801 ne sede na glavo). je pa tudi meni zelo všeč 802 od lorenzoja... res je lepa
masonar Objavljeno April 10, 2009 Opozori Objavljeno April 10, 2009 Schuberth S1 je sicer super udobna in zelo tiha, lahko pa je tudi orenk vroča, ker je spodaj zelo zaprta. Imam Schuberth S1 in R1 (racing izpeljanka od S1), sta kot dan in noč - R1 je malo bolj glasna in ful bolj odprta - bi jo kar priporočal komu. Schubert C2 - glede vročine bi pripomnila, testirano; mat črna čelada zeeeeelo hladnejša kot lakirana (svetleča) črna čelada..... zato od zdaj naprej mat čelade so zakon...
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 10, 2009 Opozori Objavljeno April 10, 2009 Najboljša je moja 5 let stara Schuberth S1 ... prodam jeftino ... 500 evrov ... :-)
Cartman Objavljeno April 10, 2009 Opozori Objavljeno April 10, 2009 Po designu Suomi...pa Shoei se tudi zadje case trudi,ma ni se na spici...Po komoditeti definitivno Arai, aerodinamika in glasnost...sigurno zmaga x-spirit(Shoei), Ostalo pa je postimana kvaliteta z ceno,ker so omenjene u p.m. predrage!!!!!! Ps: MOJE MNENJE!!!!->(za strelce) :evilgrin: Lp...B81 :winkiss: jaz mam en problem. ko se govori o designu čelade. a se govori o grafični poslikavi (ki je popolnoma nepomembna za kvaliteto čelade) al o designu čelade. o sistemih za vizir,m o zračnikih, o kanalih za zračenje. . . :unsure:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se