Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno

Ze-lo zadovoljen s Schubert - om :worship:

Objavljeno

Shark RSF2i Smoke zelo dobra čelada

Objavljeno

že več kot 20 let furam Nolanke to tud' neki pove :worship:

Objavljeno (popravljeno)

Mi lahko kdo predlaga kakšno SM čelado zanjo sem pripravljen odšteti do 350€

Popravljeno . Popravil 46simon
Objavljeno

Probat čimveč čelad, ni vse firma važno kako se v njej počutiš.

Res pa ni treba neko nižje cenovno zadevo kupovat.

Objavljeno

Pozdravljeni,

kupujem novo čelado in se ne morem odločiti med ARAI modela RX-7 Corsair/Viper GT in SHOEI XR 1000, kaj mi svetujete? :hmm:

Vozim Aprilio futura rst 1000 in zrak iz sprednje šipe dobim naravnost v čelado. Do sedaj sem imel SHARKovo čelado, ki pa nažalost ni bila uredu. Bila je preglasna in notranjost se je v dveh sezonah deformirala in mi je s tem postala preohlapna.

Objavljeno

Tisto katera si te bolje vsede na glavo.

Objavljeno
Pozdravljeni,

kupujem novo čelado in se ne morem odločiti med ARAI modela RX-7 Corsair/Viper GT in SHOEI XR 1000, kaj mi svetujete? :hmm:

Vozim Aprilio futura rst 1000 in zrak iz sprednje šipe dobim naravnost v čelado. Do sedaj sem imel SHARKovo čelado, ki pa nažalost ni bila uredu. Bila je preglasna in notranjost se je v dveh sezonah deformirala in mi je s tem postala preohlapna.

Tocno tako kot je rekel Frips, probaj se pa se prej zmenit, ce jih lahko sprobas na svojem motorju....mogoce se se ozres po kaksni drugi frimi oz. modelu.

Objavljeno
Pozdravljeni,

RX-7 je dost glasna čelada, zato, če praviš, da ti veter piha naravnost v čelado, ti je jaz ne bi priporočal, če te moti glasnost, za viper GT ne vem, ker je nisem probal. XR 1000 naj bi bila tudi kar glasna, vendar ima shoei menda najboljšo aerodimaniko na čeladah. Poglej še za shoei x-spirit, je dosti tišja od arai rx-7 tudi aerodinamika je boljša...

Objavljeno
jaz mam en problem. ko se govori o designu čelade. a se govori o grafični poslikavi (ki je popolnoma nepomembna za kvaliteto čelade) al o designu čelade. o sistemih za vizir,m o zračnikih, o kanalih za zračenje. . . :unsure:

Aha,to je tvoj problem...

Ne,jz sem napisala samo po estetski plati (graficni design),kar se pa tice spojlerjev in prezracevalnih hodnikov pod kalupom,pa se nanasam na aerodinamicnost in glasnost celade...x-spirit :OK: -brez debate!

Objavljeno
Aha,to je tvoj problem...

Ne,jz sem napisala samo po estetski plati (graficni design),kar se pa tice spojlerjev in prezracevalnih hodnikov pod kalupom,pa se nanasam na aerodinamicnost in glasnost celade...x-spirit :OK: -brez debate!

a. IMHO suomy ni nevek kakšnega silnega dizajna, ni pa slaba čelada. moti me, de po treh letih ni več enake barve. pa najo zeeelooo pazim. ampak barve občutno bledijo. X-spirita še nism mel na glavi. a je tišji kot xr 1000?

Objavljeno

najboljša čelada je tista ki služi svojemu namenu v situaciji ko je res potrebna sam takrat je prepozn in upam da neboste opčutli vse lastnosti čelade razn udobja, zračnosti, lahkotnosti... jst sm opčutil ravnokar vse kar je zmožna in ležim drugi dan z odtečenim kolenom :doze: moja se je odrezala več kot odlično Shark RSF2 i Smoke :OK:

Objavljeno

Jaz zadovoljen s shark race.

Objavljeno
a. IMHO suomy ni nevek kakšnega silnega dizajna, ni pa slaba čelada. moti me, de po treh letih ni več enake barve. pa najo zeeelooo pazim. ampak barve občutno bledijo. X-spirita še nism mel na glavi. a je tišji kot xr 1000?

Hja,malenkost ze,samo razlika je v prezracevanju,ko odpres vsa 'stresna okna' pri x-spiritu,da sredi poletja dobis skoraj da vnetje sinusov.Je zelo zracna in glede nato,presenetlivo tiha.

Xr1000,pa je tiha,le ko odpres spodnji zracnik,zacne malo hrumet,ma vse na bazi normale,ker glede na ostale,ki sem jih imela moznost probat-so te skupaj z rx7-nekje najbolj pozitivne.

Objavljeno
jaz mam en problem. ko se govori o designu čelade. a se govori o grafični poslikavi (ki je popolnoma nepomembna za kvaliteto čelade) al o designu čelade. o sistemih za vizir,m o zračnikih, o kanalih za zračenje. . . :unsure:

Večina ko reče design misli "artwork" (poslikavo), pravzaprav pa je dizajn res to, kar si ti rekel - tehnična zasnova.

Objavljeno

Spoštovani

Kakšno je kaj vaše mnenje o znamki čelad Marushin? Po besedah prodajalcev teh čelad naj kvaliteta ne bi bila vprašljiva.

LP

Objavljeno
Spoštovani

Kakšno je kaj vaše mnenje o znamki čelad Marushin? Po besedah prodajalcev teh čelad naj kvaliteta ne bi bila vprašljiva.

LP

kolega kupil eno (nevem modela) za 130 € in se mu na gsx-r 1000 nikakor ne obnese, piha, glasno, trese. no saj to sem mu že prej povedal da bo tako :whistle:

Objavljeno

Mene pa zanima če je zatemnjen vizir res prepovedan v vsakdanjem prometu.

Objavljeno (popravljeno)

:stupid:

Kje's pa to slišu?

Pol je glih tko kot če bi reku da ne smeš s sončnimi špegli vozt motorja?!?!

Popravljeno . Popravil paris2
Objavljeno
kolega kupil eno (nevem modela) za 130 € in se mu na gsx-r 1000 nikakor ne obnese, piha, glasno, trese. no saj to sem mu že prej povedal da bo tako :whistle:

Sej je šu tut kupt najcenejšo čelado za cestaka,.......... :krneki:

Drugač ma kolega to mal dražjo Marushin 999 , pa pravi, da je super, pravi da še ni mel boljše čelade,.....

jest je še nism probou, probeat jo pojdi, pa boš najbol vidu,....

Objavljeno

Prepovedan je za uporabo ponoči, kar tudi na njem piše. Js mam tut zatemnjenga pa še nisem mel problemu, ponoč pa če je punca zraven si pa čelade menjama.

Objavljeno

Zakon konkretno ne prepoveduje uporabe zatemnjenih vizirjev, zato lahko vožnjo z zelo zatemnjenim vizirjem primerjaš z vožnjo s sončnimi očali. Ob močnem soncu je uporaba sončnih očal primerna, ponoči pa se z njimi vidljivost zmanjša do take mere, da niso več dovoljena. Zelo zatemnjeni in metalizirani vizirji so torej primerni za uporabo samo ob lepem in sončnem vremenu. Zelo zatemnjenih in metaliziranih vizirjev nikoli ne uporabljaj ponoči, v slabem, v deževnem, v meglenem … vremenu, ker je lahko uporaba takšnih vizirjev, zaradi zmanjšane vidljivosti, izjemno nevarna. In nasprotno - ob močnem soncu je uporaba takšnih vizirjev celo priporočljiva, saj preprečujejo sončno zaslepitev in omogočajo boljšo preglednost.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno
Zakon konkretno ne prepoveduje uporabe zatemnjenih vizirjev, zato lahko vožnjo z zelo zatemnjenim vizirjem primerjaš z vožnjo s sončnimi očali. Ob močnem soncu je uporaba sončnih očal primerna, ponoči pa se z njimi vidljivost zmanjša do take mere, da niso več dovoljena. Zelo zatemnjeni in metalizirani vizirji so torej primerni za uporabo samo ob lepem in sončnem vremenu. Zelo zatemnjenih in metaliziranih vizirjev nikoli ne uporabljaj ponoči, v slabem, v deževnem, v meglenem … vremenu, ker je lahko uporaba takšnih vizirjev, zaradi zmanjšane vidljivosti, izjemno nevarna. In nasprotno - ob močnem soncu je uporaba takšnih vizirjev celo priporočljiva, saj preprečujejo sončno zaslepitev in omogočajo boljšo preglednost.

Lp, Boris Kompare B)

Najlepša hvala za odgovore.

Me je zanimalo,k gor piše "for racing use only".

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!