Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno

Ne vem kako si ti to gledal ampak odprtini sta na sprednji strani in ne na vrhu, torej če bi hotu tvojo teorijo probat bi mogu glavo usaj za ene 60° nazaj ubrnt, kar pa dvomm da kdo dela na motorju. :slap: Drugače ti pa lahko povem da nč ne piska/žvižga tudi če imaš glavo naravnost :closedeyes: Zdj opazu sm edin da če greš dost hitr (kšna avtocesta) in bočno pogledaš, torej ornk obrnš glavo, mal zažvižga, ampak ti po moje ni zarad teh odprtin ampak zarad same oblike čelade :unsure:

Objavljeno

'persl'

Marushin M401 MONO, 120€, u Cerkljah na Gorenjskem

Objavljeno

Živjo,

pred dnevi sem si kupil novo čelado in sicer model Shark S900 FOST, pri prvi vožnji pa se je že pojavilo nenavadno vrtinčenje zraka pod vizirjem, čeprav so vsi zračniki zaprti. Sicer ni tako moteče, da bi pihalo direktno v oči, vseeno pa je nadležno, sploh v bolj mrzlih dneh!

Zanima me, če kdo slučajno ve oz. bi mi znal razložiti kako se nastavi vizir oz. "zategne", da tesni na vseh mestih?

Hvala

Objavljeno

Živjo,

pred dnevi sem si kupil novo čelado in sicer model Shark S900 FOST, pri prvi vožnji pa se je že pojavilo nenavadno vrtinčenje zraka pod vizirjem, čeprav so vsi zračniki zaprti. Sicer ni tako moteče, da bi pihalo direktno v oči, vseeno pa je nadležno, sploh v bolj mrzlih dneh!

Zanima me, če kdo slučajno ve oz. bi mi znal razložiti kako se nastavi vizir oz. "zategne", da tesni na vseh mestih?

Hvala

večina čelad ima mehanizem vpetja vizirja pritrjen z dvema vijakoma na vsaki stani,

snameš vizir, odviješ vijake in nastaviš mehanizem, da povsod enakomerno tesni :)

Objavljeno

Glede na to, da imam novo črno jakno/hlace/skornje ...potemtakem naj bi kupil takole čelado?

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Marushin-M401-Black/SubProducts/Marushin-M401-Black-0001

lp in hvala ti za pomoč :)

nevem zakaj ne morem uredit mojega posta....se opravičujem najdel sem omenjeno čelado, grem jo danes popoldan probat in če bo O.K. kupim :trance_27_notworthy:

http://www.norikplus.com/catalog/product_info.php?cPath=24_63_68&products_id=418

Objavljeno

Jst sicer nism probou x-litke, mam pa xr-1100 in sm zlo zadovoln (kukr sm pac testeru letos, okol 600km...). Pinlock dela supr tud okol 0° ni panike mogoče se mal zarosi čist uspodi pr nosu, vezir daš dol v parih sekundah brez problema, prezračvanje mi je tud zlo ušeč (zlo zračna če maš use odprt, zračnike kumot odpiraš/zapiraš z rokavicami...), če je mrz maš zravn tud tist podbradni del da ne piha notr. Zdj glede glasnosti je pa vrjetn odvisn od motorja, pr men je kul, ne vem pa kako bi blo pr kšnm nakedu... Je pa tud ena redkih k je na unmu sharpovm testu dobila 5 zvezdic (kok je pa za zaupat tem testom pa ne vem ;) ) Če bi rd probou se pa tud lahko kj zmenmo pa ti dam mal za stesterat ane, mam pa velikost S tko da :P

Hvala za tvojo ponudbo za testiranje XR-1100, vendar S mi bo skoraj sigurno premajhna/pretesna ... Sicer pa nameravam jutri iti v Graz, da vidim to zadevo v živo ... bomo videli :P

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Torej imam čelado schubert S1 pro, katera mi je pred kratkim padla z motorja na tla. Ko sm videl razpoko na čeladi kr nism mogel verjeti da je tako grdo počla.

Zanima me če je kdo že imel kakšno podobno težavo. Kje ali kako bi se dalo preverit, če je čelada še uporabna? Imam jo ravno eno leto in se mi zdi kr škoda, da

bi jo mogu zamenjat zaradi tega ker mi je padla z motorja...

post-22912-127178734754_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Odogovra žal ne poznam bi pa rekel, da raje menjaj. Čelade cvčasih odsvetujejo že, če imajo globje praske, ta je pa počena...ne vem, na tvojem mestu bi raje menjal, za glavo se gre.

Popravljeno . Popravil aero
Objavljeno

tole meni nikakor ne deluje več varno.

sploh ne.

Objavljeno

Kje ali kako bi se dalo preverit, če je čelada še uporabna? Imam jo ravno eno leto in se mi zdi kr škoda, da

Ma, jemlji čelado kot malo dražji potrošni material, pa jo raje zamenjaj ... Če ne kaj drugega se boš sam bolj varno počutil.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Vsekakor bolje zamenjat.. Je pa bolj zaskrbljujoče to, zakaj je čelada sploh počila pri padcu z motorja. Padci čelade z motorja so nekaj takega, kar mora vsaka čelada prestat, brez da bi bila kaj ogrožena varnost.. Ker čelada, za katero je en meter padca preveč (sploh ker takrat ni glave noter), ne vem kako bi se obnesla pri enem hudem udarcu pri nesreči.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Torej imam čelado schubert S1 pro, katera mi je pred kratkim padla z motorja na tla. Ko sm videl razpoko na čeladi kr nism mogel verjeti da je tako grdo počla.

Zanima me če je kdo že imel kakšno podobno težavo. Kje ali kako bi se dalo preverit, če je čelada še uporabna? Imam jo ravno eno leto in se mi zdi kr škoda, da

Matr tole me je pa kr stisnilo, ker imam sam podobno čelado. Meni je nekaj let nazaj na tla padla Nolan x-801 ali nekaj podobnega z višine 1,5m in je bila le praskica na barvi. Bi skorajda pri Schubert čeladi, ki je kakovostni in cenovni rang precej višje kot Nolan pričakoval, da ne bo ravno narazen lezla :S

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

Ja padla je glih na zadnjo stran kjer je malo izbočeno tok da je verjetno zaradi tega tako počla.

Ja tut men ne deluje več varno, sam še zmeri se mi zdi, da se od takšnega padca ne bi smela notranja školjka al kar je že notri poškodovati?

Objavljeno

Ja padla je glih na zadnjo stran kjer je malo izbočeno tok da je verjetno zaradi tega tako počla.

Ja tut men ne deluje več varno, sam še zmeri se mi zdi, da se od takšnega padca ne bi smela notranja školjka al kar je že notri poškodovati?

Sem pogledal sliko tvoje čelade in ti rečem samo na omaro jo postavi...,ker tisto ni več za na motor...,če ti je samo na tla padla in tako poknila je žal direkt za v kontejner,če se le imaš kaj rad...,no jst bi jo definitivno takoj odpisal..Jst sem pred leti razbil vetrobrabsko steklo avtomobila...,ma Shoei čelada ni nič poklna..,par praskic po laku...,sam šipa je bla pa taka....Amulet za srečo? - motosvet.com forum - Stran 3

Objavljeno

Zdravo,

tudi sama se odlocam za nakup svoje prve celade. Cenovno sem se omejila na nekje okoli 250 eur, kak euro manj vec bi se slo skozi, vse nad 300 pa ne pride v postev. Ker zivim blizu italjanske meje sem se malo razgledala po njihovih trgovinah in ugotovila, da majo bolso predvsem pa kr cenejso izbiro celad glede na to kar sem vidla pri nas.

Torej motor je naked, celada naj bi bla najraje kr cela mat crne barve, kot pa sm ze povedala prvic kupujem "bolso" celado(do zdaj MDS celada za 70 eur) in po pravici povedano nevem niti cemu naj posvecam najvecjo pozornost pri nakupu.

torej s prodajalcevo pomocjo sem nekako nardila ozji izbor, kateri pa seveda se zdalec ni dokoncen.

1. HJC R-PHA 10 http://www.hjc-europe.eu/index.php?id=96&L=7

celada se mi je zdela super, na glavi stala odlicno, od celad ki sem jih preizkusila mi je nekako najbolj sedla. tudi prodajec jo je hvalil, da po njegovem mnenju je za ta denar(290 eur, vkljucen tud temen vizir) odlicna izbira in jo sam dal celo ob bok araiu. Zanima pa me ce ma kdo izkusnje s HJC celadami, se raje z omenjeno celado pa kako se obnesejo?

2. X-LITE 602 http://all4moto.com/shop/images/x602_START%20N-COM%20-%206MAT.jpg

pri njej me najbolj preprica njena vsecna oblika in majhnost. na glavi stoji solidno, mogoce malo premalo oblazinjena za moje pojme. mi je pa veliko ljudi odsvetovalo Nolan oz. x-lite, baje da so tudi kr glasne celade pa da veliko piha, sploh pri naked motorjih.

3. SHOEI XR 1000 oz SHOEI Raid II

Probala sem samo model Raid II ze nekaj casa prej u eni drugi trgovini in glede na moje izkusnje s celadami mi je bila tkoj vsec. Za Shoei vem da je v samem vrhu in vsi s katerimi sem govorila so mi rekli da ce le mam to moznost naj vzamem Shoei. Je pa zadeva taka, da sta oba stara modela in da jih je tezko se kje dobit v prodaji, zato sem gledala predvsem po ebayu in v Angliji kjer se jih da dobit za kr lep denar. Bi pa seveda prej mogla nekje probat celado, za ziher. trgovino ki bi se mela XR1000 na zalogi nisem zasledila.

to je ta ozji izbor, poskusila sem se nekaj AGV-jevih modelov, cenovno tam okrog 180-220 eur vendar me noben ni preprical.

ce ma kdo se kak predlog u tem cenovnem rangu, lepo prosim. Vsak predlog in mnenje vec kot dobrodoslo.

mi je pa en nas prodajalec dal predlog glede na to da prvic kupujem celado, je vprasanje kolko bom kot zacetnica sploh obcutila razliko med bolso celado(300e) in pa osnovno celado (rang tam od 50-100e) ker naj niti ne bi vedla kaj sploh iscem pri celadi in kaj mi je najpomembnejse. predlagal mi je nakup nove celade v nizjem cenovnem rangu in potem ko bom tocno vedla kaj iscem in zelim od celade(po sezoni) pa zamenjavo za novo bolso in drazjo celado. tle se gre predvsem okrog denarja, da ne brezveze vrzem 250 eur in potem ugotovim da celada sploh ni bila to kr sem hotla in potem znova kupujem novo celado. nevem pa kolko so te take celade varne in ali je tak nakup smiseln?

Za vsakrsno pomoc, predlog, mnenje se vam ze vnaprej lepo zahvaljujem.

Objavljeno (popravljeno)

Glavna razlika med čelado 50-100€ in tisto za 300€ zna biti pri padcu, če slučajno padeš lahko odloča o tvojem življenju. Sam se ne bi spravil na motor s čelado za 50€.

Vprašaj se, če je smiselno dati za glavo toliko in bo odgovor jasen.

Med tistimi, ki si jih napisala izbiraj glede na to katera ti je bolj udobna. Sicer imam sam nolan n84 in se mi ne zdi hrupna, stvar navade.

Popravljeno . Popravil aero
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

jaz mislim drugače.po izkušnjah je razlika pri padcu med čelado za 70€ in tisto za 300€ precej manjša, kot si mislimo. Zmotna je ideja, da smo v Araiki za 800€ 4x varnejši kot v x-lite za 200€ Vse homologirane čelade so precej varne, Dražje pa so v poprečju udobnejše, z boljšimi vizirji, boljšo aerodinamiko in učinkovitejšem prezračevanjem. razlike so v detajlih. po izkušnjah, cena ni vedno nujen pokazatelj kvalitete. (meni se je to psebej potrdilo pri nakupu schubertha, IMHO je razmerje cena kvaliteta poden od podna) ko se ti poceni čelada v dežju zarosi, ni treba bit znanstvenik, da ugotoviš, da v dražji do tega ne pride. Razlika je tudi v trajnosti. dražjo čelado lahko nosimo kako sezono dlje, kot osnovne zadeve.

@westnikky: shoei so prodajali v gorici v pignolo

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Se strinjam da med čelado 250+ in 800 ni bistvene razlike v varnosti ampak med tisto ki je 50 in 250 pa je razlika.

Objavljeno

Zdravo,

tudi sama se odlocam za nakup svoje prve celade. Cenovno sem se omejila na nekje okoli 250 eur, kak euro manj vec bi se slo skozi, vse nad 300 pa ne pride v postev. Ker zivim blizu italjanske meje sem se malo razgledala po njihovih trgovinah in ugotovila, da majo bolso predvsem pa kr cenejso izbiro celad glede na to kar sem vidla pri nas.

Torej motor je naked, celada naj bi bla najraje kr cela mat crne barve, kot pa sm ze povedala prvic kupujem "bolso" celado(do zdaj MDS celada za 70 eur) in po pravici povedano nevem niti cemu naj posvecam najvecjo pozornost pri nakupu.

torej s prodajalcevo pomocjo sem nekako nardila ozji izbor, kateri pa seveda se zdalec ni dokoncen.

1. HJC R-PHA 10 http://www.hjc-europ...x.php?id=96&L=7

celada se mi je zdela super, na glavi stala odlicno, od celad ki sem jih preizkusila mi je nekako najbolj sedla. tudi prodajec jo je hvalil, da po njegovem mnenju je za ta denar(290 eur, vkljucen tud temen vizir) odlicna izbira in jo sam dal celo ob bok araiu. Zanima pa me ce ma kdo izkusnje s HJC celadami, se raje z omenjeno celado pa kako se obnesejo?

2. X-LITE 602 http://all4moto.com/...%20-%206MAT.jpg

pri njej me najbolj preprica njena vsecna oblika in majhnost. na glavi stoji solidno, mogoce malo premalo oblazinjena za moje pojme. mi je pa veliko ljudi odsvetovalo Nolan oz. x-lite, baje da so tudi kr glasne celade pa da veliko piha, sploh pri naked motorjih.

3. SHOEI XR 1000 oz SHOEI Raid II

Probala sem samo model Raid II ze nekaj casa prej u eni drugi trgovini in glede na moje izkusnje s celadami mi je bila tkoj vsec. Za Shoei vem da je v samem vrhu in vsi s katerimi sem govorila so mi rekli da ce le mam to moznost naj vzamem Shoei. Je pa zadeva taka, da sta oba stara modela in da jih je tezko se kje dobit v prodaji, zato sem gledala predvsem po ebayu in v Angliji kjer se jih da dobit za kr lep denar. Bi pa seveda prej mogla nekje probat celado, za ziher. trgovino ki bi se mela XR1000 na zalogi nisem zasledila.

to je ta ozji izbor, poskusila sem se nekaj AGV-jevih modelov, cenovno tam okrog 180-220 eur vendar me noben ni preprical.

ce ma kdo se kak predlog u tem cenovnem rangu, lepo prosim. Vsak predlog in mnenje vec kot dobrodoslo.

mi je pa en nas prodajalec dal predlog glede na to da prvic kupujem celado, je vprasanje kolko bom kot zacetnica sploh obcutila razliko med bolso celado(300e) in pa osnovno celado (rang tam od 50-100e) ker naj niti ne bi vedla kaj sploh iscem pri celadi in kaj mi je najpomembnejse. predlagal mi je nakup nove celade v nizjem cenovnem rangu in potem ko bom tocno vedla kaj iscem in zelim od celade(po sezoni) pa zamenjavo za novo bolso in drazjo celado. tle se gre predvsem okrog denarja, da ne brezveze vrzem 250 eur in potem ugotovim da celada sploh ni bila to kr sem hotla in potem znova kupujem novo celado. nevem pa kolko so te take celade varne in ali je tak nakup smiseln?

Za vsakrsno pomoc, predlog, mnenje se vam ze vnaprej lepo zahvaljujem.

sam ti lahko rečem samo to, da jih poizkusi, v kolikor imaš to možnost. sam si lastim X-lite 701. Sem pa v fazi menjave za zgoraj omenjeno HJC. X-lite ima bolj okroglo školjko, kot sem opazil. velikost S mi je premajhna, M pa prevelika. Tudi z večjimi blazinicami imam lufta. HJC ima ožjo školjko in se mi precej lepše uleže na glavo.

Mislim, da z čeladami, ki si jih omenil ne boš zgrešil, poizkusi, tista, ki ti bolje sede in se v njej bolje počutiš, bo pa zate najboljša izbira.

Objavljeno

@westnikky

Jaz uporabljam HJC HQ-1, Ben Spies replika. Na francoskem ebayu sem jo dobil s poštnino vred za 220, v Habatu je drugače 450 redna cena. Zaenkrat lahko samo pohvalim. Čelada se zaenkrat fajn obnese, lepo sede na glavo, itd. Sem pa tudi jaz opazil, da so HJC čelade v splošnem kar primerne za ožje glave. Pa tudi številke so malce večje. Jaz imam načeloma M, tudi po obsegu je M (58cm), HJC sem moral vzet pa S. In mi je kot vlita.

Skratka kar se mene tiče z HJCjem, sploh če ti na glavo dobro sede, kot praviš, ne bi smel zgrešit :)

Objavljeno

Sem pa tudi jaz opazil, da so HJC čelade v splošnem kar primerne za ožje glave. Pa tudi številke so malce večje. Jaz imam načeloma M, tudi po obsegu je M (58cm), HJC sem moral vzet pa S. In mi je kot vlita.

enako je pri meni. X-lite imam M, ker S ne gre na glavo, HJC pa S.

Objavljeno

Še jest mal zatežim. :blush: Kaj pa mislite o čeladah SHARK model RSI

Kvaliteta, primernost uporabe glede na vrsto motorja, glasnost, nepotrebno pihanje zraka,....????

Ne morem se odločit med x-lite, shark, hjc ( vse cenovni razred okrog 300 € ) :?

Hvala za odgovore :yea1:

Objavljeno (popravljeno)

V zadnjem Moto.Siju mislim da piše prav za Schubert čelade, da če jo poškoduješ v prometni nesreči, da ti novo ponudijo za 60% cene. Ne me držat za točne številke, ampak naj nekdo preveri v reviji za katere čelade velja. Mogoče bi lahko na tak način prišel spet do enakega modela čelade, le ceneje.

Popravljeno . Popravil RenoRaines
Objavljeno

Še jest mal zatežim. :blush: Kaj pa mislite o čeladah SHARK model RSI

Kvaliteta, primernost uporabe glede na vrsto motorja, glasnost, nepotrebno pihanje zraka,....????

Ne morem se odločit med x-lite, shark, hjc ( vse cenovni razred okrog 300 € ) :?

Hvala za odgovore :yea1:

jst mam RSI Karma, kupil pa sem jo tukajle http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-RSI-Karma-Black/SubProducts/Shark-RSI-Karma-Black-0001, takrat je bla sicer mislim da 200€, za poštnino sem pa plačal še nekje 10, plačilo po povzetju, dostava pa v slabem tednu

Men je lepa, fajn sede na glavo, ne spoznam se pa ravno da bi lahko dal kako strokovno oceno. Edino je ful velika, verjetno pa to pomeni boljšo zaščito :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!