Kmet2 Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 pred 9 urami, KARMEN1 pravi: Tudi meni je všeč, ampak ne vem, če je to zapenjanje res zaupanja vredno. Jz bi se nehal vozit z motorjem,ti povem najbolj varno dog66, KARMEN1 in Efendi 3
StaraFeltna Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 1 hour ago, motolover said: Vse preklopne čelade so manj varne kot integralne. Ni res! Veliko integralk je tako zanič da jim je zlahka kos kaka preklopna. Žal... (ne kupujem drugega kot integralke da ne bo pomot) DAMI34, KARMEN1 in Dr. jkuki 3
DAMI34 Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 pred 2 urami, cikadina pravi: jst ne stekam glih tega paradoksa. celada mora bit cim bolj tiha, ampak auspuh se pa more dret, da ze vsaj v eno vas naprej in nazaj slisijo točno, končno ti je prišlo. Fizika, glasnejši kot je ror, tišja mora bit čelada, kapišiš pred 1 uro, motolover pravi: Vse preklopne čelade so manj varne kot integralne. aaaaaaaa error.....poglej na http://sharp.direct.gov.uk/ jany 1
StaraFeltna Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 Okej kje pa je fora pri "custom" motorjih da morajo resnično pokazat da se gre za motor na pogon z eksplozijo? Aha štekam da se jim muhe ne lepijo po cesti na hrbet ko jih slišijo izza ovinka... Kak malo bolj sočen izpuh še razumem ma tistih bombnikov pa ne... Kor13 1
motolover Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 7 minutes ago, StaraFeltna said: Ni res! Veliko integralk je tako zanič da jim je zlahka kos kaka preklopna. Žal... (ne kupujem drugega kot integralke da ne bo pomot) Jasno sem govoril o kvalitetno in cenovno primerljivih čeladah. Ne primerjam kakšne Nava 2 s Schubertko. 7 minutes ago, StaraFeltna said: Okej kje pa je fora pri "custom" motorjih da morajo resnično pokazat da se gre za motor na pogon z eksplozijo? Aha štekam da se jim muhe ne lepijo po cesti na hrbet ko jih slišijo izza ovinka... Kak malo bolj sočen izpuh še razumem ma tistih bombnikov pa ne... Pri njih je veselje do vožnje omejeno na hrup, čiščenje in opremljanje motorja.
cikadina Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 pred 15 minutami, DAMI34 pravi: točno, končno ti je prišlo. Fizika, glasnejši kot je ror, tišja mora bit čelada, kapišiš ma jst zastopim samo to da to zastopijo samo ta pravi motoristi
jskrablin Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 pred 3 urami, cikadina pravi: jst ne stekam glih tega paradoksa. celada mora bit cim bolj tiha, ampak auspuh se pa more dret, da ze vsaj v eno vas naprej in nazaj slisijo Ma čelada je vedno preglasna, tudi če je tiha. Na nakedu si b.p. na 100+ db tako da so edina pametna rešitev za sluh na stara leta čepki v ušesih. Kar se tiče auspuha pa... nek se sliši raskoš. Vidijo me itak ne, ko tak hitro mimo padem bren 1
motolover Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 +1 za čepke. Brez njih več ne vozim. Fantocci in maxxa 2
Ferrarist Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 (popravljeno) pred 3 urami, motolover pravi: +1 za čepke. Brez njih več ne vozim. Kaj pa npr. v primeru trobljenja/sirene rešilca, itd, se z uporabo čepkov še vedno dovolj hitro sliši/razloči take zvoke? Meni se to nikoli ni zdelo ravno dobra ideja, je pa sedaj na nakedu pri hitrostih nad 120km/h šumenje postalo kar močno moteče in sem tudi že pomislil na uporabo čepkov. Popravljeno December 14, 2015. Popravil Ferrarist Kmet2 1
motolover Objavljeno December 14, 2015 Opozori Objavljeno December 14, 2015 Vse se sliši brez problema. Uporabljam Oxford čepke, žal tistih paketkov po 30 parov čepkov za 12€ več ne uvažajo, najbrž je z njimi premalo zaslužka, raje prodajo škatlico s dvema paroma za 2,40€. Bo treba naokoli pogledati še za kakšne druge ali naročiti iz tujine.
Haki Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Ne rabiš tujine js zrihtam take čepke in so mehki, super ubijejo visoke tone ostalo se sliši bp, več na zs. Kmet2 1
Ferrarist Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Hja, si bo treba nekej omislit dokler ne pride ven Smart Helmet
jokl66 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 19 hours ago, motolover said: Vse preklopne čelade so manj varne kot integralne. ... Jasno sem govoril o kvalitetno in cenovno primerljivih čeladah. Ne primerjam kakšne Nava 2 s Schubertko. To so precej pavsalne izjave, ki ne drzijo. Ce malo prebrskas SHARP ocene, najdes 4 preklopne celade s 5 zvezdicami. Cene treh Caberg celad so med 90 in 150 GBP, cena Shark pa 300 GBP. Najcenejsa Schuberthova je integralna R1 za 320 GBP, ima pa samo 2 zvezdici!. Integralna S1 Pro, ki stane 450 GBP, ima prav tako samo dve zvezdici. Najdrazja integralna SR1 za 500 GBP ima se vedno samo 4 zvezdice. Konkretno, namesto ene integralne Schuberth (kao dobra firma), bi lahko kupil pet preklopnih Caberg celad, pa bi bil se vedno bolje varovan. In ce sortiras celade s 5 zvezdicami po ceni, je med 43 integralnimi in preklopnimi celadami (s cenami med 60 GBP in 800 GBP) prva preklopna na 6. mestu, s ceno 90 GBP. Ne pravim, da Schuberth (ali kaksne druge) niso tisje ali bolj udobne ali,..., od teh poceni preklopnih. Ampak ce se pogovarjamo o varnosti, nimata cena ali tip celade kaj dosti veze. DAMI34 in Kmet2 2
KARMEN1 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 21 urami, Kmet2 pravi: Jz bi se nehal vozit z motorjem,ti povem najbolj varno Ja, ampak ti si že vajen valjanja po tleh z motorjem . Kmet2 1
znj Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Mene tudi čudijo tale SHARP-ova testiranja čelad. dog66 1
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) pred 9 minutami, znj pravi: Mene tudi čudijo tale SHARP-ova testiranja čelad. Nimajo te kaj čudit, cena čelade ni odraz varnosti, to je dejstvo. Šarpovi rezultati so odraz točno določenih udarcev pod točno določenimi koti, pod točno določeno silo itd itd........karambol je pa kaos, kjer 90% rezultata nosi SREČA (tu računam tudi reagiranje voznika ob nesreči), preostalih 10% pa dobra oprema. Popravljeno December 15, 2015. Popravil DAMI34 Kmet2 1
Kmet2 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 17 minutami, KARMEN1 pravi: Ja, ampak ti si že vajen valjanja po tleh z motorjem . Eh znam jz padet na prehodu za pešce če je zebra mal bolj na debelo namalana in to brez čelade in motorja KARMEN1 in DAMI34 2
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) 1 hour ago, DAMI34 said: Nimajo te kaj čudit, cena čelade ni odraz varnosti, to je dejstvo. Šarpovi rezultati so odraz točno določenih udarcev pod točno določenimi koti, pod točno določeno silo itd itd........karambol je pa kaos, kjer 90% rezultata nosi SREČA (tu računam tudi reagiranje voznika ob nesreči), preostalih 10% pa dobra oprema. Američani delajo te teste mnogo bolj natančno. V EU se testira samo na točno določenih mestih, v Ameriki na mnogo več in na ne točno določenih. Če boš gledal samo teste iz EU, boš izvedel katera čelada je bolj varna v primeru samo enega točno določenega udarca pod točno določenim kotom na točno določeno mesto. Če z glavo udariš kako drugače ali mogoče celo dvakrat je to tvoj problem. Ta SHARP test npr. ne upošteva neravnin na čeladah, katere delajo zaradi estetike in ti lahko za mnogo povečajo silo udarca v glavo v primeru udarca s tem robom na pločnik. Osebno ne bi kupil imel čelade, ki nima površine gladke in lepo zaobljene. Tiste estetske robke delajo ,ker se čelada na ta način ne testira. Nolan Caberg Test z dvema udarcema: Popravljeno December 15, 2015. Popravil motolover
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Kakorkol, trditev da je preklopna čelada manj varna je iz trte izvita.
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Poskusi jo prijeti z eno roko za sprednji del, drugo zadnji in torzijsko zviti, boš videl kako se zvija in škripa! Tudi jaz imam eno preklopno, je praktična, zaupam ji pa ne preveč.
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 9 minutami, motolover pravi: Poskusi jo prijeti z eno roko za sprednji del, drugo zadnji in torzijsko zviti, boš videl kako se zvija in škripa! Tudi jaz imam eno preklopno, je praktična, zaupam ji pa ne preveč. bistvo čelade ni v trdoti, ampak v programiranem mečkanju da ublaži udarec. Strinjam se samo v toliko, da obstaja možnost, da se na mestu kjer je zapeta skupaj, razpre. Ampak, to je isto kot če bi ti rekel, da obstaja možnost, da ti koničast predmet predre integralko.
StaraFeltna Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 20 hours ago, motolover said: Vse se sliši brez problema. Uporabljam Oxford čepke, žal tistih paketkov po 30 parov čepkov za 12€ več ne uvažajo, najbrž je z njimi premalo zaslužka, raje prodajo škatlico s dvema paroma za 2,40€. Bo treba naokoli pogledati še za kakšne druge ali naročiti iz tujine. Ma na ebay-u jih lih da ne mečejo v hrbet.. nazadnje ko sem gledal dobiš za 20€ ali najbrž manj 100 parov. Išči 3m ear plugs pol pa zberi najustreznejše. Dobiš tudi take da celo tašče ne slišiš. (a ko ugotovi pa kr opremo gor, valjar boli...) 2 hours ago, DAMI34 said: bistvo čelade ni v trdoti, ampak v programiranem mečkanju da ublaži udarec. Strinjam se samo v toliko, da obstaja možnost, da se na mestu kjer je zapeta skupaj, razpre. Ampak, to je isto kot če bi ti rekel, da obstaja možnost, da ti koničast predmet predre integralko. Navsezadnje vidiš na supersport folk z pisoarčkom (jet oz. odprt čelada) in "računajo" da bo dovolj (al za policaja al kot varnost se ne ve).... hmmm, mam že raje preklopno, sem pa mnenja da če voziš nad 80 km/h redno nimaš kaj drugega jemat kot integralko (spodobno) če ti je kaj do varnosti. Nasploh mi ni jasno zakaj odprta ni samo za smučarijo... na cesti je malo preriskantna (za tiste 25km/h okej). Na t-maxih in ostalih mega skuterjih redno videvam pisoraček, kratke hlače, šlapke ter cotton fiber majco. Majo pa jajca se it 140+ v naselju... (Ne niso samo makaronarji tudi obala boy-i so dobili filing da so neuničljivi) in z nebulozo v glavi (hitrost v naselju). Celo "hareljaše" se že da videt v itegralkah... ali so vkapirali ali se požvižgajo za imiđ kdo ve zdi se mi pa smiselno. Mislim, da je kultura osebne zaščite na motorju napredovala pošteno v zadnjil letih (od čelad naprej) vseeno pa najdeš pravega tiča tu pa tam. Moj občasni riding partner nosi neke lahcene enduro rokavice. Me kar zmrazi, ko se ponudim da mu posodim ene moje jih noče... Brrrrr Če zdrsne en dan bo kar bogi... (pa ne samo v roke)
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Bom pogledal na ebay, hvala. Glede preklopnih čelad je tudi praksa, da se vozijo z dvignjeno, kar se mi zdi še posebej nevarno. Problem je, če v primeru padca kam zapneš z dvignjenim delom. Tilnik gre lahko v trenutku. Ena iz krajev, kjer življenje tako ali tako ni nič vredno. Verjetno jo ima za zaščito pred soncem.
jskrablin Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 22 urami, Ferrarist pravi: Kaj pa npr. v primeru trobljenja/sirene rešilca, itd, se z uporabo čepkov še vedno dovolj hitro sliši/razloči take zvoke? Meni se to nikoli ni zdelo ravno dobra ideja, je pa sedaj na nakedu pri hitrostih nad 120km/h šumenje postalo kar močno moteče in sem tudi že pomislil na uporabo čepkov. Sliši se vse b.p., v bistvu zadušijo "višek" hrupa. Sam v lekarni kupujem, mislim da so 4 pari za 3 € nekje. Mam pa par za večkratno rabo. Po nekaj urah na motorju je huda razlika glede na prej, ko jih nisem uporabljal. Manj utrujen, brez šumenja v glavi. pred 3 urami, DAMI34 pravi: Kakorkol, trditev da je preklopna čelada manj varna je iz trte izvita. Kolikor so meni razložili, lahko v določnih primeri odtrga sprednji del s preklopne. More pa biti kr grdo, da se kaj takega zgodi. Odprte čelade pa itak niso za v promet. Nič zaščite za obraz...
ftp Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 7 minutes ago, jskrablin said: Kolikor so meni razložili, lahko v določnih primeri odtrga sprednji del s preklopne... V določenih primerih odtrga pasek od integralne čelade in ta odleti z glave..... ...ja, najbolj varno je ... integralka v omari in motor v garaži.!!!!! Kmet2, Dr. jkuki, TakeALookAround in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se