Codeine Objavljeno Julij 10, 2003 Opozori Objavljeno Julij 10, 2003 :blink: :blink: :blink: The page, compiled by Netcraft, an Internet services company based in Bath, England, shows that Microsoft London Internet Data Center distributes Microsoft content in London using Linux servers. Spokesman Mike Prettejohn at Netcraft said the cacheing system was used by the biggest and most well-known Web companies. "They would have a hard job avoiding Linux," he said. Celotno novico lahko najdete TUKAJLE !!!! Le kako si lahko privoščijo kaj takšnega ?!?!??! :D :D :D :rolleyes: :rolleyes: :D :D :D
peterpan Objavljeno Julij 10, 2003 Opozori Objavljeno Julij 10, 2003 Hehe :lol: :lol: :D By the way, a vidva goreča zagovornika odprte kode in nasprotnika vsega kar ima Windows prizvok uporabljata pri svojem delu in hobiju izključno Linux OS in aplikacije na osnovi odprte kode? In taisto zahtevata od vseh poslovnih partnerjev s katerimi sodelujeta? I don`t think so :blink: V času kislih kumarc je vsaka novica dobra PRESS.
SiR Objavljeno Julij 10, 2003 Opozori Objavljeno Julij 10, 2003 Majku ... Hm, res, zanimivo... Codeine/Cyc, sta že pisala Gatesu, naj ga ne serje preveč in mu dala ponudbo za spletne strani na linuxu? :lol: B) Škoda, da kakšni snovalci linuxa nimajo nič od tega ... mislim, od tega, da Akamai uporablja linux... :)
Codeine Objavljeno Julij 10, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 10, 2003 Spoštovana Peterpan in Symru, resnično sem želel komentirati, vendar se mi ne da. Predlagam pa vama, da se nad svojim pisanjem vsaj malce zamislita in poskušata analizirati vajino reakcijo ob zgornji novici!
cyc Objavljeno Julij 11, 2003 Opozori Objavljeno Julij 11, 2003 By the way, a vidva goreča zagovornika odprte kode in nasprotnika vsega kar ima Windows prizvok uporabljata pri svojem delu in hobiju izključno Linux OS in aplikacije na osnovi odprte kode? Ne, seveda ne, sem ze n-krat napisal, da imam Windows XP za workstation. Poleg tega imam za zdaj Solaris na vecini serverjev. Je pa smesno, da MS ne poskrbi za nasprotno ;) Cisto tako ... za image firme.
SiR Objavljeno Julij 11, 2003 Opozori Objavljeno Julij 11, 2003 Spoštovana Peterpan in Symru, resnično sem želel komentirati, vendar se mi ne da. Predlagam pa vama, da se nad svojim pisanjem vsaj malce zamislita in poskušata analizirati vajino reakcijo ob zgornji novici! Aaa, viš - ti si občutljivček .... V zgornjem obvestilu o novici si namreč nekam burno/čustveno reagiral :) :lol: B) Le kako si lahko privoščijo kaj takšnega ?!?!??! Odgovor se glasi - just because they can :) In v smislu tega je bila moja replika v tej temi ... Sicer pa - ne vem, če poznaš Akamai... so pač outsourcani distributer vsebin... tudi za Apple, pa za marsikoga drugega zagotavljajo buffer do ciljne publike...
Codeine Objavljeno Julij 11, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 11, 2003 Aaa, viš - ti si občutljivček .... V zgornjem obvestilu o novici si namreč nekam burno/čustveno reagiral :) :lol: B) Da sem občutljiv na Microsost praviš ti in ne jaz. Zgornja novica je bila mišljena kot ironija, kar tudi je, glede na zadje izjave Microsofta o Linuxu. Sicer pa že tole pove vse: Microsoft blankly refused to comment.
Thundercat Objavljeno Julij 11, 2003 Opozori Objavljeno Julij 11, 2003 microsoft že ve kaj zamuja če pa take stvari del...mogoče pride čez leto ven klon med windowsi in linuksi.... :D
SiR Objavljeno Julij 11, 2003 Opozori Objavljeno Julij 11, 2003 microsoft že ve kaj zamuja če pa take stvari del...mogoče pride čez leto ven klon med windowsi in linuksi.... :D "Login as root to continue or anything else to fail..."
peterpan Objavljeno Julij 12, 2003 Opozori Objavljeno Julij 12, 2003 Spoštovana Peterpan in Symru, resnično sem želel komentirati, vendar se mi ne da. Predlagam pa vama, da se nad svojim pisanjem vsaj malce zamislita in poskušata analizirati vajino reakcijo ob zgornji novici! Sem se zamislil, premislil in analiziral. Reagiral sem enako kot ob trenutkih, ko se po mesecih nabijanja (govorjenja o tem kako je Linux 100% bullet proof, no problem, varen, 7&24 dostopen, zastonj ali če že hočeš "free", primeren za dom in posel,..) v temi "Windows proti Linux" občasno ne morem logirat, ker nadgrajujete, servisirate s popravki ali karkoli že... Debata v tisti temi je zamrla, saj nima smisla prepričevati prepričanih, bi bilo pa zanimivo tisto temo še enkrat brati - čez recimo 5 let... Še rezultat samoanalize - reakcija je bila blag nasmešek. Skratka zame je to še en dokaz več, da eni rabijo črnobelo sliko v ITju, če je že na televiziji barvna in/ali sovražnika, ki jim polepša dan... P.S. Pa da ne bo nesporazumov - vse pohvale za forum, njegovo vodenje in vzdrževanje, saj zgornji stavki niso kritika, le glede na vse superlative sem pričakoval 100% uptime!
klemens Objavljeno Julij 13, 2003 Opozori Objavljeno Julij 13, 2003 glede na vse superlative sem pričakoval 100% uptime! To v računalništvu sploh ne obstaja :)
peterpan Objavljeno Julij 13, 2003 Opozori Objavljeno Julij 13, 2003 glede na vse superlative sem pričakoval 100% uptime! To v računalništvu sploh ne obstaja :) Sem jaz isto mislil za volitve, potem pa je SLOBO dobil preko 100% glasov :D :D
Codeine Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 temi "Windows proti Linux" občasno ne morem logirat, ker nadgrajujete, servisirate s popravki ali karkoli že... Pa o čem sploh govoriš, in kateri serverji so 100% časa uptime. Kje le kaj si to pobral. Zaradi nadgradnje Linuxa je bil motosvet down samo 2 uri v enem letu (Pa še to je bilo popolnoma nepotrebno). Drugače pa so potekala druga vzdrževalna dela, ki so povezana z menjavo foruma in/ali bazo in ne z Linuxom. Sicer pa, ko smo že pri tem, mi odgovori, kako ostanejo Windowsi 100% časa uptime, ko recimo nadgradiš sistem (recimo sedajle na 2003), prestaviš računalo na drugo lokacijo, zamenjaš disk (če je samo eden), naložiš popravke (ki pred namestisvijo izklopijo IIS). Potem mi odgovori, kako se recimo nagradi na windowsih forum z bazami vred, brez da zadeve ne bi bilo potrebno izklopiti in s tem, da ti obiskovalci še kar naprej pišejo po forumu. Skratka krneki tja v en dan bluziš... :blink: :blink:
peterpan Objavljeno Julij 14, 2003 Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 Sicer pa, ko smo že pri tem, mi odgovori, kako ostanejo Windowsi 100% časa uptime, ko recimo nadgradiš sistem (recimo sedajle na 2003), prestaviš računalo na drugo lokacijo, zamenjaš disk (če je samo eden), naložiš popravke (ki pred namestisvijo izklopijo IIS). Potem mi odgovori, kako se recimo nagradi na windowsih forum z bazami vred, brez da zadeve ne bi bilo potrebno izklopiti in s tem, da ti obiskovalci še kar naprej pišejo po forumu. Skratka krneki tja v en dan bluziš... :blink: :blink: Da razčistiva - nikoli nisem trdil, da so Windows 100% uptime sistem. Poslušam pa o Windows sistemih s tvoje in CYCove strani le slabe strani in same superlative o Linuxu. Vseeno pa mi (kmečka) logika pravi, da nič v življenju ni črnobelo, tudi računalniška digitalna tehnika ne. Zato se vedno smejim emocijam tam, kjer je prostor za dejstva in argumente. Forumi so pa pač taka zadeva, da ni nujno, da se vsi strinjamo, včasih pa tudi celo kdo kaj odpiše :P . In če skrajšam odgovor na tvoj izvirni post v tej temi (debata je že malo zašla): Kako in s čim kdo cashira internet contet je namreč stvar ponudbe, demokracije in izbire - upam, da jo vsakdo ima. Ko pa sva pa že pri odgovorih še nisem dobil tistega ali od vseh poslovnih partnerjev zahtevaš , da imajo vse na Linuxu? Vprašam zato, ker sklepaš, da podobno za Windows zahteva Microsoft. Kot korporacijo ga verjetno pri omenjeni storitvi bolj zanima cena v $$. P.S. Za odgovore (če jih res želiš) bo treba v šolo po MCSE izpite (sam namreč nisem tehnik) ;) . Pa lep pozdrav...
Codeine Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 Ko pa sva pa že pri odgovorih še nisem dobil tistega ali od vseh poslovnih partnerjev zahtevaš , da imajo vse na Linuxu? Vprašam zato, ker sklepaš, da podobno za Windows zahteva Microsoft. Kot korporacijo ga verjetno pri omenjeni storitvi bolj zanima cena v $$. P.S. Za odgovore (če jih res želiš) bo treba v šolo po MCSE izpite (sam namreč nisem tehnik) ;) . Pa lep pozdrav... Če bi bil resnično tako informiran kot trdiš, potem bi moral vsekakor vedeti v čem je vsa ironija zgornje novice. Vsekakor bi moral Microsoft to zahtevat, da se za distribuiranje njihovih zadevščin ne uporablja izdelek, ki so ga označili za "kriminalno dejanje" in ki uničuje, slabi in ne vem kaj vse so še nakvasili, IT. Kot korporacijo bi ga moral poleg $$$ (ki ga imajo po zadnjih podatkih očitno preveč) zanimati tudi renome firme. Skratka, tukaj je vsa ironija. Za odgovore na moja vprašanja mi zagotovo ni potrebno obiskati nobene MCSE šole in delati izpite. Vsako govedo prav dobro ve, da računalnik, če ga fizično premakneš z ene lokacije na drugo in pri tem izklopiš elektriko ne dela. Podobno je, če se šari po matični plošči, menjuje HD, RAM itd. Isto velja, če se ubode FORMAT diska in Clean Install. Če se menjuje forum in poteka konverzija baze iz ene oblike v drugo pa dvomim, da je kdo sposoben to izpeljat na bazi, v katero bi vsako sekundo nekdo nekaj dodal. Če se ubadaš z bazami vsaj upam, da si si prebral navodila, kako se streže bazam in kako se baze popravljajo če pride do sesutja. Zagotovo ne piše, da se lahko baza med popravljanjem normalno uporablja. Torej, zgoraj omenjena opravila nimajo popolnoma nič ne z Linuxom in ne z Windowsi, skratka SW (govorimo o OS) ni popolnoma nič kriv, da server ni "uptime". In še odgovor na tvoje vprašanje: Ne. Ker ne vohumin po računalnikih naših strank, kot to počne Microsoft.
SiR Objavljeno Julij 14, 2003 Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 Vsekakor bi moral Microsoft to zahtevat, da se za distribuiranje njihovih zadevščin ne uporablja izdelek, ki so ga označili za "kriminalno dejanje" in ki uničuje, slabi in ne vem kaj vse so še nakvasili, IT. Kot korporacijo bi ga moral poleg $$$ (ki ga imajo po zadnjih podatkih očitno preveč) zanimati tudi renome firme. Skratka, tukaj je vsa ironija. In še odgovor na tvoje vprašanje: Ne. Ker ne vohumin po računalnikih naših strank, kot to počne Microsoft. Eh, misliš ironija, kot pri firmi SCO/Caldera? :D :D ki prodaja linux, obenem pa toži vse, ki imajo kaj opravka z linuxom? haha... tisto je šele I R O N I J A... No, drugače pa - hm, vohunjenje po računalih svojih strank? :blink: :ph34r:
peterpan Objavljeno Julij 14, 2003 Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 Vsako govedo prav dobro ve, da računalnik, če ga fizično premakneš z ene lokacije na drugo in pri tem izklopiš elektriko ne dela. In še odgovor na tvoje vprašanje: Ne. Ker ne vohumin po računalnikih naših strank, kot to počne Microsoft. "Goveda" na pašnikih, kjer se jaz pasem poznajo npr. clusterje v konfiguracijah Active-Active, pri katerih lahko eno škatlo ugasneš, prestaviš, potopiš v vodo, zmečkaš, stališ, ozmerjaš.... pa zadeva vseeno dela (tudi v Windows okoljih). Kar se pa vohunjenja tiče sem nekje zasledil (me kar popravi vkolikor se motim) da nekatere distribucije Linuxa (ali Lindowsa) kar dobro "preverijo" kakšen je PC na katerega se potem instalirajo z interneta... Strah pred vohunjenjem po mojem nima trdnejše osnove (vsaj pri današnji stopnji nadzora kaj kdo dela), razen, če misliš tisti strah, ki ga ima vsak šofer "sposojenega" avtomobila, ko na cesti vidi plavi avto. In kot bi rekli radioamaterji "over in out", zaključujem debato, dokler smo še pri norih kravah in ne zaidemo na nova (beri nižja" področja.. :blink:
Codeine Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 "Goveda" na pašnikih, kjer se jaz pasem poznajo npr. clusterje v konfiguracijah Active-Active, pri katerih lahko eno škatlo ugasneš, prestaviš, potopiš v vodo, zmečkaš, stališ, ozmerjaš.... pa zadeva vseeno dela (tudi v Windows okoljih). Zakaj je potrebno pretiravati s clusterji, ostanimo na realnih tleh, kaj si lahko večina izmed nas privošči. Če smo iskreni si večina izmed nas ne more privoščiti niti lastne kolokacije serverja, ti pa trobiš o clusterjih. Sicer pa, kaj ti pomagajo clusterji pri sesuti bazi & co. :unsure: :unsure: Kakorkoli, sam si pričel omenjati, da motosvet ni bil dosegljiv in po tvojem naj bi za to bil kriv Linux. Dobil si pač odgovor zakaj ni bil dosegljiv. Na koncu pa, da dokažeš svoj prav, navržeš še to, da bi lahko to rešili s pomočjo clusterjev. :blink: :blink: Kar pa se tiče vohljanja. Linux je Open Source, torej lahko vsak, tudi ti, naredi svojo različico in vanjo vgradi, kar hoče. Vprašanje pa je, kdo bo to uporabljal. Pri Linuxu imaš vsaj možnost izbire, pač vzameš drugo distribucijo. Če pa si paranoik, lahko vse skupaj osebno sam preveriš, prevedeš in uporabljaš. Kar ti je pač ljubše. Pri M$ si pa to pravico vzamejo že v EULA. P.S. Z veseljem bomo sprejeli tvojo donacijo za boljšo opremo :D :D :D in migracijo motosveta na windows platformo (SW + HW). Upam, da ne bomo predolgo čakali.
Codeine Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 Eh, misliš ironija, kot pri firmi SCO/Caldera? :D :D ki prodaja linux, obenem pa toži vse, ki imajo kaj opravka z linuxom? haha... tisto je šele I R O N I J A... Seveda je ironija... :D :D :D :D :D Če ne gre s prodajo, gre pa s pomočjo tožb. Pred kratkim je bil nekje objavljen intervju z Torvaldsom, kjer podrobno razlaga za kaj se gre pri tej tožbi in če Linux resnično vsebuje dele Unixa. Sicer je bilo pa lansko leto podobno z JPEG formatom.
peterpan Objavljeno Julij 14, 2003 Opozori Objavljeno Julij 14, 2003 ... QUOTE] Kot sem omenil debato zaključujem, ker ne pelje nikamor. Le nekaj opazk: - Kar se clustrov sem le odgovoril na tvoje razmišljanje o govedi, ki ne ve, da prenos računalnika, itd pomeni avtomatično izpad sistema. - Po mojih informacijah Microsoft že omogoča vpogled v izvorno kodo določenim strankam, prav tako ti nobenih pravic ne vzame - sam se odločiš kaj kupiš (podobno ti avtomobilski proizvajalec vzame vse pravice, ker garancijo povezuje z pooblaščenimi servisi :blink: :blink: ) - Primer z tožbami :blink: :blink: , mislim, da predvsem drugi tožijo MS, ne pa obratno... Kar se pa donacije tiče, če boste zastavili kakšno akcijo bom vsekakor pripravljen prispevati kak tolar (ne pa SW, ker ga pač ne delam), forum je namreč eden živahnejših in najboljši na svojem osnovnem področju (moto)... Ozadje problema je vsekakor boj za trg (od tu IBM, SUN, ORACLE podpora - pa da ne boš rekel kako oni dajejo vse pravice za svoj SWuporabnikom in da so poceni ali celo zastonj ) in zaščita intelektualnih pravic - pa če še tako zavijaš v barvni papir ali vpletaš emocije. Nekdo pač nekaj naredi in prodaja po svojih cenah in pogojih, sam pa se odločiš ali kupiš to, kaj drugega ali narediš svoj izdelek v domači ropotarnici <_< . Skratka Microsoft ni kriv za vse težave tega sveta, čeprav naj bi IT industriji po podatkih z weba MWebpage pripravljal nove :D Skratka, na žalost (ali veselje, saj je le tako zanimivo) se pač ne strinjam s tabo. Pa lep pozdrav.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se