Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

pravijo, da je dobra plosca, da stvari stabilno delujejo. Ce bos dodajal RAM pazi da das DDR266 not (133 MHz). Za navijat pa ta plata ni.

Objavljeno

plošča je dobra za resno delo, ni pa to plošča za igrce špilat, ker intel pač ne dopušča navijanja ( se da edin s posebnim biosom ).

ima pa plošča 3 letno garancijo kar je vsaj meni kar pomembno !

Objavljeno
pravijo, da je dobra plosca, da stvari stabilno delujejo. Ce bos dodajal RAM pazi da das DDR266 not (133 MHz). Za navijat pa ta plata ni.

Daj mi malo bolj enostavno razlozi prosim.

Zakaj ravno 266?

Hvala!

flayo

Objavljeno
plošča je dobra za resno delo, ni pa to plošča za igrce špilat, ker intel pač ne dopušča navijanja ( se da edin s posebnim biosom ).

ima pa plošča 3 letno garancijo kar je vsaj meni kar pomembno !

V bistvu igric skoraj ne igram...sem pa tja odpeljem kak krog Collina...to bo pa ze prezivela? ;)

Sem pa dal Graficcno Radeon 9100 noter.

A bo to ok?

flayo

Objavljeno (popravljeno)

266 zato, ker plata dela s spominim na 133MHz in ni mogoce dvignit frekvence na 166MHz

Intel se s tem zasciti pred "navijalci" plat

jp, Radeon je dobra izbira

Popravljeno . Popravil Treker
Objavljeno

en trik za mimogrede :) ... tak, BTW :

če hočeš novo matično, predpogoj je da maš staro v rezervi.. pa za novo nebi rad dau dnara?..:) .. bios flešaš.. pa ko ka fleša(med procesom), izklopiš PC.. kabl ven zmakneš... to je to.. neseš plato nazaj, rečeš odpovedala je, in dobiš novo.. po navadi je tak da dobiš najnovejšo od virme.. ke po kakem letu več nimajo tistih "starih"...

!!! OPOZORILO !!!

s tem sem hteu samo opozorit na napake garancijskega zakona al watever :) ... nisem hteu dajati grdih nasvetov kako opeharit poštene trgovine! (yeahrightPRESS)

Objavljeno

he he, in pri Intelu boš dobil prav to isto svojo ploščo nazaj čez cca 10 minut, sevede bo treba plačat še servisno storitev

B)

Objavljeno
he he, in pri Intelu boš dobil prav to isto svojo ploščo nazaj čez cca 10 minut, sevede bo treba plačat še servisno storitev

B)

To mi je všeč :)

Objavljeno

če hočeš novo matično, predpogoj je da maš staro v rezervi.. pa za novo nebi rad dau dnara?..:) .. bios flešaš.. pa ko ka fleša(med procesom), izklopiš PC.. kabl ven zmakneš... to je to.. neseš plato nazaj, rečeš odpovedala je, in dobiš novo.. po navadi je tak da dobiš najnovejšo od virme.. ke po kakem letu več nimajo tistih "starih"...

!!! OPOZORILO !!!

s tem sem hteu samo opozorit na napake garancijskega zakona al watever :) ... nisem hteu dajati grdih nasvetov kako opeharit poštene trgovine! (yeahrightPRESS)

Večina Intelovih plošč (kot tudi boljše plošče ostalih proizvajalcev) poznajo tudi BIOS recovery. Jumper gor, disketo not, minutko počakaš in... ...voila! Odideš s staro ploščo domov in če je imel serviser dober dan, ti ne bo celo nič kasiral (malö morgen, ker se v checksumu BIOSa dostikrat vidi, kaj si hotel narediti :P ) :ph34r:

Objavljeno

!!! OPOZORILO !!!

PS: hvala za koristen nasvet. Že flasham svoj notebook, potem pa se bom en teden zajebaval z IBM-ovim servisnim centrom. Shit, pa tri leta garancije imam :)

Objavljeno

vse je odvisno od servisa... v kakih servisih so taki butli da to ni za verjet... taki ko tud za BIOS recovery ne vejo... samo po mojih izkušnjah in testiranjeih, zadeva funkcionira.. pa kolko vem se neda noben recovery vzganjat pa tako, ker stem ko prekineš flešanje uničiš EEPROM - bios čip... če pa ni tak pa probaj flešat bios, pa daj recovery, pa mi dokaži nasprotno :).... - jaz sem kake 2 leti nazaj delo pa je ratalo....

pa še neki trik je bil za monitore... zamo nikol nisem dojeu kaj je blo treba narejit :)...

LP

Objavljeno
vse je odvisno od servisa... v kakih servisih so taki butli da to ni za verjet...

Thja, pa naj se "šefi" zamislijo, komu dajejo plačo. "Paciente", ki so me hoteli na takšno finto dobit, sem gladko odpravil. Tudi z monitorji.

Objavljeno

ne spada sem ma ko smo že pri matičnih....

Imam MS (ploščo)...in ima 4 žepke za ram 2X Sdram in 2X DDR ....zanima me če lahko upor. oba al sam enega...če lahko mešam npr. 125 MB DDR in 125 Sdram

Objavljeno

Imam MS (ploščo)...in ima 4 žepke za ram 2X Sdram in 2X DDR ....zanima me če lahko upor. oba al sam enega...če lahko mešam npr. 125 MB DDR in 125 Sdram

hja tkole no ... vzami navodila od MB-ja in beri ... gotovo vse piše ...

Objavljeno

Ne

Objavljeno

Ti lahko kar takoj povem:

Tvoja matična plošča je Elite K7S5 z AMDjevim procesorjem. Matična plošča ti podpira oboji RAM, vendar ne moraš imeti obe vrst RAMa hkrati v njej. Ali samo SDR ali samo DDR RAM. Ne pa malo mešano na žaru :D

Če boš hotel nadgraditi RAM in imaš oba SDR, DDR slota že zasedena, boš moral kupiti ploščice RAMa z večjo kapaciteto.

Če si imel dosedaj SDR RAM, kupi DDR RAM, je poceni. Kupi si ga vsaj 1x512Mb. Zaenkrat je ta kapaciteta zadosti, vendar boš imel še en slot prost v primeru nadgradnje, če boš hotel dodati še 1x512Mb v prihodnosti. Raje kupi 1x512 kot pa 2x256 (v tvojem primeru zaradi možnosti nadgradnje v prihodnosti).

Objavljeno

Tud jest mam vprašanje v vezi matične plošče,pa prosim za nasvet;

namreč,preko modema za internet je prišlo do udara strele in sedaj mi le ta ne dela.Ko sva s prjatlom to razkopala sva odkrila da je modem skurjen,pa tud nov modem ne dela,ker je poškodovana matična plošča in sicer na vseh vhodih,drugače računalnik dela normalno.

Računalnik je sicer še v garanciji,vendar mi to baje ne nuca,ker se vidi kaj se je zgodilo,zato bi prosil za kakršnkoli nasvet v vezi tega,al grem kar kupit novo ploščo? :( <_< :blink:

Hvala!

Objavljeno

Billy - kupit novo ploščo. Drugič pa pred nevihto lepo izklopit modemski kabel...

Objavljeno

Ti lahko kar takoj povem:

Tvoja matična plošča je Elite K7S5 z AMDjevim procesorjem. Matična plošča ti podpira oboji RAM, vendar ne moraš imeti obe vrst RAMa hkrati v njej. Ali samo SDR ali samo DDR RAM. Ne pa malo mešano na žaru :D

Če boš hotel nadgraditi RAM in imaš oba SDR, DDR slota že zasedena, boš moral kupiti ploščice RAMa z večjo kapaciteto.

Če si imel dosedaj SDR RAM, kupi DDR RAM, je poceni. Kupi si ga vsaj 1x512Mb. Zaenkrat je ta kapaciteta zadosti, vendar boš imel še en slot prost v primeru nadgradnje, če boš hotel dodati še 1x512Mb v prihodnosti. Raje kupi 1x512 kot pa 2x256 (v tvojem primeru zaradi možnosti nadgradnje v prihodnosti).

Moja plošča je MS 6187(neki tazga) in ima duron 1.3 procesor gor(kupoval sem po komponentah)

Kaj je bolje:

320 mb Sdram

Ali

256 DDR

Imam namreč 320 Sdrama gor in bi sedaj raje dokupu 256 Sdrama(v BigBanu 12.000 sit) ker bi imel potem 512 Sdrama...DDR je pa kar nekaj tisočakov dražji....ne?? :huh:

Objavljeno

so opravičujem...taka je moja plošča..ms8137c

ms8137c.gif

Objavljeno (popravljeno)

Pri Duronu večje razlike med DDR in SDR RAMom ne boš opazil. Večja bo razlika v količini RAMa.

Je pa tako Win98, Win98SE in WinME imajo lahko probleme, če je RAMa več kot 384Mb.

Pri Win2k in WinXP pa je minimalno za normalno delo imeti 256Mb RAMa, zato, če imaš Win2k ali WinXP, ti priporočam 512Mb SDR RAMa, kot pa 256Mb SDR RAMa.

Je pa zanimivo, nisem videl, da bi VIA imela chpiset za kombinacijo SDR in DDR RAM :rolleyes: . Sem mislil, da ima samo SiS chipset to... Hmmm..

Popravljeno . Popravil AndY1
Objavljeno
Tud jest mam vprašanje v vezi matične plošče,pa prosim za nasvet;

namreč,preko modema za internet je prišlo do udara strele in sedaj mi le ta ne dela.Ko sva s prjatlom to razkopala sva odkrila da je modem skurjen,pa tud nov modem ne dela,ker je poškodovana matična plošča in sicer na vseh vhodih,drugače računalnik dela normalno.

Računalnik je sicer še v garanciji,vendar mi to baje ne nuca,ker se vidi kaj se je zgodilo,zato bi prosil za kakršnkoli nasvet v vezi tega,al grem kar kupit novo ploščo? :( <_< :blink:

Hvala!

kaki modem maš??.. maš interni(notranji) modem?... ko ga je treba v PIC in podobno vtaknit?... povej še tip modema.. pa reje malo počakaj z nakupom nove plate.. kr toti notranji modemi so razred zase... dreba se fajn potrudit, al pa srečo met da ti dela... jaz sem mau en modem, pa sem preobau vse, orginal drajvere, najnovešče.. vse.. itd itd, pa ni delau.. pol sem pa mogo modem flešat, da so se nastavitve čipa spremenile, pol pa sem ga inštaliro pod standerdni, pa dela normalno :) ... tak da... mislim da s plato nebismelo bit nič narobe, lahko pa da je... če maš cajt se špilaj z modemom :)

LP

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!