Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Torej, ker je v pri ElBartu padla ključavnica, pojasnilo tukaj:

Smo spet pametni, mar ne?

Človek jamra, da mu je Apache in podobne zadeve pretežko nastavit preko .CONF filov, da IIS ne bo imel, ker je zopet pretežak --> torej išče wizard rešitve, ki so ponavadi plačljive ali pa niso to, kar rabiš. Torej smo spet pri naslednjem: ali plačaš drugim za wizarde ali pa se sam potrudiš z nastavitvami. Vsekakor pa se na koncu vse konca s stavkom, ki sem ga tudi napisal, pa četudi boš delal salte nazaj. In še enkrat, da ti bo jasno: Za vsako stvar se moraš sam potruditi ali pa plačati nekomu drugemu, da se potrudi namesto tebe.

P.S.

Zaupaj nam koliko strežnikov si že postavil in koliko spletnih aplikacij, ki se uporabljajo vsak dan si že naredil v svojem življenju, da tako veselo deliš svoje izkušnje s serverji in platformami za serverje in kaj je boljše in kaj ne. Razsvetli nas nevedneže tudi koliko dejanskih izkušenj imaš z administracijo tako Windows kot Linux serverjev. Še posebej me zanimajo tvoje dejanske izkušnje na katerih temeljijo tvoje izjave, katerim naj bi vsi brezglavo verjeli.

in še:

Govorim o serverjih in ne o klientih in kolikor vidim očitno laufa nek server.

Codeine - prav ponosem sem, da strežnikov in podobnih zadev ne rabim postavljati, in tudi upam, da mi jih nikoli ne bo treba :) V življenju sem torej postavil in vzdrževal natanko 0 strežnikov. Moje izkušnje - hm, kaj naj rečem: PRIZNAM - namesto, da bi jih sam administriral, raje poslušam o izkušnjah približno 20 tesnih znancev in prijateljev, ki so vsi po vrsti admini, imajo razne linux-sheriff in ms-sheriff značke, diplome in račune za drage izpite pri certification authorities, včasih pa kot knjižni molj celo prebiram spletne in tiskane medije, analitike, kritike, uporabnike, hej, celo razne mailing liste, kot so BUGTRAQ in podobno premlevam.

Če povzamem - izkušenj res nimam. Imam pa svoje mnenje. No, ker sem ti tako lepo odgovoril, prosim, če svoje statistike javnosti zaupaš tudi ti - da bomo vedeli, kdo je ta, ki vse svetuje zamenjavo Windowsa z linuxom. In ki trdi, da ni brezlačnih stvari - da si jih moraš ali kupiti, ali pa sam pridelati. Hehe, you did a lot of programming for the linux kernel that you use, right? :lol: B) Because you paid 0 for it ...

Saj, najlepše je vedno reči "skupnost to, skupnost ono, skupnost tretje". V linux skupnosti smo vsi močni, a ne (kot "v veri smo združeni, smo eno") - ampak veš, od vseh uporabnikov linuxa, ki jih poznam, jih je bolj malo kaj "prispevalo" tej skupnosti, razen nerganja po dolgem in počez proti Windowsu, pa razen nasvetov ljudem "zamenjaj že ta wintendo s čim boljšim.... Če mi pokažeš, da si skupnosti linux prispeval nekaj čiste programske kode, kar je del kakšne znane distribucije linuxa, ali celo del kernela, ... te bom postavil na oltar in častil po božje še dolgo, ker boš pravzaprav edini, ki ga neposredno poznam ... B) (No, poznam tiste, ki so linux lokalizirali za Slovenijo, za kar si zaslužijo moje neskončen RESPECT).

Tvoje zgornje izjave se sicer berejo (med drugim tudi), kot da ljudje Microsoftu plačujejo samo za wizarde :) hehe, bi človek mislil, da vsi drugi programi, kot je recimo MS SQL, MS Outlook, pa to, so pa kar sami od sebe nastali, ali pa so jih microsoftovci kje dobili zastonj in jih zdaj mastno prodajajo :)

In če je človek, v tem primeru El. B., rabil TELNET clienta, ti mu pa predlagaš, naj zamenja operacijski sistem, hmm.... Zelo dober predlog, ni kaj - in to človeku, ki ti je povedal, da mu je Apache preveč kompliciran. Ne vem, kaj naj si mislim o tvoji razsodnosti ... Nekdo hoče nove prevleke za avto, ali pa samo novo kljuko za zadnja desna vrata, in ti mu rečeš - pejt tja po en drug avto raje (okej, v tem primeru mu nisi svetoval ravno BMW-ja ampak bolj en avto, ki je doslej stal na parkirišču in so se z njim vozili vsi, ki so ravno rabili prevoz :) ....

Pa še okoli tvojega citata, ki sem ga dal eksplicitno v BOLD --- koliko si ti plačal za linux, ki ga uporabljaš? Ker, saj veš, predvidevam, da ga nisi celega sam programiral v skladu s tvojo izjavo :P . Torej, obstajajo tudi uporabne in zastonj rešitve, kajne? Take, kot je puTTY, ki sem ga v imenu javnosti pokazal Elbartu. Skratka - zdaj na koncu, ko tole preberem, več ne razumem, zakaj se jeziš. Saj veš - it's a Windows/Linux world after all a ne? In nehajmo že te glupe vojne, ker se lahk kregamo do onemoglosti, vsak bo stal na svojem bregu, vmes se bo kdo tudi utopil v lastnih izjavah, ali v gnojnici, ki jo bodo nanj zlivali drugi... Kar se mene tiče, sem na otočku sredi vode in lahko pljuvam na obe strani. Lahko pa se vsedem za svoje računalo in naredim kaj koristnega - bodisi v linuxu, bodisi v windowsu.

PS: še bonus material - že davno sem se nehal sekirati okoli Microsofta, Linuxa in podobnih jajc. Gre pač za dva poslovna modela... In orto-trmasti uporabniki/fani Windowsa so enako fanatični kot Linuxaši, po gorečnosti pa oboje komaj presegajo samo uporabniki MacOS-a. Sam se nima mza orto pripadnika nobene struje. Uporabljam Windows XP, Outlook, Office XP, puTTY :P, WINSCP2, Total Commander, Lotus Notes, Paint Shop Pro in še kaj, pa sem popolnoma zadovoljen. Zadev ne rabim sam programirat :P pa še drage niso. Manjši programčki stanejo po 30 dolarjev, kar jaz s svojim delom zaslužim v bolj doglednem času, kot pa če bi se spravil programirat, Total Commanderja recimo. No, seveda vem, da so pri strežniških zadevah cene v drugi orbiti in da pride tam brezplačni linux zelo prav. Zato vzpodbujam uporabo strežniškega linuxa in to svetujem vsem, ki niso pripravljeni plačati milijon ali več za SW strežnik. In tako tudi mislim, da je prišlo do zapleta - ti si verjetno mislil, da želi elbarto na svoji mašini pod windowsi laufat TELNET server, kajneda?

Objavljeno

Ves čas pišem o nastavitvah in o strežniških programih. Nikoli nikjer nisem omenjal programiranja kernela ali kaj podobnega. Niti nisem govoril o klientih. Preberi še enkrat.

Človeku sem preprosto odgovoril, ker je odprl že dve ali tri teme v katerih je iskal serverje, ob enem pa jamral, da mu windowsi delajo počasi, kar sploh ni čudno če ima server na windows xp (ne pluvam po windowsih, ampak za to bi moral uporabiti vsaj NT 4.0 server ali win 2000 oz. 2003 server in bi zadeva zagotovo delovala povsem normalno), torej mi je bilo logično, da išče tudi telnet server oz. rešitev, ki bi delovala brez problemov ob čim manjšem vložku.

Če smo iskreni obstajajo samo tri rešitve: kupiš originalno programovje, uporabljaš piratsko ali pa se zadovoljiš z Linuxom.

Očitno pa sem se zmotil in potrebuje samo klienta oz. vse skupaj samo za igranje. Priznam, da sem se zmotil in se opravičujem vsem prizadetim.

Sicer pa zaključujem debato o Windows vs. Linux, ker itak ne vodijo nikamor. Vsak ima svojo pamet in naj pač uporablja to, kar želi. Meni je dejansko prav malo mar. :D :D :D :D :D

The End.

Objavljeno
The End.

<Luči se prižgejo. Publika odhaja iz dvorane. Nekateri k svojemu linuksu, drugi k svojemu windowsu. DOn King pa ima tokrat veliko zgubo :lol: B) >

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!