FLAYO Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Pomoc... Kdo ve katera je v Ljubljani najbolj ugodna varianta dostopa do interneta. Najvecja hitrost za najmanj denarja :) hvala! Flayo
hotschko Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Pomoc... Kdo ve katera je v Ljubljani najbolj ugodna varianta dostopa do interneta. Najvecja hitrost za najmanj denarja :) hvala! Flayo odvisno od preveč stvari .... zame še vedno dial-call-back iz službe :D
SiR Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Pomoc... Kdo ve katera je v Ljubljani najbolj ugodna varianta dostopa do interneta. Najvecja hitrost za najmanj denarja :) hvala! Flayo Legalna ali nelegalna? Sicer pa priporočam AZDL.
cyc Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Kdo ve katera je v Ljubljani najbolj ugodna varianta dostopa do interneta. Hja, saj je tako, da se ne mores kaj dosti zmisljevati, kolikor vem je v vecini primerov tako, da si kar vezan na operaterja, ki ga ima ostala soseska. Oz. kabelski operater je ze povezan z dolocenim ISPjem. Je pa se to, da ce je prevec sosedov tudi na kablu ... se ti lahko kak del infrastrukture zabase in nimajo ravno blescecih hitrosti. Izberi raje ADSL.
SiR Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Pomoc... Kdo ve katera je v Ljubljani najbolj ugodna varianta dostopa do interneta. Najvecja hitrost za najmanj denarja :) hvala! Flayo PS: zelo hitro in zelo zastonj je, če imaš prenosnik z Wi-Fi antenco in se kaki firmi prišlepaš naskrivaj na oddajnik ... :P
FLAYO Objavljeno Julij 21, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Jaz bi si tud dial-call-back omislu samo: 1. ne vem kako, 2. mamo u firmi firewall, tko da ne vem ce bi to funkcioniralo... ce pa obstaja varianta sem zelo zainteresiran :) flayo
SiR Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Jaz bi si tud dial-call-back omislu samo: 1. ne vem kako. Call-back ti dodeli omrežni administrator, včasih kar sam od sebe (če ima liberalno proste roke), pogosto pa mora za dovoljenje vprašati nadrejenega, ali mu mora nadrejeno to naročiti. Gre torej za vprašanje, kako dobro se razumeš z nadrejenim šefom in sistemskim administratorjem? :) Šifra: "firewall ni ovira za srečo v dvoje s službo" :)
hotschko Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Call-back ti dodeli omrežni administrator, včasih kar sam od sebe (če ima liberalno proste roke), pogosto pa mora za dovoljenje vprašati nadrejenega, ali mu mora nadrejeno to naročiti. Gre torej za vprašanje, kako dobro se razumeš z nadrejenim šefom in sistemskim administratorjem? :) Šifra: "firewall ni ovira za srečo v dvoje s službo" :) Sym, v bistvu je callback namenjen večji varnosti prihodnih klicov ... ;)
SiR Objavljeno Julij 21, 2003 Opozori Objavljeno Julij 21, 2003 Sym, v bistvu je callback namenjen večji varnosti prihodnih klicov ... ;) Vem- obenem je pa tudi cenejša rešitev za delavca/uporabnika :)
FLAYO Objavljeno Julij 22, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Torej moram administratorja prosit da mi omogoci call back? V redu...mi lahko vsa kdo razlozi kako ta call back deluje? hvala! flayo
hotschko Objavljeno Julij 22, 2003 Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Torej moram administratorja prosit da mi omogoci call back? V redu...mi lahko vsa kdo razlozi kako ta call back deluje? hvala! flayo deluje tako, da ti pokličeš server v firmo takoj za tem pa ti čarunalnik pove, da imaš možnost call-backa in na katero telefonsko naj te pokliče server. To telefonsko lahko administrator tudi v naprej določi, kar poveča varnost in možnost neupravičenega izkoriščanja ali nepooblaščenega dostopa v omrežje. Veza se prekine in nekaj sekund kasneje te server že kliče nazaj. Ampak hitrost je pa modemska seveda !
Desmo Objavljeno Julij 22, 2003 Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Ampak hitrost je pa modemska seveda ! >>> 28.8K ob idealnih pogojih. :( :o ;) :ph34r:
hotschko Objavljeno Julij 22, 2003 Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Ampak hitrost je pa modemska seveda ! >>> 28.8K ob idealnih pogojih. :( :o ;) :ph34r: no saj kaj več tudi gre ...
FLAYO Objavljeno Julij 22, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Super! Modemska hitrost je cisto dovolj za moje potrebe :) Sem gledal koliko bi me stalo ce bi se priklopil na Telemachov kabelski sistem pa je kar drago... flayo
FLAYO Objavljeno Julij 22, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Se zadnja vprasanje, preden grem administratorja sarmirat ... :) S kaksnimi argumenti me lahko administrator zavrne? Ali jaz s tem ko bi uporabljal call back kaj obremenjujem server? Je zadeva 100% varna za server? flayo
Desmo Objavljeno Julij 22, 2003 Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Server niti ne obremenjuješ preveč, obremenjuješ pa firmin telefonski račun. :P :lol: :D :rolleyes: ;)
FLAYO Objavljeno Julij 22, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Server niti ne obremenjuješ preveč, obremenjuješ pa firmin telefonski račun. :P :lol: :D :rolleyes: ;) Se dobr da si mi zdej povedu... :huh: Stroskov firmi pa res ne morem delat. Torej gremo se enkrat od zacetka... Kako je najbolj ugodno priti do interneta ne da bi imel komu drugemu delal stroske? flayo
hotschko Objavljeno Julij 22, 2003 Opozori Objavljeno Julij 22, 2003 Kako je najbolj ugodno priti do interneta ne da bi imel komu drugemu delal stroske? flayo beri moj prvi post v tej temi ... parametri - koliko časa na mesec bi rad bil priklopljen - koliko MB boš prenašal (samo email, filmi, ...) - kdo so ponudniki interneta na tvojem kablu - priklopni stroški ? - mesečni stroški ? - za koliko časa potrebuješ dostop (eno leto, 5 let ...) ... vstavi vse neznanke, pokliči ponudnike interneta ali preveri njihove ponudbe na www in se sam odloči ... noben drug se nem more ;)
cyc Objavljeno Julij 29, 2003 Opozori Objavljeno Julij 29, 2003 Saj ne vem vec kaj isces pravzaprav ... glede na debato o callbacku ti ocitno ne isces 24/7 interneta ... kaj je potem tu za razglabljat, priskrbi si dial-up dostop prek bodisi Amis.neta, SiOLa, karkoli ... potrebujes modem in telefonsko linijo, to je to ... imas osnovni paket kjer imas neko pavsalno stevilo ur in paket z neomejenim stevilom ur, kjer placujes potem "samo" se impulze. Govorim za Amis.net, kako je na SiOLu z dialpom nikoli nisem vedel ... SiOL imam za ADSL.
cyc Objavljeno Julij 29, 2003 Opozori Objavljeno Julij 29, 2003 Aja - kar se pa izbire tice osnovni dostop kjer imas pavsalno vracunano nekaj ur, kar presezes pa dodatno placas, poleg impulzov dostop z neomejenim stevilom ur, placujes samo impulze ... Katerega izbrati? Napises sistem dveh linearnih enacb in vidis koliko ur moras biti mesecno gor, da se ti splaca imeti dostop z neomejenim stevilom ur ... in to je to. Potem moras samo se oceniti koliko mislis viseti na internetu ;)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se