Skoči na vsebino

Yamaha FZ 6

Priporočene objave

Objavljeno

Na svoji FZ6tki sem imel tok glasn auspuh, da se kakšnih zvokov iz mašine niti ni slišal. Sem pa imel podobno dilemo na FZ1. Zapeljal sem se do dveh yamaha serviserjev, ki sta dejala, da z motorjem ni nič narobe. Celo nasprotno, dejala sta da zveni super. Na koncu se je izkazalo, da gre samo za mojo paranojo. Gre se pač za neke stranske zvoke, ki prihajajo iz mašine. Če se ne motim, je za "klenketanje" kriv menjalnik.Nisem siguren. Zdaj ko sem navajen(in vem da je z motorjem vse ok) ni popolnoma nič moteče in celo daje motorju nek karakter hehe. V kolikor si negotov, vseeno priporočam obisk pri mehaniku, ki ti bo bolje razložil zadeve.

Objavljeno

Na svoji FZ6tki sem imel tok glasn auspuh, da se kakšnih zvokov iz mašine niti ni slišal. Sem pa imel podobno dilemo na FZ1. Zapeljal sem se do dveh yamaha serviserjev, ki sta dejala, da z motorjem ni nič narobe. Celo nasprotno, dejala sta da zveni super. Na koncu se je izkazalo, da gre samo za mojo paranojo. Gre se pač za neke stranske zvoke, ki prihajajo iz mašine. Če se ne motim, je za "klenketanje" kriv menjalnik.Nisem siguren. Zdaj ko sem navajen(in vem da je z motorjem vse ok) ni popolnoma nič moteče in celo daje motorju nek karakter hehe. V kolikor si negotov, vseeno priporočam obisk pri mehaniku, ki ti bo bolje razložil zadeve.

thanks worship.gif

foter je mehanik pa mi je vedno trdil da ni nič narobe, vendar me je motlo pa sem hotel še slišat vašo mnenje je pa res da je kot eno "klenketanje"

hjaaa yamahe so posebne v vsakem pogledu trance_25_naughty.gif

Objavljeno

Pozdravljeni!

mene pa zanima če vaše fz6/fazerce tudi malo bolj glasno predejo oz brat ima z750, bratranec suziko in mašina bistveno tišje laufa na srečanju sem prisluhnil zvoku mašine drugi fazerci pa isto prede (kot da bi se slišali ventili "tik tik tik tik tik tik tik tik tik") olje je bilo menjano na vsakih 8000, zdaj pa jih ma 28000km

whistle.gif

Živjo!

Ko sem prebral tvoj post, sem se spomnil nase, ko sem tri leta nazaj enako kot ti, ves presrtašen šel do serviserja, češ kaj so je ta zvok, predvsem pri ogretem motorju (tik, tik ...), kot bi nekaj klenkalo, ala ventili. No, mož se je zapeljal en krog in mi dejal da je z motorjem vse ok.

Potem sem se počasi navadil na to in lahko ti rečem, da do sedaj po treh letih z njim nisem imel najmanjšega problema. Motor je bil letos poleti na "preizkušnji" v Grčiji (vseskozi +40) in je delal brez problemov.

Lp

Objavljeno

Drugače pa mora biti tale motor od rossie kot nov, saj je komaj prav utečen :)

ja sej u bistvu je.

DSCN2200.JPG

DSCN2123.JPG

Objavljeno

ja sej u bistvu je.

DSCN2200.JPG

DSCN2123.JPG

čestitam, lep

povrhu pa zelo čist, tu menda še ni videl prahu

Objavljeno

čestitam, lep

povrhu pa zelo čist, tu menda še ni videl prahu

hvala!

videl je prah.

samo ko se lotim, ga spucam, kot da ga res ni videl.

Objavljeno

Ne da se mi še enkrat prebrat cele teme, pa me zanima, katero olje (Motul ali Yamalube) daste v motor in da ste z njim zadovoljni.

Objavljeno

Ne da se mi še enkrat prebrat cele teme, pa me zanima, katero olje (Motul ali Yamalube) daste v motor in da ste z njim zadovoljni.

notri daj motula 300v boš brez skrbi

Objavljeno

Jest sem šel v četrtk po olje v Hein Gericke, 4l = 20€, delno sintetično, pa bom videl kako bo. Pravjo da ga jim polni motul...

Objavljeno

Meni je Primec na dolgem mostu priporočil motula 5100 (polsintetika), sem zadovoljen. Baje imajo nekatere Yamahe probleme z drsenjem sklopke pri uporabi 300V (po Juretovih besedah).

Objavljeno

fantje in punce, se je morda kdo naveličal svojega LeoVince-ta ali pa Akrapoviča na fz6?

nič kaj rabljenega ni za najt, a je to vedno, ali samo zadnje 5 mesecov? :unsure:

Objavljeno

fantje in punce, se je morda kdo naveličal svojega LeoVince-ta ali pa Akrapoviča na fz6?

nič kaj rabljenega ni za najt, a je to vedno, ali samo zadnje 5 mesecov? :unsure:

Jest zadnje leto mal gledam za kkšnimi rabljenimi, pa jih res ni veliko bilo do sedaj.

Malo me mika da bi dal kej drugega gor, lahko tudi ena xy firma, samo da ima homologacijo... :wacko:

Objavljeno

ja, saj jaz sem razmišljal tudi o tem, vendar sem opazil da so tudi neke xy firme, če kupim novega nekje polek LeoVince-ja, kar se tiče cene. Problem glede cene pa je samo v tem, da sta dva lonca. ima MIVV neko varianto, da je en lonec ob strani, vendar se mi ne dopade vizualno, saj so pod sedežem velke prazne luknje...

Objavljeno

Klik

Mislm da je tole drgač najbl ugodna varianta, samo ne vem, ali se da homologirat ali ne...

Objavljeno

na ebay-u se dobijo LeoVince s poštnino vred za dobrih 400 € in glede na to, da se dajo homologirat resno razmišljam o tem... :whistle:

Objavljeno (popravljeno)

Jaz sem pred 2-em tednom zmontiral akrapoviča. Tisti ki studira al bi al ne lejte samo tole vam povem ni mi zal centa ki sem ga porabil. Vreden svojga denarja! Zdej ima moja lubica saj stimo tako kot se spodobi za tak cestni motor!! LP

Popravljeno . Popravil zupy46
Objavljeno

tako je res se splača dati malo več denarja za izpuh jaz imam leota in se oring in lepo dere....če pa mislite šparat z dnarci pa vam povem da se najbolše splača predelat orginal izpuh...namreč z zgornje strani se prereže kjer se nevidi ko bo zmontiran, zvok pa ma tudi fenomenalen vendar sem zaradi videza jih potem zamenjaltrance_25_naughty.gifclosedeyes.gif

Objavljeno

tako je res se splača dati malo več denarja za izpuh jaz imam leota in se oring in lepo dere....če pa mislite šparat z dnarci pa vam povem da se najbolše splača predelat orginal izpuh...namreč z zgornje strani se prereže kjer se nevidi ko bo zmontiran, zvok pa ma tudi fenomenalen vendar sem zaradi videza jih potem zamenjaltrance_25_naughty.gifclosedeyes.gif

dej povej mal vec kako se ga da predelat

Objavljeno

Predlagam, da pustis predelave in raje vlozis nekaj sto evrov v aftermarket izpuh. Sam sem lani na IMOT-u nabavil karbonske dusilce od LeoVince in sem se vedno preprican, da je to ena boljsih nalozb. Tale firma je imela svoj štant in še zdilal sem lahko za par evrov manj: http://www.auspuffprofi-shop.de/ . Sound je res neverjeten. Das dusilce ven in v vsakem tunelu bos obcutil, da je tvoj obraz premajhen za nasmeh, ki ga grmenje izzove ob masnem odpiranju plina. Pojdi npr. v Italijo in tankaj Shell V-Power Ferrari recomended 100-oktanski bencin ter uživaj v povratnih eksplozijah ko nenadno zapreš plin. Tuneli dejansko postanejo koncertna dvorana. Pazi pa, da ni prevelike gneče, ker je voznikom v avtih za tabo lahko precej neprijetno O:-) . Fazer ima žal zaradi dolgih krivin in katalizaorja serijsko precej neizrazit, žvižgajoč zvok, original lonec je v bistvu samo ena težka škatla pod zicom. Je pa ogromna prednost, ko menjaš z izvenserijskim in dobiš dva taprava oreng lonca pod zic in cev brez katalizatorja. Posledica je globok zvok v štantgasu in dretje v visokih obratih. :yea2:

Objavljeno

hvala!

videl je prah.

samo ko se lotim, ga spucam, kot da ga res ni videl.

Kako pa to, da ga prodajas? Me firbec matra, ker sem zasledil, da ga nimas dolgo. Ne ustreza stirivaljni karakter?

Objavljeno

ewo to par fotk ke sm ga razrezal...sam na konci sem še vare lepo zbrusil pa ta stran je po zicem tako da se ne vidi da je bil odprt..sem pa vzel ven prekate vstavil cev ki je kot neka mrežica okoli pa vse zadelal z stekleno volno pa je mel odliče zvok...pa še policej ko me je stavil je rekel to pa je nekam glasno jaz pa saj je orginal trance_25_naughty.gifwhistle.gif

post-19795-126780589761_thumb.jpg

post-19795-12678058727_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

zdaj pa mam tako...trance_25_naughty.gif

post-19795-126780611841_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil david46
Objavljeno

Ja glede auspuha ma prav, jaz ko sem kupo fazerco sem se čudu kva ma tak hud glas napram drugim po sem pa ugotovu da je prejšen lastnik odpru lonc , ki je lepo skrit, pa nimam problemov ne z polcaji pa ne z tehničnim pregledom.

Objavljeno

zdaj pa mam tako...trance_25_naughty.gif

post-19795-126780611841_thumb.jpg

a lahko dobim podatek, kje dobiti takšen nosilec tablice?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!