koci430 Objavljeno Avgust 29, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2010 (popravljeno) Kdo mogoče ve koliko je "normalno" za ta motor porabi olja na en servis? Popravljeno Avgust 29, 2010. Popravil koci430
dive Objavljeno Avgust 29, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2010 Kdo mogoče ve koliko je "normalno" za ta motor porabi olja na en servis? Normalno je, da ga ne porabi praktično nič :naughty: wix 1
simonsi Objavljeno Avgust 29, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2010 Kdo mogoče ve koliko je "normalno" za ta motor porabi olja na en servis? liter na 1000km se smatra še kot "normalno", pol pa računaj wix in musaschi64 1 1
šokac Objavljeno Avgust 30, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2010 (popravljeno) Kdo mogoče ve koliko je "normalno" za ta motor porabi olja na en servis? Če se z njim normalno počne, potem je normalno da nič. Ko sem bil lastnik takšnega modela sem z njim prevozil 45.000 km. Olja nikoli ni bilo potrebno dolivati. Od servisa do servisa skoraj nespremenjeno. Pravilno vtekanje novega agregata. Počasna vožnja do delovne temperature agregata, seveda brez sunkovitih pospeškov, izogibanje vrtenja v rdeče polje, ipd. Motor se pri novem lastniku še sedaj suče brez težav. Meni se je takšen način obrestoval. Novemu lastniku pa tudi. Zadovoljni smo vsi tije. Popravljeno Avgust 30, 2010. Popravil šokac DAMI34 1
stuhec Objavljeno Avgust 31, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2010 jz tut nič ne opazim da bi kaj požiral olje zakaj pa to sploh sprašuješ koci ?
rosse20 Objavljeno September 2, 2010 Opozori Objavljeno September 2, 2010 meni tudi ne pije olje. po moje bi mi serviser reku, ko ga je ven zlil, če bi ga kaj manjkalo.
bikez Objavljeno September 2, 2010 Opozori Objavljeno September 2, 2010 meni tudi ne pije olje. po moje bi mi serviser reku, ko ga je ven zlil, če bi ga kaj manjkalo. Serviser nič ne reče, preverjat moraš sama. Malo ga popije vsak motor. Zdej pa je odvisn kolk tiščiš, bolj k tiščiš več ga motor popije, ker na svetu ni motorja, da ne bi popil vsaj malo olja. malakai 1
damjanus Objavljeno September 3, 2010 Opozori Objavljeno September 3, 2010 Mene pa zanima če ima mogoče kdo akrapovičev certifikat za fz6 od letnika 2008 dalje. Bi rabil za skopirat. Kupil sem rabljenega akrapoviča, pa je zraven certifikat, na katerem še niso vpisani podatki za ta model motorja (vpisan je engine type J507E, mora biti pa še J514E). Malenkost, zaradi katere bodo na LPP-ju problemi.
rosse20 Objavljeno September 3, 2010 Opozori Objavljeno September 3, 2010 Serviser nič ne reče, preverjat moraš sama. Malo ga popije vsak motor. Zdej pa je odvisn kolk tiščiš, bolj k tiščiš več ga motor popije, ker na svetu ni motorja, da ne bi popil vsaj malo olja. no dobro. preden sem ga peljala na servis je tudi fant pogledal kako je z oljem in je bil nivo takšen, kot mora bit. zato sem sklepala, da če bi bilo kaj narobe, bi serviser povedal.
bikez Objavljeno September 3, 2010 Opozori Objavljeno September 3, 2010 (popravljeno) no dobro. preden sem ga peljala na servis je tudi fant pogledal kako je z oljem in je bil nivo takšen, kot mora bit. zato sem sklepala, da če bi bilo kaj narobe, bi serviser povedal. "Predvidevam", da je bilo v mejah normale, kar lahko znese npr. tudi pol litra. Zapomni si to, da ti nihče ne bo šel preverjet al je res toliko olja noter kot ga je nekdo vlil, zato roko na srce, sami preverjajte olje. Spomnim se prijatla od katerega sem kupoval avto. Sem dvignil šipko, ki meri olje, pa mu rečem, da je že pod min, pa mi reče, da še ni lučka zasvetila . Sej ni težko na FZ6 odviti palčko in preverit. Zdej pa je odvisno tudi kakšno olje je v motorju. V kolikor kdor toči super duper olje, ki ni za motor, se zna zgodit, da ga popije. Edit: @rosse20. Nočem ti soliti pameti, sam saj veš kak pravi pregovor. Uzdaj se use, i u svoje kljuse. Lp, b Popravljeno September 3, 2010. Popravil bikez suhi in DAMI34 1 1
Gegi12 Objavljeno September 25, 2010 Opozori Objavljeno September 25, 2010 Pozdravljeni mam vprašanje glede servisa za FZ6 - S Letos sem jo nabavil z okol 19000km prevoženimi naredil servis aprila menjano olje (Yamalube), oljni filter, svečke, zračni filter, trenutno je gor 21000km, kaj več letos verjetno ne bo več. In me zanima kako je za naslednjo sezono, je spet potrebno menjat na začetku sezone olje, in oljni filter, ali ga ni potrebno glede na to da narjeno od zadnjega servisa samo 2000km. Hvala za odgovore Lp Gregor
bagio Objavljeno September 25, 2010 Opozori Objavljeno September 25, 2010 Pozdravljeni mam vprašanje glede servisa za FZ6 - S Letos sem jo nabavil z okol 19000km prevoženimi naredil servis aprila menjano olje (Yamalube), oljni filter, svečke, zračni filter, trenutno je gor 21000km, kaj več letos verjetno ne bo več. In me zanima kako je za naslednjo sezono, je spet potrebno menjat na začetku sezone olje, in oljni filter, ali ga ni potrebno glede na to da narjeno od zadnjega servisa samo 2000km. Hvala za odgovore Lp Gregor Naslednji servis čez 10.000km ali eno leto!
Gegi12 Objavljeno September 27, 2010 Opozori Objavljeno September 27, 2010 Obvezno da se menja tudi filter ali samo olje glede na to da tako malo km? Lp
Fazer03 Objavljeno September 27, 2010 Opozori Objavljeno September 27, 2010 Obvezno da se menja tudi filter ali samo olje glede na to da tako malo km? Lp Ma saj ni ne vem kakšen strošek tisti filter olja. LP
miran10 Objavljeno September 28, 2010 Opozori Objavljeno September 28, 2010 Kdo mogoče ve koliko je "normalno" za ta motor porabi olja na en servis? Nič olja men pije samo evro super
miran10 Objavljeno September 28, 2010 Opozori Objavljeno September 28, 2010 Dragi prijatelji motoristi Pri moji Fazerki letnik 2005 Prevoženih 20000 km se je pojavu en čudn zvok. Ko je mašina hladna in dela pod višjimi obrati je vse OK. Pri segreti oz.vroči mašini pri obratih tam neki do 5 tisoč pa se sliši kao nekak tak tik-tik-tik-tik-tik-včasih bolj, včasih majn ,včasih nič. kaj bi to lahko blo? Lepo prosim za pomoč. Verjetno malo prepozno a vseeno Da ni slučajno kakšen člen verige zaribal, kot se je to zgodilo meni čeprav je bila ketna normalno mazana
trojan69 Objavljeno September 28, 2010 Opozori Objavljeno September 28, 2010 Morda je pa potrebno nastavit ventile?
Toni Objavljeno Oktober 30, 2010 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2010 Pozdravljeni! Zanima me če si je že kdo montiral grelne ročke na fazerko?Ker bom imel motor še sezono ali dve bi jih rad imel in bom kupil v Louisu ročke Saito. Louis Ali so originalne ročke prilepljene in kako se jih odstrani? LP Toni
dive Objavljeno November 2, 2010 Opozori Objavljeno November 2, 2010 Menjati moram prednje zavorne ploščice. Sem v dilemi ali vzeti original ali kaj drugega. Zanimajo me cene (original/ostalo), mnenja, priporočila....ima kdo kakšne izkušnje z neoriginal ploščicami na FZ6?
WhiteWolf Objavljeno November 4, 2010 Opozori Objavljeno November 4, 2010 Ima slučajno kdo za prodati pokrov izpuha, ki pride nad izpuh pod sedežem? Ob menjavi na športni izpuh MIVV, sem original plastike pustil na tleh v garaži, ki pa jih je žal pohodila mojca punca!!! Verjetno, bi se pokrov dal popraviti (zalepiti), me pa vseeno zanima, če bi kdo prodal zadevo, ki je ne rabi? Gre pa se za tole:
AndrejC Objavljeno November 5, 2010 Opozori Objavljeno November 5, 2010 (popravljeno) Eno srebrno imam jaz (ta ki pokriva izpuh), če si to mislil >>PM Popravljeno November 5, 2010. Popravil AndrejC
Frips Objavljeno November 5, 2010 Opozori Objavljeno November 5, 2010 Ti misliš tisto črno plastiko okoli loncev? Original ni tko draga, če se prav spomnem....
WhiteWolf Objavljeno November 5, 2010 Opozori Objavljeno November 5, 2010 (popravljeno) Ti misliš tisto črno plastiko okoli loncev? Original ni tko draga, če se prav spomnem.... Ne, mislim tisti srebrni del. Če ne bo šlo drugače bom kupil komplet rabljen izpuh (nazadnje ga je nekdo prodajal za 80€) in imel pač dva izpuha... Popravljeno November 5, 2010. Popravil WhiteWolf
WhiteWolf Objavljeno November 7, 2010 Opozori Objavljeno November 7, 2010 (popravljeno) Eno srebrno imam jaz (ta ki pokriva izpuh), če si to mislil >>PM Poglej PM! Popravljeno November 7, 2010. Popravil WhiteWolf
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se