Lowrenc Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 Števec ti bo pa konkretno lagal. Dobro je kupiti speedohealer, da ga naštelaš. To pomeni, da meri hitrost iz menjalnika in ne iz kolesa?
sesir Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 Ponavadi na tisti osi na katero pride prednji zobnik
simonsi Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 :grim Če so predelani SS 1000ccm motorji mopedi pol imaš popolnoma prav!Jz jih res tako imenujem,vendar to ne pomeni,da ista veriga ni za 600ccm! Mal poglej tujino.Vsi Italijani,ki imajo motorje za na pisto imajo gor DID 520 oznake ne vem!Kao,da motor bolj gre? :hmm: 520 je za mopede. za dirkača je vseeno kaj ima gor, važna je zmogljivost in ne vzdržljivost. 520 predelava je kar uveljavljena, ker verjetno res prinese par konjev. Ampak je pa življenska doba mnogo krajša kot pri močnejših verigah in za vožnjo po cesti traparija na 98km+ motorju.
SF Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 Vsaka veriga je premišljeno montirana glede na to kaj si tovarna želi... Torej opciji sta dve: 1. Prodat kupcu nezahtevnost vzdrževanja 2. Prodat konja izkoristka več zaradi lažje verige Pri FZ6 so v osnovi prodal prvo točko., saj se da delat z verigo tip 530 tudi čez 50000 kilometrov, za primerjavo povem, da so na 20 konjev šibkejših motorjih in šibkejših verigah popolnoma normalne menjave verige na 20000. Cena obeh verig je skoraj enaka...
dive Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 Nekako pa sem v dvomih zaradi razmerja....16/46 je original, jaz pa imam v mislih 15/48. Par postov nazaj je bikez pravil, da se obnese, klical pa sem Maurija v Gorizi in pravi, da bi bilo dosti 15/46. Se je še kdo spuščal v tako predelavo in ima kake izkušnje? Ne bi se rad nategnil. :blush:
Ice Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 na netu poisci programcek geardata in se poigraj z razlicnimi prestavnimi razmerji. da se ne bos prevec trudil: klik.
bikez Objavljeno Februar 4, 2009 Opozori Objavljeno Februar 4, 2009 Tle imaš programček, pa boš točno vidu kako in kaj: http://www.gearingcommander.com/
tomorist Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 LP Mene tudi zanima glede menjave sprednjega zobnika. Na te programe se ne spoznam pa bi rad od enega ki ima ze zamenjan sprednji zobnik na 15 zob kaksna je razlika. Koliko se potem recimo pozna ce gre naprimer 2 brzina 150, kolk bi sla po zamenjavi zobnika na 15. Zanima me se kje bi dobil krivino da bi dal ven katalizator oziroma kdo bi mi to naredil na stajerskem koncu. Gre pa seveda za Fz6s. Hvala lepa in prosu bi za cimbolj izcrpne podatke.
sesir Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 Zanima me se kje bi dobil krivino da bi dal ven katalizator oziroma kdo bi mi to naredil na stajerskem koncu. Gre pa seveda za Fz6s. Za R1 jo je imel akrapovič,Cena je bila okol 35.000sit
Thor Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 Za R1 jo je imel akrapovič,Cena je bila okol 35.000sit Uf, Kaj?? To je mal tumač za kos cevi. Zagotovo se kaj ceneje dobi. Morda kdo ve kako se reče tistemu kosu na katerem je katalizator? Sem malo gledal na netu pod catalizer eliminator, non-catalizer pipe... pa nisem našel nič konkretnega.
dive Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 LP Mene tudi zanima glede menjave sprednjega zobnika. Na te programe se ne spoznam pa bi rad od enega ki ima ze zamenjan sprednji zobnik na 15 zob kaksna je razlika. Koliko se potem recimo pozna ce gre naprimer 2 brzina 150, kolk bi sla po zamenjavi zobnika na 15. Zanima me se kje bi dobil krivino da bi dal ven katalizator oziroma kdo bi mi to naredil na stajerskem koncu. Gre pa seveda za Fz6s. Hvala lepa in prosu bi za cimbolj izcrpne podatke. Poglej TOLE Drugač pa, če zamenjaš zobnik z enim zobom manj spredaj, je po mojih izračunih ter podatkih, ki sem jih dobil iz teh programčkov pri istih obratih razlika hitrosti, izražena relativno okoli -6% (minus zato, ker gre za zmanjšanje hitrosti).
tomorist Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 Poglej TOLE Drugač pa, če zamenjaš zobnik z enim zobom manj spredaj, je po mojih izračunih ter podatkih, ki sem jih dobil iz teh programčkov pri istih obratih razlika hitrosti, izražena relativno okoli -6% (minus zato, ker gre za zmanjšanje hitrosti). O najlepsa ti hvala za ta podatek. Pol je recimo ce je prej sla druga 150 gre sedaj okoli 140. Sem gledal mal pri suzuki gsr600 ki ima vecji pospesek kot fz6, gre duga 140, se pravi k bom zamenjal zobnik bo sla fz6 tud 140 druga brzina in s tem se bo povecal pospesek in pa kar je najpomembneje malo vecji navor v majnsih obratih ce se ne motim. Se pravi je pri suzukiju samo razmerje v originalu drugacno kot pri fz6. Zanima me se to ko nekteri prebijejo prekate v original izpuhu. Kako se kej obnese oziroma je dokaj lep zvok al kako, ker men se sam gre da bo malce glasnejsi kot original. Hvala
bikez Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 Original izpuh pusti tak kot je, da ne boš spet kupoval original izpuh. Sicer pa nekdo prodaja v malih oglasih original izpuh, če ga že hočeš predelat, kar jaz ne bi delal. Drugače pa ti svetujem kakega Leo Vince al pa Akrapota, sam ma Leo vince bolj globok zvok.
Martin86 Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 avspuhi znamke MASS majo tud fenomenalen zvok :P
bikez Objavljeno Februar 5, 2009 Opozori Objavljeno Februar 5, 2009 Sem probal tudi brez, pa so bli vsi domači in sosedi na balkonu in so navijali :whistle: . Ker ni bilo nikogar okoli, predvidevam, da so navijali zame :yea1: .
AndrejC Objavljeno Februar 6, 2009 Opozori Objavljeno Februar 6, 2009 Zanima me se to ko nekteri prebijejo prekate v original izpuhu. Kako se kej obnese oziroma je dokaj lep zvok al kako, ker men se sam gre da bo malce glasnejsi kot original. Hvala Sem dobil en original lonec dokaj poceni in bom poskusil naredit nekaj takega kot je tle opisano - prva varianta z dvemi ventilčki Kak bo rezultat bomo pa vidli
bobra Objavljeno Februar 6, 2009 Opozori Objavljeno Februar 6, 2009 A je mozno kupit rabljeno FZ6 z ABS-om? Recimo letnik 06 - so takrat ze vgrajevali ABS? Kolikor gledam je ABS samo pri FZ6 S2, ki je pa od leta 07 naprej, ce se ne motim? In kaj sicer mislite o ABS na motorju? najbrz zelo koristna zadeva, a ne? hvala LP
bikez Objavljeno Februar 6, 2009 Opozori Objavljeno Februar 6, 2009 A je mozno kupit rabljeno FZ6 z ABS-om? Recimo letnik 06 - so takrat ze vgrajevali ABS? Kolikor gledam je ABS samo pri FZ6 S2, ki je pa od leta 07 naprej, ce se ne motim?In kaj sicer mislite o ABS na motorju? najbrz zelo koristna zadeva, a ne? hvala LP Moj je letnik 2006 pa ma ABS. Za prav dnar še prodam :) Jaz ne kupim več motorja brez ABS-a. Sicer pa imaš vse napsiano v temi http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=6422 sam poiskat je treba :yes: .
poggy Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 A ima kdo zvezani sprednji luči tako, da pri prižgani kratki svetita obe, pri dolgi pa na levi žarnici kratka ugasne in sveti samo dolga?
Firediver Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 A ima kdo zvezani sprednji luči tako, da pri prižgani kratki svetita obe, pri dolgi pa na levi žarnici kratka ugasne in sveti samo dolga? To je opisano na 34 strani te teme.. hitri link http://www.motosvet.com/tabla/index.php?sh...5775&st=495
Martin86 Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 (popravljeno) Prodaja kdo spredno masko od fazer 2006 model S1, tipo naked maska, k baje je se ena, ki vec povrsine pokrije ! Pa se eno vprasanje, a pasejo maske od S2 verzije na S1 ? Al obstaja kje tema za prodajo ? Popravljeno Februar 7, 2009. Popravil Martin86
bobra Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 Moj je letnik 2006 pa ma ABS. Za prav dnar še prodam :) Jaz ne kupim več motorja brez ABS-a. Sicer pa imaš vse napsiano v temi http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=6422 sam poiskat je treba :yes: . Dons vplačala aro za FZ6, l. 06, juhuhu :) Je brez ABS-a, upam, da tega ne bom obžalovala... hvala vseeno za nasvet.
bobra Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 Prodaja kdo spredno masko od fazer 2006 model S1, tipo naked maska, k baje je se ena, ki vec povrsine pokrije !Pa se eno vprasanje, a pasejo maske od S2 verzije na S1 ? Al obstaja kje tema za prodajo ? Mislis na tamalo sipo za nakeda? Ravno danes sem se zanimala v KMC Yamaha. Je reku tip, da imajo dve (eno manjso in eno vecjo), vendar dons ni mogu preverit cen, k je sobota (baje se nimajo cenikov za 09). V ponedeljek izvem kolk stane. Lani je blo menda okol 60 EUR, kar pa se mi zdi mal (po eni drugi informaciji je 150 EUR)... ne vem, napisem v pon, ko kej vec izvem. LP
Martin86 Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 Mislis na tamalo sipo za nakeda? Ravno danes sem se zanimala v KMC Yamaha. Je reku tip, da imajo dve (eno manjso in eno vecjo), vendar dons ni mogu preverit cen, k je sobota (baje se nimajo cenikov za 09). V ponedeljek izvem kolk stane. Lani je blo menda okol 60 EUR, kar pa se mi zdi mal (po eni drugi informaciji je 150 EUR)... ne vem, napisem v pon, ko kej vec izvem.LP jaz bi rabil samo glavno masko odspredaj, za model 2006 S1, baje sta v letu 2006 izsla dva tipa srpedne maske, ena ki skrije veliko povrsino in ena ki skrije manjso, no jaz bi rabil to ki skrije manj. Sipo ze imam. Maska od fazerke je iz 3 delov, dva sta armaturka okol stevca in eden velik ki gre med lucmi in se potem zvije na levo in desno, med lucmi je crna maska, na levi in desno pa plava naprimer.
rosse20 Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 Dons vplačala aro za FZ6, l. 06, juhuhu :) Je brez ABS-a, upam, da tega ne bom obžalovala...hvala vseeno za nasvet. hej tudi jaz imam isti letnik in tudi brez ABS. kupila sem jo lani oktobra in naredila okoli 600 km z njo. jaz zaenkrat nisem potrebovala ABS-a. saj vem... se bo videlo v ekstremnih razmerah!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se