Skoči na vsebino

Preprecevanje uporabe racunalnika


Priporočene objave

Mene pa zanima, ce se da v biosu nastimat kaksno kodo za dostop do racunalnika. Al pa obstaja kaksen program da bi mogu pred uporabo kodo vpisat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v bios greš (ko se ti zaganja PC-čist na začetku, stiskaš "del") ... pol pa maš v biusu opcijo set password.... pa je stvar rečena.. drugače maš pa še v windovsih za štelat uporabnike, itd.....

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

odvisno kake biose imaš...pri starejših je mislim da samo dostop do biosa koda...pri ful starih kištah pa si dobil ključ...tako kot pri avtu brez ključa nisi mogu zalaufat computera...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa nekje v Awardovih BIOS-ih je še ena nastavitev, kjer izbereš, ali moraš geslo vpisati le za vstop v BIOS ali tudi za zagon računalnika. Torej ni dovolj da le nastaviš geslo.

Sicer se pa geslo da zaobiti tako, da odpreš računalnik, najdeš mostiček ("jumper") ki se imenuje Clear CMOS in ga za kratek hip stakneš in s tem resetiraš vse nastavitve BIOS-a vključno z geslom. Ampak to seveda zahteva odpiranje računalnika in malo bolj izkušenega uporabnika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer se pa geslo da zaobiti tako, da odpreš računalnik, najdeš mostiček ("jumper") ki se imenuje Clear CMOS in ga za kratek hip stakneš in s tem resetiraš vse nastavitve BIOS-a vključno z geslom.

Al pa vzameš ven baterijo in je stvar ista.... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsako kodo se da obiti.

Če poznaš človeka je to še toliko lažje, ker poznaš njegov način razmišljanja (ne boste verjel, kolk ljudi uporablja za gesla: rojstni datum, hišno številko, imena otrok/partnerjev/ljubic :P/psa).

Moj nasvet: luknja v računalnik in kontakt ključavnica od kakšnega yugota (za boljšo zaščito -> merđota), prek releja (za stare napajalnike AT) ali pa kar direkt preko obstoječega gumba za "nove" napajalnike ATX :ph34r: :ph34r: :ph34r:

ps: to je sam ideja (naj me kak štromar popravi, če ne drži vode)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!