Skoči na vsebino

Prodaja motorjev prek trgovcev??

Priporočene objave

Objavljeno

Kake dobre izkušnje pri kakem trgovcu? Ne da se mi ukvarjat s prodajo, pa sem mislil ga peljati npr. v Lj.

Če prav razumem dobim denar ko ga prodajo, tako kot se zmenimo? Je kje kaka avtohiša ki plača vnaprej?

Objavljeno
Kake dobre izkušnje pri kakem trgovcu? Ne da se mi ukvarjat s prodajo, pa sem mislil ga peljati npr. v Lj.

Če prav razumem dobim denar ko ga prodajo, tako kot se zmenimo? Je kje kaka avtohiša ki plača vnaprej?

lol. V naprej ti bodo dali le če ga bodo odkupili , pa še ponavadi si ti odkupi zelo oderuški. Drugače ga imaš pa v kakšni prodajalni jim poveš ceno, oni še malo dvignejo da pokrijejo sebe, in ko (če) ga prodajo dobiš denar.

Objavljeno (popravljeno)

Je pa še en hakeljc, ki (zakonsko) bremeni prodajalca (trgovino), ki vozilo prodaja. To je garancija!

Torej, prevzame nase odgovornost. Tega pa verjetno, še sami ne vedo!

Ja pa fajn za lastnika, ker se mu ni potrebno ukvarjati z bleferji.

Popravljeno . Popravil moto rider
Objavljeno

Po eni strani je bolje ga dati v prodajalno. Ni se ti treba ubadati s "kupci", ker nekateri so totalni bedaki. Najbolj na živce mi grejo tisti ko bi že po telefonu cenkali, niti ne pridejo pogledat stvari, pa še denarja nimajo.

Sem pred kratkim prodajal en avto in nonstop talefonski klici, pa kok je zadnja cena pa če bi ga dal za x € (kakšna smešna ponudba od kakega štajerskega "šmuglerja"), pa neke smešne menjave. Mislim eni so res bolani in verjamem da se potem večini ljudem ne da jebati s tem in dajo avto/motor v prodajalno in samo lepo čakajo da se proda, pač za nekaj evrov manj. Ali pa staro za novo je ista stvar.

Objavljeno
Je pa še en hakeljc, ki (zakonsko) bremeni prodajalca (trgovino), ki vozilo prodaja. To je garancija!

Torej, prevzame nase odgovornost. Tega pa verjetno, še sami ne vedo!

Ja pa fajn za lastnika, ker se mu ni potrebno ukvarjati z bleferji.

samo če je posredniška prodaja potem niso zavezani dat garancijo..a ne?

če ga pa vzamejo staro na novo potem pa..in zato je tudi cena vedno nižja..

Objavljeno (popravljeno)

Tudi meni so vedno ob prodaji klicali tipi, ki bi, pa ni denarja, pa bi dal to v račun, pa ono... Enemu tipu se je celo 25 kilometrov zdelo daleč, pa če bi se dobila nekje na pol poti.. :eek: V glavnem, sama zajebancija. Zadnja dva pa sem prodajal pri posredniku. Pripelješ, podpišeš pogodbo o komisijski prodaji in čakaš. Ko je prodan, pobereš denar in to je to. Nobenega grizenja nohtov ob poskusnih vožnjah, na koncu ti pa še reče da nima vsega denarja... Najbolje je pa staro za novo, pa basta. Pripelješ staro, doplačaš, odpelješ.

Popravljeno . Popravil motofrik
Objavljeno
samo če je posredniška prodaja potem niso zavezani dat garancijo..a ne?

če ga pa vzamejo staro na novo potem pa..in zato je tudi cena vedno nižja..

Mi smo včasih delali prepise. (Za avtomobile, a je vseeno) in nas je kačila garancija, čeprav ljudje tega niso vedeli. To pa je bil razlog, da smo s tem prenehali.

Zakon je zakon. Dokler ne nabašeš na budalo gre. Ko se ti pa eden obesi za vrat, ti loh'k naredi cel kažin!

Objavljeno (popravljeno)

A lohk na račun "kupcev" povem eno bedasto...

Ob 11h ponoči me je klical bedak, da takoj kupi avto, samo če se čez pol ure dobiva na sredi poti (cca 50 km). (Pa še po glasu sem ga poznal!!!)

Poslal sem ga v rit, pa še objasnil sem bedaku, (ki ve, da vem) kdo je, in mu rekel, da je še vedno svinja prišla h koritu, ne obratno.

No, če je tako, bolje, da vozilo zapelješ k nekomu, ki ga daje na ogled, ga oglašuje, prodaja in ti v primeru realizacije nakaže keš.

Garancija pa... jebiga, je garancija, kakršna že je. Če je?

Če kupiš motor (ali avto) od prvega lastnika, ga lahko držiš za golšo, če je zamolčal skrito napako. Če je drugi, ali "stoti" lastnik, ti lahko pa enostavno reče:

"Ejga p'rjatu! Tega pa ne vem". Čeprav je prejšnji dan ufliknu!

T'ko je to. :naughty:

LPmr

Popravljeno . Popravil moto rider
Objavljeno

tudi jaz razmišljam o komisijski ali posredniški prodaji, ker se mi res ne da zajebavat po telefonu in v nedogled razlagat kakšen motor je, v veliki večini kupcev ravno to povem kar sem napisal v oglasu, pa še jim ni jasno, pa ponovim in me zopet enako sprašujejo, eni kličejo ravno takrat ko sem napisal da naj ne kličejo, ja pizdarija a res nimajo cel dan do osmih zvečer časa poklicat :headbang: en klicatelj je bil res cvetka, ni me bilo doma sem bil v službi in bolj kot sem govoril da tisti dan ni nikogar doma in da sam ne more videt motorja, bolj je bil vztrajen da bi nujno rad takoj videl motor, ker ga takoj rabi, ja madona če ne gre pač ne gre, popoldan pa lahko, o potem pa je bil užaljen, češ zdaj ga pa res ne bom kupil, o marička !

v glavnem resni kupci po večini tudi pridejo pogledat in ne dilajo s cenami po telefonu čeprav še sploh ne vedo kaj naj bi kupili, najbolj pošten se mi je zdel en možakar, ki me prosil za ogled in prišel v roki z šestorčkom pira, mater sem bil presenečen, pol sva pa ene par moških rekla in jasno spraznila še mojo zalogo, ko je videl motor mu je bilo takoj jasno, da je motor praktično kot nov in ni več v nedogled spraševal kot nekateri prejšnji ogledovalci, pa tudi razumel je zakaj ga ne dam ceneje, kot dobim staro za novo !

takle mamo!

Objavljeno

Ob pijači se jezik razveže, če pa je bil motor BP, potem pa itak ni kaj gledat več :)

Objavljeno

Ja, problem ja... Letos sem zamenjal, si kupil Yamaho TDM 900 in sedaj prodajam XT-jko.

http://www.(Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com)/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=2152665

Ker ne gre za "veliko" denarja, se mi ga BAJE ne splača dajati v komisijsko prodajo.

Motor mi je enkratno služil vseh 9 let kar sem ga imel. Sedaj pa poslušam razne kupce, ki kličejo brez denarja in se obesijo na vsako prasko, kot bi kupovali nov motor, ki še nikoli ni videl makadama. Res mi ga je škoda dat za 1000 eur, kolikor ponujajo - pa saj je vse v redu z njim !! :headbang: Naj grejo kupit skuter za 1000 eur, ne pa 600 cc dobro klasiko...

Ne vem kako bo šlo naprej ...

Marty

Objavljeno
Ja, problem ja... Letos sem zamenjal, si kupil Yamaho TDM 900 in sedaj prodajam XT-jko.<a href="http://www.(Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com)/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=2152665" target="_blank">

</a>

<a href="http://www.(Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com)/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=2152665" target="_blank">http://www.(Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com)/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=2152665</a>

Ker ne gre za "veliko" denarja, se mi ga BAJE ne splača dajati v komisijsko prodajo.

Motor mi je enkratno služil vseh 9 let kar sem ga imel. Sedaj pa poslušam razne kupce, ki kličejo brez denarja in se obesijo na vsako prasko, kot bi kupovali nov motor, ki še nikoli ni videl makadama. Res mi ga je škoda dat za 1000 eur, kolikor ponujajo - pa saj je vse v redu z njim !! :headbang: Naj grejo kupit skuter za 1000 eur, ne pa 600 cc dobro klasiko...

Ne vem kako bo šlo naprej ...

Marty

isto se je meni dogajalo ko sem prodajal mojega ZR-ja in se potem premislil. sedaj sem se odločil da ga sploh ne prodam tudi ko bo prišel novi k bajti. za tistih 200 in nekaj € kolikor bom mogoče dobil za njega se mi ga splača obdržat ker je registracija itak postala drobiž.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

No, ratalo mi je prodat XT-jko.

Po kar nekaj čudakih se je le našel en normalen in ga je vzel za 1400 eur. Sm siguren, da mu bo še dolgo dobro služil.

Prej so se pa na vratih kazali "majstri"... ta zadn je reku, da mu je 1000 eur preveč, pa da nej vzamem v ceno star laptop in fotoaparat, podpišem, da se eno leto ne bo nič pokvarilo itd... aja pa še mojo čelado naj mu dam zraven. :headbang: :headbang: :headbang:

Marty

Objavljeno
.....Če kupiš motor (ali avto) od prvega lastnika, ga lahko držiš za golšo, če je zamolčal skrito napako.....

Tega pa nisem vedel. Pa mora to pisati v pogodbi, da je motor/avto brez napak ali ne...? Kolkr jst vem, v pogodbi piše videno-kupljeno in kasnejših reklamacij na upoštevamo! :? Če je to, kar praviš, res, kaj storiti, če ˝najdeš˝ skrito napako? :hmm:

Objavljeno
No, ratalo mi je prodat XT-jko.

Po kar nekaj čudakih se je le našel en normalen in ga je vzel za 1400 eur. Sm siguren, da mu bo še dolgo dobro služil.

Prej so se pa na vratih kazali "majstri"... ta zadn je reku, da mu je 1000 eur preveč, pa da nej vzamem v ceno star laptop in fotoaparat, podpišem, da se eno leto ne bo nič pokvarilo itd... aja pa še mojo čelado naj mu dam zraven. :headbang: :headbang: :headbang:

Marty

:lol1: :lol1: :lol1: eni so pa res carji ja .... nebi reku če bi hotu dat v račun enga pujseka ali odojkeca, bi takoj vzel :grim ne pa starga leptopa :grrr

Jaz že vidim, da ko bom kupoval nov motor bo šlo staro za novo, ali staro za staro, kakorkoli že čim manj zajebancije. Pa da nebomo sam o debilnih kupcih, včasih se tut kakšen prodajalec najde. Ni vedel točno ker letnik je njegov motor, niti koliko kilometrov ima prevoženih, še manj pa kdaj je zamenjal olje :BUA:

LP

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!