kekec III Objavljeno Avgust 28, 2003 Deli Objavljeno Avgust 28, 2003 Danes mineva 40 let od znanega govora dr.M.L.Kinga Jr., na "maršu svobode" v Washingtonu: "I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the colour of their skin but by their character." lahko bi se kaj naučili iz teh besed.... videozapis dela govora dobite na spodnjem linku: http://webevents.yahoo.com/mlk/dream/ cel govor pa na spodnjem: http://seattletimes.nwsource.com/mlk/king/...ords/dream.html Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marem Objavljeno Avgust 29, 2003 Deli Objavljeno Avgust 29, 2003 Zgleda, da smo ljudje še prepolni predsodkov, saj njegov cilj še sedaj ni izpolnjen v celoti,....Pri nas se to niti ne opazi, saj "črncev" ravno ni veliko...V drugih državah(Francija, Anglija in predvsem ZDA) pa so te razlike še kar vidne,.........mogoče nekoč. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rebel Objavljeno September 2, 2003 Deli Objavljeno September 2, 2003 je pač normalno da predsodki in razlike ne bodo nikoli izginile in tako je tudi prav. kako pa mislite de na belca gleda neko ljudstvo v mikroneziji,...afriki,.. v zda so črnce prisilno pripeljali zato bi morala bit tam situacija precej boljša , samo drugje pa je tako pač normalno O:-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bubamara Objavljeno September 2, 2003 Deli Objavljeno September 2, 2003 je pač normalno da predsodki in razlike ne bodo nikoli izginile in tako je tudi prav. kako pa mislite de na belca gleda neko ljudstvo v mikroneziji,...afriki,.. v zda so črnce prisilno pripeljali zato bi morala bit tam situacija precej boljša , samo drugje pa je tako pač normalno O:-) a bi lahko malo bolj razlozil? kaj imajo predsodki veze s tem, da so bili crnci prisilno pripeljani v ZDA? ................sorry, ne stekam Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 je pač normalno da predsodki in razlike ne bodo nikoli izginile in tako je tudi prav. Kaj točno si hotel povedat z tem stavkom??? :huh: Kaj pa je na predsodkih dobrega in prav? Vedno so bili povod za diskriminacijo, nasilje, vojno, genocid..... Pišeš sranje!!! Drugič raje dvakrat premisli, preden nič ne napišeš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Predsodki gor ali dol. Zamorcev po Afriki niso lovili in izvažali belci, ampak kar zamorci sami. So jih lično zapakirane do pristanišč kar sami prignali. Nerodno je bilo le to, potem v Ameriki, da to niso bili proizvodi za enkratno uporabo, ampak so se jim razmnožili. In ko so se nekako na silo odločili, da suženjstva ne bodo več imeli, niso zmogli moči, da bi jih odpeljali nazaj v prvotno okolje. Zato pa se ne gledajo preveč lepo. Belci zato, ker z njimi nimajo več kaj početi, črnci belce pa zato, ker so kakor belci krivi za njihovo suženjstvo in sedanje stanje. Tudi, če imaš denar, ne moreš kupiti zadev, ki jih na trgu ni. Črnci so poskrbeli, da so črnci na trgu bili. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marem Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 :hmm: brrrm kaj pa povpraševanje??? saj veš kako je, vsako povpraševanje dobi svojega "ponudnika" !! morda so črnci izvažali svoje, a na pobudo drugih!! par izkoriščevalcev ni težko najti............... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Predsodki gor ali dol. Zamorcev po Afriki niso lovili in izvažali belci, ampak kar zamorci sami.......... In belci pri tem seveda niso imeli popolnoma nič. Niso jih obravnavali kot živali, delovno orodje...... Črnci pač niso bili deležni nobenih predsodkov, zapostavljanja, izkoriščanja...... Tako kot še dandanes, so črnci že tedaj imeli enake pravice in možnosti kot belci. Torej mi razloži svoj ignorantski in oči zakrivajoči "Predsodki gor ali dol" Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Lahko si privoščim ignorantski odnos, ker živim v okolju, kjer takšnih odnosov, torej belci - črnci, ni. Enostavno zato, ker v CE črncev ni, ali pa vsaj jaz nanje še nisem naletel, razen na enega ali dva, ki sta na ulici prodajala bižuterijo in za katera dvomim, da stanujeta v CE. Privoščim si, ignorantstvo namreč tudi zato, ker se nimam za človeka, ki misli, da je zmožen reševati svetovne probleme in da bodo zato, ker on misli, da bi moralo biti tako, kar naenkrat vsi enaki in enakopravni. Sem pa enkrat na popotovanju po F v nekem mestu naletel na nekakšnega aktivističnega zamorca, ki je od mene zahteval naj podpišem nekakšen papir v podporo zamorcem. Pa sem mu rekel, da naj zamorcev ne rešuje tu, v Evropi, pač pa da naj se spoka nazaj v Afriko in da naj tam rešuje probleme svoje celine. In se je takoj začel za menoj dreti, da sem fašist, nacist, žid in še vse ostalo. Pa samo resnico, po mojem mnenju, sem mu povedal. Kdo je sedaj rasist in drugorasomrznež? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Predsodki gor ali dol. Zamorcev po Afriki niso lovili in izvažali belci, ampak kar zamorci sami. So jih lično zapakirane do pristanišč kar sami prignali. Nerodno je bilo le to, potem v Ameriki, da to niso bili proizvodi za enkratno uporabo, ampak so se jim razmnožili. In ko so se nekako na silo odločili, da suženjstva ne bodo več imeli, niso zmogli moči, da bi jih odpeljali nazaj v prvotno okolje. Zato pa se ne gledajo preveč lepo. Belci zato, ker z njimi nimajo več kaj početi, črnci belce pa zato, ker so kakor belci krivi za njihovo suženjstvo in sedanje stanje. Tudi, če imaš denar, ne moreš kupiti zadev, ki jih na trgu ni. Črnci so poskrbeli, da so črnci na trgu bili. No delno je res. Trgovino s sužnji - z črnim blagom so vodili povečini Arabci. Ko so prišli do plemena jim je lokalni veliki vodja za prgišče usrane robe in nekaj zarjavelih flint dal koncesijo za lovljenje sorojakov. Arabci sojih potem prepeljali do večjih središč ob morju, kjer so jih prevzeli zahodnjaki. Približno tako. Danes je arabsko črno blago nafta. skratka vedno imajo kaj, da jim ni treba delat. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Lahko si privoščim ignorantski odnos, ker živim v okolju, kjer takšnih odnosov, torej belci - črnci, ni. Si že slišal za načela. Vsak človek jih ima nekaj. Razen tebi do 47. leta zgleda še ni uspelo izoblikovati nobenega. Vsaj nobenega takšnega, ki se te nebi neposredno dotikal. Pa sem mu rekel, da naj zamorcev ne rešuje tu, v Evropi, pač pa da naj se spoka nazaj v Afriko in da naj tam rešuje probleme svoje celine. Vidim pa, da če bi v CE bili črnci, bi se ti nedvonmo vadil v strpnosti in sobivanju z njimi. Vaja bi ti prišla še kako prav in dobršnjo mero bi je rabil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Zna biti, da je tako, kot pišeš. Ne vem pa, zakaj bi si moral izgrajevati in zastopati trdna načela za stvari, ki se mi v vsakodnevnem življenju ne dogajajo pogosto, ali pa se mi sploh ne dogajajo. V takih primerih si pač dovlojujem luxus pesniške svobode. Ker življenje pač ne teče kot zabetonirano po tirnicah, temveč se mu je potrebno malo prilagajati. Tudi z načeli. Pa še nekaj. Na srečo je za oba to zgolj akademska debata, brez realnih posledic. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rebel Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 je pač normalno da predsodki in razlike ne bodo nikoli izginile in tako je tudi prav. Kaj točno si hotel povedat z tem stavkom??? :huh: Kaj pa je na predsodkih dobrega in prav? Vedno so bili povod za diskriminacijo, nasilje, vojno, genocid..... Pišeš sranje!!! Drugič raje dvakrat premisli, preden nič ne napišeš. ko bomo vsi enaki, se imeli drug drugega radi in potrebovali, bomo nekje v prihodnosti lačni reveži po dolgotrajni nuklearni vojni, ko bo preživelo nekaj tisoč ljudi in se skrivalo nekje po grenlandiji......sedaj je svet tak, za nekatere prijeten za druge ni, odvisno kaj si v življenju poskusil in iz katere strani gledaš na boljše ali slabše ti ko pišeš same hitro dojemljive stavke pač tega še nisi dojel :notworthy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 ko bomo vsi enaki, se imeli drug drugega radi in potrebovali, bomo nekje v prihodnosti lačni reveži po dolgotrajni nuklearni vojni, ko bo preživelo nekaj tisoč ljudi in se skrivalo nekje po grenlandiji......sedaj je svet tak, za nekatere prijeten za druge ni, odvisno kaj si v življenju poskusil in iz katere strani gledaš na boljše ali slabše ti ko pišeš same hitro dojemljive stavke pač tega še nisi dojel :notworthy: In to je tvoja utemeljitev za odobravanje predsodkov in razlik med ljudmi??? :lol1: :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Klo Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 Razlike med ljudmi so itak, ne glede na barvo. Pri nas ni glih medrasnih problemov so pa drugi...nestrpnost, medsosedski problemi,...! Zato ne vem zakaj bi se sekiral zarad "belo-črnega-(suženjskega)-problema" ko pa je že med nami in sosedom tolko razlik, ki nas privedejo do nasilnih dejanj! :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 Očitno CE z okolico (Kloda + jazst) bolj dinamično gledamo na probleme predsodkov, medtem ko hoče mariborski GeorgijYZF s svojimi izdelanimi in nepremičnimi stališči in načeli reševati cakum pakum ves celi Svet. :hmm: Verjetno je tu vzrok naših "nesoglasij". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Klo Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 Očitno CE z okolico (Kloda + jazst) bolj dinamično gledamo na probleme predsodkov.. ...mogoč na to vpliva današnji mrazzzz Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 (popravljeno) Očitno CE z okolico (Kloda + jazst) bolj dinamično gledamo na probleme predsodkov, medtem ko hoče mariborski GeorgijYZF s svojimi izdelanimi in nepremičnimi stališči in načeli reševati cakum pakum ves celi Svet. Aha....celjani ste totej bolj dinamični. Fleksibilni. Imate premična stališča do stvari. Po domače: prilagodljivi. Svoja prepričanja in norme sproti prikrojite svojim potrebam. Kako pripravno. In nadvse priročno. Jaz ne poskušam rešit sveta z tem, ker vstrajam pri vkopanih stališčih. Je pa res, da če se obrne veter se raje poščijem po nogi, kakor da bi se obrnil z vetrom tudi jaz. Zato pa, v nasprotju z vami, elastičnimi celjani, vsaj vem, kam sem obrnjen. Popravljeno September 4, 2003. Popravil YZFgeorge Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 4, 2003 Deli Objavljeno September 4, 2003 Očitno CE z okolico (Kloda + jazst) bolj dinamično gledamo na probleme predsodkov, medtem ko hoče mariborski GeorgijYZF s svojimi izdelanimi in nepremičnimi stališči in načeli reševati cakum pakum ves celi Svet. Aha....celjani ste totej bolj dinamični. Fleksibilni. Imate premična stališča do stvari. Po domače: prilagodljivi. Svoja prepričanja in norme sproti prikrojite svojim potrebam. Kako pripravno. In nadvse priročno. Jaz ne poskušam rešit sveta z tem, ker vstrajam pri vkopanih stališčih. Je pa res, da če se obrne veter se raje poščijem po nogi, kakor da bi se obrnil z vetrom tudi jaz. Zato pa, v nasprotju z vami, elastičnimi celjani, vsaj vem, kam sem obrnjen. Vse v stilu : jest da sam pušio, ali nisam kleknuo Ne zgoraj zgolj malo za hec. Z leti ima človek vedno manj trdih stališč in vedno manj jih je pripravljen brezpogojno zavzemat ali zagovarjat. Zakaj ? Zato ker je življenje tako, da te okol prinese in to največkrat tam, kjer si se najbolj angažiral in boril za pametne principe. Ponavadi ravno od tistih, v imenu katerih si se angažiral. Tako da Georgie, ne smeš zamerit, če smo ta stari mal bolj po vetru, ali drugače povedano, ne jemljemo vse za suh zlato. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se