RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 To kar je Manuela načela je zanimivo. Koliko so otroci in kar iz njih nastane plod našega dela? Vzgoja je vzgled. Pri istem paru isti vzgled en otrok uspešen drugi pa čista zguba. Kaj velja ? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 (popravljeno) Otroci se kar sami delajo "v ljudi" - od trenutka, ko pridejo na svet. :rolleyes: kje si pa to bedarijo pobrala.. neverjetno :cry: sam jokam lahko ob misli kako neuka si v teh zadevah vse kar si napisala je čisto neznanje lastnost velikega dela staršev :cry: ne bit užaljena Manuela, saj ni to moj namen.. zamisli se nad tem kar pišeš pogovori se z resnim strokovnjakom drugače pa bo treba odpreti novo temo, saj lahko kaj pametnega odgovorim, če imate kaka vprašanja, probleme (tako kot svojim prijatejem vedno svetujem, se pogovarjam z njihovimi otroci, če imajo težave..) samo kolikor poznam populacijo na tem forumu to ne bo šlo, ker bodo najpametnejše nasvete dajali le tisti, ki vzgojo od daleč gledajo kot tete in strici pa razni komiki kot Desmo, ki vidijo smisel življenja v drugih stvareh :D Popravljeno September 3, 2003. Popravil 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Po moje smo sedaj pred bitko za oslovo senco. Vzgoja na žalost ni experiment, kjer bi enkrat naredil tako, drugič drugače, pa bi gledal, kaj se bolj obnese. Vzgoja je nepovraten proces. Torej, odkriti kdo ima prav, je zelo teško. Da ne bom trosil definicije, bom raje rekel, moj pogled na vzgojo je v osnovi sledeč : Nobenega razkoraka ne sme biti med tem kar govoriš in tem kar počneš. Otroci ta razkorak takoj vidijo in sistem se jim že v osnovi poruši in ne funkcionira več. Zaradi ljubega miru ti lahko pritrjujejo pa govorijo : da oči, seveda mami, v glavi in srcu pa vse kaj drugega. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 vsako jutro se ,v Afriki, zbudi gazela,ki ve,da mora teči hitreje kot lev-drugače jo bodo pojedli... vsako jutro se, v Afriki ,prebudi lev,ki ve,da bo danes moral teči hitreje kot gazela,drugače bo lačen.... vsako jutro,nekje na svetu,ni važno ali si gazela ali lev... moraš začeti teči... :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 vsako jutro se ,v Afriki, zbudi gazela,ki ve,da mora teči hitreje kot lev-drugače jo bodo pojedli... vsako jutro se, v Afriki ,prebudi lev,ki ve,da bo danes moral teči hitreje kot gazela,drugače bo lačen.... vsako jutro,nekje na svetu,ni važno ali si gazela ali lev... moraš začeti teči... :cry: No s precej manj kompliciranja, si povedal vse. B) :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Perla Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 khmm ... v preprecitev nadaljevanja razmisljanj o vzgoji otrok bi rekla, da to ni smisel te teme ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 pa razni komiki kot Desmo, ki vidijo smisel življenja v drugih stvareh :D Zaenkrat, opa, zaenkrat! :D ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Torej smisel življenja = uspešni otroci = nadaljevanje vrste? :) Pa sja to ne more biti edini in najbolj zveličavni? Zagotovo je še kje kak drug Smisel? Ali ne? Hmm, pa tako eni iščejo "smisel"... Plehko se sliši, ampak "smisel življenja je življenje samo". Vsak si to razlaga drugače, in prav je tako (se lahko vsaj kvalitetno kregamo in obkladamo s pridevniki). Moj smisel je - hm, ne iščem smisla. Me zanima, če obstaja kdo, ki bi zatrdil "smisel je nesmisel" :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anubis Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 ...Vseeno pa bi se pravilen odgovor na vprasanje življenja, vseolja in sploh vsega glasil 42... Natanko tako...vendra je treba upoštevat, da kljub povsem jasnemu odgovoru ta podatek kaj malo pove povprečnemu poznavalcu tega dejstva, ker je težava s samim vprašanjem, ki ni zadosti točno postavljeno (v bistvu ga še ne vemo). Drugače je pa smisel življenja posameznika približno enako pomenu in razvoju civilizacije. REcimo da so to zares mikro civizacije v sklopu enega ogromnega kotla Civilizacije. In kakor za vse ostale je tud zato značilno naslednje: "Zgodovina sleherne pomembnejše galaktične civilizacije kaže prehod skozi tri različne in razpoznavne stopnje. Preživetje, Poizvedovanje in Izpopolnitev: pravijo jim tudi stopnje Kako, Zakaj in Kje. Za prvo je na primer značilno vprašanje Kako bomo jedli?, za drugo Zakaj jemo? in za tretjo Kam bi šli na kosilo?." (Douglas Adams, Štoparski vodnik po Galaksiji) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Otroci se kar sami delajo "v ljudi" - od trenutka, ko pridejo na svet. :rolleyes: kje si pa to bedarijo pobrala.. neverjetno :cry: sam jokam lahko ob misli kako neuka si v teh zadevah vse kar si napisala je čisto neznanje lastnost velikega dela staršev :cry: ne bit užaljena Manuela, saj ni to moj namen.. zamisli se nad tem kar pišeš pogovori se z resnim strokovnjakom 1, imam dva svoja otroka, v sedmih letih poučevanja, ko sem še funkcionirala kot prfoksa, pa sem tudi marsikaj videla, doživela.... tudi to, kar je omenil Ran.... isti starši, vzgoja.... dva popolnoma različna otroka.... in ni ti treba jokat zaradi mene in nisem neuka v teh zadevah, samo po svoje pač razmišljam tako kot ti in zamislila sem se nad tem, kar sem napisala in mi je všeč in stojim za tem in ne rabim strokovnjaka za pogovor vsaj ne na to temo :? Si pa KERLC, veš.... ker znaš DELATI tako DOBRE otroke :notworthy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 ..Me zanima, če obstaja kdo, ki bi zatrdil "smisel je nesmisel" :) nekje prej - mogoče nisi opazil - isto - se strinjam da rahlo dopolnim: samo en smisel življenja je nesmisel :) čenedruzgadolgčaspress mogoče bi bilo bolje postaviti vprašanje drugače: katere zadeve dajejo nešemu življenju smisel? mislim, da bi lažje iskali odgovore :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 ..Si pa KERLC, veš.... ker znaš DELATI tako DOBRE otroke :notworthy: še mal of topic: tut tvoji bodo ok.. sem prepričan verjetno delaš podobno kot jaz - le da temu (vzgoji, vzpodbudi) ne rečeš tako nesporazum je bil v tvolji trditvi, da "se otroci sami delajo".. brez aktivne prisotnosti staršev, sama veš da to "delo" presneto slabo opravijo :D spljoh je pa to najbolj zabavno delo in je veliko vprašanje če mu ne bi rekli kar zabava zdej pa napiš kej o smislih življenja za naju pa odpreš lahko novo temo, kjer bova debatirala o otrocih in vzgoji - bilo bi zeloo zanimivo lp :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 nesporazum je bil v tvolji trditvi, da "se otroci sami delajo".. brez aktivne prisotnosti staršev, sama veš da to "delo" presneto slabo opravijo :D Upssssss, enka.... mimo..... kako da nisem omenila "aktivne prisotnosti staršev??? Preberi še enkrat (citiram se ) : Otroci se kar sami delajo "v ljudi" - od trenutka, ko pridejo na svet. Sicer pa so že otroci "mali ljudje" , osebnosti... ( ustanove, a ne Pepe? ) Ti jim pri tem lahko samo bolj ali manj kvalitetno stojiš ob strani, jim pomagaš, jih vzbodbujaš.... Sicer se pa strinjam, da to ni tema na to temo.... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Otroci se kar sami delajo "v ljudi" - od trenutka, ko pridejo na svet. :rolleyes: Po moje pa to drži. Recimo cigan, ko mu otrok pade v blato, je pred teško dilemo : il' da ga perem, il' da pravim novog Ko pride v vrtec po otroka pravi vzgojiteljici : ajd ufati mi jednog Ko vzgojiteljica zaprepadeno vpraša, kaj vam pa je, ji lepo razloži, da je vseeno katerega mu da, ker bo tako in tako jutri tega nazaj pripeljal. Cigani nimajo tovrstnih vzgojnih dilem. O smislu življenja ne vedo dosti povedat. Sreča jim sije z oči in depresije ne poznajo. Samomor je pa sploh kategorija znanstvene fantastike. Kje je potem smisel ? O:-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 (popravljeno) ..Cigani nimajo tovrstnih vzgojnih dilem. O smislu življenja ne vedo dosti povedat. Sreča jim sije z oči in depresije ne poznajo. Samomor je pa sploh kategorija znanstvene fantastike. to lahko rečemo za vsa živa bitja tega planeta (edini pogoj je svoboda) - opice, cigan (za šipce smo že slišali) slone, leve in desne.. :D yess cigani se ne sprašujejo po smislu življenja in še po marsičem drugem ne če gredo mimo tvojega nezaklenjenega bicikla, se ne vprašajo: "..ali je to moje ali ni moje?" ampek "..kako hitro ga lahko odpeljem, da me ne ujamejo?" :D poleg tega imajo bistveno krajšo življenjsko dobo, ker se na splošno premalo sprašujejo o veliko stvareh - recimo o zdravju torej vsekakor niso moj vzor :hmm: pa si čisto res prepričan, da so tvoj?? :rolleyes: Popravljeno September 3, 2003. Popravil 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 (popravljeno) purpose of life = create new life ... ... simple as that ... :D P.S. škoda, ker sem šele na tretji strani :rolleyes: Popravljeno September 3, 2003. Popravil hotschko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Pa res škoda. O:-) :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 škoooodaaa :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 (popravljeno) ........vsi dogodki so bolj ali manj skupek naklucij....... Če tako razmišljaš si si sam kriv, če boš pri 40ih ugotovil, da te je premalo srečnih naključij in neambicioznost, zaradi čakanja na le ta, pripeljalo tja kjer boš. Zdolgočasen, brez da bi karkoli pametnega v življenju ustvaril. V naključja in usodo ne verjamem, ker mi ni všeč predstava, da nisem sam krojač svoje prihodnjosti. amm nisn dost natancno napisal. na vse dogodke, ki jih poskusamo diktirat (nacrtovat, whatever), imajo zelo velik vpliv nakljucja. recimo js mam v lajfu cilj postat diplomiran inzenir elektronike. lahko da se bo to zgodilo "brez napak". lahko, da bom padel/se izpisal. lahko, da bom zaradi bolezni moral studij opustiti. lahko, da bom imel prometno nesreco/poskodbo, ki mi bo studij onemogocila. lahko, da bom umrl. lahko, da bom zadel na lotu, in me bo zadela kap. lahko se zgodi karkoli. vsaka teoreticna moznost se lahko uresnici tudi v praksi, in na taka nakljucja nimamo kaj dosti vpliva. na kratko: na stvari lahko veliko vplivamo, ne pa 100%. in vedno se lahko zgodi nekaj, kar nam prekriza nacrte. Popravljeno September 3, 2003. Popravil Zok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 purpose of life = create new life ... Pa smo spet tam... :doze: :lol: :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 pa si čisto res prepričan, da so tvoj?? :rolleyes: Nisem. Pa v mnogo stvari sem, mnogo, mnoooogo manj prepričan kot ti. Jebat ga, tako je. Življenje je tako raznovrstno in polno presenečenj, da kadarkoli sem ga poskušal v predalčke spravljat ni šlo. Pa še lepše je, če ni spredalčkano. :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bauca Objavljeno September 3, 2003 Avtor Deli Objavljeno September 3, 2003 (popravljeno) Smisel življenja si ustvariš sam. Pika. Popravljeno September 3, 2003. Popravil bauca Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Smisel življenja si ustvariš sam. Pika. Tako je. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 Smisel življenja si ustvariš sam. Pika. Itaq! B) Ampak če ti to uspe še v sodelovanju s kom drugim, je zadeva toliko lepša, ane, ane?? :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smrekca Objavljeno September 3, 2003 Deli Objavljeno September 3, 2003 hmm...:hmm: Po SSKJ je smisel definiran kot (navajam le dve točki, ki se mi zdita, da sta najbolj zadeli bistvo): - kar se misli, hoče s čim doseči - kar dela kako dejavnost, dogajanje vredno, utemeljeno smisel=nikoli rešena uganka (ko že misliš, da najdeš odgovor/smisel, te tok nepričakovano preusmeri...kako že gre "čudna so pota Gospodova") :kva1: O smislu življenja, obstoja, bivanja sploh pa se sprašujem tudi sama :huh: :blink: Včas sem mislila, da je to, da imamo potomce :rolleyes: , zdej pa se sprašujem še globlje, zakaj pa sploh je potrebno ohranjanje naše vrste in vrste drugih bitij?!? Ne, nočem več o tem razmišljati , ker me lohk začne bolet glava :wacko: :stupid: , tko kot takrat, kadar me prešine misel, kje je začetek vesolja in kje konec :? in... auuu :wacko: ..sm mal zašla?! :doze: :xx: Drugače pa...življenje toliko preseneča, da niti za sekundo naprej ne vemo, kaj nas dejansko čaka, čeprav si želimo marsikaj, da bi se zgodilo...zatorej vsem: Carpe Diem. (Užij trenutek.) :OK: :yea2: :010 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se