Skoči na vsebino

Mentalne Okužbe


Pravokotar

Priporočene objave

No, sem mislil, da bom malo dlje na dopustu, pa zgleda, da sem ga spet enkrat pokronal. Zadeva je pa naslednja:

Opažam, da se na Motomarsu pogosto odvijajo "fajti". Dokler imajo nek vsaj približno razumen razlog in vsaj približno kulturen nivo, to še gre. Reč postane kritična, kadar so "fajti" sami sebi namen in ko nivo preseže vsako mero dobrega okusa. Zakaj kritična? Ker je to prvovrstni vir mentalne okužbe. Hočeš nočeš, žalitve rojevajo nove žalitve, agresivnost rojeva agresivnost..., vsa ta destruktivna nastrojenost pa se v večji ali manjši meri širi v okolje. V našem primeru v Motomars.

Ne vem, mogoče je moj bolečinski prag za tovrstne zadeve nižji kot pri večini. Ni bistveno. Vsekakor mi zadeva ni všeč. Dovolj mi je zoprna, da sem začel razmišljati, kaj bi se dalo storiti proti temu. V bistvu je enostavno: če hočeš razburkati gladino jezera, ali če hočete mlake, vržeš vanjo kamen. Moja včerajšnja tema je bila v bistvu kamen. Morda malo večji od tistih, ki jih običajno mečem v naše jezerce, vendar z namenom. In, lahko mi verjamete na besedo, z dobrim namenom.

Hočem namreč, da so valovi višji od običajnih. Hočem, da začnete razmišljati, ali je na moji ugotovitvi kaj resnice ali si samo domišljam. Ne mislim nikogar posebej, obračam se na vse nas. Hočem, da vsak od nas vsaj 2x premisli, preden koga užali. Želim si, da nikomur ne bi bilo težko reči: Oprosti, pokronal sem ga.

Moja izkušnja je namreč naslednja: vedno, kadar sem bil najbolj prepričan, da imam prav jaz in sem to najbolj glasno kričal, se je na koncu izkazalo, da sem bumbar pravzaprav jaz sam. Zato se, morda ste opazili, izogibam sporom in se skušam pogovarjati. V večini primerov uspe. In kadar ravno ne uspe, je moja vest čista: naredil sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi se izognil nesporazumu, sporu, žalitvi, agresivnosti....

Bi se vam dalo malo razmisliti o tem?

Bi se vam dalo napisati kak odgovor. Pričakujem vaše poglede na zadevo.

Ne, lažem: lačen sem vaših utrinkov ob branju te moje najnovejše nebuloze.

Dajte si duška.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PEPE zelo sem vesel da si se tako hitro vrnil. Zadnjič si odšel še preden sem ti lahko namenil :OK: Osebno se sicer ne poznava, ampak mi je Neja rekla da si zelo uredu človek, hkrati pa si eden izmed najbolj pismenih ljudi tukaj. Včasih se ob tvojih objavah tudi do solz nasmejem, po drugi strani pa vidim da te zanimajo tudi resne teme - problemi.

Zdaj pa še glede žaljenja: Ja, meni včasi uide. Včasih mi kdo že predolgo najeda (takrat si želim, da bi forum omogočal funkcijo 'ignore') in se mi zgodi, da žaljivo odreagiram. Kasneje ponavadi obžalujem, zato se zdaj, kadar me prime, raje zadržim. Tudi jaz si želim, da bi forum imel nek nivo.

Zaenkrat nimam več nič pametnega za povedat.

PEPE tebi pa še enkrat:

positive13.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:OK: :yea2: :notworthy: O:-) :naughty:

Pepe, pa saj poznaš tipične faze faze v razvoju forumaša...

Najprej potiho gleda, potem ugotovi, da nekje pod avatarjem počiva nek števec, se razgleda po forumu, najde veliko smeškotov, nabijanja, začne objavljati svoje misli tudi sam. Kmalu se začne spotikati čez druge, pri tem pa obstaja nevarnost pojavljanja krvoločnih nagonov - prebudi se forumski apetit po krvi. Medtem je števec že narastel tako visoko, da dobi občutek, da mu je zrasel tudi inteligenčni kvocient, čeprav morda ni tako. Včasih zraste stolpec živega srebra, ob katerem piše ego-boost. V tej fazi forumske odvisnosti prebije mejo 1000 objav, redno obiskuje 3M in OLP, zaradi manično-histeričnega (razlog je visenje na forumu, namesto, da bi delal, jedel, dihal, spal, se vozil z mopedom in "make love to his partner") stanja pa kmalu doseže 1500 ali kar 2000 objav. Takrat je nepremagljiv, bije bitke tudi s stotimi forumaši na celi fronti. Pri tem v času kosila seka po tistih, ki imajo več ali drugače od njega, za zajtrk pa pohrusta nekaj novincev (PS: novinci=kokice hehe), ki so omenjeni na začetku tega odstavka (kjer sam skoraj nikoli ni bil). Postane mega-plenilec :), kralj doline dinozavrov.

Nevarnosti - forumaš se lahko zaplete v žaljivke, kmalu pa ne vidi več konca debatam, ki samoumevno itak nimajo konca, ker se bo vsaj naslednji dan našel kdo z novim mnenjem in stališčem. Če forumaš predolgo goni svojo lajno, začuti potrebo, po dokončnem dokazovanju "svojega prav". Takrat se ali skrega, ali pa kupi atomsko bombo in jo vrže na debatnega nasprotnika. Adrenalin zamegli um in racionalni miselni proces da prednost emocionalnim reakcijam. Če forumašu nekdo stopi na živec, se čustva tako močno okrepijo, da privedejo do žaljivega obnašanja.

Seveda pa so možna tudi odstopanja, ki so zelo pogost pojav :)

Mimogrede: pravijo, da nad 5000 objavami forumaš doseže forumsko nirvano in je imun na vse mentalne, fiziološke in virtualne bolezni tega sveta, da pozna odgovor na vsa vprašanja in da pozna tudi večino vprašanj, ker je že tako dolgo na forumu :)

Popravljeno . Popravil SymRu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oba sta mi všeč. Kaj naj še rečem ? (Pepi in Sym)

Všeč mi je tudi, da so nihajna vrata še kar nihala, pa je bil Pepi že nazaj.

Tako da me tovrstni prepih nič ne moti.

Pepitu pa :OK: ne bom dal, ker bi izpadlo, da si ga je izsilil.

Pa saj mu :BUA: tega tud nisem dal.

DoNirvaneŠeKarNekajPostov press

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PEPE, lepo si povedal in upam da bo ta tvoj post tudi kaj naredil ne samo "valove".

Večini nam manjka kulture in osnovne olike, govorimo in se žalimo kot da se poznamo že nevem koliko časa.

Upam na čim več (samo)kontrole!!

Sym lepo si napisal

Seveda pa so možna tudi odstopanja, ki so zelo pogost pojav :)

Upam, da drži.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot majhen fantek,sem imel to srečo,da sta me starša......seveda skupaj z malim bratcem.....odpeljala v mestno gledališče na lutkovno predstavo......ŽOGICA MAROGICA.

Lušno,ni kaj,samo tisti zmaj mi ni najbilj sedel.....je bil hudoben,grdo je žalil Žogico,pa dedka in babico tut ni maral.Moj mali bratec,se ga je na smrt bal.A lej ga vraga....mali bratec se je seveda od velikega bratca naučil že lepo paleto zmerljivk,grdih besed......celo preklinjati je že znal!!!!!!

Pa ti ga mali pihne sredi predstave......prav tisti trenutek,ko smo vsi mali in stari pihali in pihali,da bi zmaja odneslo..........."JEBI SE ZMAJ TOLOVAJ"......je siknilo iz njegovih malih ust............dvorana je v trenutku onemela!!!!!!!!!

Pa glej ga vrag.......so se igralci hitro znašli........na kocu je cela dvorana zapela.........

IMELA SVA BOBEN IN LAJNO

IN ŽOGICA Z NAME JE BILA

IMAVA ŠE BOBEN IN LAJNO

A ŽOGICA NAMA JE UŠLA

LALALALALA

LALALALALA

Pepi....nekaj podobnega pa je z našim Motomarsom......pluvamo,pa se pričkamo(ma sej vem,tut jest včasih mal cyc-a podražim.....pa si ne morem pomagat,k je tok luštn......v resnic ga mam pa čist rad......zdej k ma moped pa SPLOH).....na koncu pa vsi skupaj zapojemo uno lepo našo....."NA GOLICI"............no v ožji družbi pa ponarodelo:

Jaz pa pojdem

in zasejem

dobrovoljo pri ljudeh

.

.

.

v eni roki

nosim sonce

v drugi roki

zlati........lalalalalaalalalaaaa

Važn da se mamo radi :friend2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

malo sem pokukal nazaj skozi vrata, ki še nihajo za mano..

in naletel na

Pepetovo pisanje

jasno, da premišljujem samo o tem , kaj se je zgodilo z mano.. ali je nek moj ponos vreden, da obrnem hrbet nekaj deset ljudem, katere sem vzljubil tukaj na forumu, katere cenim in spoštujem...

mislim, da ni

mislim pa tudi, da bom korenito spremenil svoj način pisanja & komunikacije na splošno - ne samo na tem, ampak tudi na drugih forumih, drugih dopisovanjih..

poizkusil se bom držati nekaj pravil, katera pa moram še izoblikovati sam pri sebi - osnova naj bi bila to, da brezosebno napišem svoje mišljenje o kaki konkretni zadevi (NE osebi) in ignoriram pisarije nabite z "osebno-sovražno-zaničevalno-bebavo" noto

yess

vsaka šola nekaj stane

in ranjen ponos je

najcenejša šola

:unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:xx: uf,kicasto,da ze cuker po stenah gor leze!

a je blo vsega tega res treba?! ............yep definitivno,da se vsak malce zamisli. B)

ostanite v cvetju. :beer2:

:music2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skurjen sem. Moral bi biti tiho, Pa ne bom. Še vedno zaznavam napetosti med člani Motomarsa.

OK, mogoče je Motomars samo pekel nekega drugega planeta. Toda, ali na to res nimamo nobebega vpliva??????????''

Smo skupaj res samo takrat, ko nekdo od nas pogine??????????

Ali smo zares skupaj?

Osebno vas prosim, razmislimo o tem

Vem, slišati je patetično, pa ni, zato

FUCK YOU

z vsemi vašimi (našimi) napadi besnila

Preden nas napade

rabies.jpg besnilo, si nataknimo konom ali dva, morda tudi 5, koristno in smiselno jih uporabimo, pa bo histerija minila.

Resno, folk, ne se prepucavat, drugače bo šlo vse skupaj v 3PM. Če ne verjamete meni, vprašajte osebo, ki ji zaupate. Recimo Padrina. On je brez dvoma kredibilna oseba. Recimo sami sebe. To bo najbolje.

Dosti je. Grem spat. Kakor rečeno, skurjen sem. Brez zamere, vendar PROSIM, razmislimo.

Lahko noč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm......vsakdo zna počasi šteti do 10......ravno prav, da najhujša jeza mine........

Jaz obljubim, da bom odslej štela vsaj do 10 preden bom spet kako cvetko v Motomars spustila...... :rolleyes:

Alla B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Recimo Padrina

brez zamere in izven konteksta kdo zaboga je padrino....

strinjam se z večino napisanega...je pač tako da smo ljudje živali in si ne moremo pomagat...trenja je vsekakor čutiti na MS-ju..zakaj je tako? ...mislim pa da včasih ni bilo tako...kaj botruje temu ozračju in ali je sploh možno da se toliko ljudi, ki ima nekaj skupnega pa so vseeno čisto različni, obnaša kot bi si vsi v tej temi želeli,obnaša prav....in kaj je največja poanta v tem....to da se sploh ne poznamo med sabo...ja sej neki majhen delež se pozna in nekateri ste veliko skupaj sam ostali pa vidimo te imena na zaslonu ki nam predstavljajo čisto nekaj drugega kot vam...in ravno med temi imeni se skrivajo osebe za katere smo si naredili stereotipe katere je grozno težko zavreč oziroma ignorirat....po 2 letih prisotnosti na MS-ju in ob zmernem sodelovanju v Forumu je prav vsak član naredil nekomu nekaj kar je za so-člana nesprejemljivo,neustrezno,krivično in napačno...izgubit ta predsodek pa je težko...skoraj nemogoče....zakaj..ker je v večini primerov in v veliko očeh Ime na zaslonu samo Ime in nič drugega.... razumeti nekoga ki ga sploh ne poznaš je nemogoče....no ob vsem tem razmišljanju sem menda pogruntal kdo je padrino...ker smo nekoč bili pod Italijo in mi je Italijanski jezik blizu...kdo si "zasluži" ta vzdevek....ECI EČO Padrino

no v upanju da je vse kar sem neumnega storil pozabljeno....

lp Blaž :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

Resno, folk, ne se prepucavat, drugače bo šlo vse skupaj v 3PM. Če ne verjamete meni, vprašajte osebo, ki ji zaupate. Recimo Padrina. On je brez dvoma kredibilna oseba. Recimo sami sebe. To bo najbolje.

Dosti je. Grem spat. Kakor rečeno, skurjen sem. Brez zamere, vendar PROSIM, razmislimo.

Lahko noč.

uh, cool, harbinger of doom.

Nobena juha se ne poje tako vroca kot se skuha in noben forum ne razpade instantno. Vsaj po mojem ne. Ko ze razmisljam -

(Prosim, jemljite me z rezervo)

1. Menim, da je zdravo, da se ljudje konstruktivno ne strinjajo (zdej ali se to dogaja na forumu ali ne, je mogoce spet stvar debate).

2. Jest sem ze kako leto nazaj mislil, da bo forum razpadel zaradi norega primitivizma nekaterih postov (v smislu vse cefurje bomo poklal, ker je sosed od sestrine necakinje slisal, da je nek bosanec v tretjem kolenu gledal nek motor ki je bil baje, vsaj tako pravjo, ukraden in potem norega pritrjevanja in splosnega klicanja k kmeckim uporom z vilami in vsem kar pritice). Pa ni razpadel. Kar je super. Primitivizem se je malo polegel in ker ni skupnega sovraznika se posamezniki mal kresejo med sabo. Ni panike.

3. Zdi se mi, da je forum nekaj mocno prepustnega - ljudje se naceloma ne vsidrajo nanj. Pac eni pridejo in eni grejo, gre za dinamicno tvorbo, eni ostanejo v njej dalj in eni ne. Eni se prilagodijo vecini, eni so nekonformisticni na splosno sprejet in konformisticen nacin, eni scijejo proti vetru in se cudijo, ko so rumeni, spet drugi verjamejo v demokraticnost izbire, ki jo tolmacijo kot demokracija=ko se vsi strinjamo z mano in so potem prijetno ali pa (mnogo veckrat) neprijetno presenceni ko ugotovijo, da vsi le ne mislijo vsega enako kot oni in pri tem precej grobo dojamejo, da je demokracija zgolj tiranija vecine, pa se to je vprasljivo, tam kjer v bistvu vlada avtokracija.

4. Mislim, da bi forum moral imeti nek cilj, zato, da bi lahko rekli, da ga ne dosega. Ce gledam kot cilj to, da se spoznamo med sabo tudi v RL, potem ga je zame cudovito opravil. NE razumem se z vsemi najbolje, ampak, hell, sej ce se samo z nekaterimi razumem zelo dobro in z drugimi vsak dan bolje, potem je moj cilj povsem dosezen in se mi zdi forum zelo dalec od propada.

5. POZOR to je pa popolno klamfanje in osebna kaprica, ki je nikakor ne gre jemati drugace kot osebni analno - retentivni stav Cisto lingvisticno me tudi moti to, da govorimo o motosvetu kot o drugem planetu (i.e. motomars) sej gre za povsem obicajen svet, sestavljen iz povsem obicajnih ljudi, ki imajo povsem obicajno razlicna mnenja o povsem obicajno razlicnih stvareh. Ne gre za drug planet, gre za ta planet in za tukaj postavljene smernice.

6. Menim tudi, da bil forum kjer bi nekdo napisal jaz mislim X in VSI ostali napisali Jest tut to mislim, precej nezanimiv in meni osebno hudo beden in neuporaben. Meni osebno se zdi super to, da ljudje mislijo razlicne stvari in imajo o njih mocna mnenja. Zdej, nic ne recem, mogoce bi bilo idealno ce bi vsak znal in zmogel svoje mnenje povedat na konstruktiven in nezaljiv nacin, ampak (pazi fora) verjetno imajo ljudje tudi o tem kaj je konstruktiven in nezaljiv nacin razlicna mnenja.

Sam tolk. In ker je cudovito to, da imamo razlicna mnenja (vsaj z mojega stalisca), ti ne bom verjel na besedo ko bos trdil, da bo vse propadlo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, sedaj ste se izduvali, zjokali, posmrkali, objeli, naslonili na rame, diskretno obrisali kotičke oči in podobno.

Sedaj pa pišite naprej.

Pa brez nepotrebnega citiranja prosim. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zradiran Daveov citat

vidiš zakaj stvari v RL ne funkcionirajo...ker je ta tvoja izjava čisto nepotrebna...sploh ne paše sem...ne vem zakaj si moral to napisat..ljudje bi mislili da enostavno provociraš....neki druzga se menimo in ti napišeš neko stvar na katero je lahko kdo občutljiv in trenja se začnejo...pa ne govori da je to tvoje mnenje...če hočš izrazit mnenje o tem, zakaj se ne pridružuješ katoiliški cerkvi odpri posebno temo na to in se tam izpoveduj...k vsemu ostalemu kar si napisal v svoji objavi to nikakor ne paše...pa sej ne da bi hotel pogrevat zadevo...sam nima smisla tako nastopat....a si že kdaj vidu da je na MS-ju kat teist govori kaj čez ateiste(sej ne da govoriš ti čez nje) ampak zaradi te tvoje neumesne izjave...jaz ne pričakujem od tebe da boš v vsak odgovor v temah vključil svoje mnenje in poglede na svet....ne vem kako zadovoljstvo dosežeš z takimi dodatki...pa tud nevem komu so všeč---meni ne in zato sem to napisal...pa da se zadeve ne pogreva brez zamere in lahko noč

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Menim, da je zdravo, da se ljudje konstruktivno ne strinjajo (zdej ali se to dogaja na forumu ali ne, je mogoce spet stvar debate).

Poudaril sem samo besedo, ki je zame bistvena.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vidiš zakaj stvari v RL ne funkcionirajo...ker je ta tvoja izjava čisto nepotrebna...sploh ne paše sem...ne vem zakaj si moral to napisat..ljudje bi mislili da enostavno provociraš....

Sem zradiral citat ki te tako mocno moti... sicer pa se mi je zdelo nepotrebno da se kesas za svoje mnenje in ker sem ti hotil izrazit neko osnovno spostovanje sem se okrog tega zbunil. No ja, pa nic.

V obup me spravlja tudi to, da napisem povsem konstruktiven post dolg stran in pol in potem v PS napisem se povsem obroben komentar necesa in nihce ne komentira posta, ampak v najboljsem primeru komentar. Ah, why do I bother?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V obup me spravlja tudi to, da napisem povsem konstruktiven post dolg stran in pol in potem v PS napisem se povsem obroben komentar necesa in nihce ne komentira posta, ampak v najboljsem primeru komentar. Ah, why do I bother?

no konstruktivnost je lepa reč....odlično si izrazil svoje mnenje v prvem delu tvojega odgovora... nebi se mogel bolj strinjat s tabo....to da me je zmotila ena malenkost v tvojem postu samo dokazuje da sem tvoj odgovor v celoti prebral....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, skoraj bi vam pozabil povedati eno važno zadevo. Nepotrebno razburjanje in žaljivke so lahko hudo draga reč.

Včeraj sem malo krožil okoli svojih kupcev "crkovine". Eden od njih se je odločil, da se bo po nepotrebnem razburjal in kričal. Na koncu se je izteklo tako, da mora za kilo crkovine plačati 0,05€ več kot bi sicer. Kar znese v njegovem primeru cca 4.600€ na mesec.

4.600€ za 5 minut kričanja?? Frdamano draga "terapija", se vam ne zdi?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!