Brrrm Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Jaz sem O.K. Ali ima kdo zvezo s Hanzijem, oziroma, ali ve, kako je z njim. Iz prispevkov in sobotnih ustnih novic je bilo razbrati, da se je poškodoval. Kako je z ZivimNorcem in Maticem? Brrrm
ak Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 ... in zaradi takšnih in podobnih dogodivščin AK ne mara in se ne udeležuje skupinskih voženj... Dosti bolj zdravo se je dogovorit, kje se se dobiš... Ejkej
dejan Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Absolutno se strinjam z Gregsom, vsak je svoje sreče kovač. Jest sem namrec potegnil z hitrejsimi vendar sem hitro ugotovil da moje motoristicne sposobnisti niso kos hitrejsi skupini, zal je Hanzi to prepozno ugotovil. Hanzijeve poškodbe: razbit nos in arkada, bolecine v zapestju, hrbtenic in nogi. Motor je razsut po moji oceni vse razen masine. Upam da bo hitro okreval.
Zoolo Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 quote: ... Problem ni v cestakih, problem je v glavi. Kot eden od "ta počasnih", moram še enkrat stegnit jezik. @ Gregs: To da se je Hanzi razbil, sploh če računamo da je probal slediti nakedom in cestnim od 650 ccm, navzgor s svojo Dragstar 250, je bil pač davek neizkušenosti in nepremišljenosti. Upam, da se bo nazaj sestavu brez trajnejših posledic. BISTVO: HANZIJA NIHČE NI SILIL DA GRE Z VAMI, KO SMO SE DOGOVARJALI ZA FURO SMO VEDELI DA BOSTA DVE SKUPINI, "TA HITRI" IN TA "POČASNI", VSE KAR JE KDO OD NAS POTREBOVAL JE TISTO MALO SAMOKRITIČNOSTI, DA JE VEDEL KAM SPADA. @ KAOS NA CESTI: Kar se tiče naše skupine, NI ORGANIZATORJA IN IDEJNIH VODIJ, ... in ostale morebitne navlake. Napako smo naredili prav vsi, ker ... namesto da bi spustili Wayske in še drugi MK na nasprotni strani, da odpeljejo in bi šli mi nato svojo pot smo se zagnali VSI, ko sestradani volkovi v sveže meso, direktno v sredino nerazpoznavne čorbe barv, motorjev in ostale navlake. @ Bled: na Bled smo se lahko spravili skupaj za lepo vožnjo ker smo bili sami oz. izolirani. @ PRAVILA: Definitivno jih potrebujemo (oz. jih je potrebno osvežiti in se jih držati. KAr se mene tiče, je bila vožnja primerna za kolono šele od Ajdovščine naprej, ko je kolono vodil če se ne motim Climber, drugi pa je bil Uzzy s svojo lady in 250 ccm agregatom. Tako da je kolona vozila normalno z zmernim tempom, kot ga je narekoval Uzzy. @ NESREČE: bo bile in tudi v prihodnje bojo, vsak pa bo moral sam poskrbeti, da se bomo vsi skupaj temu kar najbolje in v kar največji meri izognili. Pvezava zapestje-možgani. @ "TA HITRI" (predvsem Gregs): NOBENE KRIVDE IN NOBENE ODGOVORNOSTI NI NA STRANI HITREJŠIH UŽITKARJEV IN UPAM DA SMO VSI DOVOLJ ZRELI DA VEMO, PONAVLJAM ZADNJIČ, KJE IN KAKO KDO VOZI JE ODLOČITEV POSAMEZNIKA. MOTOSVET NI KLUB, NI DRUŠTVO IN ŠE MANJ MC, DA BI LAHKO OBSTAJALE ZAPOVEDI VOŽNJE. Verjetno zato smo se tudi ločili v dve skupini, vseeno pa smo se dobili dopoldan šli skupaj, se srečali na poti in preživeli prijetne urice v Brdih SKUPAJ. Fantje (no ja na prvem sestu ker je očitno na skupinskih vožnjah samo naša vrsta ogrožena) in punce, pamet v glavo pa mirno roko in oštro oko, pa bomo lahko še dolgo, dolgo skupaj uživali na asfaltnih cestah in ne v večnem ovinku v levo ali desno. ***** Come in peace or stay at home! Uredil - zoolo on 15/10/2001 13:51:40
.T. Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Nobeden nobenemu ne očita - da ne bo kdo narobe razumel !!! Je pa res, da stvari analiziramo in ugotavljamo storjene napake. Zato, da bo drugič boljąe ! No, da ąe enkrat napiąem, kje smo ga najbolj usrali: - Nismo predvideli, da se med seboj ąe ne poznamo, zato bi se morali zbrati drugje bolj na samem - ločeno od drugih. ®e nekaj let je Paviljon zbiraliąče za večino motoristov, ki gredo v Brda. - Naslov v Topicu je bil: Voľnja v Vipolľe 13.10. To mi pomeni, da se zberemo vsi skupaj in da se vsi skupaj kot celota odpeljemo v Vipolľe. Pa če gremo 30 km/h gremo pač 30. Sej ni fora, da bomo drug pred drugim polagali ovinke. Če je voľja skupinska, se je treba polaganju odpovedati in uľivati v drugih stvareh. Drugače pa naj se drugič napiąe: Forumsko srečanje v Vipolľah. Pa se bomo pač tam dobili in kako rekli. - Zgledi vlečejo !!!! Če je voľnja skupinska se vozimo skupaj. Vsako prehitevanje odpade. Ko pa kdo vidi kako nekdo polaga ovinke, tudi sam poizkusi in tera in s tem nezavedajoč se preseľe svoje zmoľnosti in padec je tu. Tadej
lojzi Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Tudi sam smatram, in pretekli dogodki so to pokazali, da za take vožnje potrebujemo pravila (to, da ni pravil v taku gruči in pri tako nevarnem početju žal ne gre). Mislim, da pravila vseeno ne omejujejo nikogar, ki si to želi, oz. ne želi, potrebno pa je, da nekdo stopi pred skupino in ji pove, kje se pot strasira (seveda se upoštevajo želje in potrebe posameznikov),da ne bo tako kot zadnjič, ko so se ljudje spogledovali, naglas pa ni hotel nihče nič reči. Mislim, da stvar ne bo izgubila na čaru, če bomo določili nekaj ljudi (izključno v te namene), ki bodo stopili pred skupino, zbrali mnenja in po odločitvi večine obelodanili : kje se gre, kakšna je približna hitrost, kje je odsek, ki bi ga nekateri prevozili hitrje, kje se počakamo oz. dobimo ipd. Mislim, da s tem čar vožnje ne bo nič manjši, saj tisti, ki smo za skupne vožnje pričakujemo in se zavedamo, da se je za skupno vožnjo odločil vsak prostovljno, in s tem sprejema tudi določena (interna) skupna pravila. Še enkrat bom napisal : konec koncev se vozimo tudi pod barvami Motosveta, in motosvetu me sme biti vseeno, kako se obnašajo ljudje, ki se personificirajo in predstavljajo pod tem imenom. Gregs, očita seveda nihče nič nikomur, ne vem, kje si dobil te indice. Bomo pa iz vsake take boljše in manj dobre izkušnje, lahko potegnili maksimum, da naslednjič teh napak ne bomo ponavljali. Lojzi ma vas rad Uredil - lojzi on 15/10/2001 14:48:05
Gregs Objavljeno Oktober 15, 2001 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 @ VSEM: očitki so nakazani, kje, kdo, kaj, kako, zakaj, čemu in podobno: ni važno. Ne se glede tega sekirat, samo povedal sem toliko v vednost ostalim Motosvetovcem. @ AK: nesreče niso bile zaradi skupinske vožnje, mimogrede, tako da ni problem, če greš kdaj z nami. @Tadej: se strinjam, da če se gre v skupini, se gre v skupini. Vendar: zakaj bi bil problem na isti vožnji DEL POTI iti v dveh skupinah? Ker meni recimo paše nekaj časa iti v skupini, potem pa kakšen ovinek malo hitreje, pa spet lepo v gosjem redu. Ker najbrž vsi iščemo lepe dneve in ko končno pride, tega izkoristiš za druženje s somišljeniki + položiš kakšen ovinek isti dan. V tem ne vidim nič slabega. @ Zoolo: dobro si to napisal...
klimbra Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 GREGS:nobenega vzroka nimaš,da bi se počutil kakor koli krivega....tudi nazaj smo šli v dveh skupinah...pa ni bil nihče zaradi tega prizadet(se morda motim??????????????) PRAVILA:Definitivno jih bomo dorekli tekom zime! 13.10.2001 : BIL JE LEP DAN,PREVEČ LEP ZA SMRT(pa naj si na to vsak misli kar si hoče).
Ice Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 ajde nova tema: "skupinske voznje - kako in kaj" ------ Been There Done That
pero Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 1.vsem poškodovanim in kakor koli udeleženim pri 'spodrsljajih' želim čimprejšnje okrevanje ter čim cenejše popravilo motorjev!!! 2.Zima definitivno pride v naše loge tudi letos in to pomeni da bo časa za razmislek in obnavljanje pravil v skupinski vožnji na pretek.Torej! 3.Pa še tole: kljub vsem neljubim pripetljajem sem se imel nadvse fino in se vam zahvaljujem za prijetno družbo!Vreme je pa bilo kot je treba!Vsaj to! Lp Pero
Pervy Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 lep pozdrav vsem in cimprejse okrevanje poskodovanim. upam da bodo tudi motorji do naslednje sezone ali ze prej v voznem stanju. ne bom se pridruzeval diskusijam o sobotni voznji ker me ni bilo tam in ne vem kaj se je dogajalo. predlagal bi sledece: ker je med motosvetovci ogromno razlicno zmogljivih motorjev in razlicno izkusenih voznikov pa tudi razlicnih stilov voznje predlagam da se v prihodnje pred potjo dolocijo postajalisca, zacetek in koncni cilj, vse ostalo pa po dogovoru. MISLIM DA SO RAZLIKE V MOTORJIH IN STILU VOZNJE PREVELIKE ZA "NORMALNO" VOZNJO. meni osebno bi bolj pasalo da nekateri "potegnemo" naprej, drugi pa z svojim tempom vzadaj. lahko se naredijo tudi 3 ali 4 skupina, saj sploh ni vazno glavno je da smo na cilju skupaj (in vsi zdravi) pa da smo vsi zadovoljni z voznjo. glede tega kje bo kdo vozil pa je stvar lastne presoje in ce se kdo preceni to sigurno niso krivi tisti hitrejsi. SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
MARJA Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Res je bila črna sobota.Ker še nimam registriran motor sem šel z avtom. Že na cesti med Šk.Loko in Železniki je bila sesuta CBR-ka.Motorista so menda oživljali 1 uro.Potem pa še ostale nesreče. Sranje. Ko sem šel proti Dobrovi sem verjetno srečal tudi nekatere izmed vas.V oči mi je padu srebrn trophy. Klimbra a si bil vmes okoli 15.30 uri?
dare Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 quote: Midva z Janjo sva se odpeljala proti Mostu na Soči in tam so naju dohiteli štirje Gold Wingerji. Sem si rekel, da tile atati pa teh tankov ne morejo gnati po onih ovinkih. Yeah right, mal sem se spustu za njimi, pa že po štirih ovinkih odnehal - tile so čist ubrisani. Tele pol tone težke motorje mečejo iz ovinka v ovinek kot, da bi šlo za Gregsovo skokico. Če ne gre, ne gre, sem si rekel in v svojem ritmu nadaljeval proti Podbrdu, Železnikom, Škofji Loki, Ljubljani. Brez problemov sva se pripeljala domov. Se strinjam, ta tipi res obvladajo! Za semaforjem na Mostu .. sem stal en avto za tabo in potem, ko si zavil na Podbrdo, sem se peljal za njimi še par kilometrov. Blo jih je užitek gledati, kako se furajo po tisti grapi! Ko se je dalo prit mimo, sem seveda izkoristil priliko, potem pa sva se z enemu sledila do Želina, kjer pa je počakal na ostale. Glede vikeda pa toliko. Bil je prelep konec tedna za smrt. Pamet v roke! LP Dare
bmw Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 ker sem zadnje čase bolj poredko na motosvetu, bom zelo kratek. vsem "nesrečnikom" ,ki so se srečali bodisi z zemljico ali avtomobili želim čimprejšnje okrevanje, ravno tako tudi njihovim jeklenim konjičkom. lp., bmw
Perla Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Vse je bilo ze povedano in nimam kaj dodati. Perla
klimbra Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 kLIMBRA, govorim o Dobrovi v Goriških Brdih v soboto 13.10. smo se peljali tam mimo,sam za uro pa ne vem(nisem gledal ) Uredil - klimbra on 15/10/2001 23:02:44
dejan Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 Vesel sem, da se Hanzi dobro počuti in da je ovrgel vse tiste besede ki so kazale na to, da di bi morda kriv kdo drug. Prijateljstvo ki se goji na motosvetu je vzor vsem prepotentnim, škodoželnim in ostalim slovencem. Hanzi je samo dokaz da smo tukaj zato da se prijetno družimo. Zdej pa že nakladam.
uzzy Objavljeno Oktober 15, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2001 PRVIČ : VSAK DAN JE PRELEP ZA SMRT !!!! DRUGIČ : minuta molka za preminule somišljenike(tahitre al pa tapočasne) TRETJIČ: Morda se premalo poznamo, da bi bili toleranti eden do drugih ( počasni do hitrih in obratno) četrtič: Zoolo quote:drugi pa je bil Uzzy s svojo lady in 250 ccm agregatom. Še tolk jih nima (DAELIM VT EVOLUTION 125 ccm) Zgleda pa dobr PETIČ : Vsak od vas ima po svoje prav, edino kar sem opazil že na vožnji na Bled, je precej nervoze ( tako med vožnjo kot v mirujočem stanju) ŠESTIČ : Vsem MOTORISTOM še veliko lepih in varnih kilometrov ! Lp uzzy
kasti Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 quote: Že na parkirišču pred paviljonom smo se v eni od skupin pogovarjali, da si moramo preko zime omisliti priponke z nadimki/imeni, da se bomo lažje prepoznaval. Kot rečeno, prihodnjič delamo popravni izpit. Pred izpitom, skupinsko vožnjo, bomo o njej v forumu temeljito predebatirali in lahko tudi poimensko določimo razporeditev v koloni. Pač nabiramo izkušnje, tako pri zbiranju, dogovarjanju, kot v vožnji v skupini. Brrrm Tole z nadimki sploh ni slaba ideja! Če pa smem predlagati; mislim da bi zelo dobro izgledale kape s "šiltom" v kakšni nevtralni barvi (črna, temno siva,...) kamor bi dali všiti logo MOTOSVET na zadnjo stran in pa na sprednjo naše nadimke! Tako bi se na motozborih in podobnih množičnih prireditvah že na daleč razpoznali. Kaj pa drugi mislite o tem? IT'S NICE TO BE IMPORTANT, BUT IT'S MORE IMPORTANT TO BE NICE! P.S. Tudi kakšni lepi našitki z nadimki za naše jakne ne bi bili napačni ! Kasti
trisha Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 @ KAOS NA CESTI: Kar se tiče naše skupine, NI ORGANIZATORJA IN IDEJNIH VODIJ, ... to je tema, ki jo je treba dorečt...... pri vsaki skupni vožnji je treba določt "VODJO PUTA" MOTOSVET NI KLUB, NI DRUŠTVO IN ŠE MANJ MC, DA BI LAHKO OBSTAJALE ZAPOVEDI VOŽNJE. zapovedi res niso..... ampak napisana in nenapisana pravila obnašanja v prometu in varne vožnje (tudi za motoriste) pa so. lp
Brrrm Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 quote: zapovedi res niso..... ampak napisana in nenapisana pravila obnašanja v prometu in varne vožnje (tudi za motoriste) pa so. poleg tega pa tovarištvo in tudi počasi že prijateljstva med nami in ti odnosi tudi sami po sebi terjajo določena napisana in nenapisana pravila Brrrm
dr.looney Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 quote: Tole z nadimki sploh ni slaba ideja! Če pa smem predlagati; mislim da bi zelo dobro izgledale kape s "šiltom" v kakšni nevtralni barvi (črna, temno siva,...) kamor bi dali všiti logo MOTOSVET na zadnjo stran in pa na sprednjo naše nadimke! Tako bi se na motozborih in podobnih množičnih prireditvah že na daleč razpoznali. Kaj pa drugi mislite o tem? IT'S NICE TO BE IMPORTANT, BUT IT'S MORE IMPORTANT TO BE NICE! P.S. Tudi kakšni lepi našitki z nadimki za naše jakne ne bi bili napačni ! Kasti tudi jaz se strinjam s tem pa bi še dodala mogoče nalepke za na čelade dr.looney
Zoolo Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 Dr. looney, idealen predlog, na tilnik in ob strani pa da vemo kdo je kdo!, kot drugo veš čigav je kateri motor in kje človeka iskati, saj običajno vsi puščamo čelade na motorjih. ***** Come in peace or stay at home!
Lucky Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 Pa še kakšne zastavice za na motorje na meter in pol dolgih antenah, da bomo že od daleč prepoznavni. Folk, ne pretiravajte z raznimi nalepkami, našitki, kapami... Itak še majic nimamo vsi. Resno, ne vem koliko vas je med nami, ki želite biti ovešeni kot novoletne jelke z lastnimi nadimki. A ni že ves čas govora, da je motosvet neformalen način druženja, naj potem tako tudi ostane. Če gre za forumsko, je to povsem drugače, ker je namenjeno ravno temu, da se spoznavamo. Skupinske vožnje pa so priložnost, da se skupaj kam zapeljemo in bog ne daj, da se bo na njih začelo pojavljati 40 do 50 motoristov. To bo popoln kaos. V tem primeru ne bo nič pomagalo, ali bo kdo imel nalepko ali ne, z vsemi tako ali tako ni mogoče govoriti. Tisti, ki smo se sedaj že dvakrat peljali skupaj in se nekajkrat srečali, se približno poznamo, z drugimi se pa še bomo. A je težko stopiti do človeka in se mu predstaviti?(Gregs že ve, kako se stvari streže. Bonton press) LP, Lucky Burn to be wild
Zoolo Objavljeno Oktober 16, 2001 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2001 se strinjam da ne gre pretiravati. Ampak na forumu sem se pojavil po tem ko sem nekje videl stran od SoloRidersov (Hotschko) in po tem ko sem njega v živo spoznal na servisu na Tržaški. Brez njegovih nalepk na čeladi (nickname) bi šla en mimo drugega). Tako da relativno majhne in lične naleke na šlemu niti niso slaba ideja! ***** Come in peace or stay at home!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se