viking Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 No, da vidmo kaj si mislite glede vojske :?: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ervina Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Kaj te je pa prijelo, da si odprl to anketo? Vojsko si že odslužil... :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
viking Objavljeno September 27, 2002 Avtor Deli Objavljeno September 27, 2002 Kaj te je pa prijelo, da si odprl to anketo? Vojsko si že odslužil... :wink: Kar tako me mal zanima kaj si naši forumaši mislite o vojski, ker je trenutno to dokaj aktualna tema. :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 SLUŽENJE VOJSKE = D*EK PS: "Državni zbor je po nujnem postopku soglasno sprejel spremembe zakona o vojaški dolžnosti, s katerimi naj bi se uredilo vprašanje izvajanja vojaške dolžnosti v t.i. prehodnem obdobju, ko se bo v Sloveniji do leta 2010 izvršil prehod na poklicno vojsko s prostovoljno rezervo. Nabor naj bi se namreč prenehal izvajati že do konca leta 2003, napotitve na služenje vojaškega roka pa se bodo izvajale še do konca junija 2004. Obvezna služba v rezervni sestavi naj bi bila ukinjena konec leta 2010." Vir: http://24ur.com/naslovnica/slovenija/20020...926_2014809.php PPS: Torej, do 07/2004 je potrebno zdržati. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
premza Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Zadn cajt, da jo ukinejo, saj takšno kot je bla. Nič več taborjenja na državne stroške :) :D 8) So se pa ukinitve lotl preveč na horuk, brez kakih načrtov (al pa jih skrivajo). Kam z odvečnim častniki (v penzijo jih vlada ne pusti), kje bojo dobil poklicne vojake (nobene raziskave o zanimanju za vojaški poklic), kam s poklicnimi vojaki po 40., kako organizirat rezervo.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bobek Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Mislim halooooo! Kako se sploh lahko pogovarjamo o tabornikih! Sej maš isti program kot 5 letni taborniki samo, da dajo tem v roke mal večje igrače Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
viking Objavljeno September 27, 2002 Avtor Deli Objavljeno September 27, 2002 Mislim halooooo! Kako se sploh lahko pogovarjamo o tabornikih! Sej maš isti program kot 5 letni taborniki samo, da dajo tem v roke mal večje igrače A ti to iz svojih izkušenj :?: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiki Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Jaz pa mislim, da vojska sploh ni tako slaba stvar, ker NAJ BI TE tam naučil enega reda in discipline (med ostalim).... :wink: Sej ne, da sem proti civilni, kdor pač ni za v vojsko, naj pa kej koristnega nardi (pa ne sam po osem ur al pa maj, pa še to samo čez teden).... Danes poslušam tele naše fantke kako jamrajo - pa se sploh ne vprašajo, koliko časa so fantje včasih moral služit domovini in, da se je tistemu lahko reklo vojska, ne pa tej danes :roll: - z razno raznimi izgovori, da jim le ni treba bit tam... Zanima me, kaj boste vsi tisti nardil, če bi slučajno (bog ne daj) kdaj pri nas zaropotalo... a bi se vsi poskrili al mislite, da bi se vsega naučil v petih minutah :shock: :roll: - lepo vas prosim.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
transalp Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Prebral sem tudi, da bodo prostovoljcem po novem priznali služenje vojaškega roka v delovno dobo. :!: Glej no... A tistim, ki smo pod "obvezno" služili v jugovojski nekje daleč na Balkanu pa nič? Nam bi se moralo šteti celo z večjim faktorjem, tako kot beneficiran staž - npr. 12 mesecev vojske za 16 mesecev delovne dobe ali kaj podobnega... :evil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiki Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Pa še tole... Mogoče pa je to, da ne bo več obveznega služenja vojaškega roka tud ena prednost, ker se bodo potem fantje, ki bodo končali šolo IN NE BODO DOBILI zaposlitve še kako radi odločal ZA poklicno vojsko samo, da bodo kje kakšen tolarček zaslužil... :wink:....brez skrbi, poznam tak primer.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Jaz pa mislim, da vojska sploh ni tako slaba stvar, ker NAJ BI TE tam naučil enega reda in discipline (med ostalim).... :wink: Zanima me, kaj boste vsi tisti nardil, če bi slučajno (bog ne daj) kdaj pri nas zaropotalo... a bi se vsi poskrili al mislite, da bi se vsega naučil v petih minutah :shock: :roll: - lepo vas prosim.... Si si sama odgovorila :arrow: Mogoče pa je to, da ne bo več obveznega služenja vojaškega roka tud ena prednost, ker se bodo potem fantje, ki bodo končali šolo IN NE BODO DOBILI zaposlitve še kako radi odločal ZA poklicno vojsko samo, da bodo kje kakšen tolarček zaslužil... ....brez skrbi, poznam tak primer.... Pa kljub temu še mojih 5 sekund: Eno leto, 7 mesecev, kolikor že, je totalna zguba cajta. Če bi imeli osnovno usposabljanje npr. 4, 5, 6 tednov, bi šel takoj, prostovoljno in tudi nič mi ne bi bilo treba plačati. Večina bi si nas verjetno želela naučit pravilno rokovat z orožjem, se gonit po kakšnih hostah s poudarkom na orientacijskih vrlinah in podobno. Samo 7x dlje pa ni šans. Vse kar se moraš naučit se naučiš v mescu in pol, ziher. Pa rečte temu taborjenje al pa karkoli že, zadeva je idealna rešitev problema. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Kiki, bil sem v vojski davnega leta...raje ne povem katerega, vsekakor pred prerano smrtjo dragega nam rajnkega maršala in lahko ti povem: o kakem redu & disciplini ne duha ne sluha, kadar se je dalo uhvatiti krivino, se jo je definitivno uhvatilo, kar se je dalo ukrasti, se je ukradlo, kar se je dalo spiti, se je spilo, od pitralona naprej (za nepoučene, pitralon je bila vodica po britju) itd itd. To je bilo v glavnem vse, kar so nas naučili, razen gaženja strojevega koraka in močno dvomim, da bi se kak morebitni napadalec tako ustrašil strojevega koraka, da bi jo jadrno ubral domov. No to so moji spomini na najbolj izgubljeno leto mojega življenja. Ne vem, če je bilo kje bistveno drugače. Moralo bi biti drugače, če že ravno ne gre brez vojske. Ma ne vem, samo malo sem brez veze obudil spomine. Bljak! PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 In zakaj bi morali zabiti leto, dve v vojski ker so to počeli s prejšnjimi generacijami ?? Glede nekajtedenskega urjenja se kar strinjam, sej več na rabiš. Koliko si koristen ko zaropota pa nima veze s tem koliko časa si prebil v vojski ampak s čim drugim :) Noise : si ti tut en izmed takih, ki čakamo na 2004 :) Kako točno je s tem rokom ( 2004 ), je potrjeno al samo predlog. Raje tisti čas, ki bi ga prebil v vojski namenim čem drugem ( verjetno še malo v šolo ). LP, klemen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
viking Objavljeno September 27, 2002 Avtor Deli Objavljeno September 27, 2002 Glede nekajtedenskega urjenja se kar strinjam, sej več na rabiš. Koliko si koristen ko zaropota pa nima veze s tem koliko časa si prebil v vojski ampak s čim drugim :) Sami strokovnjaki za vojaška vprašanja :2gunfire: Verjetno je med nami tudi kakšen vojak iz vojne za Slovenijo, pa vam lahko on obrazloži kako je, ko dobiš pravo strelivo in ne veš kdaj in kje te matilda čaka... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ales Objavljeno September 27, 2002 Deli Objavljeno September 27, 2002 Vojska = potrata našega drgocenega časa. Naj čimprej ukinejo to bedarijo, kr ne nameravam it tja brezveze čas zapravlat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno September 28, 2002 Deli Objavljeno September 28, 2002 he he he status studenta imam zagotovljen najmanj do 30.9.2004 :twisted: . kaka vojska saj nisem nor!!!!!! :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno September 28, 2002 Deli Objavljeno September 28, 2002 Noise : si ti tut en izmed takih, ki čakamo na 2004 :) Kako točno je s tem rokom ( 2004 ), je potrjeno al samo predlog. Seveda, potrjeno, preberi link zgoraj. DZ je sprejel brez glasu proti, konec junija 2004 se konča vpoklic! Ja, čakam. Mislim, da ne bo problema :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rock-46 Objavljeno September 29, 2002 Deli Objavljeno September 29, 2002 To je res zakon kar so sprejel, no sej itak taka vojska kot je pr nas , nam itak ne koristi kej dost.....do 2004 bom pa itak se student :D in spljoh ne bo problema da bi si se s tem belil glavo,....grem raje ze 7 mesecev na dopust pa si ga sam placam...... LP, Rok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ak Objavljeno September 30, 2002 Deli Objavljeno September 30, 2002 Danes poslušam tele naše fantke kako jamrajo - pa se sploh ne vprašajo, koliko časa so fantje včasih moral služit domovini in, da se je tistemu lahko reklo vojska, ne pa tej danes - z razno raznimi izgovori, da jim le ni treba bit tam... Govoriš iz lastnih izkušenj :lol: ? Ustrezen komentar bi lahko dali tisti, ki so vojsko služili v JLA in mogoče sedaj delajo v SLO Vojski... Moje skromne izkušnje so bile pa takšne... Ko cele dneve nimaš kaj počet (v slovenski vojski), kar pomeni vstajanje 5:50, telovadba 6:00, zajtrk 6:30 - potem pa suvanje v rit do kosila in po kosilu spet suvanje v rit do večerje, spanje, itd... točno v tem vrstnem redu se vprašaš, kaj sploh počneš tam... Počet pa nimaš kaj zaradi tega, ker : - ni ustrezne opreme ali je neuporabna; zastarela ali zanič (orožja, poligonov,ipd) - ker imajo tvoji predpostavljeni(zaposleni) poln kufer obeznih dežurstev ki ponavadi sploh niso plačana Na kratko - izguba časa in denarja za tiste ki služijo obvezen vojaški rok in za državo, ki to financira... PS. Odslužil sem kpl rok, bil celo odlikovan... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 30, 2002 Deli Objavljeno September 30, 2002 Absolutno ukiniti! Tisti, ki se pa želijo z vojsko ukvarjati profesionalno, pa morajo to početi odgovorno in pod strogim nadzorom javnosti! Biti brez vojske je pa utopija. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno September 30, 2002 Deli Objavljeno September 30, 2002 Militarist Horjo je govoril, howgh. Pa še prav ima :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno September 30, 2002 Deli Objavljeno September 30, 2002 to smo tem vojakom že 91 leta govorili, pa nič, no zdaj bo pa drugače. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Oktober 1, 2002 Deli Objavljeno Oktober 1, 2002 Noise : si ti tut en izmed takih, ki čakamo na 2004 :) Kako točno je s tem rokom ( 2004 ), je potrjeno al samo predlog. Seveda, potrjeno, preberi link zgoraj. DZ je sprejel brez glasu proti, konec junija 2004 se konča vpoklic! Ja, čakam. Mislim, da ne bo problema :) Na žalost se nekaj šušlja, da tisti, ki so že dobili vojaške knjižice bodo po letu 2004, še zmeraj postopoma hodili v vojsko do leta 2009, ker v omenjenem času bo premalo profesionalnih vojakov. To informacijo mi je posredoval prijatelj, ki dela v vojski. Za tiste, ki v vojski še niste bili upam, da je to le govorica. Sranje, jaz grem še letos, kajti dopolnjenih imam 27-let. (Civilno). Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Oktober 1, 2002 Deli Objavljeno Oktober 1, 2002 Jaz pa mislim, da vojska sploh ni tako slaba stvar, ker NAJ BI TE tam naučil enega reda in discipline (med ostalim).... :wink: Lepo te prosim.......... Zanima me, kaj boste vsi tisti nardil, če bi slučajno (bog ne daj) kdaj pri nas zaropotalo... a bi se vsi poskrili al mislite, da bi se vsega naučil v petih minutah :shock: :roll: - lepo vas prosim.... Kaj, pa ti slučajno misliš, da se v sedmih mesecih vseh pizdarij za vojno naučiš. Ah daj no............ Če ne bi bilo vojske in orožja tudi vojn ne bi bilo in vsi bi se lepo imeli. Namesto, da bi se fajtali, bi se z motorji vozili. :D Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiki Objavljeno Oktober 2, 2002 Deli Objavljeno Oktober 2, 2002 Kaj, pa ti slučajno misliš, da se v sedmih mesecih vseh pizdarij za vojno naučiš. Ah daj no............ Ti in tebi podobni "malinovci" ne boste NIKOLI vedeli, koliko se dejansko naučiš v sedmih mesecih, ker tega na boste dal skozi in je zato brez veze pametovat o stvareh o katerih pojma nimaš - se ti ne zdi.... Če ne bi bilo vojske in orožja tudi vojn ne bi bilo in vsi bi se lepo imeli. Namesto, da bi se fajtali, bi se z motorji vozili. :D S tem se čisto strinjam s tabo a takšno je življenje - bodimo realni. :wink: Zanima me, če ste imeli res vsi samo slabe izkušnje s tole vojsko ali ste od nje mogoče tudi kej pridobili kar vam je ali pa še bo kdaj v življenju prav prišlo? Ne vem zakaj imam tak občutek, da ste samo čakali, da se oglasi nekdo, ki pa ni toliko proti obveznemu služenju vojaškega roka samo, da ga boste lahko takoj veselo napadli.... sej tukaj vsak lahko pove svoje mnenje al se morda motim?????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se