Skoči na vsebino

Ukinitev naborniškega služenja vojaškega roka

viking

Priporočene objave

Država še ni naredila nič lepšega od UKINITVE NABORNIŠKEGA SISTEMA

NAJBOLJ SE TEGA VERJETNO VESELIJO VSI NESPOSOBNEŽI IN MAMINI OTROČIČKI

se absolutno strinjam, nesposobneži bodo sedaj lahko delali kariero kot poklicni vojaki, mamini sinčki pa smo tako ali tako neizmerno veseli :yea2: :lol1: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa kaj mislite, da vse bedarije ki so bile v vojski, so iznajdba bivše JUGO vojske in sedaj naše, ki je recimo naslednica le te.

Po celem svetu je tako.

Odličen film Full metal jacket od Kubricka pove vse.

Bolj kot sem jaz sposoben tu nakladat.

In ta isti film katerega prvi del je drill, drill in še enkrat drill ter jebanje v živi mozag, v nadaljevanju pokaže kako se stvari obnesejo v real vojni. Kaže vojno v Vietnamu.

Marsikatera stvar postane šele potem jasna.

Vojna je bedasta zadeva.

Se bojim, da tako kot pravi Brrm, še nismo vsega skozi dali.

Omalovažujoče z roko zamahnit, češ glej jih kretene, ki se grejo kobajagi vojsko in vojaške zadeve, ko pa vsi vemo, da je ni bolj glupe zadeve na svetu.

Ta pristop velja samo do takrat, ko ti (pa bognedaj da bi komu) pobijejo mater, posilijo ženo in hčer in ko ti grozi, da vse kar si imel, tega ne bo več.

Od takrat naprej stvari dobijo drugo dimenzijo.

Da je pa vojska najmanjši skupni imenovalec, na katerega moraš vojake (beri :kanon futr) spravit, je pa tudi znano.

In zaradi tega je pri tistih, ki mislijo s svojo glavo osovražena.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odličen film Full metal jacket od Kubricka pove vse.

Maš prav. Gledal film pred enim mesecom in si še enkrat portdil da VOJSKA, VOJNA, OROŽJE... SUCKS

:angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maš prav. Gledal film pred enim mesecom in si še enkrat portdil da VOJSKA, VOJNA, OROŽJE... SUCKS

:angry:

Filma nisem videl, se pa strinjam z zadnjim delom.:OK:

Kar pa se tiče služenja vojske je moje mnenje takšno, da popolnoma drži rek da si v času služenja kradel ljudem denar, bogu pa čas.

Ne vem, morda je kdo v Jugoarmiji doživel kaj dobrega, jaz zase tega nebi mogel trditi. Najbolj me je motilo to, da se nad vojaki izživlja nek neinteligenten in jako pomemben oficirček, ki še ovc nebi znal pasti(s spoštovanjem do ta pravih pastirjev). Da ne govorim o pogojih bivanja npr. tuširanje, kljub moderno opremljeni kasarni, je bilo v letnem času dovoljeno 2x tedensko, pozimi pa 1x. V ostalem času je bila tuširnica zaklenjena in zapečatena.

Baje je bilo v naši vojski bolje oziroma popolnoma drugače. Tega ne vem, kljub temu pa v imenu bodočih rodov HVALA BOGU, DA JE TEGA KONEC.

Kdor pa želi postati vojak, ima še vedno vse možnosti, izbira je vaša.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ti cutis vso svojo sposobnost v tem, da skaces naokoli kot ti narocijo, se malo plazis, na splosno pa ne pocnes nic kaj dosti koristnega? Iskreno sozalje!

cycko

..saj ,

načeloma,tudi ti ne počneš nič drugega...

samo uniforme nimaš.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa kaj mislite, da vse bedarije ki so bile v vojski, so iznajdba bivše JUGO vojske in sedaj naše, ki je recimo naslednica le te.

Po celem svetu je tako.

Vojna je bedasta zadeva.

Se bojim, da tako kot pravi Brrm, še nismo vsega skozi dali.

Omalovažujoče z roko zamahnit, češ glej jih kretene, ki se grejo kobajagi vojsko in vojaške zadeve, ko pa vsi vemo, da je ni bolj glupe zadeve na svetu.

Ta pristop velja samo do takrat, ko ti (pa bognedaj da bi komu) pobijejo  mater, posilijo ženo in hčer in ko ti grozi, da vse kar si imel, tega ne bo več.

Od takrat naprej stvari dobijo drugo dimenzijo.

Da je pa vojska najmanjši skupni imenovalec, na katerega moraš vojake (beri :kanon futr) spravit, je pa tudi znano.

In zaradi tega je pri tistih, ki mislijo s svojo glavo osovražena.

B)

Bravo RAN, exactly my point.

Pa še nadaljevanje sinčkov mehkužcev:

An old Italian Mafia Don is dying and he called his grandson to

his bed.

"Grandson I wanna you lisin to me. I wanna you take my chrome plated

38 revolver so you will always remember me."

"But grandpa I really don't like guns, how about you leaving me

your Rolex watch instead."

"You lisina me, soma day you be runna da bussiness, you goina

have beautiful wife, lotsa money, a big home and maybe a couple

bambinos.

Soma day you coma home and finda you wife in bed with another

man.

Whata ya do then? Pointa to watch and say TIMES UP?"

Al pa boš rekel, da si ti biker in/ali skuterist, in da je to čist zadosten razlog, da si dedec in pol???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lojzi, nauk je torej, da moras it 7 mesecev polezavat, sprva pa delat sklece ko nor, tect naokoli in ponoci kopat jarke, da se naucis rokovanja s strelnim orozjem? :blink:

Jap, clovek se vsaj dan kaj novega nauci. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cyc, ne pretiravaj, saj ti ni treba v vojsko. :yea2:

Če bo pa pizdarija, pa vsi vemo, da lahko na tebe 100% računamo. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:D :lol1: In nate - se mi zdi, da bova enako koristna :OK:

No, pocakajmo do junija naslednjega leta ... da se ne bomo usteli glede cesa <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:D :lol1: In nate - se mi zdi, da bova enako koristna :OK:

E, sine, tu se pa po mojem motiš...

Je pa res, da boš ti bolj koristen, k maš kros motor in ti ga lahko vojska/policija zapleni za potrebe terenskega dela... O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je pa res, da boš ti bolj koristen, k maš kros motor in ti ga lahko vojska/policija zapleni za potrebe terenskega dela...  O:-)

Grrrr :devil: :angry: Ne dam :BUA: :fight2:

;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na prvem servisu ti itak zastonj gor na motorcikel privarijo podstavek za protufhelikopterski mitraljez in našpricajo znakč 365. motorizirane brigade. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no no, preden se preveč kdo razpiše :notworthy:

vojska je kul ljudem, ki jih to zanima in obratno

če je to komu prisila in odvečen čas, lahko sedaj opusti misel na tegobe v uniformi, ampak iniciacije pa vsekakor ne bo doživel, to je ponižanja, pravega reda (ki se z jugo kao ne da primerjat), rednih obrokov prehrane, poslušanje smčanja od prvega pa do zadnjega dneva, fajtov, ki jih nikoli nebi mogel predvidet, opazovanju psihe folka, ki jim je užitek zbrizgat kurčevo seme po stenah WC, nočnih žurk ob alkotu in zelenju, nočnih uspavank in jutranjih budnic, vedno v upanju, da ne bo kaka zobna pasta posušila obrazne sluznice, opazovanje dejanske razlike med posameznimi kulturami in navadami ljudi oz direktiv kot: ta je peder, ta je špeglar, ta je klošar, ta je čefur, ta je "izogibi se ga", ta je dobričina iz Lajhanove vasi z lopatami namesto rok...pač zgodbe polprisilno strnjene skupine fantov

najlepši so bili pohodi, spoznavanje narave, v katero se še sedaj rad vrnem, potem pa straže, ki so tudi bile zakon, čeprav si spal pod tovornjakom ali v topli hišici pokrit z bosancem, namesto da bi hodil okoli

najbolj magičen od vsega pa je bil SITNO, ahahahaha, kako je bila duša takrat vesela, vi nevojaki si tega ne morete predstavljat

človek mora trpet, da lahko uživa ne pa stalno konstantno eno in isto početje, ki zamori duha in naredi cunjo iz človeka

vaše veselje JE kislo, zato ker ima kratkotrajen pomen, zaradi odločitve neke vlade, ki si je s tem dejanjem le priborila nekaj novih volilcev (preko poslancev DZ)

da pa bi občutili veselje po 7 mesecih ali v prejšnji vojski 1 letu služenja al več, to pa je neopisljivo

čeprav sem takrat klel in zasovražil tisti kraj, so mi sedaj ostali le lepi spomini - pa sej tko je pri vsaki stvari in tako velikega šoka na žalost razen v vojni ali pri zadetku na loteriji, vi civili, ki se šopirite z motorji nikoli ne boste doživeli

ponosen vojak D.J.

he he he he

če kdo ne izlušči poante, zakaj se hvaliti ali naprej metati opravljeno vojsko; preprosto, zato, ker je vtisnila precejšen pečat v življenje posameznika, že zaradi časovne dolžine, pozitiven ali pa negativen, za to pa si je odgovoren vsak sam

prepričan sem tudi, da pizdolizci, ki niso opravili služenja in dosegli položaje v visoki politiki ali kakšnih drugih medijsko močnih lobijih lahko naredijo precej škode pri mladih življenjih, saj zaradi nepoznavanja vojnih razmer in po drugi strani krvoločnosti podrejenih oficirjev oz širše javnosti lahko netaktično pošljejo narod pogubo brez kazenske odgovornosti

no, k sreči za vas, bo vpeljana profesionalna vojska, ki zahteva od posameznika še bolj trdno odločitev: bom, ne bom vojak, ostali pa se lahko mirno uležete na fotelj, odprete čips in zaupate varovanje lastnega imetja v možnem obdobju brezvladja le peščici izurjenih ljudi, ki pa bodo realno varovali le pomembne

torej, v vojni je vsak sam, kdor je služenje sovražil, mu bo v kritičnem primeru prišlo prav, če ne drugega, se bo lahko kot dedek hvalil; sem še iz tistih časov slovenije, ko je bilo služenje obvezno in otroci bodo skakali od veselja ob poslušanju zgodbic, ki ne bodo v povezavi z dopusti, izleti, družinskimi prepiri in o tekmovanju s sosedi

upajmo da vojne ne bo, če bo, sem pripravljen :yea2: upam :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

upajmo da vojne ne bo, če bo, sem pripravljen :yea2: upam :ph34r:

se nekako strinjam z tabo, manjkala nam bo ena izkušnja in material za zgodbice ob večernih urah. vem kako je če se matraš in kako je lepo, ko je konec, tudi kako hitro pozabiš slabe strani in se dolgo spominjaš lepih.

si pripravljen? je tvoja kondicija dobra, lahko še vedno neseš polno bojno opremo neprekinjeno vsaj 10 km?

si na tekočem z novimi orožji, ki jih bo sovražnik uporabljal (pozabi na orožje o katerem so te takrat učili, tehnika gre naprej)?

znaš še vedno razstaviti in sestaviti orožje (v uglednem času), streljati z različnimi vrstami orožja?

brati karto, se orientirati v naravi, preživeti v naravi?

boš ubogal in jurišal na povelje brez razmišlanja ali je "pranje glave" že kaj popustilo in boš mogoče razmišljal za kake ideale in ljudi se boriš (vojne so zaradi politike in ne ljudi)?

še vedno misliš, da si pravi vojak in borec ali si samo izšolan "kanon futer", to smo lahko mi tudi, v primeru splošne mobilizacije itak gredo vsi še skozi šnelkurs!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

D.J. - super, po svoje imas prav, ampak - hodis na kake maneverske vaje? Vadis streljanje? Ker ce ne bo (ce ni ze ... ) od usposabljanja ostal samo se material za pripovedovanje ob tabornem ognju ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no vidva, MIIIIR, takoj 20 sklec oba, pol pa mirno na eno :beer1:, bosta vidla kako lahko super paše in ne samo séde :lol:

škoda da je agonije konec, ker bo cel kup mladih in sposobnih fantalinov rajše zganjalo nepotrebne norčije, namesto da bi to počeli v bolj kontroliranem okolju in se pri tem še kaj življenjskega naučili (pospravljanje postelje, medčlovečke strpnosti, zlaganje oblek, glancanje mehanike, nejadikovanja, uboganja okoliščinam primerno, brothers in arms... )

ideologije v vojni ni oz pomeni preživetje, to posebej velja za majhen slovenski teritorij, kjer je gverila edini možen uspešen način obrambe

juriš je učila juga, sicer tudi še SV ampak bolj zaradi kondicije, ker to te nenormalno zjebe, da ne omenjam vlačenja ranjenca na tvojem kolenu po travniku rahlo navzgor in preko kravjega govna - eni so sposobni to pretrpet, drugi ne, jebo ga, nije svak sa živcima od čelika

pri urjenju se pere glavo zaradi koordinacije, ker lahko zaradi svojeglavca popuši cel oddelek vojakov, izgub si pa noben ne želi

verjami, da vojna ni niti približno podobna vojski, vojna je kaos, kjer prileti od nevemkod serija izstrelkov in trga ljudi na kose

noben si jo ne želi, ampak družba sama rine vanjo, zaradi želje po čim bolj lagodnem življenju

pride vojna, pride orožje, pridejo nevedneži do orožja in dobijo ukaz, da priučijo nekaj 10 ljudi o samoobrambi, preživetju, ker so poprej zatrdili (ramboti), da zadeve vsaj malo obvladajo

ma nemogoče je to izpeljat, če nisi vsaj malo poslušal, delal, izpolnjeval militantnih zadev

šnelkurs je prekratek, prekratek, da bi se ti zaril pod kožo, zato je služenje dolgotrajnejše, ker hoče vsiliti ljudem ravnanje v kritični situaciji

večino stvari, najpomembnejših seveda bi se sigurno spomnil ali zelo hitro priučil nazaj, ker je bila frekvenca ponovitev res pogosta

torej, politik, ki ni odslužil roka da ukaz generalu, ki si vedno želi vojnih igric, naj pregazi Slovenijo

brez problemov smo zličkani, ampak, če ti je zapisana gotova smrt, zakaj ne nanesti vsaj malo škode napadalcu

vi bi radi minirali mostove, streljali s tankom in havbicami na velike daljave ampak treba se je izurit, ker pri teh zadevah se dela z nevarnimi sredstvi, ki ob neprimernem oz prej omenjenem svojeglavem ravnanju ubijajo lastne ljudi

vojna je tim ljudi, ki misli skupaj

vojna je čas, ko ni človekovih pravic

vojna zahteva od posameznika maksimalno predanost in požrtvovalnost (pa ne v smislu da se vržeš pod tank ali tečeš reševat kolega proti metkom.. )

vojna te označi za celo življenje, ker je ponovna socializacija skoraj nemogoča

vojna je sranje

če ne odslužiš si v vojni nekoristen oz če ne pomagaš vsaj kot civil v ilegali, postaneš zahojen nevtralnež ali celo domobranec, takih pa je preljuba Slovenija polna

Popravljeno . Popravil D.J.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma, kaj jaz vem, kar se mene tiče, je vojna iznajdba ljudi, ki se radi prepirajo, nimajo pa toliko jajc, da bi se sami pretepali. Politikov namreč. In žal je tako, da potem najdejo prekleto veliko ovc, ki se (rade :wacko: ) pustijo zmanipulirati in se pretepajo namesto njih. In cca še 1x toliko ovc, ki se sicer ne pustijo zmanipulirati, so se pa vseeno prisiljene pretepati. Ker gredo v nasprotnem primeru v keho, koncentracjonlager, na gavge ali pred strelski zid.

Vojna je presneto kužna bolezen, ki izvira iz bolnih možganov in se širi s krvjo.

A ne bi bilo bolj smiselno, če bi si (samo za primer) George & Osama nadela boksarske rokavice in v praksi preverila, kako udarci bolijo, če padajo direktno po tebi in ne po "kanonfutru".

V vasici na Krasu, kjer občasno bivakiram, je pokopališče iz prve svetovne vojne. Pokopani so sami Madžari. Kaj za vraga so imeli ti ubogi Madžari s Krasom, dokler se ni avstroogrska monarhija odločila, da bi jih bilo fino poslati v te kraje branit kaprice cesarja???? In takih pokopališč je na tisoče.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!