Skoči na vsebino

Ukinitev naborniškega služenja vojaškega roka

viking

Priporočene objave

Ja, pa pi... pa kaj se tok bojite te vojske, ja pa ste iz cukra al kaj? Malo discipline pa telesnega napora pa vam ja ne more škodit!! Itak je pa današnja vojska bolj podobna taborjenju - vsak vikend jih spustijo domov  k mamicam in očkotom  :wink:  :lol:

...a si se že volontirala, k si tok napaljena 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dva meseca na "obuki" za bolničarja v Zrenjaninu, potem so me strpali v trpezarijo, kjer bo moral nekaj čistit, nosit vodo in kruh na mize, po mesecu dni  niso mogli več vzdržat z mano, pa so me poslali v prekomando v knin. do konca vojske sem preživel v kleti komande divizije sredi mesta, kjer sem se igral z ekonomijo-prodajal sem slovensko kavo, in jo kuhal za vrla dekleta v administraciji. prednost mojega dela je bila v tem, da sem po tretji uri popoldan bil prost in sem ga popoldan lahko sral do jutra. toliko o jla.

leta 1991 pa sem bil že od meseca marca v gozdu, kjer smo najprej skrivali teritorialno-slovensko orožje, pozneje pa je bil naš vod tisti, ki se je premikal po okoliških gozdovih za nami pa so letali vojaki jla. igrali smo se mačke z mišmi. kakor hitro so se nam približali smo mi že odbrzeli naprej, v tem času pa so ostali teritorialci lahko naprej skrivali naše orožje. med streljanjem pa sem bil na meji in na barikadah.  

zaključil sem pa konec oktobra. v decembru pa sem obesil vojsko čisto na klin ne želim več sodelovati niti z vojnimi veterani niti s katero koli vojsko....

Hmmm.. podobno kot moj bratranec (specialna brigada vojne policije - med vojno), sedaj dela v GeneralStabu SV in to jemlje samo se kot sluzbo... ko konca pac ne misli vec na njo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...a si se že volontirala, k si tok napaljena 8)

Za paintball vedno :lol:

Predstavljaj si da moras vsak dan ob sestih zjutraj, ne glede na vreme it na paintball...po koncu dneva spucat opremo...jest cudovite vojaske obroke...zivet v sobi z dvajsetimi sotrpini od katerih (ce imas sreco) samo dva nimata osnovnih higienskih navad...vsak dan poslusat da se nate dere nekdo, ki ni nikjer drugje dobil sluzbe in je zafrustriran, ker je na najnizji stopnici lestvice podoficirjev....

Poleg tega si pa se slabe volje, ker si moras vsak vikend sam placat prevoz domov in nazaj do vojasnice (v mojem primeru LJ - Sl. Bistrica cca 120 km), da moras nosit domov prat umazano uniformo itd.,....

Torej?

FLAYO

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje pa piše,da moraš za vikend domov?

DAN

Ne pise...samo je nemalo tezav, ce hoces ostat tam cez vikend.

Recimo, da si edini iz svojega voda, ki ne gres domov cez vikend...

V vojasnici mora ostat vsaj en od vodnikov iz tvoje enote, ce ne se moras za dva dni in dve noci preselit v dezurno enoto (zraven pa moras premestit kompletno vsebino svoje kasete). Poleg tega dobis super ultra deluxe zadolzitve itd. Skratka osebje v vojasnici je strasno zadovoljno, ce kdo noce domov...ker jim podres sistem. Do naslednjic ze poskrbijo, da ti kaj takega ne bi prislo na misel...

Sicer sem pa v prejsnjem postu omenil voznjo za vikende domov zato, ker sem hotel omeniti kako se v vojski zapravlja cas in denar...primorce na Stajersko, Gorenjce na Primorsko itn. Skratka racionalno razporejanje.

FLAYO

P.S.: Kje si bil ti v vojski?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predstavljaj si da moras vsak dan ob sestih zjutraj,

se trudim pa mi ne rata, bi rabila nekoga, da me zbrca

ne glede na vreme it na paintball...

al pa ne glede na vreme v OLP (vpraši Gregsa pa Allo :lol: )

po koncu dneva spucat opremo...

lažje to, kot pa za dvema "prašičema" vsak dan pospravljat, kot to počne recimo moja mama (I'm not that crazy)

jest cudovite vojaske obroke...

ki so vsaj redni ... ne pa da se zvečer nabutaš, ker prej nimaš časa

zivet v sobi z dvajsetimi sotrpini

no, to je pa že :shock:

od katerih (ce imas sreco) samo dva nimata osnovnih higienskih navad...
:shock: :shock: :shock: :shock:

vsak dan poslusat da se nate dere nekdo, ki ni nikjer drugje dobil sluzbe in je zafrustriran, ker je na najnizji stopnici lestvice podoficirjev....
preprosto ne j.... in v glavi rolaš svoj film

Poleg tega si pa se slabe volje, ker si moras vsak vikend sam placat prevoz domov in nazaj do vojasnice (v mojem primeru LJ - Sl. Bistrica cca 120 km),

ja, kdo pa pravi, da moraš vsak vikend domov?? :wink:

da moras nosit domov prat umazano uniformo itd.,....

to ti sigurno mama pere, ja kaj se potem sekiraš?

Torej?

Torej, mislim da ste tipi vsi po vrsti malo preveč razvajeni :wink: :lol: :lol: :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po koncu dneva spucat opremo...

lažje to, kot pa za dvema "prašičema" vsak dan pospravljat, kot to počne recimo moja mama (I'm not that crazy)

No v vojski moras pa pucat za najmanj dvajsetimi... od skretov do hodnikov...

zivet v sobi z dvajsetimi sotrpini

no, to je pa že :shock:

od katerih (ce imas sreco) samo dva nimata osnovnih higienskih navad...
:shock: :shock: :shock: :shock:

Tukaj sem hotel povedat, da nekateri ne uporabljajo vode za umivanje kaj sele mila... ti moram opisat rezultat neumivanja po celodnevnem svicanju? Upam, da ne ;)

vsak dan poslusat da se nate dere nekdo, ki ni nikjer drugje dobil sluzbe in je zafrustriran, ker je na najnizji stopnici lestvice podoficirjev....
preprosto ne j.... in v glavi rolaš svoj film

Ce ne j...., se zna zgodit da NAj....

Poleg tega si pa se slabe volje, ker si moras vsak vikend sam placat prevoz domov in nazaj do vojasnice (v mojem primeru LJ - Sl. Bistrica cca 120 km),

ja, kdo pa pravi, da moraš vsak vikend domov?? :wink:

Noben ne pravi, da moras domov...ti pa hitro povejo, da v primeru, da ostanes notri poskrbijo da opravljas razna vzdrzevalna dela...spet smo pri pucanju...

da moras nosit domov prat umazano uniformo itd.,....

to ti sigurno mama pere, ja kaj se potem sekiraš?

A so mame tistih, ki so na sluzenju roka dolzne prat in peglat uniforme?

Mogoce bi pa ta cajt rajs kako drugace stran vrgle? A se ti zdi to u redu?

FLAYO

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

P.S.: Kje si bil ti v vojski?

Sem vse napisal v topicu Kje ste pa kej v vojski stražili!

DAN

Sem pogledal...

Torej, v tvojem primeru je bla situacija ravno obratna.

Na odsustvo je takrat hodilo toliko vojakov kot jih danes ostane v kasarni.

In najbrz ste meli tudi preko vikenda obuko.

Danes pa so v kasarnah samo dezurni vojaki in par oficirjev.

Oni pac izvajajo strazo in se kaj.

Tisti vojak ki pa ne gre cez vikend domov je takrat cisti visek. In da ne bi zabusaval se mu doloci razna inteligentna dela (najveckrat generalna ciscenja cesarkoli). Zakaj pa ne bi enostavno prezivel mirnega vikenda (brez obveznosti) v vojasnici?

FLAYO

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vojska je zapravljanje casa ... ogromno zapravljanje casa. In denarja, nabornikovega ker ga v tem primeru ne bi mogel zasluziti in davkoplacevalcev ... Sploh pa, kaki joke od vojske je to hudica, tisti na nasi izpostavi je en tak fatty da sploh ne vem kako je lahko zaposlen v SV, saj se sklec ne more delat po mojem?! Naj ga fuknejo ven in naj dela kaj bolj pametnega kot posilja pisma s "Spostovani nabornik ..." folku ki bi rad pocel karkoli bolj pametnega %$#!%!!! :evil: :evil: :snipersmile: :2gunfire:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Brezveze je zapravit sedem mesecev za tabornike. Sploh pa sedaj, ko si je vsak že nekaj naredil v življenju. A zdej naj pa kar vse pustiš in greš služit. :shock: :shock: :shock:

Komaj čakam junij 2003, ko bo konec tega sr................... . Sicer pa jaz itak moram do takrat še "pridno" študirati. :oops: :shock: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Komaj čakam junij 2003, ko bo konec tega sr................... . Sicer pa jaz itak moram do takrat še "pridno" študirati. :oops:  :shock:  :D

Hmm, a ni junij 2004...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest tud! :D

sej je res da je to ena posebna izkušnja ampak j...š, jest nisem za take fore, da te naučijo ubijat na ukaz :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest tud! :D

sej je res da je to ena posebna izkušnja ampak j...š, jest nisem za take fore, da te naučijo ubijat na ukaz :(

Seveda, maš prov, boljš je bit ubit brez ukaza.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest nisem za take fore, da te naučijo ubijat na ukaz

Sj ukaz ni "Ubij", ampak "Streljaj" :lol:

...gušteri,fazani,reponje,gugiji..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!