Skoči na vsebino

Drugačna Ljubezen

Priporočene objave

Objavljeno

Pred menoj je nov večer, deževen in tako siv. Ko sedim tako v svojih delovnih prostorih in poslušam, kakšne tegobe vse tarejo moje someščane, se včasih kar zamislim. Skorajda hlipajoče prispe dekle, nekaj čez 20 let in tarna, kot da ji bijejo zadnje minute življenja, ker ima angino.... Zamislim se. Predvsem zato, ker sem pred nekaj urami stal ob prijatelju, ki je smrti morda res zrl v oči, a se je ni ustrašil. Nasprotno. Postal je borec, boril se je za vrednoto, ki je podarjena samo enkrat, je neprecenljive vrednosti in ji pravimo življenje.

Do bitke za življenje ga je pripeljala velika ljubezen imenovana motorji. Tako kot je lepa in prijetna, polna nekega adrenalina in izivov, tako se lahko v trenutku spremeni v pogubno pošast, ki ne izbira svojih žrtev, ampak jih brez usmiljenja samo golta in golta... Vsako leto je tako prekleto nenasitna.

Spoznaš jo včasih prej kot prvo pravo ljubezen do živega sveta. Že kot otrok sem imel iskrice v očeh, ko sem gledal starejše fante iz ulice, ki so se naganjali z avtomatiki in apn mopedi. Zame so bili pojem nedosegljivega. Ker sem bil še fantič, sem se moral zadovoljiti s ponyem. Čeprav je imel pedala in sem moral pošteno naganjati kolesa, sem imel občutek, da sem skoraj tako dober in hiter, kot so bili oni. Potem se je pojavila možnost, da opravim izpit za moped. Takrat sem videl samo tisto belo knujižico, s katero si lahko vozil moped po cesti brez strahu pred miličniki. Bil sem car. Sploh se nisem zavedal, koliko stanejo izpit in ure, samo da imam ta presneti papir....

Bogi moji starši. Sedaj vrjamem, da sem za barvo njihovih las zelo zaslužen tudi jaz s svojo neuslišano ljubeznijo, ljubeznijo do motorjev. Fantič je postajal fant, dobil je službo in pojavila se je priložnost, da si uresniči svojo veliko željo iz otroštva. Postane lastnik motorja. Kupil sem motor, mami še pobarval tisti ostanek las, ki ni bil siv. Oče je bil nekoliko tolerantnejši....tudi on je bil zaljubljen v mladosti v isto punco....motor. Vmes sem se zaljubil tudi v prave, lepe ženske. Usoda je tako hotela, da je šla zveza po vodi, ampak tista prva ljubezen, pa je ostala nedotaknjena in vedno v meni. Motor. Postal sem motorist. Stil življenja, ki ti prileze pod kožo in te omami s svojo čarobnostjo. In prav ta lepa ljubezen, te vleče na meje varnega, na meje življenja, ki jih nič kolikokrat prestopiš, a se uspeš ponovno vrniti na pravo stran. A vedno ni tako...žal. Mnogo mladih ljudi je ta zasvojenost popeljala tja, kjer ni bilo več poti nazaj, ostali so spomini in bolečine. Pogubila jih je ljubezen...ljubezen do motorjev.

Nekateri so imeli srečo in so se uspeli iztrgati iz krempljev pogube. Bili so bitko za življenje, jo izbojevali in se počasi vračajo med nas. Svojo ljubezen so morali plačati, včasih s tako veliko ceho. Ko razmišljam o vsem tem bi se najraje odpovedal moji ljubezni iz otroštva. A ne morem. Ker me je že zasvojila, tako kot vse ostale moje prijatelje in prijateljice, ki živijo stil življenja imenovan motorizem. Tako pač je to v življenju. S tem rizikom se vsakodnevno, ko sede na motor, sreča Alka, Mladiček, Windsurfer, Gregs, Teya, Perla, Ike....imen je nekaj čez 2000 samo na motosvetu. S tem rizikom in tveganjem v ljubezni so se srečali Dave the Wave, Hanzi, zadnji se je v borbo spustil Ico.....Samo zato, ker mu je boginja sreče Fortuna za trenutek obrnila hrbet in ga pustila samega. Očitno je spoznala svojo napako in jo poskušala vsaj nekoliko popraviti. In kolikor sem jezen na njo, da je bila tako nepravična do nekoga, sem ji po drugi strani hvaležen, da ni popolnoma obrnila hrbta.

Prva bitka je končana. Zmagal je Ico, Dawe, Hanzi...Škoda da ne morem tu nadaljevati še z Nino, Petrom, Tomažem..... . Presneto lepo bi bilo, če bi vse bitke imele zmagovalce med nami. Saj vem, v vsaki vojni so žrtve. Kako prijetno bi bilo živeti brez vojn. Žal je tako, da prvo bitko bije vsak sam, po svojih najboljših močeh. Ko je ta izbojevana, nastopimo mi, ostala vojska. S svojimi malimi dejanji, s trenutki pozornosti in prijaznimi besedami lahko naredimo največ kar zmoremo. Smo opora tistim, ki se prebijajo nazaj med nas, ki nas druži ta prekleta ljubezen, imenovana motorji.

Vsem borcem, ki jih poznam, lahko izkažem obilo spoštovanja za prehojeno pot. Naredili so stvari, za katere upam, da jih nihče od nas nikoli ne bo potreboval ponavljati za njimi. In na koncu vseh težav in bitk, nas veže spet ista zadeva, imenovana ljubezen do motorjev in življenja...........

Objavljeno

Lepo si to napisal...

Taki dogodki ti vedno dajo misliti....Potem pa se usedeš na motor...

Objavljeno
....Potem pa se usedeš na motor...

:D Vem, ampak proti temu ni zdravila..... :)

Objavljeno

Zelo lepo si tole napisal in to ravno na dan ko ponovno kupujem motor:( Malo das cloveku misliti!Ravno ob takih besedah se najveckrat spomnem na besede moje mame(podobno kot ti mi je nazadnje povedala vceraj zvecer).In ko sem ji povedal da jutri(danes) kupim motor je pozrla tisti cmok v grlu.....spustila solzo in odsla.Danes zutraj je bilo ze boljse.Lepo pa je ,da se priblizno zavedamo kaj ob vsem tem z nami pretrpijo nasi starsi,partnerji,sorodniki,prijatelji in kako doma nenehno trepetajo,medtem ko mi brezskrbno uzivamo vsak v svojem najboljsem sedlu!Pa saj vem ,da bi jim vsi radi prihranili to trplenje.....samo kaj ko je ze Quota vse lepo napisal.Ta ljubezen....

Objavljeno
.....samo kaj ko je ze Quota vse lepo napisal.Ta ljubezen....

..... ne sme biti močnejša od ljubezni do naših najdražjih, njihovih občutkov....

Objavljeno

.........kljub svoji totalni neizkusenosti moram napisati, da je tole zelo, zelo lepo napisano in vredno razmisleka ..........................

'......RAZUM JE V SLUŽBI STRASTI.............'

Objavljeno

.....ljubezen, hmm jaz bi temu rekel prej hrepenenje, taka želja da premaga strah...........

Objavljeno

moja draga honda je edina moja ljubica, ki jo obožuje tudi žena (vse druge moram skrivati) :D

Objavljeno

Quota, respect! :notworthy: :cry:

Objavljeno

Če prebereš to kar si napisal in zraven pri vsaki esedi še razmišljaš kaj pomeni in če sebe najdeš v tem tekstu kar težko skriješ čustva. Izredno lepo napisano. V vsem se ti pridružujem. To je resnično ljubezen.

Objavljeno

Lepo si to napisal .... res je mal težko skrivat čustva :cry: še posebi ker so določene stvari kruta realnost :cry: :cry: .... žalostno in krivično je da poleg moje strasti in hrepenenja do adrenalina in motorjev morajo zraven trpet tudi moji starši, ki so že tolko preveč pretpeli :( naj bo fortuna z nami in vami !

Objavljeno

Tudi profesionalce stisne, a ne?

Lepo si se izkašljal. Če je tebi lažje, je bilo potrebno. Menim pa, da komentarji niso potrebni.

Čečo

Objavljeno

Hm......lepo napisano.......samo z vsem se pa vseeno ne morem strinjati......

Ljubezen do motorjev? Do kupa pleha in plastike? Do kosa sestavljenega materiala?

Hm.....jaz bi to prej imenovala neka odvisnost, ki zadosti naši / vaši vedno večji težnji za adrenalinom. Pod ljubezen si jaz predstavljam nekaj popolnoma drugega.....

Je pa res, da je tako samo moje mnenje....... :rolleyes:

Alla B)

Objavljeno (popravljeno)

@Alla:

Po moje imaš kar prav.

Ljubezen je do tistega, kar nekdo misli da mu, ali pa mu tudi zares, življenje z motorjem prinaša.

In oltar tega razmišljanja ali življenja je motor.

Way of life.

:)

Popravljeno . Popravil RAN
Objavljeno
Ljubezen do motorjev? Do kupa pleha in plastike? Do kosa sestavljenega materiala?

Hm.....jaz bi to prej imenovala neka odvisnost, ki zadosti naši / vaši vedno večji težnji za adrenalinom.

na polovico si že sama odgovorila;

je ljubezen do občutka, adrenalina, ljubezen do vsega kar ti da misel na motor. dotik kovine ali že pogled na sliko, ki ti sproži spomine na vožnje, dogodke, prijatelje in žal, včasih tudi hude trenutke.

je kot najljubši medvedek iz mladosti ali odeja, sam po sebi le kos blaga, ki pa ob dotiku sproži cel val prijetnih čustev. adrenalin je sekundarnega pomena, čeprav bi motor izgubil večino čara če bi postal popolnoma varen.

včasih je kruto kam te lahko pripelje ta ljubezen/zasvojenost, ampak vedno moraš pomisliti kaj bi zamudil, če je nikoli nebi spoznal.

žal sem že zgubljal prijatelje in znance, vedno na najbolj neumne načine in nikoli na motrju. torej če te čaka, te čaka kjerkoli.

IT'S BETTER TO BURN DOWN, THAN TO FADE AWAY!!!!!!!!! :yea2:

Objavljeno

Huhhh, Quota :K ... trikrat sem prebrala ... :cry: ... prav pretresel si me s svojim zapisom, ki ga nosim v sebi ze vsa leta :hmm: ... in sploh te zadnje dni ... in slika z vidika tvojega pogleda :huh: :huh: ..............

.............. norci ... ni nam pomoci! ;) :D

Hm.....jaz bi to prej imenovala neka odvisnost, ki zadosti naši / vaši vedno večji težnji za adrenalinom.

Na-a. Ljubezen je. Strastna, cutna, slepa, vznemirljiva, izpopolnjujoca, ... B)

Hehe, sej razumem, da nekateri ne verjamejo. :P

Objavljeno

To je res ljubezen! Morm rec da je tricetrt dneva v mojih mislih motor.

Velikokrat si zazelim da te ljubezni ne bi bilo sploh ko berem crno kroniko sedaj pa se tvojo malenkost.

Mam kroslo, naslednje leto sem mislu imet se eno rec za na cesto. Vedno bolj sem v dvomih kar se drugega motorja tice. Tako rad bi ga imel, tako bi bil srecen. Amapk imam vedno vecje dvome. Gotovo bom kar pri krosli ostal. Saj je nevarno pa skoz si neki pobuskan amak gres pa redko nad 80kmh, pa se sred gmajne al pa krosproge se ti redko nastavi kaksen avto.

Objavljeno
IT'S BETTER TO BURN DOWN, THAN TO FADE AWAY!!!!!!!!! :yea2:

I HATE MYSELF AND I WANNA DIE!! :devil:

Objavljeno

če se mene vpraša je kar oboje... ljubezen... in z njo povezana odvisnost... nažalost so pa v vsaki ljubezni dobr in slabe stvari... lepa in slabi trenutki... in vsaka ljubezen terja kdaj svoje žrtve... takšne ali drugačne... :(

je pa ful lepo napisano... :cry:

lp...

Objavljeno

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Quota...za ta post si pa zaslužiš več kot pijačo....

motorizem....način življenja, solidarnost....pomoč....spomini....adrenalin....prijateljstvo....

pomagajmo tistim, ki so imeli srečo in spominjajmo se tistih,

ki so nas prehitro in nesrečno zapustili :cry:

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!