Skoči na vsebino

Drugačna Ljubezen

Priporočene objave

Objavljeno
Ljubezen do motorjev? Do kupa pleha in plastike? Do kosa sestavljenega materiala?

Hm.....jaz bi to prej imenovala neka odvisnost, ki zadosti naši / vaši vedno večji težnji za adrenalinom.

Na-a. Ljubezen je. Strastna, cutna, slepa, vznemirljiva, izpopolnjujoca, ... B)

Hehe, sej razumem, da nekateri ne verjamejo. :P

Ej, saj nisem trdila, da sem imuna na to odvisnost.....uf, še kako prekleto uživam v adrenalinu in vsem kar spada k motorjem.......pa vseeno.......ljubezen do pleha? Ne, to pa ne.......kljub norim užitkom, ki mi jih nudi......

Alla B)

Objavljeno
Ljubezen do motorjev? Do kupa pleha in plastike? Do kosa sestavljenega materiala?

Hm.....jaz bi to prej imenovala neka odvisnost, ki zadosti naši / vaši vedno večji težnji za adrenalinom.

Ej, saj nisem trdila, da sem imuna na to odvisnost.....uf, še kako prekleto uživam v adrenalinu in vsem kar spada k motorjem.......pa vseeno.......ljubezen do pleha? Ne, to pa ne.......kljub norim užitkom, ki mi jih nudi......

Alla B)

:D Vse je to odvisno od tega, kako gledaš na stvar....če v njej vidiš samo materialno dobrino, ki te prevaža iz točke do točke, potem je to tvoj pogled... <_<

:) če se postaviš v vlogo voznika, ki s tem kupom pleha živi, ga vzdržuje, neguje, potem je to morda nekoliko drugače.....

Ne obsojam te zaradi mnenja, ki ga imaš, ampak morda se nekoč sama znajdeš v vlogi lastnice kakšnega motornega konjička, pa te bom takrat vprašal, kakšno je tvoje razmišljanje danes.... :)

Objavljeno

Alla B)

huhh, sorry, premalo casa sem imela (& ga imam se vedno :rolleyes: ), sicer bi o tem lahko napisala celo poglavje & sele zdaj vidim, kako je izpadlo (morda) zate - nikakor ni bilo misljeno osebno ... in spet: prav je, kot pri vseh stvareh, da smo si razlicni in da tako tudi gledamo na te zadeve ... ostalo je lepo opisal Quota.

:hmm: je hecno slisat: "ljubim motor"? :? :o ... heh, verjetno je res. :P :D

pa tle ni kej ;) B)

Objavljeno
žal sem že zgubljal prijatelje in znance, vedno na najbolj neumne načine in nikoli na motorju. torej če te čaka, te čaka kjerkoli.

Končno eden, ki je to upal napisati. Pa ne umirajo samo motoristi!! :?

Objavljeno
:) če se postaviš v vlogo voznika, ki s tem kupom pleha živi, ga vzdržuje, neguje, potem je to morda nekoliko drugače.....

He, he.....saj sem vedela, da bom dobila servirano, da ne morem tega sodit, ker nimam lastnega motorja......

OK....priznam......jaz sem pa zaljubljena v svojo tipkovnico.... :devil:

Alla B)

Objavljeno
I HATE MYSELF AND I WANNA DIE!! :devil:

nirvana.....ja tudi na motorju jo lahko dosežeš.... :yea2:

Objavljeno

Alla B)

Pardon, ker se vmešavam. Pomoje ima Alla prav. Primarna je ljubezen do "osebe". Vse ostalo je surogat. Morda celo dober, pa še vedno le surogat...

Objavljeno

iz sskj.......

obstaja tudi ljubezen do predmetov, tisto pod 4

ljubezen -zni ž (e) 1. močno čustvo naklonjenosti do osebe drugega spola: vezala ju je velika ljubezen; ekspr. ljubezen gori, ugasne, se vname; izpovedati, odkriti, priznati komu ljubezen; ekspr. prisegal ji je večno ljubezen; vračati komu ljubezen; čista, globoka, goreča, prva, skrita, strastna, zvesta ljubezen; čutna in duhovna ljubezen; ekspr. sladka, vroča ljubezen; srečna ki jo ljubljena oseba vrača, nesrečna ljubezen ki je ljubljena oseba ne vrača; ljubezen do dekleta; ljubezen med možem in ženo; zakon brez ljubezni; biti prevzet od ljubezni / njuna dolga ljubezen je končana; tekmec v ljubezni / nav. ekspr.: petošolska ljubezen; platonična ljubezen brez želje po čutnih, telesnih odnosih; ljubezen na prvi pogled / poročil se je z njo iz ljubezni; storiti kaj iz ljubezni // evfem. spolno razmerje, spolni odnos: njen mož ima ljubezen z drugo žensko; pog. začela je z njim ljubezen; njegove neštevilne ljubezni / lezbična ljubezen; svobodna ljubezen skupno življenje moškega in ženske brez zakonske zveze / spolna ljubezen // ekspr. oseba, na katero se nanaša to čustvo: po dolgih letih je srečal svojo nekdanjo, prvo ljubezen; oženil se je s svojo mladostno ljubeznijo / kot nagovor kmalu se vrni, ljubezen moja 2. s prilastkom močno čustvo naklonjenosti do koga, združeno s skrbjo za njegovo korist, dobro: čutiti ljubezen do staršev; bratovska, materinska, otroška ljubezen; hčerina ljubezen do očeta; ekspr. opičja, slepa ljubezen do otrok / domovinska ljubezen; ljubezen do domovine; ljubezen do mladine / ljubezen do živali / to je storila iz ljubezni do otrok; z veliko ljubeznijo je govoril o svoji materi; vzgajal je svojega učenca z očetovsko ljubeznijo kot bi bil njegov oče 3. knjiž., ekspr. kar je posledica teh čustev: obdajala jo je ljubezen moža in otrok; izkazovati staršem ljubezen in spoštovanje 4. navadno v zvezi z do močen pozitiven odnos do česa: cenila je njegovo ljubezen do glasbe, gledališča, knjig; velika ljubezen do narave; ljubezen do poklica; ljubezen do svobode / njena ljubezen do dela je znana znano je, da rada dela; evfem. vsi poznajo njegovo ljubezen do denarja veliko željo, da bi ga pridobil, imel / ekspr.: glasba je njegova ljubezen; pipa je bila njegova največja ljubezen zelo rad je kadil pipo / z ljubeznijo obdelovati zemljo; jed je bila skromna, a pripravljena z ljubeznijo 5. raba peša dobri, prijateljski odnosi: med ljudmi ni vladala ljubezen, ampak sila; ljubezen do bližnjega, za trpeče ljudi / sosedje so živeli med seboj v ljubezni in prijateljstvu • ekspr. kar pojedel bi jo od ljubezni ima jo zelo rad; iron. ne vem, če bosta lahko samo od ljubezni živela za življenje jima bo potrebna materialna osnova; star. vnela se je v ljubezni do njega, zanj zaljubila se je vanj; knjiž. kupljena ljubezen pri kateri je treba partnerja plačati; vznes. čas ljubezni pomlad; evfem. služabnice ljubezni vlačuge, prostitutke; ekspr. biti slep od ljubezni biti nekritičen do ljubljene osebe; šalj. ljubezen gre skozi želodec če ženska moškemu dobro kuha, je tudi njegova ljubezen trdna; za ohranitev ljubezni je potrebna materialna podlaga; ljubezen je bolezen ljubezen, zaljubljenost povzroča podobno stanje kot bolezen; ljubezen je slepa; stara ljubezen ne zarjavi; šalj. sreča v igri, nesreča v ljubezni * rel. ljubezen do Boga; vera, upanje, ljubezen; vrtn. goreča ljubezen dlakava vrtna rastlina z rdečimi cveti; kalcedonijska lučca

da ne boste brezveze nabijali :D

Objavljeno
:)  če se postaviš v vlogo voznika, ki s tem kupom pleha živi, ga vzdržuje, neguje, potem je to morda nekoliko drugače.....

He, he.....saj sem vedela, da bom dobila servirano, da ne morem tega sodit, ker nimam lastnega motorja......

OK....priznam......jaz sem pa zaljubljena v svojo tipkovnico.... :devil:

Alla B)

Nop, ne gre za serviranje.....gre za dejstva....and btw....ljubezen do tipkovnice....a ni nobene podobnosti z ljubeznijo do motorja... :)

Morda boš pa spoznala pomen besede ljubezen, ko boš končno enkrat zaljubljena, brez predsodkov in strahu...: B)

in s tem tudi zaključujem besedni nesporazum med nama....ker vsak ima pravico do svojega mnenja.. :004

Objavljeno

Quota :notworthy: :cry: je pa res, da nikoli ne ves kje te caka konec. Je pa bolj hudo za vse ostale, ce se ti to zgodi na motorju, ki ga potem vsi obsojajo (po krivici).

Ostali kaj se toliko :fight2: glede kaj je ljubezen in kaj ni, ”100 ljudi 100 cudes”, zato vsakemu svoje in kako mu pase. :D

Objavljeno

vse je v redu dokler ljubezen ne preide v obsedenost....dasiravno do osebe ali na predmete.... :BUA:

Objavljeno
Quota  :notworthy:  :cry: je pa res, da nikoli ne ves kje te caka konec. Je pa bolj hudo za vse ostale, ce se ti to zgodi na motorju, ki ga potem vsi obsojajo (po krivici).

s tem se ful strinjam... ko sm rekla staršem da grem delat izpit za motor, je blo takih in drugačnih izrazov na obrazu... :huh: :unsure: :angry: :fight2: :cry: :wacko: itd... (asociacija jih je najprej vodila do tega da sm na cesti in dvokolesnemu vozilu bolj izpostavljena nesrečam... z upanjem da ne hujšim... ) ampak zanimivo, da ko sem rekla da grem delat izpit za avto, je blo nekaj samoumnevnega... nesreče z avti se dogajajo vsak dan... s takimi in drugačnimi izidi... pa jih totalno spregledajo... :angry:

ne gre za krivit nobenega in ničesar... nikoli... ku je reku pervy... če te čaka, te čaka... kjerkoli... :(

mi bomo pa še naprej živeli z našo ljubeznijo.. odvisnostjo... adrenalinom... kakorkoli želi kdo poimenovat našo skupno točko... in uživali v življenju ki ga živimo, z upanjem, da nas ne čaka... ne še... :)

lp

Objavljeno

Tle berem vaše poste in zdej sm šele potolažen, k sm vidu d sploh nisem edini oz. eden od manjšine k je zalublen u motorje :wub:

Pa nej še kdo trdi d to ni ljubezen!

Objavljeno

ljubezen te prevzame dobesedno nemorš brez nje!!!ljubiš jo, jo negueš, objemaš, vse kar ti da srce!!!najbolj težko pa je spremenit čustva, občutke v besede!!! :) :) :)

ljubezen do motorja ima pri men prav poseben prostor v srcu!!! :wub: :wub: :) :)

Objavljeno

i love my bike. sej bi se že ubil z motorjem sam mi ga je škoda

Objavljeno
....je pa res, da nikoli ne ves kje te caka konec.....

itak

.... Je pa bolj hudo za vse ostale, ce se ti to zgodi na motorju, ki ga potem vsi obsojajo (po krivici).....

sm se zadnjič pred Planetom zapletla v en kratek čvek glede tega, z enim starejšim stricem, ki je občudoval moj motorčič (250ko :D) ..in stric mi je omenil, da to se ti lahko zgodi kjerkoli...torej, niso vsi krivični!!

Objavljeno

No da še jaz malo pomodrujem. Lepo napisan tekst, ni kaj. Zdaj pa še moje mnenje. Smrt je neizbežna. In človek naj občuti ponižnost ob tem kar ga bo slej kot prej doletelo, ne pa da se ima za gospodarja vsega(to lahko vidite po prepotentnosti mnogih). Nadalje bi pa rekel naslednje o ljubezni(ali pa odvisnosti) do motrjev in o stereotipu motorističnih nesreč. Kot prvo se ljubezen kot emocija lahko pojavi med subjektom(človekom) in objektom(motorjem). To se vidi v tem, kako se kakšen človek zelo naveže na motor, ga dojema skoraj kot bitje, se mu smili privijanje v obrate, ga pri morebitnem lažjem padcu bolj skrbi za motor kot zase. In kar je najhuje. Res je to tudi odvisnost. Tisti ki ga zapopade ji pač ne ubeži. Mislim pa takole. Bolje biti srečen na motorju in morda na ta način dočakati svojo smrt, kot pa neprestano razmišljati o tem kako lepo je bilo ali bi bilo v vožnji z njem, pa zaradi previdnosti tega nikakor nočemo. Kajti življenje, četudi kratko in srečno, je za posameznika gotovo vredno več kot pa dolgo in nesrečno. Vsaj zame. Drži pa, da svojci vseeno trpijo, tudi ko smo mi rešeni tega(bremena življenja). Zdaj pa k stereotipu motorističnih nesreč. Z avtomobili se pobije zelo veliko ljudi. Pa čudno, da nam nihče ne komplicira, ko se vozimo z avtom. Npr. se ubije nekdo z avtom in je manj pompa okrog tega, kot če se nekdo z motrjem. Še bolj zanimivo je pa tole. Na dan zaradi bolezni in lakote umirajo miljoni, ampak večini se kratkomalo jebe. Oz. skoraj nihče se s tem ne obremenjuje. Vsakdo pač doživlja tiste miljone samo kot številke, ne pa kot tragedijo. Skratka glede te naše subjektivnosti doživljanja smrti drugih. Res je pa dobro to, ker ste vsaj ganjeni ali pa prizadeti glede svojih motorističnih kolegov. Bolje zato, ker upam, da se bo počasi kaj spremenilo na boljše. Npr. kvaliteta naših cest, primernost nekaterih ograj ob cestah, pazljivost drugih voznikov itd. Pa še tole mi ni čisto jasno. Okej sam sm po duši motorist, razumem in trpim za to ljubeznijo. Nisem pa zasvojenec z hitrostjo in mogoče sam zato preveč subjektiven. Kako to, da se najdejo ljudi, ki govorijo o teh nesrečah, pizdijo čez npr. avtomobiliste(ki se obnašajo včasih res kretensko...spet izkusil sam), sami pa vozijo motorje tipa Yamaha R1. Jasno je, da jih ne vozijo ravno počasi. Okej sej tudi sam vozim hitrje ko sm na motorju, kot npr. z avtom, vseeno pa v nekih razumnih mejah. Medtem ko sem videl nekatere, ki so tako divjali, da sem se čudil..iskreno rečeno, kako to da ni več nesreč. Sploh pa naj tovarne ali pa uvozniki malo pocenijo potovalne endure, da jih bo folk več kupoval. Tko se pa dela največja promocija športnim(tu ne mislim super športnih) motorjem, pa še cene so zmerne. Npr. osebno bi raje imel Transalpa, pa je Fazer dosti cenejši in potem je odločitev takšna kot je. Tudi cene bi lahko pripomogle k temu, da bi nekateri kupili drugačne(lahko rečem šibkejše) motorje.

No kakorkoli že, žrtve bodo še v prihodnje. Upam sicer, da ljudje več razmišljajo o tem. Npr. na naših cestah velja za vrednoto dinamična vožnja, ne pa umrijena. V Avstriji in Nemčiji je povečini drugače(pustimo avtoceste). In potem tipična slovenska mentaliteta. Lej tega Nemca z Mercedesom. Matr mučka, pelje ko moja stara mama. No to se dogaja. Sicer bo kakšen speed freak znorel, ampak z vidika varnosti bi bilo boljše, če bi blo pri nas tudi tako(že vidim, da bo nekdo našel statistiko nesreč za Slovenijo in Nemčijo in mi dokazal, kako se motim ;) .

Skrata za konec. Vozite preudarno in vsaj do neke mere bolj defenzivno. Isto velja zame kajpak. Ker zelo verjetno bomo morali mi poleg svojih napak popravljati še napake drugih, pa zaradi dveh koles smo vseeno bolj ranljivi. Ampak vsak zaljubljenec ve, da je smrt boljša kot odpoved svoji pravi ljubezni :)

Objavljeno

Ne ga srat s takimi, da se lahko zgodi kjerkoli. Seveda se lahko, gre se za verjetnost da se zgodi in za posledice. In verjetnost ni nekajkrat večja, je nekaj desetkrat večja v primerjavi s kletkami (avtomobili).

Ko se vam bodo prijatelji začeli sesuvati boste to dojeli.

Je pa, žal, odvisnost od motorizma močnejša.

Andrej

Objavljeno

kaj pa mislite o tistih, ki pravijo: "Jest bi tut mel motor, ampak bi se zihr ubil, tako, da ga nočem imet!" ?

Objavljeno

O takemu bi pa rekli, da na srečo še ni zaljubljen. To ponavadi rečejo tisti, ki sami še niso izkusili slasti težkega motorja :) Če pa so vse to poizkusili, bi pa rekli naslednje. Ali se kljub temu niso zaljubili. Potem je to enostavno. Če pa so se in lahko to naredijo, jih pa občudujem. Očitno so bolj razumni kot jaz.

Objavljeno
Je pa, žal, odvisnost od motorizma močnejša.

se strinjam najbrž gre za odvisnost. nekajkrat sem bil zelo blizu matildi (s koso ali brez) - nato sem se usedel na motor..vozil - zelo s težkim srcem...a vseeno vozil ...postal sem previdnejši...a motor,ki me pelje v širne dežele me je začaral... :lol1:

lp matjaž

Objavljeno

Plemeniti QUOTIN post ste začeli maličiti do neraspoznavnosti, zato tole temo z veseljem zaklepam.

Evo, KLONK.

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!