Skoči na vsebino

Prva Enduro Dirka - Poček


Noise

Priporočene objave

Takole pravijo:

Na Počku se vseeno dobimo v soboto, 27.9. ob 12:00 uri!

Nekako takole je zamišljeno:

Se bomo malo vozili po hostah po makedamskih poteh ki vodijo do raznih koč, lovskih, planininskih domov. To so ceste, ki jih lahko uporabljamo. Pa če nas bo dost bomo pač mal po svoje protestirali. Po panoramskem ogledu bomo pa mal popili pa pojedli.

Upam, da bo zadeva primerna tudi za ne-hard endure. Če ne bo šlo drugače, bi lahko pa dve skupini naredili. Kar se tiče mape, delamo na tem, da jo pridobimo in skopiramo za sobotne udeležence :)

Jaz definitivno pridem. :ph34r:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:( Zakaj se ne bi znoreli izven cest in prometa, kakor da norimo po prometnih cestah! :(

Hmnja, zakaj je sploh treba "noreti"?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fantje v naši državi more biti nekej narobe :hmm: če ima nekdo ki iz užitka živali pobija, tolk besede, da tkole zjebe situacijo :BUA: pol je treba resno ukrepat :angry: če ne smo ga najebal :wacko: :ph34r: :BUA:

Uradna formulacija je približno taka, da lovci pač skrbijo za gozd in gozdne živale, tudi tako, da jih dovolj redčijo, da le-te ne odžirajo kmetom pridelkov in podobno....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dokler bo slovenska nacionalna FOUŠIJA na sceni smo lahko prepricani da se bodo take izpadi bolanga folka ponaulal :fight2: u nedogled!

Enim se zdi pač hard-enduro in podobne zadeve "bolane".

PA da se razumemo: sem ZA šport in podobne zadeve... Ni mi pa čist jasno, kje je bil problem tokrat, z vidika lovcev. ... Očitno ni bila organizacija dovolj kompetentna, da bi lovce že na začetku izločila...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvalabogu ker je 90% izmed njih totalnih idiotov. So me že lovili po hosti, mi nastavljali veje in podobne kozlarije.

Ali pa kmetje so isti kurci.

Jaz sem imel dovoljenje lastnika parcele da si lahko tam naredim progo, se je pa sosed začel razburjat da bom vse razril in ne vem kaj še, pa k ni melo nobene veze z njim.

Fantje, s takimi citati si samo še pljuvate v skledo...

Povozi vse lastnike trofej zaščitenih živali,zapitke v zelenih uniformah, neprištevne lastnike strelnega orožja, ki pobijajo po hostah (pravijo da skrbijo za ravnotežje živalskih vrst.Mar ga niso sami porušili v zadnjih stoletjih z nenačrtnim lovom? Zakaj potem hodijo na drage streljačine v Kanado,Afriko,ZDA? Skrbet za ravnotežje živalskih vrst na robu izumrtja? Ne me jebat).Rij po gozdovih,zaščitenih območjih,travnikih in livadah kjer stojijo opazovalnice.Odstrani dušilec.Začenja se čas skupnih lovov (gorje majhni divjadi),ti pa se "slučajno" pelji mimo prizorišča kakšno uro prej. Povabi švabe,avstrijce,lahe in kasiraj vodenje.Bodi kriminalec.LEGALNO SE TU NE DA DELAT (Črna liga v Slo?).VEZE ALI KRIMINAL (s tem ne mislim kriminala v običajnem smislu, da ne bi bilo pomote.Enduro=kriminal)Vabljeni v SG konec oktobra,da na pikniku staknemo glave in pogruntamo kako naprej,ter se ga nato prijetno zatolčemo!GASA!
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni mi pa čist jasno, kje je bil problem tokrat, z vidika lovcev. ... Očitno ni bila organizacija dovolj kompetentna, da bi lovce že na začetku izločila...

Zdi se mi, da je fora v tem, da so lovci na začetku /že kakšen mesec nazaj/ dali dovoljenje, na podlagi katerega (in še drugih) je nato upravna enota izdala dovoljenje... Nato so lovci zadnji dan (v torek se mi zdi) preklicali dovoljenje, na podali česar je taisto storila tudi UE.

Če bi rekli NE že na začetku, bi vsi malo drugače tole sprejeli se mi zdi... Ne pa očitno čakanje na zadnjo minuto za preklic dovoljenja...

Proga je pa bojda postavljena (vojaki trasirali), vozniki (tudi iz tujine) prijavljeni in povabljeni... :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobro, tukaj še uradno od organizatorjev:

Kot ste seznanjeni prva hard enduro dirka v Sloveniji žal odpade!

Strasti glede Počka, se morajo pomiriti in poiskati nove možnosti in rešitve za prvo enduro dirko v SLO.

Obvestilo: V soboto 27.9. ob 12 uri, je zbor na parkirišču pred vojašnico v Postojni.

Organizirana bo skupinska vožnja po cesti in okoliških makadamih. Motorji morajo biti obvezno registrirani, da ne bo prišlo, do kakšnih zapletov.

Če bo organizator sporočil nove informacije, glede sobote, boste obveščeni tukaj.

Hvala za razumevanje!

Lep enduro pozdrav!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Proga je pa bojda postavljena (vojaki trasirali), vozniki (tudi iz tujine) prijavljeni in povabljeni... :o

Kako pa se take zadeve urejajo na raznih motokros tekmovanjih in downhill bicikliranju????

sHit, to pa je pizdarija!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz sm za sam povej ob keri uri se dobimo!še neki, kokr jaz vem je to vojaško vadbišče in nam lahko V.P.(vaški posebneži) morijo????a kdo kej ve o tem??? :wacko:

Ne se bati za vojsko, saj vsi vemo, da je njihov delovni čas od ponedeljka pa do petka med 07.00 in 15.00 uro. Sam nisem nikoli imel problemov med vikendom. Sem se pa večkrat vozil tudi med tednom dopoldne in, če ni bilo voj. vaj, sploh ni bilo problemov. Kot pa sami veste, se z motorji lahko vozimo tam, kjer so ceste in razne potke (gozdne). Sam nisem pristaš vožnje po travnikih in podobnih površinah. Se pa vidimo na Počku (s hiše ga vidim).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

men sede vse samo da se dobimo in eno lepo turco nardimo tko k se spodob za enduraše(tako neškodljivo , čeprav je to skor nemogoče) :hmm: ,lahko pa probamo, pa jim dokažemo da ne bomo uničl pol narave,in da smo kulturni ljudeki ki hočmo samo nekejkrat na leto mal športa in zabave,čeprav se bodo tiste tri srnce premaknile za 2km. bl u hosto!! Je res al ni??? JAZ MISLM DA BI TUD JAGRI MOGL MAL SPUSTIT,IN NAM POGLEDAT SKOZ PRSTE,SPLOH PA NA POČKU KJER STALNO NEKI POKA IN ROPOTA(tanki ,haubice,maneverci,bombe,dinamit,........) :hmm: :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uradna formulacija je približno taka, da lovci pač skrbijo za gozd in gozdne živale, tudi tako, da jih dovolj redčijo, da le-te ne odžirajo kmetom pridelkov in podobno....

Sym ne me smejat :angry:

Praktično vsak večer lahko obsvetim z avtom od 6-9 srn ki se pase na sosedovi njivi. Najdi jih v gozdu toliko na enem kupu. :rolleyes:

Istemu sosedu je srnjak uničil komplet vrtnice ki so se vzpenjale po fasadi hiše, pet metrov stran pa je bil pes v pesjaku. Halooooooo!

Da ne govorim koliko so v zadnjih dveh letih naredili divji prašiči škode na krompirju in koruzi. Jim tudi začasne elektro ograje ne pridejo do živega. Nekje jo predrejo potem pa celo noč rijejo in žrejo koruzo pa ne boš verjel kako prebrisano. Ob robu njive pustijo kakšna dva metra popolnoma nedotaknjene notri pa uničijo tako da je ne bi imel niti za spečt za lastne potrebe. Najraje pa to delajo pred dežjem pa še luna vpliva nanje ne boš verjel.

Lovci pa pravijo saj jih lovimo pa nam vedno uidejo. Naj dajo meni flinto bodo videli koliko jih bodo imeli ( 10+ na eni njivi na noč).

HHV: če si želiš trofeje kar povej :P :rolleyes:

:topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fajn je bilo. Dobili smo se ob 12:00 in eno uro čakali na koroško navezo... No, ker smo se tako ali tako odločili, da gremo soft in hard ločeno, smo se "softići" kar odpravili. Najprej po makadamih na Poček, kjer smo odvozili en krog, nato pa so nas pregnali policaji. Sledila je spet makadam fura do Rakeka, kjer je na kros progi potekal test 24-ur-husqvarne. No, kaj dosti nismo videli in smo se okrog 17:00 odpravili nazaj vsak na svoj konec. Bilo je fino, nekaj rahlih padcev a nič omembe vrednega.

Naj dodam še to, da se mi zdi, da smo se zelo lepo peljali, kljub različnim nivojem izkušenj, predznanja in dokaj raznolikemu voznemu parku. Posebna pohvala Smrekci (s samo 5.000 prevoženimi km je na svojem KLE res krasno peljala), Mačici (gassaaaaa) in vozniku TDM-ke (po makadamu je šlo 1x-no).

Sicer pa za naslednjič predlagam manj makadama in več Počka :) Res je fin tale vojaški poligon, ker je takoooo veeeeellliiiiiiiikkkkkk -- se da odpret :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!