Skoči na vsebino

Odvisnosti


motomanijak

Priporočene objave

Lep pozdrav vsem skupaj, :D

Včeraj sem šel spat ob razmišljanju o odvisnostih.

Vsak je od nečesa odvisen. Eni od drog, drugi od alhohola, tretji od cigaret... pa še par odvisnosti če se tu ne najdete... televizija, hrana, shopping, motosvet :devil: ... eni celo od religije (bog jim pomagaj) :lol1:

In zdaj vas vprašam kako gledate na te odvisnosti? Jaz sem zelo kritičen do tega, ker pravim da ne moreš imeti pozitivnega odnosa do odvisnosti.

In kako bi izgledalo če bi se rešili vseh odvisnosti. Kaditi ne bi rabili, piti prav tako ne, znali bi se zabavat brez alkohola, ker ne bi bili odvisni od tv-ja bi be več skupaj družili, na motosvet forumu ne bi bilo toliko nabijanja postov. :OK:

Jaz gledam na to tako, da bi itak denarja več ostalo, s katerim bi lahko osrečili sebe, lepo bi bilo pa da bi druge, saj bi s tem bila 2 srečna namesto enega. :OK:

Zanimajo me vaše odvisnosti kako se spoprijemate z njimi in ali jih poskušate sploh odpraviti. Za tistega, ki ne ve kako zgleda če je odvistnost odprevljena.

Torej kaj menite?

Ajde razpište se

Motosvet odvisnik

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj bi bil človek brez odvisnosti?

mogoče back to animal?

predvsem je od posameznika odvisno koliko se jim bo podredil in od družbe, ki določa katere odvisnosti so trenutno sprejemljive in katere ne

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmm težko bi kaj pametnega povedal, rečem lahko samo to: odvisnosti si ne izberemo sami, ona izbere nas!!

Bivši šef je alkoholik (trezen že 5 let), pije UNI, pravi da je razlika med uni-jem in standard pivom ogromna, a pravega piva tudi probati ne upa ker se boji "stare poti"......

Mislim, da se da odvisnosti izogniti in sicer tako, da določene stvari ne probaš (droge-ponavadi se začne s travo, ki se ti zdi nenevarna, a problem je u tem, da se stopnjuje travca,črtica, igla; podobno je z alkoholom)

Težko pa je odpovedati se novim izkušnjam,.....ki te vabijo, kličejo, poznajo tvoje ime...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz ne vidim nobene pozitivne strani odvisnosti. Sam ne pijem in ne kadim. Ti dve drogi sta po mojem mnenju posledici labilnosti in podrejenosti druzbe. Ce ne dugace pa na zacetku s poizkusanjem. O ostalih trdih drogah ne bi govoril saj se mi zdi da so bolj ali manj posledica notranjih stisk, psihoz, traum, neurejenih druzinskih razmer,... Kajenje je, ce pomislimo, popolnoma nesmiselna razvada. Vecina kadilcev na zacetku kadi iz razloga, da so enaki ostalim pripadnikom zaprte druzbe. To pa preraste kasneje v odvisnost in clovek kadi samo se iz navade in odvisnosti.

To je pa seveda samo moje mnenje :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm: jz sm naprimer odvisna od kave, vsako jutro spijem šalco kave, včasih celo dve, pa tudi popoldne se najde kaka bela kava na seznamu.

in če je ne popijem, me potem cel dan glava boli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dragi H., tole pa je tema.... :P

no, nekateri smo ze dali skos odvisnost. pa ne od drog, ker vidim, da vecina najprej pomisli na to :wacko: obstaja vrsto drugih odvisnosti....ki so prav tako zajeb*** in prav tako traja veliko casa oz. kar nekaj let, da se jih znebis...pa se vedno potem jemljes take stvari s svojega vidika.

meni osebno se je to zgodilo zaradi tega, ker nisem mogla nadzorovat stvari, ki so se dogajale okoli mene( pa sem mislila, da bi jih morala),....in nisem mogla izrazat svojih custev oz. jih niti nisem znala ( pa ne mi kle posplosevat, da ljudje, ki so odvisni izhajajo iz razdrtih druzin, druzin z alkoholizmom itd.- ker to enostavsno ni res- pa tud nobene hude travme iz otrostva ni bilo, ...). no, podrobnosti niso niti pomembne..

seveda je bila to vrsta odvisnost, za katero tezko recem, da je pozitivna, lahko pa vseeno recem, da ce tega ne bi dala skozi, ne bi bila tukaj kot sem in ne bi razmisljala tako kot razmisljam in s tem sem trenutno kar zadovoljna.

vseeno pa mislim, da so stvari, od katerih si odvisen in so lahko pozitivne...npr. sport ( seveda spet ne smes pretiravat), yst sem od narave ( ker vsake toliko casa moram nujno v gozd, ker me to sprosca) in ne vidim v tem nic slabega- pa tud stane me nic :P in lahko to tud delim z nekom.. :wub:

je pa res, da je clovek odvisen od stvari takrat, ko se ob pomanjkanju le-tega ne pocuti vec dobro....in to je slabo....

moj zakljucek je: samo enkrat se zivi, zakaj si ne bi pustili, da smo odvisni od cesa - pa s tem ne mislim drog, alkohola, hrane, tablet,...s tem mislim svoje sladke razvade :wub: ( samo ne smemo premisljevat, da je to slabo)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem zelo kritičen do tega, ker pravim da ne moreš imeti pozitivnega odnosa do odvisnosti.

Motosvet odvisnik

Torej imaš do Motosveta negativen odnos???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zraka, zraka...joj kako sm odvisn od njega :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kok bi bil dolgcaj če ne bi imeli razvad oz. odvisnosti....kdaj gre sicer stvar predaleč, ampak....tako je življenje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za vse tiste, ki mislijo da ni(so) odvisni od Interneta.

Do some people have problems with spending too much time online? Sure they do. Some people also spend too much time reading, watching television, and working, and ignore family, friendships, and social activities. But do we have TV addiction disorder, book addiction, and work addiction being suggested as legitimate mental disorders in the same category as schizophrenia and depression? I think not. It's the tendency of some mental health professionals and researchers to want to label everything they see as potentially harmful with a new diagnostic category. Unfortunately, this causes more harm than it helps people. (The road to "discovering" IAD is filled with many logical fallacies, not the least of which is the confusion between cause and effect.)

Vir

piu99.gif

MM

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem zelo kritičen do tega, ker pravim da ne moreš imeti  pozitivnega odnosa do odvisnosti.

Motosvet odvisnik

Torej imaš do Motosveta negativen odnos???

Ne, imam pozitivnega, samo v bodoče bom manj gor kot sem :) . Recimo enkrat na dan.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem zelo kritičen do tega, ker pravim da ne moreš imeti  pozitivnega odnosa do odvisnosti.

Motosvet odvisnik

Torej imaš do Motosveta negativen odnos???

Ne, imam pozitivnega, samo v bodoče bom manj gor kot sem :) . Recimo enkrat na dan.

Takoimenovani smokontrolni test resnosti odvisnosti od Motosveta :lol1: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem odvisna od marsičesa :

- od vonja po Versus olju za po kopanju v topli kopalnici takoj po tuširanju

- od piva in ostalih alkoholnih pijač po spisku, ampak samo na žurih, doma pa od čiste pitne vode iz pipe

- od fiftya

- od božanja konjske grive

- od ljubezni do ljubezni

- od Pepetovih sms-jev

- od rumene črte, ki se pojavi na gladini morja, ko sonce zahaja

- od rižote z morskimi sadeži

- od motosvet foruma

- od vrtanja v stvari, ki naj bi me v končni fazi sploh ne smele brigati, pa si predstavljam, da me

- od skupine The Clash

- od jutranjega vstajanja in takoj nato spet nazaj pod kouter, vendar na drugi strani postelje, za fiftyevim hrbtom

...

...

....

....

....

.............pa še in še in še in še in še..... :doze:

Nobena od teh odvisnosti me ne moti in ne predstavljam si, kako bi bilo, če jih ne bi bilo. Verjetno bi šlo.... ampak ne tako

gladko in sladko :OK:

Rada sem odvisna. :) :D

In všeč mi je, če opazim, da je kdo (vsaj malo, eno pikico....) odvisen tudi od mene. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj mama pa Fifty in jaz "ROZA"  :hmm:

Roza (E)Manuello za vmes :lol1: :yea2: :chase: :grupni: :topic:

Popravljeno . Popravil lojzi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na "odvisnosti" je treba gledati nekoliko bolj natančno

psihološko-sociološki vidik:

1 imamo psihološko, zdravstveno in družbeno pozitivne odvisnosti - katere lahko bolj nežno imenujemo hobiji.. le te se lahko sprevržejo v negativne

2 negativne - takrat ko neka odvisnost začne motiti bližnjo in širšo okolico ali zavede celo v kriminal

dokler je neka odvisnost pozitivna - ukvarjanje s kakim športom - in človek ne prihaja zaradin nje v socialne konflikte, je to celo zaželjeno in vzpodbujano, ker pozitivno vpliva na socialno sredino v kateri odvisnik živi (učitelj telovadbe, na primer)

zadeva se začne komplicirati, ko ta odvisnik (& vedno je v začetku tako) začne pritiskati na družino (recimo siliti svojega otroka v vrste profesionalnih športnikov, čeprav otroku to ne paše)

namenoma še ne govorim o najbolj vsakdanjih znanih odvisnostih od drog in alka

takega športnega odvisnika začne prej ali slej dajati tudi zdravje: razširjeno srce, posledice poškodb, uničen hrustanec med hrbteničnimi vretenci ipd., problemi v družini se zaostre - otrok začne begati.. in družina celo razpade - zaradi česar se zapleta v konflikte s širšo okolico

zdravstveni vidik

povsem nekaj drugega pa so telesne odvisnosti, kjer človek začne šopati svoje telo z raznimi kemikalijami, katere telo vgradi v svoj sistem in brez njih pride do abstinenčnih kriz - najbolj znana od teh je delirijum tremens (alko)

te vrste odvisnosti zahtevajo najprej zdravniško obravnavo, nato pa še psihološko

predhodnica telesne odvisnosti je vedno psihična odvisnost - razen mogoče pri heroinu, kjer lahko do telesne odvisnosti pride izredno hitro (že po nekaj dozah)

na te odvisnosti (kemikalije) se običajno veže kriminal, katerega spet delimo na dve pod vrsti glede na nosilce kriminalnih dejavnosti

sedaj se dobro vsedite, da mi ne padete pod PC ko boste zvedeli za drugega nosilca kriminala

na eni strani (prepovedane trde droge) podpira ta kriminal mafija - to vemo

:ph34r:

na drugi strani pa podpira ta kriminal DRŽAVA (tudi SLO) s tem, da je legalizirala konzumiranje trde droge (alko, ki je po jakosti povzročanja telesne odvisnosti TAKOJ ZA HEROINOM - info francoski inštitut za raziskovanje odvisnosti od drog v Parizu - raziskava 1997) in kriminaliziranje mehke droge (travca)

B)

s tem da je v zakonodajo po celem svetu vnešena popolna zmeda se jasno okoriščajo kriminalne združbe iz obeh strani zakona, poleg tega je država še tako nesramna, da na dovoljene trde in mehke droge zaračuna DDV - mafijozo pa tega ne sme

:lol1:

moje osebno mnenje je še vedno, da je razlika med mafijozom in represivno državno inštitucijo edino v tem, da eden nima "licencetikill".. drugi pa jo ima

na koncu tega nakladanja ugotovimo, da so vse vrste odvisnosti le velik bizz, tako s povzropčanjem, vzpodbujanjem in na koncu raznimi terapijami le-teh..

money makes the world go round

na nas samih pa je, da te svoje probleme rešujemo

na koncu iz srca prioročam vsem, da pri vzgoji svojih otrok dajete velik poudarek temu vidiku

in s slabim vzgledom ne postavljate svojih vzgojnih načel na laž

:unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... ponekad sam ružan, ponekad sam glup ...

... ponekad sam miran, ponekad sam lud ...

... ponekada čujem čudne zvukove ...

... ponekada vidim svjetlo bjele miševe ...

... ponekda pijem, a ponekad i ne ...

... ponekada pušim, al ona nikad ne ...

... uvjek kada spavam, sanjam u bujama ...

... uvjek kada plačem, plivam u suzama ...

... ponekad se valjam po krevetima svim ...

... ponekad sam težak, a ponekada dim ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odvisnost in resevanje od nje je cisto in povsem odvisna od posameznika, ce se je hoce resiti. Jaz recimo kadim cigare, pijem, tudi kak joint skadim, odvisen sem od motorjev, glasbe... pa me nobena od teh stvari ne moti toliko, da bi jo pustil.

No ja - cigare bom pusti, zmanjsal alkohol, ker se bom vrnil v aktivni sport in bi bilo to dvoje protiutez tezkemu delu...

Drugace pa ima vsak svojo odvisnost, ki se je ne bi rad znebil, tako da tudi ne vem, zakaj bi nekoga silili, kot npr. narkomane... Ce se hoce z drogo ubiti, dajmo jim pomagat.. vsem damo kilo heroina - pa se bo problem resil sam... Pocrkajo naj!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...zakaj bi nekoga silili, kot npr. narkomane... Ce se hoce z drogo ubiti, dajmo jim pomagat.. vsem damo kilo heroina - pa se bo problem resil sam... Pocrkajo naj!

radikalni Einherjar

:lol1:

mogoče si spregledal drobno dejstvo

:)

pocrkamo prej ali slej vsi

neodvisno od naših želja glede tega

in naši problemi se sami po sebi rešijo

dokončno

:)

Popravljeno . Popravil 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Ce se hoce z drogo ubiti, dajmo jim pomagat.. vsem damo kilo heroina - pa se bo problem resil sam... Pocrkajo naj!

SE skoraj strinjam s tabo - vendar si v svoji dobrohotnosti najbrž zanemaril ekonomski vidik - prodat jim kile ne moreš, ker so omejeni na dnevni proračun 10-20kSIT, kar pa ne morejo šparat.

Za vsakega narkosa z veseljem potrošim 0.6 € kolikor stane poceni varianta 9mm naboja. Hitreje, bolj čisto in pa še nasmešek mi prikliče na obraz... Narkos pa je po aplikaciji tega definitivno bolj odprte glave in mu ne pride več na misel povrnit se na staro pot/kolovoz.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je Fifty med mano in Manuelo to ni ROZA :P

Absulutno res in sploh ne roza! :yea2:

Je pa toplo, prijetno, žgečkljivo, nežno, strastno, mokro, lepljivo.... uf, Lojzi, toliko je tega... pa kaj bi ti naštevala... :doze:

Kam pa pridemo brez domišljija ...... :OK: :rolleyes: :) :D B) :wub:

:lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!