Skoči na vsebino

Svečke

Priporočene objave

Objavljeno

JA, jaz mam malossi not... Mel sem pa Denso W27FS-U, ampak ni bla vredu, ker ni vzigal dobro. Zdaj za silo je pa bosna super not :D

To me zanima: JAz nucam visjo toplotno vrednost. Zdaj je bila 27, torej rabim nizjo cifro za visjo toplotno vrednost, ne?

Vceraj sem gledal na netu za NGK svecke. Taprave so samo(kratki navoj): za 50 masine: BPR7HS, za 80 masine: B6HS in BP6HS

ter za 90 masine B8HS. Katero nej potem vzamem?

tnx

Objavljeno

js ti priporocam, da vsames predpisano toplotno vrednost. ce si pa se kaj friziral (nizal glavo, poliral/vecal kanale, spreminjal kote sesanja/preliva/izpuha, menjaval in stelal uplinjac, menjaval izpuh, filter, itd.), pol pa moras ugotovit katera je optimalna svecka s poskusanjem (drago, a JBG :) ).

Objavljeno

Kera pa je predpisana toplotna vrednost za malossi 70? Pa zx je se gori... A moja teorija s temi toplotnimi vrednosmi je prava?

Aja, 27 ne bom vec kupil, ker je presvoh. Bosna trenutno dela bolse.

Objavljeno
Kera pa je predpisana toplotna vrednost za malossi 70? Pa zx je se gori... A moja teorija s temi toplotnimi vrednosmi je prava?

Aja, 27 ne bom vec kupil, ker je presvoh. Bosna trenutno dela bolse.

nič ni densa 27 prešvoh, ti moreš svečko mejavat na par 1000km in logično da je že pr tebi hin :hmm:

ti pa če misliš da ti bo skuter ko je mrzl vžgal na el. se motiš, ker maš elektroniko za 50ccm :xx:

Objavljeno

Bom vidu kaj bojo meli... Ceprav se bolj nagibam k NGK

Objavljeno

predvsem ajnlasercki so presvoh za 70cc. svecko pa le redno menjavaj, to ni 4T, da bi ti 12.000 km zdrzala!

Objavljeno (popravljeno)

jst uporabljam NGK iridium pa nikoli nikdar nobenih problemov z njo..............svecka menjanje, dokler dela ne...........

ste slucajno ze slisali za ciscenje obstojece svecke, oz.ce se ti nabirajo depoziti na njej iskanje problema drugje in ne v sveci........ok. razn ce jo stopi, oz. whatever (napacna toplotna vrednost)......

za pomoc, za neizkusene pa link........http://twowheelers.tripod.com/TSparkplug.html

Popravljeno . Popravil PSI_Hunter
Objavljeno

rečte mi, na kaj vse lahko vpliva svečka?

samo na vžig al tudi na pospešek in končno motorja? :hmm:

Objavljeno

samo na vžig al tudi na pospešek in končno motorja? :hmm:

samo na vzig, ter s tem tudi na pospesek in koncno motorja,.........

Objavljeno

samo na vžig al tudi na pospešek in končno motorja?  :hmm:

samo na vzig, ter s tem tudi na pospesek in koncno motorja,.........

in vi zaj meni to komaj povete? :angry:

jas pa se vozim z bosna super svečko, pa skuter nikam ne gre, pa mejavam valčke, brusim kuplongo, mejavam jermen, pumpam gume, se vozim style glava pod bilanco,...pa nikam, joj joj :hmm:

Objavljeno

sej bosna niso slabe svecke. ;)

Objavljeno

Kdaj sem ti jaz že to reko??????? :angry: Poslusal bi me pa bi blo .....Se si sam reko eh....se z bosno mi gre super....zaj pa se nic nena jezi

Objavljeno

moj best frend ma bosno na tri elektrode v KMXu 125, pa gre ko raketa! B)

Objavljeno

ja je kr luskana svecka tale bosna na 3 el. sam sprobu je pa se nisem......

aja in se ena stvar ki jo je dobro vedeti pri sveckah je ta da prej POGLEDAS ker navoj je (ce si dal sv. z kratkim navojem v glavo z dolgim navojem, si zgubil nekaj kompresije in s tem moci...)

za vse tiste ki pa to ze vejo pa: keep up the good work! :D

Objavljeno

Jst mam zdele bosno not, pa se pozna v primerjavi z denso... Masina hitreje zagrabi. Prej se je nekaj vleklo, pa tut pospeski so malo boljsi. Samo se pa ne mislim vozit z bosno. Jutri grem po NGK :notworthy:

Je pol prou tole: nizja ko je cifra, visja je toplotna vrednost???

Objavljeno

dobro sn ugotovo kej bi naj blo, mi je reko g. oniy :)

naj dam lažje valčke, ker mam res neke nizke obrate :) to je blo pri njem tudi :)

Objavljeno

Jaz dam vsako sezono novo oz. po potrebi, če ti začne kaj trokirat

Objavljeno

Kaj pa vem na 2000km al pa ce zacne kaj zajebavat al pa da ne dela vec tako kot treba

Objavljeno

Sej se vidi. Toti skuterji, ko so 70ccm delajo navadno bogatejšo mešanico (seveda morejo bit tak nastavljeni), to pomeni, da tudi olja več noter nateče v cilinder in ga zažiga na svečko. Torej je menjava svečke navadno pogostejša ;)

Objavljeno (popravljeno)
Na kolk kkm pa menate svecke???  :)

K crkne al pa k zacne zajebavat skutr (mam zato rezervo sabo).

Popravljeno . Popravil beno
Objavljeno

js pa pribl. dvakrat do trikrat na sezono (3-5000 km) - ko zacne trokirat nad 9500 rpm, zacne kakih 30 km kasnej trokirat ze na 7000, tak da vem da je svecka totalno hin.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!