Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Kateri procesor je po vašem mnenju boljši (Intel ali AMD)????? :? Jaz trenutno uporabljam intel Celeron 900 in moram reč, da se kar zadovoljen, ampak že se opazi pešanje, zato se odločam nabavit drugega...Zato me pa zanima zdaj kako je kej s temi AMD-ji, ... se splača kupit ali pa naj ostanem nazaj pri Intelu :? :?

Objavljeno
Zakaj? A smo snobi? :P

A si?

Objavljeno

Ne, zame je AMD dovolj dober :P

Resno me zanimajo argumenti za Intel v (ne v high-end sistemih).

Objavljeno
Ne, zame je AMD dovolj dober  :P

:P :P

Objavljeno

Laho bi rekel kaj v smislu "hitrej računa, manj se pregreva, rabi manj zmogljivo in tišje hlajenje in ima posledično daljšo življenjsko dobo," ampak to tebi itak ne zaleže ...

Ti mu svetuj AMD, pa je stvar rešena.

Objavljeno

Vse to je res, ampak je precej cenejsi ... v bistvu me je zanimalo, ce bo kdo prisel na dan z ocitki o nekompatibilnosti (so ljudje ki imajo take ocitke ;)). Pa me je zanimalo, ce bodo se od kje take trditve prisle. Sam z Bartonom 2500+ nimam nobenih tezav, lepo dela, hladi ga pa en Thermaltake, ki pri srednji hitrosti niti ni preglasen oz. ocetov P4 ni bistveno tisji.

Objavljeno
Zato me pa zanima zdaj kako je kej s temi AMD-ji, ... se splača kupit ali pa naj ostanem nazaj pri Intelu :? :?

Če blagovoliš povedat, za kaj procesor rabiš, pa ti bo lahko kdo bolje svetoval...

Kot bi vprašal: kaj je zdaj, a so Yamahe še zmer ful dobre, al naj kupim Hondo?

Objavljeno
Vse to je res, ampak je precej cenejsi ... v bistvu me je zanimalo, ce bo kdo prisel na dan z ocitki o nekompatibilnosti (so ljudje ki imajo take ocitke ;)).

Da, AMD je nekompatibilen z Intelom. Ne morš ga stisnit v podnožje za Pentium 4. Oz. ga lahk, pa pol ne dela.

Objavljeno

:lol1:

Ne, ne, slisal sem ocitke da software lahko deluje nepravilno na AMDjih, na Intelu pa da tezav jasno ni. Tako kompatibilnost sem imel v mislih :)

Objavljeno

Ne, ne, slisal sem ocitke da software lahko deluje nepravilno na AMDjih, na Intelu pa da tezav jasno ni. Tako kompatibilnost sem imel v mislih :)

Saj ne dela- Intel SpeedStep recimo je že en tak program.

Objavljeno

Saj ne dela- Intel SpeedStep recimo je že en tak program.

Joker :devil:

Ja, Intelov software razvit posebej za njihove procesorje zelo verjetno res ne dela ;)

Objavljeno

Odvisno, al Morpheus rabi SpeedStep ali ne? Je pa res, da je ta program doma bolj v prenosnikih :D

PS: mogoče mu priporočimo Transmeto, a?

Objavljeno

no, jst imam celeron 950, povrtan na 1,2 giga, hladim ga pa z golden orbom...za moje potrebe špila k hudič

Objavljeno

Meni se pa zdi, da ni vse samo v znamki procesorja. Glavno vprasnje je, koliko denarja si pripravljen dat. Ce velik, potem kupi Intla (obvezno P4 z Multitreading), ce pa raje za manj denarja, potem AMDja, ker je primerljiv z enako hitrimi Intli, pa dosti cenejsi.

Na razne celerone in durone kar pozabi; premalo muzike za prevec denarja :BUA: :BUA: .

Pa kar se vsaj meni tudi zdi pomembno (mogoce celo bolj kot kaksen procesor imas): Maticna plosca, oziroma kaksno cipovje je gor. Za AMDja je najboljse cipovje Nforce2.

Objavljeno

Laho bi rekel kaj v smislu "hitrej računa, manj se pregreva, rabi manj zmogljivo in tišje hlajenje in ima posledično daljšo življenjsko dobo," ampak to tebi itak ne zaleže ...

Ti mu svetuj AMD, pa je stvar rešena.

Hmmm ....

Mogoce komentar ali dva ...

Mislim, da nobena izmed nastetih stvari ni najbolj tocna.

Gremo po vrsti ...

1) hitrej racuna????? AMD ima mnogo bolj zmogljivo FPU ... torej to ne bo ravno drzalo. Intel se resuje z visjo frekvenco.

2) manj se pregreva???? Tudi tukaj se motis. Npr. Athlon XP 2500+ je mnogo hladnjesi kot primerljiv pentium 4 2400. Verjetno ves kaj je glavni problem pri Prescotu.

3) tisje hlajenje ???? tudi ni res. Sledi iz 2. Ce das na athlona npr. zalman 7000 ... neslisno in temperature nizke.

4) zivljenska doba ???? nisem se docakal smrti ne athlona ne intel-a ... ko pa pride h kraju je pa itak ze cas za zamenjavo (v nekaj letih ... ).

Edini pomembni razlog zakaj bi nekdo kupoval Intel je ce bi ga rabil za multimedijska opravila. S tem mislim kodiranje filmov itd. Edino tam se pozna prednost Intel-a, ker pac ima implementiran SSE2. Pri teh aplikacijah je intel resnicno hitrejsi sicer pa v splosnem ni tako velikih razlik. Nekje eden, drugje drugi.

Torej ce nekdo rabi za igrce in ostale (word, internet, ... ) nemultimediske zadeve (kodiranje filmov) potem je AMD predvsem ekonomsko bolj upravicen nakup. Za enak sistem z Intel-om das za procesor in maticno plosco skoraj dvakrat toliko.

Odlocitev je pa vedno na strani kupca za koga in kaj.

Glede High-End ... mislim da ne sledite ravno razvoju ... namig Opteron.

Objavljeno
Edini pomembni razlog zakaj bi nekdo kupoval Intel je ce bi ga rabil za multimedijska opravila. S tem mislim kodiranje filmov itd. Edino tam se pozna prednost Intel-a, ker pac ima implementiran SSE2. Pri teh aplikacijah je intel resnicno hitrejsi sicer pa v splosnem ni tako velikih razlik. Nekje eden, drugje drugi.

Torej ce nekdo rabi za igrce in ostale (word, internet, ... ) nemultimediske zadeve (kodiranje filmov) potem je AMD predvsem ekonomsko bolj upravicen nakup. Za enak sistem z Intel-om das za procesor in maticno plosco skoraj dvakrat toliko.

Odlocitev je pa vedno na strani kupca za koga in kaj.

Glede High-End ... mislim da ne sledite ravno razvoju ... namig Opteron.

ja, jaz ga rabim predvsem za multimedijska opravila (Filmi, glasba, ...)....Se pravi, da je najboljše da nabavim dalje Intela...Mislim, da bi se kar odločo za P4 .....No, cena je tudi za P4 kar visoka, vse se giblje nekje med 50.000 SIT!!! :xx:

Objavljeno
Vse to je res, ampak je precej cenejsi ... v bistvu me je zanimalo, ce bo kdo prisel na dan z ocitki o nekompatibilnosti (so ljudje ki imajo take ocitke ;)).

Jaz sem ta, ki pravi, da so z AMD-ji težave. Sem predolgo v IT supportu in vem, da sem videl v servisu 1000x več računalnikov vseh barv in oblik, kot večina tukaj prisotnih ...

Res pa je nekaj, da težave ponavadi niso zaradi AMD procesorja, ampak zaradi šlampasto narejenih chipsetov, ki vodijo komunikacijo CPU-ja z matično ploščo. Če kupiš matično ploščo z AMD-jevim chipsetom, težav ne bo ... razen cene !! ;)

Moj predlog je vedno Intel chipset in katerikoli Intel procesor, ki ga cenovno zmoreš ... trenutna priporočena kombinacija je ASUS P4P800 Deluxe + Intel procesor + Serial ATA disk ... WinXP se od vklopa računalnika do polnodelujočega desktopa naloži v 15 sec ... B)

Objavljeno

ne samo sofrware ... tudi hardware ... z enako opombo kot v mojem prejšnjem postu

Objavljeno
AMD ima mnogo bolj zmogljivo FPU ... torej to ne bo ravno drzalo. Intel se resuje z visjo frekvenco.

:lol1: :lol1: ... ja kje si pa to slišal ... Intel AMD-ja že od nekdaj žge v FPU operacijah.

Objavljeno

Bull-shit. Ko je AMD presel na 0,13 mikronsko tehnologijo, se Athloni XP kar naenkrat niso vec greli in so postali povsem primerljivi s P4. Glasnost ventilatorja tako kar naenkrat ne postane vec faktor odlocanja. Enako velja za zivljenjsko dobo - poleg tega pa je o njej neumestno razpravljati, saj nihce ne uporablja procesorja do izteka njegovega zivljenja. Mnogo mnogo prej vsak zamenja ves sistem zaradi pocasnosti, pomanjkanja spomina ali cesa drugega. Hitrost racunanja? Na http://www.tomshardware.com bi ti znali veliko povedati o tem. Se posebej, ce upostevas, kaksno hitrost dobis za enak denar. P4 pri taki "denarno obarvani" primerjavi pogori na vsej crti.

Ce jemljes AMD, kupi preizkuseno maticno plosco s preizkusenim naborom cipovja. Na internetu je ogromno strani s testi le-teh.

LP,

Andrej.

Objavljeno

AMD

Če boš igral igre, brkljal po netu in gledl filme in glasbo, razlike drugje kot v denarnici ne boš opazil.

Sam mam enega xpja pa enega P4, pa je isto sranje, štekneta oba, sicer redko, ampak se zgodi.

Za 25 jurjev, kolikor boš prišparal, pa kupi raje novo gumo.

LP, El B.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!