Skoči na vsebino

Štipendija In Potni Stroški


Priporočene objave

Tole vprašanje zastavljam mlajšem delu forumcev. Zadnje čase me je zlo razjezilo dejstvo da moram od letošnjega oktobra naprej vsak mesec v kadrovsko enoto podjetja ki me štipendira prinest potrdilo o plačani celomesečni karti za prevoz v šolo, če želim da mi bojo nakazoval dodatk za vožnjo. Štipendije dobim 10 000 + potni stroški kar znese skupaj 31000, pod pogojem da se moram vozt z AVTOBUSOM! Do zdej je blo tak de mi ni blo treba prinest potrdila o plačani karti pa sem vseno dubu nadomestil za vožnjo. Vendar sem do zdaj bodisi štopal al pa se peljal z kešmu kolegom, in pri tem prišparal na mesec 20 000 sit, kar pa le ni malo.

Zanima me a morte ostali ki mate kadrovske štipendije tud prinest račun v firmo al vam plačajo kokr stane prevoz najcenejšega javnega prevoznika? :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...kaj pa ti piše v pogodbi o štipendiranju?

V pogodbah o štipendiranju, ki sem jih videl ni bilo nikjer navedeno, da štipendist prejema tudi nadomestilo za prevoz...

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem vsako leto prinesel potrdilo za najdražjo varianto prevoza (ga dobiš pri avtobusnih prevoznikih), dodal še ceno mesečne karte za trolo v Lj in so izplačevali.

Je čisto odvisno od podjetja. Razloži svoj problem, mogoče bodo prisluhnili :)

LP,

Klemen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...k sm jest hodu u sredno sm prnesu samo septembra karto za medkrajevca pa še za lpp in pol kupoval le lpp ... pol so bli pa 4leta na faxu mal bl zviti in so se pozanimal, tko da sm pol sam enkrat na let prnesu lpp karto pokazat :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdej bom pa še jest eno rekla na to temo:

V Splošni kolektivni pogodbi za gospodarstvo z 52. čl. začne govoriti o Povračilih stroškov v zvezi z delom. :D

V 55.čl. piše o Prejemkih učencev, vajencev in študentov na praksi in sicer v 2.tč. da imajo učenci, vajenci in študenti na praksi pravico do vseh dodatkov za opravljeno delo in takoj v naslednji (3.tč.) točki nadaljuje, da imajo učenci, vajenci in študenti pravico do plačila tudi, če prejemajo štipendijo.

Tu nastane dilema, ki se jo rešuje tolmačenje vsake posamezne firme: :(

1. Stališče, da podjetje želi in nesporno potrebuje prav ta kader, ki ga štipendira in mu za to vrača tudi stroške prevoza (dodatna stimulacija!). Pri tem je z računovodskega stališča potreben nesporen dokument o dejanskem nastanku stroškov, saj so le tako opravičljivi v odhodkih! Računovodstvo lahko tudi izdela temeljnico o kalkulaciji teh stroškov vendar nima tako velike teže kot dokument pridobljen izven podjetja! :wacko:

2. Stališče inšpekcije; kader ni neobhodno potreben (toliko in toliko brezposelnih s taisto izobrazbo na trgu delovne sile) in pade vsaj povračilo stroškov, če se že ne morejo na štipendijo spraviti! :devil:

3. Stališče sociale in spodbujanje v izobraževanje mladih in brezposelnih pa pustimo tokrat ob strani, ker sem verjetno že pri 3. vrstici zgubila več kot 60% pozornosti od 85% bralcev tega teksta. :naughty:

Ostalim pa objemček od

VeRonike

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če hočejo račun ....a nobenga iz svojega kraja ne poznaš,ki to mesečno karto resnično kupuje tako,da bi ti dal račun :ph34r: če njemu ni potrebno dokazovat, da jo zares kupil. Ti ga pa pelješ na eno pivo al pa dve.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja nekaj takih poznam. Sam problem nastane ker je na računu ime in primek ter naslov lastnika. Zato bi mogu enmu drugmu dat mojo karto da bi jo uporabljal, potem pa bi jest nasrkal če bi on z njo kakšne traparije počel. Slednje sicer še ni tolk velk problem večji nastane ko kontrolor pride na avtobus in mora oseba ustrezati podatkom na vozovnici (SPOL, starost), potem je zopet problem ker so cene vozovnic na isti relaciji različne zaradi subvencij države. Tako imaš v primeru štipendije avtomatično dražo vozovnico. Zato bi moral dobt enga ki ima ravno tako kadrovsko štipendijo, in plača enako ceno za karto kot jaz, čena pa bi mu moral poplačati razliko v cenah (cca 5000 sit). Nenazadnje bi bili lahko problemi če bi me vodja kadrovske službe vsak dan videla štopat, jaz pa bi ji pa konc mesca karto parnesu :) To v takem majhnem kraju kjer skoraj usak pozna vsakega niti nebi bil zanemarljiv problem.

Vseno hvala za nasvet!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem tudi eden izmed tistih s kadrovsko štipendijo, vendar je pri meni tako, da moram prinesti potrdilo o plačani vozovnici samo prvi mesec v šolskem letu. Do letos sem brez težav potrdilo dobival na Certusu, čeprav karte nisem kupoval, cena potrdila je bila cirka 60SIT. Cena karte je astronomskih 33 kSit :blink: , ki jih za bencin ne pokurim v treh mesecih (bolj poredko v šoli). Se je pa letos zapletlo, ko sem zopet hotel potrdilo. V lokalni izpostavi Certusa mi zateži, da se ga brez karte ne da dobit, za potrdilo enosmerne vozovnice (edinega, ki se ga da kupit brez karte) pa so hoteli jurja. Ker mi je blo škoda 33 jurjev sem šel težit v Maribor, kar se je na koncu splačalo. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!