Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
Zanima me ali imam lahko na motorju različni gumi, s tem ne mislim eno kros drugo cestno, :rolleyes: pač pa obe cestni gumi vendar z različnim profilom, trenutno imam Dunlop d207, menjal bi samo zadnjo pa dotične gume nove nikjer ne najdem, tako bi dal gor denimo Dunlop qualifier samo zadaj, spredaj pa ostane d207. Se to dela tako ali to ni pametno?

Ce sem jst pravilno obvescen D207 ne izdelujejo vec, sicer pa se mi zdi da je vedno nespametno met bolj mehko gumo na zadnjem kot pa na sprednjem kolesu...(in qualifier je bolj sportna od d207)...Jaz bi na tvojem mestu menjal obe gumi, se posebej ce se rad malce hitreje peljes.. :rolleyes:

ups so me ze mal prehitel :whistle:

Popravljeno . Popravil Fabo
Objavljeno

Imam rahel problem.

Sem lastnik Daelima VT, ki ima očitno rahlo nestandardne pnevmatike. Tako mi je eden od gumarjev predlagal da bi spredaj namestil neko pnevmatiko ki je sicer kao zadnja, zadaj pa neko sprednjo. Pnevmatiki imata tudi različne dezene. To se mi zdi nesprejemljivo, kaj pa motosvetovci pravite na to?

Objavljeno

samo glej da bosta gumi istega proizvajalca in isti model, če pa boš to naredl kar si opisal (kao prednja guma gre zadaj.... ) pa moraš obrniti smer vrtenja na gumah

Objavljeno
samo glej da bosta gumi istega proizvajalca in isti model, če pa boš to naredl kar si opisal (kao prednja guma gre zadaj.... ) pa moraš obrniti smer vrtenja na gumah

Jest sm pa mislu da se obe gumi vrtijo v enako smer... Drgač pa vprašaj Grčarja, one je mel daelima... Dvomim da kr ni gum... to je pomoje en tak nateg

Objavljeno (popravljeno)
Jest sm pa mislu da se obe gumi vrtijo v enako smer... Drgač pa vprašaj Grčarja, one je mel daelima... Dvomim da kr ni gum... to je pomoje en tak nateg

Smer vrtenja se pomoje obrne zato ker pi pospesevanju ne delujejo na gumo sile v isto smer kot pri zaviranju.. Ampak ravno kontra.. In prednja je delana za zaviranje, zadnja pa za pospesevanje, se strinjas :)

Drugace pa sem sedaj prvic slisal za tovrstno resitev, samo razmisljam :P

Popravljeno . Popravil DeX
Objavljeno
Imam rahel problem.

Sem lastnik Daelima VT, ki ima očitno rahlo nestandardne pnevmatike. Tako mi je eden od gumarjev predlagal da bi spredaj namestil neko pnevmatiko ki je sicer kao zadnja, zadaj pa neko sprednjo. Pnevmatiki imata tudi različne dezene. To se mi zdi nesprejemljivo, kaj pa motosvetovci pravite na to?

Spredaj Bridgestone A385 (al neki podobnga), zadej pa G508.

drugač pa za sprednjo se najde tut Bridgestone BT-45.

Objavljeno (popravljeno)

Jst bom pa mal offtopic... se opravicujem...zanima me pa ce se komu kaka "slajka"(slick...ali kakorkoli ze komu pase) dimenzij 155,160,165 po moznosti soft ali medium valja kje in jo je pripravljen prodat? :rolleyes:

Objavljeno
Jst bom pa mal offtopic... se opravicujem...zanima me pa ce se komu kaka "slajka"(slick...ali kakorkoli ze komu pase) dimenzij 155,160,165 po moznosti soft ali medium valja kje in jo je pripravljen prodat? :rolleyes:

:yes: Pirelli Superbike SC02 sprednja 120/70-17 in zadnja 160/60-17 - uporabljena menda 2x na Pannonia Ring-u, 1x na Grobnik-u in 1x na Marofu, vsakič pa je bila vzdrževana temperatura z grelci (torej se guma med pavzami ni ohladila). Indikatorji so še...

D.

Objavljeno

nekaj mi ni jasno že nekaj časa vozim supercorso -stari model spredaj sc1 zadaj sc2 in sem bil zelo zadovoljen.

zdaj sem kupil nov model drugačen profil in baje neke izboljšave,vendar mi sprednjo gumo isto sc1 nenormalno pobira-vbistvu jo trga.naredil sem 15 krogov po mobikrogu in jo je še samo 50 %.zadnja je ok.

zanima me če so spreminjali kakšne oznake za trdoto???

Objavljeno
nekaj mi ni jasno že nekaj časa vozim supercorso -stari model spredaj sc1 zadaj sc2 in sem bil zelo zadovoljen.

zdaj sem kupil nov model drugačen profil in baje neke izboljšave,vendar mi sprednjo gumo isto sc1 nenormalno pobira-vbistvu jo trga.naredil sem 15 krogov po mobikrogu in jo je še samo 50 %.zadnja je ok.

Ja je res tako, da so malo spremenili mešanice gume pri novih Supercorsah. So mehkejše. Baje je sedaj bolje vzeti sc2 spredaj in sc 3 zadaj. Te informacije sem dobil pri Motor jetu v Mb. Govorim za Diablo Supercorse.

Objavljeno

Mogoče pa sprednjih vilic nimaš pravilno nastavljenih?

Objavljeno

kako pa veš da so pravilno nastavljene?

Objavljeno

mene zanima kak je z gumo potem ko se indikatorji(po 3 puscice na vsake tolko) na samem robu gume vec ne vidijo?....gre se pa za Pirelli Diablo gumo....

Objavljeno

tiste puščice so zato, da vidiš koliko nagneš. :whistle:

Pirelli ima na profilu indikator, malo poglej pa boš videl.

Objavljeno (popravljeno)

Če je že tolko govora o slick gumah:

slicks.de

Kje bi se pa dalo kaj takega dobit v Sloveniji?

Popravljeno . Popravil R1FREAK
Objavljeno
Če je že tolko govora o slick gumah:

slicks.de

Kje bi se pa dalo kaj takega dobit v Sloveniji?

Tukaj se dobi... http://www.motorjet.com/ sicer pa poglej po oglasih pa bos najdu kake rabljene... .)

Objavljeno

ja res je moral bi vzeti spredaj sc2 zadaj pa sc2 ali3,drugače pa guma fenomenalno drži,pri sunkovitem odpiranju bolje od stare.

Objavljeno

pri motorjetu sploh nimajo nove supercorse prikazane-opisane

Objavljeno
tiste puščice so zato, da vidiš koliko nagneš. :whistle:

Pirelli ima na profilu indikator, malo poglej pa boš videl.

vem da ma indikatorje....zato me zanima kako je potem z gumo ko le teh vec ni...ker moji se na levi strani komaj se vidijo,zato me zanima....da ne bom potem kje lezal :P

Objavljeno

Ne vem kako je pri drugih gumah, ampak ko je bila moja Qualifierca po robu zrabljena do indikatorjev oziroma se malo cez (komaj se vidni), je ze konkretno bolj drsela kot prej :) V tem primeru je smiselno ze prej zamenat in se vozit varno :)

Objavljeno
Ne vem kako je pri drugih gumah, ampak ko je bila moja Qualifierca po robu zrabljena do indikatorjev oziroma se malo cez (komaj se vidni), je ze konkretno bolj drsela kot prej :) V tem primeru je smiselno ze prej zamenat in se vozit varno :)

hvala....samo bom rajsi bol na izi vozo,ker guma je se ziher drugace za 7k km....samo sem rajsi vpraso da vem pravilno ravnat z gumo....

Objavljeno

Upam da ne boš naletel na zateženega policaja....ker bo padla globa :naughty:

Objavljeno (popravljeno)
pri motorjetu sploh nimajo nove supercorse prikazane-opisane

Pomojm je to to...Dragon Supercorsa PRO SC , ker pise zraven da je naslednica supercorse... Sicer pa tud superbike ni vmes...vprasanje ce se superbike sploh dobi(pri motorjetu), ker je najbrz ne prodajajo zaradi premajhnega povprasevanja.. :rolleyes:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!