Stric Burek Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 Jes bi pa rabu mal pomoči :blush: Menjavam zadnjo gumo na motorju, pa se nikakor ne morm odločit. Zdej mam gor obe Dunlop Sportmax D208. Način vožnje je pa nekje med turistiko pa športnim(več turistike), se pa veliko vozim tudi s sopotnico. Aja, motor je pa Fazer 1000. Sicer sem biu s to gumo zadovolen, sam se kar hitro obrabi (po sredini do konca profila-10000km). Zdej bi pa prosu za kakšen predlog..... :unsure: tnx Pilot road 2, road smart, Z6 Malo ponajdi še po tej temi... zadnje strani glej
siks Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 Jes bi pa rabu mal pomoči :blush: Menjavam zadnjo gumo na motorju, pa se nikakor ne morm odločit. Zdej mam gor obe Dunlop Sportmax D208. Način vožnje je pa nekje med turistiko pa športnim(več turistike), se pa veliko vozim tudi s sopotnico. Aja, motor je pa Fazer 1000. Sicer sem biu s to gumo zadovolen, sam se kar hitro obrabi (po sredini do konca profila-10000km). Zdej bi pa prosu za kakšen predlog..... :unsure: tnx si pa tako naredil za to gumo čez glavo veliko kilometrov!
Jure Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 Huh, ful dolgo ti je zdržala.. Na 1000ccm bi od take gume pričakoval kakšnih 6-7km.. Če bi pa tiščal pa še precej manj :) Če bi rad daljšo življenjsko dobo se ozri po rangu ST pnevmatik. Je že veliko napisano v tej temi o tem.. Pilot Road2, Z6, ipd..
Andro82 Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 si pa tako naredil za to gumo čez glavo veliko kilometrov! Ja nič ne rečem da jih ni veliko za to gumo, sam je bla res 80% turistična vožnja. Tko da razmišljam da bi mogoče kar še enkrat to gumo kupu, že zarad tega, da bo v kompletu (spredaj-zadaj), ker sprednje ne bom še menjal.
Andro82 Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 Verjetno pa tud nebi blo težav pri vožnji, če zadaj namontiram Pilot road2 al pa Z6 (so verjetno trše gume), ker spredaj še vedno ostane mehkejša guma-D208? So pa verjetno te gume - Pilot road2 al pa Z6... tud dovol mehke da nebi smele zdrsavati pri kakšnem ne prav extremnem nagibanju v ovinke. Če se motim me popravite... :whistle:
trojan Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 Pozdrav, na Suzukiju bom menjal zadjo gumo pa me zaima kaj mi priporočate. Ker ne vozim ravno najbolj agresivno, pa imam v načrtu tudi malo dljše ture razmišljam o kakšni turing varianti. Od gume pa pričakujem predvsem dober oprijem (kot sem že omenil pa ne mislim preveč na osto vozit) pa kolikor toliko dolgo življensko dobo. Dimenzije so pa 180/55-17 Hvala, Trojan
simonsi Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 Zakaj sprašuješ, če pa veš kaj rabiš. :whistle:
trojan Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 To že vem kakšno vrsto gume rabim-zanima pa me kakšna konkretna znamka oz. tip gume, ki bi mi ga lahko kdo priporočil.
simonsi Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 To tudi veš. ;) Metzeler, pirelli, michelin, dunlop, bridgestone st modeli gum. Tvoja vprašanja so bila že velikokrat premleta in predoktorirana. Osebno navijam za Pirelli Diablo Strada, vozim že drugi komplet in sem super zadovoljen.
Brihta Objavljeno Februar 4, 2008 Opozori Objavljeno Februar 4, 2008 Verjetno pa tud nebi blo težav pri vožnji, če zadaj namontiram Pilot road2 al pa Z6 (so verjetno trše gume), ker spredaj še vedno ostane mehkejša guma-D208? So pa verjetno te gume - Pilot road2 al pa Z6... tud dovol mehke da nebi smele zdrsavati pri kakšnem ne prav extremnem nagibanju v ovinke. Če se motim me popravite... :whistle: Z Z6 drsam z tačkami in kolenskimi sliderji. Če si bolj ekstremen pa rajši vzami kako bolj športno gumo.
Andro82 Objavljeno Februar 4, 2008 Opozori Objavljeno Februar 4, 2008 No pa sm se odloču :evilgrin: Mal z vašo pomočjo k ste me pravilno usmerl-sploh Stric Burek hvala hvala! mal sm pa še po netu pobrskau in najdu takle zanimiu test pnevmatk športnih in sport touring......mogoče bo še komu v pomoč .) http://www.mynetmoto.com/motorradreifen_ne..._Test_2007.html Nabavu bom pa vrjetn kr Metzeler Roadtec Z6, ker se mi zdi da je tud cenovno dost ugodna, glede na rang na nestvici.
casper7 Objavljeno Februar 4, 2008 Opozori Objavljeno Februar 4, 2008 Sam sporocam da nism vec zmedn :yea1: :D Po dougm pogovoru z bivsim instruktorjem, s katerim sva se tut po tem k sm dubu izpit v roke kr neki skp prevozila, je reku naj vzamem M3..... Lp. Jz pa na koncu vzeu Conti sport attack.....Ze zdej so bli dobri obcutki....
oldy Objavljeno Februar 8, 2008 Opozori Objavljeno Februar 8, 2008 Pirelli Diablo Strada odlična guma. Lani sprobal v Dolomitih.Odličen oprijem (do tačk s Hondo Hornet 9). Trenutno prevoženih 8 kilo,obraba pa nekje na polovici. Skratka priporočam odlična sport touring guma! :OK:
juresag Objavljeno Februar 8, 2008 Opozori Objavljeno Februar 8, 2008 Pred časom sem na eni izmed slovenskih strani naletel na povezavo na eno francosko stran ki ima primerjavo za skoraj vse poznane moto gume od vseh proizvajalcev. Zdaj ko pa menjujem gume pa je več ne najdem.Če ima kdo link ga lahko prosim objavi. Hvala. Jure
uuu Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Metzeler M1 in M3, mi lahko kdo pove iz prve roke, a je velika razlika?
suzuki Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Hola! M3 je naslednica M1, popravila pa naj bi zlasti prehitro obrabo M1, ostale lastnosti naj bi bile zelo podobne (vir: test SS gum v reviji Motorrad) lastne izkušnje imam samo z M3, zdela se mi je zelo spodobna guma na GSX-R 1000 K5 (še bolj pa me je navdušila Pirelli Corsa III, priporočam) Krejzi in She 2
juresag Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Mogoče tole?! Avis Pneus Ja to sem iskal.NAJLEPŠA HVALA!!!!!!!!!! Jure
dive Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 :? Kdo ve za ugodno ponudbo metzeler, točno Z6 na dolenjskem koncu? Z montažo seveda....
Andrej777 Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Dolenska je kr velik pojem... Jaz kupujem vse gume pri Kovačiču iz Vrhpolja pri Šentjerneju. Zaenkrat zelo zadovoljen in po cenikih ki jih vidim drugje nisem še nobene gume preplačal. Zadnji primer ki se ga spomnim je lansko leto septembra. Cena za Pilot Rower 2CT prva za CBR-ko 110-120 eur (ne vem čisto točno). Ko gledam cene danes je to ugodno. Če gume nima pa jo dobi v nekaj dneh. Fotr pri njemu vzel Bridžstonke, brat Dunlop-ke...... SKARATKA PRIPOROČAM
MARE 65 Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Dolenska je kr velik pojem... Jaz kupujem vse gume pri Kovačiču iz Vrhpolja pri Šentjerneju. Zaenkrat zelo zadovoljen in po cenikih ki jih vidim drugje nisem še nobene gume preplačal. Zadnji primer ki se ga spomnim je lansko leto septembra. Cena za Pilot Rower 2CT prva za CBR-ko 110-120 eur (ne vem čisto točno). Ko gledam cene danes je to ugodno. Če gume nima pa jo dobi v nekaj dneh. Fotr pri njemu vzel Bridžstonke, brat Dunlop-ke...... SKARATKA PRIPOROČAM Fejst možakar, zrihtal Dunlop Qualifier po ugodni ceni, pa še deci domačga sva spila. :OK:
trojan Objavljeno Februar 11, 2008 Opozori Objavljeno Februar 11, 2008 Pozdrav,na Suzukiju bom menjal zadjo gumo pa me zaima kaj mi priporočate. Ker ne vozim ravno najbolj agresivno, pa imam v načrtu tudi malo dljše ture razmišljam o kakšni turing varianti. Od gume pa pričakujem predvsem dober oprijem (kot sem že omenil pa ne mislim preveč na osto vozit) pa kolikor toliko dolgo življensko dobo. Dimenzije so pa 180/55-17 Hvala, Trojan No sem malo brskal po netu pa našel tole gumo Dunlop Sportmax 220 ST. Pa me zanim kako bi se kaj obnesla na prej napisano?? Aja pa če mi lahko kdo priporoči kakšnega dobrega vulkanizerja v LJ-sej vem da je bilo že zihr napisano samo je te teme že skoraj 200 strani....jst sem pa len :krneki:
Stric Burek Objavljeno Februar 12, 2008 Opozori Objavljeno Februar 12, 2008 No sem malo brskal po netu pa našel tole gumo Dunlop Sportmax 220 ST. Pa me zanim kako bi se kaj obnesla na prej napisano?? Aja pa če mi lahko kdo priporoči kakšnega dobrega vulkanizerja v LJ-sej vem da je bilo že zihr napisano samo je te teme že skoraj 200 strani....jst sem pa len :krneki: Te gume folk ne hvali. Zelo pa hvalijo Z6, malo pobrskaj par strani nazaj, pa boš videl. Je pa to oboje sport touring guma.
Jure Objavljeno Februar 12, 2008 Opozori Objavljeno Februar 12, 2008 Sicer s sport touring gumami nimam izkušenj, lahko pa povem kaj sem že večkrat slišal.. Bi se kar pridružil Stricu bureku, da d220 ni najbolj pohvaljena guma, medtek ko sem o Z6 slišal same pozitivne stvari.
3nity Objavljeno Februar 12, 2008 Opozori Objavljeno Februar 12, 2008 Jaz bi se tudi pridružila zgoraj napisanemu. Sama ne bi več imela 220, ker je zdržala zelo malo, poleg tega pa je vsake toliko prav grdo zdrsnila, kljub neagresivni vožnji. Za enak denar dobiš dosti boljše gume!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se